Ay – Yükselen – Güneş Dhanishta Nakshatra’da Etkileri Nelerdir?

Dhanishta Nakshatra hakkında yazdığımız genel etkiler esasen AY burcu Dhanishta Nakshatra‘da olanlar için geçerlidir. Yine Yükselen Dhanishta Nakshatra ise aynı yazı okunabilir ve okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Vedik Astrolojiye göre değişen Ay ve Yükselen burcunuzu, hatta hangi gezegeniniz hangi burca ve hangi nakshatraya yerleşmiş bilmiyorsanız buraya tıklayarak bilgi alabilirsiniz.

Bu yazıda daha çok Güneş’i Dhanishta Nakshatra’da olanlar içindir.

Güneş Dhanishta Nakshatra’da Etkileri

Burada Vedik Astroloji’de Güneş hakkında kısaca bilgi verelim; daha fazla bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

  • Cinsiyeti : Eril
  • Karaka : Ruh (doğal atmakaraka), Meslek
  • İlişki : Baba (+koca, erkek çocuklar, erkek figürler)
  • Krallık rolü : Kral, hükümet, otorite
  • Mizacı : Sabit ve Kararlı
  • Element : Ateş
  • Guna : Satvik
  • Doğası : Zalim ve Zararlı (malefik) (yarı zararlı)
  • Yönettiği Burç : Aslan (Moola Trikona 4-20 derece)
  • Doğal Evi : 5. Ev
  • Yüceldiği Burç : Koç (10 derece)
  • Zayıfladığı Burç : Terazi (10 derece)
  • Rahatsız olduğu Burç : Kova
  • Dost Gezegenler : Ay, Mars ve Jüpiter
  • Düşman Gezegenler : Venüs ve Satürn
  • Nötr Gezegen : Merkür
  • Vimshottari MahaDasha Periyodu : 6 Yıl
  • Yönettiği Nakshatralar : Krittika, Uttara Phalguni, Uttara Ashadha
  • Yönettiği Vücut Kısmı: Baş, kalp, sırt, dalak, kan, beyin, erkeğin sağ gözü, kadının sol gözü, genel canlılık
  • Yönettiği Gün : Pazar
  • Yönettiği Yön : Doğu
  • Yönettiği Mevsim : Yaz
  • Yönettiği Metaller : Altın ve Bakır
  • Değerli Taşı : Yakut
  • Yönettiği Renkler : Pembe ve Turuncu
  • Yönettiği Tatlar : Tadı keskin olan şeyler, baharatlar
  • Geometrik Şekil : Dörtgen
  • Numelojik Sayılar : 1, 10, 19, 28 ve toplamı 1 olan tüm sayılar

Tranist yorumları Güneş burcuna göre değil, Ay ve Yükselen burca göre yapılır.

Düşünce tarzını ve davranışları değil; ruhu temsil eder.

İrade gücü, dayanıklılık, sürpriz durumlar karşısındaki tavır, her şeye yeniden başlama gücü, içsel güç, varlığınızın ışıldaması, diğer insanlar açılma potansiyeli, yaşamsal enerji…

Güneş Dhanishta Nakshatra’da Genel Etkileri

Güneş Dhanishta’da biraz karmaşık hisseder çünkü Satürn ile düşmanken, Dhanishta lordu Mars ile dosttur.

Ruh kendini tanıdığından, bütünün iyiliği için kişisel ihtiyaçlarından fedakârlık yapması gerektiğini bilir. Satürn burçlarının olayı çalışmak ve topluma hizmet etmektir. Güneş ise Kral olduğundan hizmet etme konusunda iyi değildir ve Satürn burçlarında biraz hapsedilmiş hissedebilir. Güneş Dhanishta nakshatra’da olan kişiler vermeyi öğrenmek zorundadır ama bu konuda zorlanabilirler.

Oğlak tarafındaki Güneş daha görev odaklı olabilirken, Kova tarafında daha evrensel ve felsefi olabilir.

Güneş kariyerin göstergesi olduğundan Mars ile ilgili meslekler, örneğin askerlik ve polislik, mühendislik ve Dhanishta’nın doğası gereği sanatsal alanlar, müzik ve dans alanında kariyer yapabilirler.

Bunun yanında finansal alanlarda da başarı getirebilir.

Yükselen Kova burçları için Güneş evlilik evini (Aslan) yönettiğinden, evlilik hayatında biraz zorlanmalar getirebilir. Güneş Oğlak tarafındaysa eş fazla baskın ve her şeye karışan türde olabilir. Kova tarafındaysa birden fazla evlilik olasılığını arttırabilir. Elbette bunları etki eden diğer gezegenler ve gezegen dönemleri belirler, hiçbir yerleşim tek başına güçlü olasılıklar doğuramaz.

Yükselen Yengeç veya Terazi için Güneş para evlerini (2,11) yönetir ve Dhanishta nakshatraya yerleşmesi yerleştiği evin temsil ettiği kanallarda zenginlik gelmesi olasılığını arttırır.

Yükselen İkizler ve Koç için Güneş Dhanishta nakshatra’da ise sanatsal yetenekleri arttırabilir. Özellikle yükselen Koç için sanat ve sahne evini (5) yönetip 10 veya 11’nci eve yerleşmiş olur ki dans, müzik alanından kariyer ve zenginlik verebilir.

Peki Güneş hangi pada’da (çeyrekte) nasıl etkiler verir?

Vedik Astroloji Eğitimime katılmak isterseniz ya da benden danışmanlık almak isterseniz asistanım Serpil Hanımla 05424567998 whatsapp üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

Güneş Dhanishta Pada 1

Dhanishta Pada 1 Aslan navamsasına düşer. Yani burada yerleşmiş olan Güneş, Navamsa haritasında Aslan burcunda olacaktır.

Sanatsal bir eğilim verdiği için Güneş için oldukça iyi bir yerleşimdir. Bu kişiler sahne sanatlarında, özellikle oyunculukta harikalar yaratabilirler. Kendilerini yaratıcı ifade etme konusunda güçlü bir dürtüye sahiptirler ve bu spor, romantizm, yazılı iletişim ve oyunculuk gibi herhangi bir yolla gerçekleşebilir.

Erken yaşta çocuk sahibi olmak için güçlü bir arzusunun olması muhtemeldir. Hayatları, şu ya da bu şekilde daha gençlere yardım etmeye ve yol göstermeye zaman ayırabilir.

Başka kaynaklarda bu yerleşimin çocuk sahibi olma konusunda engeller getirdiğini okuyabilirsiniz ancak ben bunu gözlemlemedim, danışanlarımdan gözlemlediğim kadarıyla bu yerleşime sahip olanların gayet kolay şekilde çocuğu oluyor. Bu konu için birçok başka bileşene de bakılır.

Hayattan nasıl zevk alacaklarını bilirler.

Güneş, Satürn burcu olan Oğlak’da kariyer ve çalışkanlık açısından esasen iyidir. “Ne iş olsa yaparım” duygusunu benimserse başarılı olabilir. Güneş, kendi burcu olan Aslan navamsasında yerleşik olduğundan evlilik sonrasında ya da 36 yaştan sonra kişinin özgüveninde artış, kariyerinde büyüme, itibarda yükselme görülebilir. Güçlü etkiler varsa devlet memurluğu gibi şansları da arttırır.

Güneş Dhanishta Pada 2

Dhanishta Pada 2 Başak navamsasına düşer. Yani burada yerleşmiş olan Güneş, Navamsa haritasında Başak burcunda olacaktır. Merkür, Güneş için nötr konumdadır.

Güneş’in canlılığı ve enerjisi burada sağlıkla ilgili diğer evlerde olduğu kadar güçlü olmasa da sağlık konularında temkinli olma eğilimi yaratır ve bu da nihayetinde sağlık konusunda yararlı olur.

Burada işin içine Satürn (Oğlak), Mars (Dhanishta) ve Merkür (Başak navamasa) etkileri giriyor. Güneş, Mars’ı sever ve Merkür ile de nötr ilişki kurar. Satürn ile düşmandır ancak hala pozitif etkiler vermesi beklenir. Özellikle de çalışkanlık ve kariyer konusunda tuttuğunu koparan, gerçekçi, çalışkan, hatta işkolik insanlar yaratabilir.

Güneş’in bu konumu, sürekli günlük çabalardan sonra kişi için daha yüksek ve sorumluluk içeren bir konuma terfi etmeyi de gösterir. Doğaları gereği disiplinlidirler. Kararlı ve kendilerini işine adamış insanlar olabilirler.

Ya başkalarına hizmet etme arzusuna sahiptirler ya da kendilerine hizmet edilmesini isteler. Burada haritanın geri kalanı devreye girecektir.

Patron konumunda olurlarsa çok talepkar ve otoriter olabilirler. Kişinin düzene takıntılı olma halleri artabilir. Satürn etkisi olumsuz bakış açısı verirken Merkür de biraz dikkat vereceğinden iş, temizlik, düzen konusunda takıntılı olabilirler. Bu özellik onlara yaptıkları işlerde başarı olarak da dönebilir.

Güneş Dhanishta Pada 3

Dhanishta Pada 3 Kova burcu içindedir ve Terazi navamsasına düşer. Yani burada yerleşmiş olan Güneş, Navamsa haritasında Terazi burcunda olacaktır. Venüs, Güneş için düşman konumdadır. Güneş ayrıca Aslan burcunun tam karşıtı olmasından dolayı Kova burcunda pek rahat edemez.

Burada Satürn, Mars ile birlikte Venüs enerjisi de devreye giriyor. Yani işin içine Mars ve Venüs kaynaklı tutku, sanat, el becerileri, mühendislik yetenekleri, terzilik, ressamlık, dövmecilik gibi yetenekler de giriyor.

Bu yerleşimi olanlarda sosyal statüsü kendinden yüksek bir partner arama eğilimi olabilir ama kendilerini eşit hissedebilecekleri benzer geçmişe sahip insanlarla ilişki kurmaları daha hayırlı olabilir.

Bununla birlikte, partnerlerini oldukları gibi kabul etmeli ve kendi beklenti ve isteklerini onlara empoze etme eğilimini törpülemelidir.

Yaşamda doğduklarından daha yüksek bir statüye yükselme konusunda olağanüstü bir yeteneğe sahip olabilirler. Terazi navamsasına düşen Güneş biraz güç kaybeder ama günümüzde bu aslında iyi bir konumdur. Çünkü artık savaş zamanlarında yaşamıyoruz ve insan ilişkilerinde diplomasi gerekiyor. Dolayısıyla Terazi navamsasında yerleşmiş bir Güneş, kişiyi daha uzlaşmacı, orta yolu bulucu, takım çalışmalarına daha yatkın hale getirebilir ve böylece başarılı olabilir.

Bu daha dişil bir enerjidir ve özellikle kadınlarda güçlü çalışabilir.

Güneş Dhanishta Pada 4

Dhanishta Pada 4 Kova burcu içindedir ve Akrep navamsasına düşer. Yani burada yerleşmiş olan Güneş, Navamsa haritasında Akrep burcunda olacaktır.

Burada Mars enerjisi daha da artıyor ancak biraz spiritüel bir hale de geliyor.

Bu yerleşime sahip insanlar genellikle mirastan faydalanma durumları yaşayabilirler.

Bu pozisyon aynı zamanda parayı akıllıca kullanma yeteneği de verir.

Güneş burada kişinin okült, gizemli ve psişik alanlara olan eğilimini artırabilir.

Duygusal olarak çok mesafeli bireylerdir ve duygularını insanlara göstermeyi sevmezler.

Askerlik, polislik, sağlık sektörü, cerrahlık, gizli ilimler, araştırma görevleri, kaotik görevler için ideal bir yerleşim olabilir. Kova’nın teknoloji etkisi ile Akrep’in gizlilik etkisi birleştiğinden hacker olmak gibi istekler verebilen bir yerleşimdir. Ayrıca stalk yapmayı seven insanlarda bolca görünebilir…

Vedik Astroloji Eğitimime katılmak isterseniz ya da benden danışmanlık almak isterseniz asistanım Serpil Hanımla 05424567998 whatsapp üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

Dhanishta Nakshatra ile ilgili diğer yazılar…

  • Tüm Nakshatralar Listesi
  • Dhanishta Nakshatra Genel Özellikleri (Ay ve Yükselen)
  • Merkür Dhanishta Nakshatra Etkileri
  • Venüs Dhanishta Nakshatra Etkileri
  • Mars Dhanishta Nakshatra Etkileri
  • Jüpiter Dhanishta Nakshatra Etkileri
  • Satürn Dhanishta Nakshatra Etkileri
  • Rahu Dhanishta Nakshatra Etkileri
  • Ketu Dhanishta Nakshatra Etkileri