Vedik Astroloji’de AY için Güçlendirme Önerileri

Bu sayfada AY için olumlamalar, genel olarak Ay hakkında bilgi, Ay güçlendirme önerileri, her pazartesi dinleyebileceğiniz Ay Mantrasını ve daha birçok detay bulacaksınız.

AY MANTRASI – 108 TEKRAR

Bu mantrayı her Pazartesi günü dinleyin. Özellikle Vedik Astroloji doğum haritasında Ay Akrep (Moon – Scorpio) yerleşimi olanlar muhakkak dinlemelidir. Eğer Vedik Astrolojiye göre Ay burcunuzu bilmiyorsanız buraya tıklayarak öğrenebilirsiniz.

AY MANTRA – 108 TEKRAR

AY İÇİN OLUMLAMA CÜMLELERİ

Not : Bu sözleri ben yazdım ve uzun zaman önce diğer tüm gezegen olumlamaları ile birlikte bunları da kullandım. Hayatımı değiştirdiğini söyleyebilirim. Bunları özellikle Pazartesi günleri istediğiniz kadar mırıldanabilirsiniz. Bunu yaparken neşeli olun ve enerjinizi yüksek tutun…

AY olumlama sözleri : Ay zihnimi dengeliyor. Duygularım ve düşüncelerim uyum içinde. Mutlu, huzurlu ve neşeliyim. Hem zihnimde hem de evimde huzur var. Her türlü durumda ne istediğimi biliyorum ve kendimden eminim.

VEDİK ASTROLOJİDE AY HAKKINDA GENEL BİLGİ

Vedik Astroloji’de Ay en hızlı gezegen olarak kabul edilir. Yaklaşık 2.25 günde bir burçtan diğerine geçer. (Evet, Ay bir gezegen olmadığı halde basit olması açısından öyle bahsediyoruz.)

Ay, kişinin annesinin doğal göstergesidir. Yengeç burcunu yönetir ve suyu da kontrol eder. İnsan vücudunun yaklaşık %70’i sudur. Bu nedenle Ay’ın insan vücudu üzerindeki etkisi diğer tüm gezegenlerden çok daha yüksektir.

Vedik Astroloji’de en önemli burcumuz; Ay burcumuz; hatta bunun altındaki Ay Nakshatramız’dır. Vedik Astroloji’de toplam 27 alt burç, yani Nakshatra bulunur.

Ay, Boğa burcunda yücelir, Akrep burcuna yerleştiğinde zayıflar. Dolayısıyla doğum haritasında Ay burcu Akrep’te olanlar; eğer iyicil gezegen destekleri yoksa diğer insanlara göre çok daha hassas olurlar.

Vedik Astroloji’nin en önemli gezegeni olarak kabul gören Ay, kişinin zihnini temsil eder. Olumlu yerleşim yapmış bir Ay kişiye büyüleyici bir yüz, hızlı bir zihin, yaratıcılık ve duyarlılık verir. Yararlı bir Ay olumlu değişimler ve iyileşme getirir.

Zararlı ve olumsuz yerleşim yaptığında ise genel olarak kişinin mutluluğunu zora sokar. Zihinsel sorunlar ortaya çıkabilir.

Ay; zihnin, mutluluğun, duyguların ve kişinin annesinin göstergesi olduğu için doğum haritasında iyi yerleşmeli veya güçlü olmalıdır.

Ay 6, 8 ve 12nci evde yerleştiğinde bunlar en kötü yerleşimler olarak kabul edilir. Rahu + Ay birleşimi aşırı dramatik ve hareketli, susmayan bir zihin verebilir. Satürn + Ay birleşimi çok karamsar ve depresyona açık bir insan ortaya çıkarabilir. Mars + Ay birleşimi büyük öfke ve hırs verebilir. Bunun gibi daha sayısız etki bulunur.

Herhangi bir gezegenin en büyük etkisi kişinin hayatında aktif olduğu dönemlerde görülür. Bu nedenle Ay’ın etkisi de en ağırlıklı olarak Ay Mahadasha, Ay Antardasha ve Ay Pratyantar Dasha dönemlerinde görülecektir.

Ay’ın aktif olduğu dönemlerde kişi daha duygusal, sabırsız ve sorumluluk almaya hazır hissedebilir.

Zayıf ve sorunlu Ay’ı tespit etmek için profesyonel bir vedik astrologdan yardım alabilirsiniz ama sorunlu ve zayıf Ay yerleşiminin sık rastlanan bazı belirtileri de vardır. Bu belirtiler şunlardır:

  • Kişi karamsar ve şüpheci olabilir
  • Birçok şeye karşı aşırı ilgisiz olabilir
  • Partnerine karşı güvensiz olabilir ve ilişkisinde çatışmalara yol açabilir
  • Annesine karşı ilgisiz ve özensiz olabilir
  • Anneden yeterince sevgi göremeyebilir
  • Depresyon eğilimi ortaya çıkabilir
  • Alkol ve benzer maddelere eğilim ortaya çıkabilir
  • Aşırı zihinsel stres oluşabilir
  • Kişi kendini izole etme eğiliminde olabilir
  • İçe dönme ve yalnızlaşma görülebilir
  • Duygusal düşünceler artar ve duygusal kararlar verilebilir
  • Zihin dengesizleşebilir
  • Kişi hayal âlemine kendini kaptırabilir
  • Diğer gezegenlerin getirdiği güzel fırsatlar gözden kaçırılabilir
  • Bulunduğu eve göre aşırı türbülanslı, işkolik, belirsiz olabilir
  • Kişi sorunlardan beslenen bir yapıda olabilir
  • Doğurganlıkla veya kanla ilgili sağlık sorunları olabilir
  • Zihinsel sağlık sorularına açıklık olabilir
  • Yengeç burcunun yerleşik olduğu evle ilgili sorunlar olabilir

(Doğum haritası analizi almak ya da Vedik Astroloji Eğitimlerime katılmak isterseniz 05424567998 Whatsapp numarasından Serpil Hanım’a ulaşabilirsiniz ya da instagram @Laoizm hesabından iletişime geçebilirsiniz.)

YÜKSELEN BURCUNUZA GÖRE DÜŞÜK AY HANGİ SORUNLARA NEDEN OLUR?

Yükselen Koç için Zayıf Ay; anne ile kaotik ve dönüşüm getiren ilişkiler, anne sağlığına negatif etki, zihnin türbülanslı olması ve psikolojik sorunlar, göğüs ve akciğer sorunları, doğurganlık konusunda sorunlar, hane içinde huzursuzluk ve inişli çıkışlı durumlar, iç huzursuzluk, cinsel yaşamda sorunlar vs…

Yükselen Boğa için Zayıf Ay; evlilikte sorunlar, kardeşle eş arasında sorunlar, annenin evliliğe negatif müdahalesi, eşe fazla verici olmak ve bağlılık, kıskançlık, ortaklı işlerde sorunlar, komşuların evliliği negatif etkilemesi, cinsel yaşamda sorunlar…

Yükselen İkizler için Zayıf Ay; maddi konularda zorlanmalar, aşırı borçlanma, para biriktirme sorunları, aile içinde anlaşmazlıklar, ailenin düşmanlığı, iş arkadaşları ile anlaşmazlıklar, zihnin negatiften beslenmesi ve depresif haller, genel sağlık sorunları ile sınanma…

Yükselen Yengeç için zayıf Ay; çocuk sahibi olmakla ilgili sorunlar, çocukla iletişimle ilgili sorunlar, yatırımlardan kayıplar, aşk ilişkilerinden fazla etkilenme ve ilişkilerin stres vermesi, arkadaş çevresi ile anlaşmazlıklar, eğitim hayatında zorlanmalar…

Yükselen Aslan için Zayıf Ay; borçlar nedeniyle ev kaybı olasılığı, anne ile ilgili sağlık harcamaları olasılığı, doğum yerinde zihnin huzursuz olması olasılığı…

Yükselen Başak için Zayıf Ay; büyük kardeşin sorumsuz davranışları ve giderlere neden olması, cesaret eksikliği ve dengesizlik, komşularla ve kardeşlerle anlaşmazlıklar, zenginliğin aşırı çabaya bağlı olması, seyahatlerde sorunlar yaşanması olasılığı…

Yükselen Terazi için Zayıf Ay; kariyerden para kazanmada zorlanmalar, para birikiminde zorlanmalar, baba figürünün ailenin huzurunu bozması, aile içinde anlaşmazlıklar ve aile değerlerinin sarsılması, yeme alışkanlıklarında düzensizlik, itibarın sarsıntılı olması, olası iş kayıpları…

Yükselen Akrep için Zayıf Ay; babanın kişiliğe ve yaşam yoluna negatif etkisi, kişinin kendisi hakkında çok fazla takıntılı olması, genel sağlığın türbülanslı olması, evlilikle ilgili olası sorunlar…

Yükselen Yay için Zayıf Ay; anne ile ilişkilerin dönüşümlü olması, spiritüel ancak dengesiz zihin yapısı, uykuda düzensizlik, birçok inişli çıkışlı olaydan sonra huzur bulmak…

Yükselen Oğlak için Zayıf Ay; evlilikte 36 yaş öncesinde maddi kayıplar, eşle arkadaş çevresi arasında huzursuzluk, eşin idealleri destekleme umudunun hayal kırıklığı yaratması, hırslı ve stresli zihin yapısı…

Yükselen Kova için Zayıf Ay; kariyerde çok fazla engellerle karşılaşma, sağlık sektöründe iyi kariyer ancak diğer sektörlerde iş bulma ve başarıda zorluk, iş arkadaşlarının düşmanlaşması, baba ile negatif ilişkiler, iş yerinde davalar…

Yükselen Balık için Zayıf Ay; çocuk sahibi olmakta gecikme veya sorunlar, aşk ilişkilerinde anlaşmazlıklar, eğitim ve yüksek eğitimde zorlanmalar, yabancı kültürlerden insanlarla iletişimde anlaşmazlıklar, uzak mesafeli seyahatlerde aksiliklerin çok olması…

Not : Ay’a görünüm yapan faydalı gezegenler, Mars’ın güçlü yerleşmesi, Ay’ın shadbala puanının güçlü olması gibi durumlar bu olasılıkları ortadan kaldırabilir.

AY İÇİN MANTRA ÇÖZÜMLERİ

Ay için önerilen mantralar Chandra Mantra adı ile anılır. En sık tercih edilen ve etkili olan mantra Moon Beej Mantra’dır. Eğer haritanızda Ay düşükse (Akrep) bu mantranın 11000 defa okunması son derece faydalı olacaktır. Bazı kaynaklarda maksimum fayda için 11000 x 4 defa, bir diğer deyişle 44000 kez okunması önerilmektedir. Moon Beej Mantra’nın okunuşu aşağıdaki gibidir:

Aum Shraam Shreem Shroum Sah Chandramase Namah!

Ay’ı iyileştirmek için gün içinde akla geldikçe okunabilecek bir diğer mantra ise aşağıdaki gibidir:

Aum Som Somaya Namah!

Mantraları doğru okumak önemlidir. Ayrıca okurken iyi hissetmek de gereklidir. Güzel bir duş aldıktan sonra temiz ve rahat kıyafetler giyerek mantra okuması yapılabilir.

Mantralar melodik olarak veya düz bir şekilde okunabilir. Kişinin kendi sesini duyacak bir ses tonunda okuması yeterlidir. Mantraları dinlemek de son derece yararlıdır. Özellikle gece uyurken arka planda çalmasını sağlamak faydalıdır. Mantralar meditatif ses frekansları olduğundan, kişi fark etmeden zihni meditatif bir frekansa sokar. Dikkat gerektiren işler yaparken, örneğin otomobil kullanırken mantra dinlenmemelidir.

AY İÇİN YANTRA ÇÖZÜMLERİ

Yantralar da mantralar kadar önerilen çözümlerdir. Yantralar simetrik diyagramlardır ve mantraların etkinliğini arttırmak için güvenle kullanılabilirler. En yaygın kullanım biçimleri kolye olarak taşımaktır.

Mantra okuması yapılırken yantraya odaklanılır. Bu sayede gerekli enerji yüklemesi yapılacaktır. Mantra okunamadığı zamanlarda da yantranın taşınması ile denge sağlanmış olacaktır. Yantra ayrıca bir tablo ya da kumaş halinde duvara da asılabilir. Ay için çözüm sağlayacak olan yantra Chandra Yantra olarak bilinir. Görseli aşağıdaki gibidir:

AY YANTRA KOLYE

YantraSepeti.com‘da Ay Yantra kolye alabilirsiniz. Instagram : YantraSepeti

AY İÇİN ORUÇ ÇÖZÜMLERİ

Oruç tutmak kişiyi bedeninin hem içinden, hem de dışından arındırır.

Ay’ı şifalandırmak için Pazartesi günü oruç tutulmalıdır. En ideali kesintisiz 9 Pazartesi üst üste oruç tutmaktır. Oruç süresince kaçınılması gereken gıdalar et, lor, süt ve şekerdir. Kişinin Ay dönemi boyunca sütü hiç tüketmemesi daha da iyi olacaktır.

Oruç süresi boyunca kargaları ve inekleri beslemek de faydalıdır. Ayrıca fakirlere sütlü tatlı ikram etmek de katkı sağlayacaktır.

Doğum haritasında zararlı bir Ay’a sahip olan kişi özellikle Ay’ın etkisi altında olduğu dönemlerde her Pazartesi günü bu orucu özenle uygularsa çok fayda göreceğine inanılır.

AY İÇİN VEDİK RİTÜEL ÇÖZÜMLERİ

Vedik Astroloji’ye dair kadim bilgilerde Ay için çok sayıda ritüele yer verilmiştir. Günlük hayatta kolaylıkla uygulanabilecek olan bu davranış ve tutumlar kısa sürede olumlu etkiler yaratacaktır. Ay için etkili olan iyileştirme pratikleri şunlardır:

  • Beyaz renk kıyafetler giymek
  • Anneye, kayınvalideye ve yaşlı kadınlara saygı göstermek
  • İçecekleri gümüş bir bardaktan veya kaptan içmek
  • Özellikle Pazartesi günleri ve diğer günlerde süt ikram etmek
  • Tüm kadınlara saygılı davranmak
  • Her gün en az 10 dakika meditasyon yapmak
  • Anneyi sevindirmek ve daima mutlu etmek
  • Duygusal ve zihinsel olarak zorluk çeken insanlara yardım etmek
  • Akıl hastanesine / hastalarına bağış yapmak
  • Küçük çocuklara tatlı ikram etmek
  • Mezarlığa beyaz çiçekler ekmek
  • Evcil hayvanları beslemek ve mümkünse sahiplenmek
  • Sosyalleşmek ve yalnızlaşmaktan kaçınmak
  • Kafeste kuş beslemekten kaçınmak ve özgür kuşları beslemek
  • Kişi kâbuslar görüyorsa gece başucunda 1 bardak süt bulundurmalı ve sabah olduğunda bu sütü incir ağacı gibi büyük bir ağacın dibine dökmelidir
  • Gece uyurken yastığın altında doğal bir kuvars kristali bulundurmak
  • Uyumadan 1 saat önce tüm elektronik cihazları kapatmak
  • Gümüş takılar takmak
  • Hediye olarak kitap alınmaması önerilir

AY İÇİN DOĞAL TAŞ ÇÖZÜMLERİ

Ay için ideal doğal taş incidir. Bunun için bütçesi olmayan kişiler yantra ve mantra uygulamalarına yönelebilirler.

Fayda görebilmek için inci taşlı bir yüzük tercih edilmelidir. Taşın alt kısmının açık olması ve tene temas etmesi ideal olacaktır. Gümüş bir yüzük olarak hazırlatılmalıdır. Yüzük mutlaka yüzük parmağında taşınmalıdır. Maksimum fayda için minimum 5 karat olması önerilir.

Yüzüğün parmağa takılacağı ilk an da önemlidir. Bunun için mutlaka Ay’ın parlak ay fazında olduğu bir dönem seçilmelidir. Yüzük parmağına Pazartesi günü gün ışığında takılmalıdır.

Takmadan önce saf ve kaynatılmamış inek sütü ile yıkanabilir. Elbette taşın sahte olmaması çok önemlidir.

AY İÇİN BAĞIŞ ÇÖZÜMLERİ

Vedik Astroloji’de olumsuz karmadan kurtulmanın ve gezegenlerin olumsuz etkilerinden arınmanın en etkili çözümlerinden biri de bağış yapmaktır. Kişi doğum haritasındaki olumlu gezegenleri güçlendirmeli, olumsuz gezegenleri de bağış yaparak dengelemelidir.

Kişi bağış yaparken tam bir özveri ve inanç içinde olmalıdır. Herhangi bir beklenti olmaksızın bağışını yapmalıdır. Bağış için gerçekten ihtiyacı olan insan(lar) veya hayvan(lar) belirlenmelidir.

Ay için yapılacak olan bağışlar mümkünse Pazartesi günleri yapılmalıdır. Ay nakshatralarının günlerine (Rohini, Hasta, Shravana) ait akşam saatlerinin tercih edilmesi ideal olacaktır. Yani Ay; bu nakshatralardan geçiş yaparken olan günler önerilebilir.

Kişi özellikle Ay dönemini (dasha) yaşıyorken bu bağışları mutlaka yapmalıdır.

Ay için ideal olan pirinç, süt, gümüş, inci, beyaz kıyafetler ve beyaz çiçekler bağışlamaktır.

DAHA FAZLA BİLGİ…

Doğum haritanıza göre size uygun Yantra Kolyelerin hangileri olduğunu öğrenmek için buraya tıklayarak >> YantraSepeti.com‘dan UYGUN YANTRA ANALİZİ alabilirsiniz.