23 Mayıs 2024 Akrep Dolunayı Etkileri – Buddha Purnima

Sevgili Öz’üm; yorumlarım Vedik Astrolojiye göredir… Vedik Astrolojiye göre yükselen ve ay burcunu bilmiyorsan buraya tıklayarak öğrenebilirsin. Yaz saatini doğru girdiğinden emin ol…

Vedik Astrolojik Bilgiler

Buddha Purnima Tithi; Türkiye saatiyle 22 Mayıs 16:00 gibi Terazi burcu içindeki Vishakha nakshatrada başlayıp; 23 Mayıs 16.00 civarında Anuradha nakshatrada sona eriyor.

Hem Vishakha hem de Anuradha enerjilerini taşıyan Ay; aynı anda Satürn, Rahu, Jüpiter, Venüs ve Güneş’ten görünüm alıyor.

Vishakha Jüpiter tarafından yönetilir ve bir çeşit gurudur. Anuradha ise Satürn tarafından yönetilir arkadaşlık bağlarını temsil eden bir nakshatradır.

Vedik Astrolojik Etkiler

Öncelikle şunu belirteyim; dolunaylar birer ödül olarak ele alınmalıdır. Akrep burcunda düşük bir Ay enerjisi olsa da bizleri bir üst bilincimize taşıma fırsatı ile gelirler. Eğer doğru değerlendirirsen; ki bu yazıyı okuduğuna göre değerlendireceksin, seni muhakkak bir adım ileri taşıyacaktır.

Bu dolunayda daha çok Satürn tarafından yönetilen Anuradha nakshatra enerjisi etkili olacaktır. Anuradha; bağlılık, kararlılık, disiplin gibi enerjileri taşır. Her ne iş üzerine olursan ol, inancın ya da güvenin sarsıldıysa da şimdi olayları daha açık bir şekilde ele alıp kararlı ve inançlı olma zamanıdır.

Hayatın her alanında büyüme yaşayabileceğin bir dönemdesin. Fakat bu büyüme, gölge yanların üzerinde çalışmanı gerektirecektir. Şimdi derin bir iç gözlem, gölgenle yüzleşme ve karmik temizlik zamanıdır!

Anuradha arkadaşlık bağlarını temsil eder ve bu dolunay arkadaşlık ilişkilerini sınayabilir. Daha doğrusu, arkadaşlık ilişkileri üzerinden kendini gözlemlemene ve büyümene fırsat yaratır.

Etrafımızdaki herkes bizim bir yansımamızdır. Bu nedenle iyi bir gözlem yap; şu anda aynalarından sana yansıyanlar neler?

İçsel korkularınla, kendini suçladığın geçmiş eylemlerinle yüzleşerek bugün, bu AN’da yeniden doğma fırsatını değerlendir ve bu dolunayı harika bir iyileşme ve rahatlama enerjisi olarak kullan.

Kendinle yüzleşerek arın, kabule geç ve böylece içindeki gücü, cesareti, özgürlüğü ortaya çıkararak yeni bir bilince yükselmeye hazırlan!

Ay, 5 ayrı gezegenden görünüm alıyor. Jüpiter, Satürn ve Güneş bize doğru olanı yap derken, Rahu ve Venüs ise kolay olanı yap diye telkinde bulunacaktır. Bu dolunayda verdiğin sözleri, kendine taahhütlerini, önceliklerini gözden geçirip, bastırılmış duygu ve arzularını kabul edip özgürleş…

Bu dolunay derin bir iç gözlem, gölge çalışması ve özgürleşme zamanıdır!

Bazı arkadaşlıklar kopabilir ve bazıları ise arınarak daha da güçlü hale gelebilir. Bazı sorumluluklar rafa kaldırılabilir ve bazı ihmal edilmiş alanlar yeniden masaya getirilebilir. Kendine dürüst olur ve zayıflıklarını, gizli kalmış arzu, duygu ve korkularını samimi bir şekilde gözlemlersen bu dolunay sana bilinç sıçraması yaşatabilir.

YÜSKELEN BURÇ VE AY BURCUNA GÖRE ETKİLERİ

Öncelikle eğer Vedik Astrolojiye göre yükselen ve ay burcunu bilmiyorsan buraya tıklayarak öğrenebilirsin. Yaz saatini doğru girdiğinden emin ol…

Yükselen / Ay Koç : Dolunay 8’nci evinde gerçekleşiyor. Korkularınla yüzleş, sırlarından kurtul ve özgürleş, eşin ailesi ve kendi annenle problemlerin varsa hallet, yasak aşk ilişkin varsa bitirmeyi düşünebilirsin, gözlemle, büyü müyü işleriyle uğraşma kendi başına iş alırsın, eşinin işlerini destekle, köstek olma… 8’nci ev Ay için müthiş bir ev değil, ne başkalarının ne de kendinin fazla üstüne gitme. Her şeyin çözümü sevgi ile kabul etmektir. Olduysa olmuştur, öyleyse öyledir… Hepsi bir oyun…

Yükselen / Ay Boğa : Evliliğinle ilgili içine attıkların ya da kendini suçladığın konular varsa özgürleşmek için ideal bir zamandır. Evliliğinde mutluysan kurcalama devam et, eğer mutsuzsan kendi kendine bir sor bakalım, acaba neden? Zamanında nasıl bir düşünce ile nasıl bir eylemde bulundun ki bugün, bu hisleri yaşıyorsun? Bir ortaklığın varsa ve bitmesini istemiyorsan samimi bir çözüm için adım at. Kendinle yüzleşir, arzularını ve duygularını açık açık kabul edip derinlerine inersen bu süreçten büyüyerek ve çok mutlu ayrılırsın. Fakat saf ayaklarına yatıp kurban rolü oynarsan ve suçu hep dışarıda ararsan karma sana hatırlatmak isteyebilir. Kardeşinle de arayı iyi tut. Bu dolunayda diğerlerine değil, kendine odaklan!

Yükselen / Ay İkizler : 6’ncı ev iş arkadaşların, davaların, düşmanlıkların, hastalıkların evidir. İş arkadaşların ve çalışanların varsa onlarla ilişkilerin üzerinden kendini gözlemlemelisin. Çünkü hakikatte ortada iş arkadaşı falan yoktur. Hepsi senin birer aynan, yansımandır. Ama öyle şöyle dedi, bu böyle yaptı falan filanları bırakıp “bir dakika yahu, burada neler oluyor?” demenin zamanı geldi. Odağını onlara değil kendine çevir. Düşmanlıkları sürdürmek istiyorsan sen bilirsin ama bilmeni isterim ki dışarıda bir düşman yok! Sırf inat uğruna devam ettirdiğin davaların varsa da vazgeçmeni öneririm. Bırak, huzur bul. Sağlığına da dikkat et ama fizikselden ziyade zihinsel kaynaklı şeyler olabileceğinden çözüm yine kendi üzerinde çalışmaya çıkıyor.

Bireysel doğum haritası danışmanlığı ya da astroloji eğitimi almak istersen buraya tıklayıp asistanım Serpil hanımla iletişime geçebilirsin.

Yükselen / Ay Yengeç : Hmmm… Güzel bir dolunay, değerlendir. Çocuklarınla iyi geçin. Aşk ilişkin varsa ve sorunlar yaşıyorsan partnerinin senin hangi gölge yanını yansıttığını iyi gözlemle ve unutma, sen değiştiğinde o da değişecektir. Aşık mısın değil misin? Bu konuyu da samimiyetle gözlemle… Eğitim hayatın varsa karar ver; tamam mı devam mı? Sorumluluk alma zamanıdır. Spekülatif yatırımlar yapıyorsan, bitcoin vs, dikkatli olman gereken bir dönemdir. Mars’ın İkizler ise bu işleri bırak, Mars Aslan ise daha sorumluluk ile devam et. Diğer burçlarda yerleştiyse Mars’ın bak işte, kendini fazla riske sokmamaya çalış… Yapacaksan adam gibi yap ya da bu işlerde çekil mesajı veriyor dolunay.

Yükselen / Ay Aslan : Annen nasıl, bir halini hatırını sor. Evde kalıp evinle ve kendinle ilgilenmen için harika bir zamandır. Ay, iç dünyanı ve duygularını temsil eden 4’ncü evden geçiyor. Senin zaten bütün meselen şu anda kendinledir. Anne, akraba falan hepsinden odağını çekip kendi içine çevir. Eğer ev alma, araba alma gibi konular varsa değerlendirebilirsin, neden olmasın. Yine de Akrep enerjisi diyor ki otur evinde meditasyon yap ve her şey yolunda mı, uzun süredir kendinden bile gizlediğin neler var, kendine neyi itiraf edersen, kendinle ilgili neyi kabul edersen rahatlar ve iyileşirsin, bunlara kafa yor. Bu bir kuantum sıçraması fırsatıdır…

Yükselen / Ay Başak : Girişimcilik mi yapacaksın, sosyal medyada bir şeyler mi kovalayacaksın, hobilerini işe mi çevireceksin, kitap mı yazacaksın, sanat mı yapacaksın? Ne yapacaksan şimdi kendini gözlemleme ve sorumluluk alma, taahhüt verme zamanıdır. Bir seyahate çıkmak sana içe dönme fırsatı verebilir. Ellerini kullanarak bir şeyler yaparken bir yandan da meditasyon yapabilirsin. Dolunayın genel etkisi gölgelerin üzerinde çalışmak olduğunu unutma ve kendinle biraz sohbet et… Ama birbirinize dürüst olmayı unutmayın. Gerçekten ne istiyorsun, neden istiyorsun, istediğin halde neden yapmıyorsun, yoksa istemiyor musun vs? Sorular sorular…

Bireysel doğum haritası danışmanlığı ya da astroloji eğitimi almak istersen buraya tıklayıp asistanım Serpil hanımla iletişime geçebilirsin.

Yükselen / Ay Terazi : Aile değerlerini bir gözden geçirmeye ne dersin? Bugün senin için olmazsa olmaz olan şeyler, harika ya da tü kaka olan şeyler sence ailen tarafından sana kodlanmış olan sınırlı yargılar olabilir mi? Doğruların gerçekten doğru mu ya da yanlışların?… Bu dolunay senin için aile değerlerini, aileden gelen öğretileri, karmaları, inançları gözlemlemek için harika bir fırsat. Para ile ilgili sorun mu yaşıyorsun, çok mu harcıyorsun ya da az mı kazanıyorsun? Para mevzuları üzerinden kendini gözlemlemeye ne dersin? Peki ya yemek alışkanlıkların nasıl? Yediklerinin sana vermeye çalıştığı mesaj nedir? Özetle bu dolunay enerjisinde gölge çalışmasına bu konulardan başlarsan hızla yol alabilirsin…

Yükselen / Ay Akrep :Ben” olmanın ne demek olduğunu anlama zamanın geldi sevgili Akrep can. Bir sen var senden içeru… ama o Ben ile tanışabilmen için aynada gördüğün geçici silüeti artık bırakman gerekiyor. Kendini adınla soyadınla, işinle eşinle tanımlamayı bırakma zamanın geldi. Karanlıklar içinden geçip aydınlıklara ulaşma zamanın geldi. Bu dolunayda içindeki ustayı doğurabilirsin. Kendini kendinden doğurabilirsin. Bu dolunay senin için harika bir sıçrama fırsatı sunuyor ama kolaya kaçarsan fırsatı kaçırırsın. Otur ve kendine sor, “ben kimim?” – “doğmadan önce ben kimdim?” – “öldükten sonra ben kimim?” Bırak bütün kariyer, ilişki, para mevzularını ve kendini bul! Kendini hatırla… İçindeki ustayı uyandırmak için uzun uzun meditasyon yap, sabırla otur, sabırla nefesini izle, kalkma, susama, yorulma, yamulma, öflesen de püflesen de otur. En az 4 saat otur, nefesini izle… Buna değer. Bu senin için bir fırsat. Hakikatin kapıları sana bir anda açılabilir.

Yükselen / Ay Yay : Gizli düşmanların falan yok sevgili Yay. Gizli düşmanların da açıkları gibi, senin bilinçaltı yansımalarındır. Hadi bu dolunayın aydınlık tarafını çalıştıralım. Gizli yeteneklerini açığa çıkarmak için harika bir zaman! Hayal kurmak, yaratım çalışmaları yapmak, yaratıcılığını kullanmak, rüyalarda seyahat etmek için harika bir zaman… Egoyu öldürmek için harika bir zaman! Ay 12’nci evinde ve bunları yaparsan aydınlık taraflarını daha da parlatırsın. Fakat gizli ilişkilere, entrikalara, gizli düşmanlıklara girişirsen bilinç sıçraması yaşamak yerine bir alt boyuta düşersin. Spiritüel çalışmalar yap, yatarken derin nefes çalış ve uykuya dalana kadar nefesini izle. Dolunay enerjisi sana güzel astral bir yolculuk hediye edebilir…

Bireysel doğum haritası danışmanlığı ya da astroloji eğitimi almak istersen buraya tıklayıp asistanım Serpil hanımla iletişime geçebilirsin.

Yükselen / Ay Oğlak : Arkadaşlarınla ilişkilerin üzerinden kendini gözleyebileceğin, onlar üzerinden kendine konuşacağın, onları yargılarken aslında kendi gölge yanlarını haykıracağın bir zaman sevgili Oğlak. Yüzleşmelere hazır mısın? Başkasıyla değil, kendinle… Bu dolunay seni bazı arkadaşlarından koparabilir ama gerçek olanları daha da güçlendirir. İstek ve arzularını da gözlemlemen gereken, neyi neden istiyor olduğunu, bu arzunun altındaki gölgenin ne olduğunu bulman, zaten biliyorsan da kendine itiraf etmen gereken bir zamandır. Belki de sırf annenin ya da babanın çocukken sana söylediği bir söz yüzündendir bütün bu çaba? Ne dersin? Önce farkındalık, sonra kabul, sonra koşulsuz sevgi… Öyleyse öyledir…

Yükselen / Ay Kova : İş arkadaşlarından düşmanlıklar gördüğü için söylenen biri daha var burada sanırım. Yoksa patrondan mı? O da yoksa baba ile ilişkileri mi gözlemlesek? Kariyer hayatın nasıl gidiyor sevgili Kova. İşi bırakmak mı istiyorsun, mobbing mi, iş arkadaşların şöyle böyle mi? Peki bunlardan her biri senin bir bilinçaltı kodunun ete kemiğe bürünmüş hali olsaydı, kim neyi temsil ederdi? Bende bunların hiçbiri yok diyorsan düşmanlıkları, davaları, sağlık sorunlarını bir kurcalamakta fayda olabilir. Ben sana sadece kazacağın yeri işaret edebilirim. Kazacak olan sensin… Eğer rekabete, çalışmaya, disipline, günlük bir rutin oturtmaya hazırsan bu dolunay sana kariyerde değişiklik, başarı, yükseliş getirebilir. Şikayet, sızlanma alanında kalırsan, yokuş aşağı da olabilir. İyi haber şu ki, direksiyon şu anda senin elinde. İyi sürüşler…

Yükselen / Ay Balık : Balık burcunu yazmayı seviyorum. Neden mi? Çünkü son burç 🙂 Sevgili Balık… Süper, süper, süper… Yoga ve meditasyon mu yaparsın, oturur sabaha kadar zikir mi çekersin, namaz mı kılarsın bilmiyorum ama içine dön, içinde kal, kulaklarını ve gözlerini dışarıya kapat. İçindeki guru orada seni bekliyor olacak ve kapıyı çalacak olan da içeriden açacak olan da sensin… Senin için son derece şanslı bir enerji aktif ve tek yapman gereken kendine samimi olmak, kendinle yüzleşmek, özgürleşip iyileşmek, cesur ve kararlı olmak… Yeni bir eğitim al, danışmanlık al, kendine bir rehber bul; çünkü içindeki usta sana ete kemiğe bürünmüş olarak görünecektir. Bol bol dua et, yaratım çalışması yap. Yabancı ülkeye gitsem mi kalsam mı diye kararsız isen git ne olacak, olmazsa dönersin. Yüksek eğitime devam mı etsem? Edebilirsin olur. Çocuk yapsam mı yapmasam mı ayrımında mısın? Buna karışmıyorum… Özetle samimi olan Balıklar için bu dolunayın ödülleri var…

Özetle ; kendisiyle yüzleşen, kendini olduğu gibi kabul eden ve seven herkes için bu dolunayın harika ödülleri var…

Bireysel doğum haritası danışmanlığı ya da astroloji eğitimi almak istersen buraya tıklayıp asistanım Serpil hanımla iletişime geçebilirsin.

Sevgiler Öz’üm…

Yorum yapmak istersen instagram’daki gönderi altına yapabilirsin.

Asistan hattı : 05424567998