Vedik Astrolojiye göre Gezegenler (Mars)

Vedik Astrolojiye göre Mars gezegenini okuyabilirsiniz.

Okumaya başlamadan önce not : Vedik astrolojiye göre Ay ve Yükselen burcunuza göre okumalısınız. Eğer bilmiyorsanız; buraya tıklayarak Vedik Astrolojiye göre gerçek burçlarınızı öğrenebilirsiniz. Genel olarak 23 dereceden düşük olan burçlarınız bir burç önceye kayar.

Ayrıca; Vedik Astrolojide çok uzun yıllar için kolayca öngörü yapmaya yarayan Dasha sistemi vardır ve herkesin dönemleri kendine özeldir. Burada sadece burçları genel etkileyen transitlerden bahsedebiliyoruz ve bunlar yüzeysel etkiler getirir. Detaylı doğum haritası analizi ve kişiselleştirilmiş 3 yıllık öngörüler için 05424567998‘e tıklayarak Whatsapp’dan iletişime geçebilirsiniz.

Mars (Mangal)

Astrolojide gezegenler, insanın yaşamını türetmek için öne çıkmaktadır. Astrolojide Mars Gezegeni , enerji kaynağımızı temsil ettiği ve Hinduizm’de de önemli olduğu için Vedik Astrolojide hayati bir rol oynar. Astronomik olarak Mars, Jüpiter ve Satürn gibi dış gezegenlerden biridir. Ana gezegenimiz Dünya ve Mars, Güneş’in etrafında farklı bir hızda döner. Mars, Dünya’nın çizdiği dairenin dış tarafında döner. Sadece Venüs ve Merkür iç çemberde veya Güneş ile Dünya arasında görünebilir. Ancak bazen Ay, belirli durumlarda Güneş ile Dünya arasında da görülebilir. Mars kırmızı renktedir ve ışığı kırmızıdır. Gece boyunca parlar, bu nedenle herkes onu hatasız fark edebilir. Çok kolay ayırt edilebilir.

Hindu Mitolojisine göre, Mars veya Mangal, Bhoomi Putra olarak bilinir. O, Dünya ana gezegeninin oğludur. Eski Hindistan’ın eski edebiyatı da Angaraka’yı Dünya’nın oğlu olarak ilan eder. Mars ayrıca savaş tanrısı Kartikeya ile de tanımlanır. Dünya, uçsuz bucaksız denizlere battığında, Lord Vishnu’nun Varaha Avatar’ında Dünya’yı kaldırdığına, dışarı çıkardığına ve uygun bir yörüngeye yerleştirdiğine inanılıyor.

Toprak Ana minnettar olmuş ve kadınsı bir nimet istemiştir. Tanrı bir nimet vermeyi kabul etmiştir. Sonuç olarak Mangal, tanrısal birlik ile doğmuştur. Dolayısıyla bu hikaye, Mars’ın Lord Shiva’nın oğlu ve Dünya ana ile ilgilidir.

Hindularda Mars, Tanrı Muruga, Subramanya, Kumaraswamy, Velayudham veya Vadivel’in tanrısal temsili olarak da görülür. Ayrıca gök cisimlerinin Başkomutanı olarak kabul edilir. Aynı zamanda “Samveda”yı da yönetir.

Batı Astrolojisinde Mars’ın Budistlerin ilahı ve Romalıların tanrısı olduğuna inanılır. Aynı zamanda Savaş ve Avcılık Tanrısı olarak da kabul edilir. Mars’ın diğer adı Sanskritçe’de Kuja ve Tamil’de Sevvai’dir. Aynı zamanda bir Anlaşmazlık, Yıkım ve Savaş Tanrısı ve Enerji ve Kuvvet Tanrısıdır.

Mars Gezegeninin Doğası

Mars doğası gereği kuru, ateşli ve erildir. Mars, Mesh veya Koç ve Vrischika veya Akrep olarak adlandırılan iki işarete sahiptir. Makara veya Oğlak burcunda 28 derecede yükselirken, Yengeç veya Karkata’da 28 derecede zayıflar. Mooltrikona Rashi, Koç’tur. Boyu yüksek ve kan kırmızısı bir renge sahiptir. Kişinin arzuları ve hırsı ile çok ilgisi vardır. Duyuları sembolize eder. Genel olarak, zararlı bir gezegen olduğu söylenir. Size hızlı bir zihinsel aktivite ve olağanüstü kas gücü, güçlü kararlılık, maddi alanda başarılı olma hırsı, liderlik kalitesi bahşeder. Size hayatın her alanında arzu ettiğiniz bir şans verir.

Vedik Astrolojide Mars Ne ​​Anlama Gelir?

Mars, kişinin doğum haritasındaki “küçük kardeşleri veya özellikle erkek kardeşi” temsil eder. Vedik Astrolojide Kaal Purush Kundali’de birinci ev ve sekizinci evi ve üçüncü ev ve dördüncü evin göstergesini yönetir. Üçüncü ev, Mars’ın burçta bu konumu elinde tuttuğu cesaret evidir. Aynı şekilde, altıncı ev borç, hastalıklar ve düşmanlar evidir. Ve yine Mars bu evde çok daha iyisini yapabilir, çünkü iyi dövüşme yeteneğine sahiptir, bu size altıncı evle ilgili alanlarda daha iyi başa çıkma gücü sağlayacaktır.

  • Vücut Bölümleri: Kas sistemini, sol kulak, yüz ve kafa, mesane, burun, tat alma duyusu, rahim, pelvis, böbrek, prostat bezi, kasık, rektum, kolon, testis ve kırmızı kemik iliğini temsil eder.
  • Fiziksel görünüm: Mars gezegeninin güçlü etkisi altında doğan insanlar, kırmızı bir tonla beyaz tene sahip olacaklardır. Kişi uzun ve kaslı olacaktır. Yüzünde sivilceler olacaktır. Gözler yuvarlak olacaktır. Belleri dar olacak ve kemikleri kırmızı kemik iliği ile dolu olacaktır.
  • Hastalıklar: Mars gezegeni ile ilişkili hastalıklar şunlardır: Tüm akut ateşler, çiçek hastalığı, su çiçeği, veba, kızamık, kabakulak, iltihabi şikayetler, yanıklar, kılcal damar yırtılmaları, fistül, yaralar, kesikler, beyin humması, kanamalar, tifo, lohusalık ateşi, bağırsaklarda ülser, sıtma, kürtaj, çıban, tümör, tetanoz vb.

Mars Gezegeninin Özellikleri

Mars, doğum haritanızda olumlu bir şekilde yer alırsa, size iyi bir kişilik bahşeder. Sizin için çok faydalı olacaktır. Düşmanlarınız, borçlarınız, hastalıklarınız ve rakiplerinizle rekabet edebilmeniz için size cesaret, enerji ve güç sağlar. Çok hızlı düşünürsünüz ve karar almak için fazla zaman harcamazsınız.

  • Güçlü Mars: Mars’ın herhangi bir zor durumla yüzleşmek için iyi sonuçlar ve güçlü irade gücü veren olumlu işaret veya yüceltme işaretine yerleştirilmesi anlamına gelir. İçinizde bulunan iyi liderlik özelliklerine sahip olursunuz ve yalnızca başkalarına herhangi bir görevi yerine getirmeleri için emir vermeye inanırsınız. Mars, kişiyi maceracı ve bağımsız yapan gezegendir. Başkalarından gelen önerilerden hoşlanmazlar. Mars, kardeş ve toprak mülkiyetinin başkomutanıdır.
  • Faydalı Mars: Yaklaşan zorlukların üstesinden gelmeniz için size fiziksel güç sağlar. Hiçkimse sizinle yüzleşmeye cesaret edemez. Çoğunlukla, insanlar emirlerinizi takip edecektir.
  • Etkilenen Mars: Aceleci, huysuz ve gözü pek olacağı için iyi olmayacaktır. Kişi kavgacı olacaktır. Kişi her zaman şiddete hazır olacak ve saldırgan adımlar atmaktan çekinmeyecektir.

Mars Gezegeni Tarafından Genel Olarak İfade Edilen Meslekler Nelerdir?

Kişi, ordu, polis, silah ve mühimmat gibi savunma sektörlerinde çalışabilir. Avcılar ve topçular ayrıca 2., 6. veya 10. ev üzerinde Mars’ın güçlü bir etkisine sahiptir. Kimyagerler, diş hekimleri, cerrahlar, kasaplar ve berberler Mars gezegeni tarafından yönetilir. Demir-çelik, mutfak, kazan, buhar motoru vb. işleri yapanlar Mars’ın egemenliği altındadır. Ayrıca fabrika, mercan satıcıları, yakut, kırmızı eşyalar, hırsız, soyguncu, dakoit, katil vb. konuları da Mars tarafından yönetilir.

Profesyonel akışlar aynı zamanda diğer etkileyen gezegenlerle konum-açı-birleşim bağlantısına da bağlıdır. Kısacası Mars gezegeninin meslek veya kariyerdeki doğasının, Mars’ın diğer gezegenlerle birleşmesi ile değiştiğini söyleyebiliriz. 

  • Politika: Liderler arasındaki anlaşmazlıkları, zorlukları, yanlış anlamaları ve kavgaları gösterir. Savaş ve savaş alanında savaşa hazırlık, devlette huzursuzluk, devrim, şiddet, cinayet, tecavüz, yağma, kan dökülmesi, kundaklama, adam kaçırma vb. Mars ile gösterilir.
  • Ürünler: Demir Çelik, Kahve, Çay, Cholam, Gomalak, Tütün, Kenevir, Ceviz, Kaju Fıstığı, Yerfıstığı, Betel Fındığı, Zencefil, Çam, Hardal, Nux Vomica, Gentian, Sarımsak, Brendi, Viski, Arrack, Toddy gibi ürünler , Bhaspum, Metalik Oksit, Balta, Bıçak, Silah, Kılıç vb. Mars gezegeni ile gösterilir.
  • Bitkiler ve Otlar: Dikenli bitkiler, sarımsak, hardal, kenevir, kişniş, tütün, çam kırmızısı olanlar, centiyana Mars ile gösterilir.
  • Yerler: Narmada, Bheema Ratha, Nirvindhaya, Godavari, Vena, Ganj, Sindhu, Mahendra Dağı yakınında, Vindhya, Malaya, Chola, Dravida, Videha, Andhra, Kerala, Tupte vb.
  • Hayvanlar ve Kuşlar: Brihat Samhita’ya göre kaplan, kurt, avcılık, köpekler, fil, şahin vb. Mars ile temsil edilir.

Mars tarafından yönetilen gün Salı’dır. Mars’ın Mahadasha’sı tarafından yönetilirse, bu gün daha iyi sonuçlar beklenebilir. Mars, Koç ve Akrep burçlarına hükmeder. Mars gezegeni için değerli taş Kırmızı Mercan’dır. Tüm kırmızı taşlar Mars tarafından yönetilir.

Dolayısıyla Mars gezegeni, Astroloji ve Astronomi açısından çok öne çıkar. İnsan vücudundaki RCB’yi temsil eder. Bir çocuğun doğumu için önemli bir gezegendir. Bu nedenle, kadınlar için bir bebek gebe kalmak için önemli gezegendir.

Vedik Astrolojide çok uzun yıllar için kolayca öngörü yapmaya yarayan Dasha sistemi vardır ve herkesin dönemleri kendine özeldir. Burada sadece burçları genel etkileyen transitlerden bahsedebiliyoruz ve bunlar yüzeysel etkiler getirir. Detaylı doğum haritası analizi ve kişiselleştirilmiş 3 yıllık öngörüler için 05424567998‘e tıklayarak Whatsapp’dan iletişime geçebilirsiniz.