Vedik Astrolojide GÜNEŞ için Güçlendirme Önerileri

Vedik Astroloji’de Güneş’e çok önem verilir. Ruhun, babanın, kariyerin, özgüvenin otoritenin ve hükümetin doğal göstergesidir. Aslan burcunu yönetir ve gezegenlerin kralı kabul edilir.

Güneş Koç burcuna yerleştiğinde güçlenir ve Terazi burcuna yerleştiğinde zayıflar. Dolayısıyla 15 Eylül – 15 Ekim arasında doğanların Güneş’i büyük olasılıkla düşük çalışacaktır ve güçlendirilmesi gerekebilir.

Buna ek olarak Güneş’in ek haritalarda düşüklüğü varsa, genel ShadBala puanı düşükse, Ketu birleşimi ya da açısı varsa da güçlendirilmesi önerilebilir.

Güneş, kişinin doğum haritasında güçlü bir yerleşim yaptığında beraberinde statü, güç ve saygınlık getirir. Olumsuz yerleşim yaptığında ise kişi özellikle profesyonel cephede ciddi sorunlarla yüzleşmek zorunda kalabilir.

Yararlı bir Güneş kişiye ruhsal gelişim, siyasi güç, hükümetten ve üst düzey yetkililerden kazanımlar, devlette iş fırsatı, çeşitli ödüller, kişisel çekicilik, özgüven, miras, asalet, cesaret ve güçlü bir kemik yapısı verebilir. Kişi hırslı, neşeli, bilge, sıcak, kraliyet niteliklerine sahip ve karizmatik olacaktır.

Zararlı bir Güneş ise kişiye devlet işlerinde engeller, babayla ilişkide sorunlar, babanın sağlığında sorunlar, otoriteyle yaşanan problemler, kötü bir sağlık, kötü bir şöhret, safra ile ilgili sağlık sorunları, zayıf kemik yapısı ve zayıf bir kalp sağlığı getirebilir. Güneş’in zararlı etkileri kişiyi içe dönük, kibirli, egoist, kıskanç, huzursuz, kendini beğenmiş ve psikolojik sorunlara yatkın hale getirebilir.

Doğum haritasında Güneş’in 3, 6, 10 ve 11nci eve yerleşmesi olumlu kabul edilir. Bu evler onun güçlü ve olumlu yerleşim noktalarıdır. Güneş eğer güçlü ise birçok evde iyi çalışabilir. 7nci evde yerleşimi evlilikle ilgili sorunlara neden olabilir.

Bir gezegenin en bariz etkileri o gezegenin dönemlerinde ortaya çıkar. Bu durum Güneş için de geçerlidir. Bu nedenle özellikle Güneş Mahadasha, Güneş Antardasha, Güneş Pratyantar Dasha ve Güneş geçişleri etkilerin en çok ortaya çıktığı dönemler olacaktır. Kişi bu dönemlerde ilgili evle veya hayatın geneli ile ilgili inisiyatif almaya hazır hissedecek, sabırsız olacak ve liderlik özellikleri ön plana çıkacaktır.

Zayıf ve sorunlu Güneş’i tespit etmek için profesyonel bir vedik astrologdan yardım almak önerilir, ancak sorunlu ve zayıf Güneş yerleşiminin sık rastlanan belirtileri de vardır. Bu belirtiler şunlardır:

  • Kişi sosyal statüsü ve konumu hakkında güvensiz olabilir
  • Özgüven eksikliğinden dolayı kendini övme eğilimi gösterebilir
  • Aşağılık kompleksi görülebilir
  • Dürtü ve motivasyon eksikliği yaşanabilir
  • Başkalarından destek alma ihtiyacı ve yalnız hareket edememe eğilimi olabilir
  • Kişinin babasının yaşamında sorunlar olabilir
  • Çeşitli duyu eksiklikleri ve fiziksel sorunlar yaşanabilir
  • Zayıf görme ve göz sorunları olabilir
  • Aşırı tükürük sorunu yaşanabilir

YÜKSELEN BURÇLAR İÇİN GÜNEŞ HANGİ ÖZEL ALANLARDA SORUN YARATIR?

Yükselen Koç için zayıf Güneş; çocuklar, ortaklı işler, kitlesel iletişim ve evlilik konusu için sorun yaratır.

Yükselen Boğa için zayıf Güneş; anne ile ilişkilerde sorunlar, ev alma sorunları, hane içinde huzur, iç huzursuzluk, genel sağlık sorunları, kalp ve akciğer sorunları, iş arkadaşları ile anlaşmazlıklar, kariyer sorunları yaratır.

Yükselen İkizler için zayıf Güneş; kardeşlerle sorunlar, ilişkilerde ego problemleri, siyasi alanda sorunlar, eğitim alanında sorunlar, borsa ve spekülatif alanlarda kayıplar, yaratıcılığın gecikmesi, çocuk sahibi olmakla ilgili sorunlar, çocuklarla iletişim konusunda sorunlar yaratır.

Yükselen Yengeç için zayıf Güneş; ev almada gecikme, parayı tutma ve kazanmada sorunlar, anne ile çatışmalı ilişki, hane içinde huzursuzluk, iç huzursuzluk, kariyer sorunları, baba ile sorunlar, anne ve baba sağlığını kötü etkileme, boşanma olasılığı gibi sorunlar yaratır.

Yükselen Aslan için zayıf Güneş; kişinin kendi çabası ile kazanmasının gecikmesi, iletişimde kabalık, halkla ilişkiler, satış pazarlama konularında geç başarı, girişimlerde zorlanmalar, seyahatlerde verimsizlik, kardeşle ego çatışmaları gibi sorunlar yaratır.

Yükselen Başak için zayıf Güneş; para biriktirememe veya kazanamama, beklenmedik sağlık harcamaları, ailenin dağılması, eşin ailesi ile anlaşmazlıklar, boşanma olasılığı, konuşmada agresiflik ve yönsüzlük gibi sorunlar yaratır.

Yükselen Terazi için zayıf Güneş; aşırı ego ve hırs verebilir, ortaklık ve evlilik konularında sorun çıkarabilir.

Yükselen Akrep için zayıf Güneş; kariyer sorunları, döneminde iş kaybı, baba için sağlık sorunları, babanın yokluğu veya iletişim sorunları, yabancı ülkelerde sorunlar, sağlık harcamaları, zayıf kalp sağlığı, itibar kaybı sorunlarına neden olabilir.

Yükselen Yay için zayıf Güneş; yüksek öğrenimle ilgili sorunlar, istek ve hayallerin 36 yaşına kadar ertelenmesi, arkadaş çevresi ile ilgili sorunlar, yanlış arkadaş grubuna dahil olmak ve zarar görmek, büyük kardeşlerle yaşanabilecek ego sorunlarına neden olabilir.

Yükselen Oğlak için zayıf Güneş; kariyerde zorlanmalar, patronla ego sorunları, 36 yaşına kadar ani iş kaybı ve istikrarsız iş yaşamı, baba ile iletişim sorunları, babanın sağlık sorunları, hane içinde huzursuzluk, itibar kaybı gibi sorunlara neden olabilir.

Yükselen Kova için zayıf Güneş; evlilik sorunları, boşanma, eşle kültürel farklılıklar ve uyuşamama, baba ve öğretmen figürleri ile anlaşmazlıklar, seyahatlerde zorlanmalar, yüksek eğitimde kesinti veya gecikme, zorlanmalar, kardeş ve kuzenler ile anlaşmazlıklara neden olabilir.

Yükselen Balık için zayıf Güneş; sağlık sorunları, iş yaşamında istikrarsızlık, eşin ailesi ile çatışmalar, cinsel yaşamda sorunlar, sırların açığa çıkması ve kaotik durumlar, kalp sağlığı sorunları, aile içinde ego çatışmaları, maddi konularda zorlanmalara neden olabilir….

AstrolojiKursu.com

GÜNEŞ İÇİN MANTRA ÇÖZÜMLERİ

Güneş için önerilen mantralar Surya Mantra adı ile anılır. En sık tercih edilen ve etkili olan mantra Sun Beej Mantra’dır. Bu mantranın 7000 defa okunması son derece faydalı olacaktır. Bazı kaynaklarda maksimum fayda için 7000 x 4 defa, bir diğer deyişle 28000 kez okunması önerilmektedir. Sun Beej Mantra’nın okunuşu aşağıdaki gibidir:

Aum Hraam Hreem Hraum Sah Suryaya Namah!

Güneş’i iyileştirmek için gün içinde akla geldikçe okunabilecek bir diğer mantra ise aşağıdaki gibidir:

Om Ghrini Suryay Namah!

Mantraları doğru okumak önemlidir ama okurken iyi hissetmek de gereklidir. Güzel bir duş aldıktan sonra temiz ve rahat kıyafetler giyerek mantra okuması yapılabilir. Mantralar melodik olarak veya düz bir şekilde okunabilir. Kişinin kendi sesini duyacak bir ses tonunda okuması yeterlidir. Mantraları dinlemek de son derece yararlıdır. Özellikle gece uyurken arka planda çalmasını sağlamak faydalıdır. Mantralar meditatif ses frekansları olduğundan dolayı kişi fark etmeden zihni meditatif bir frekansa sokar. Dikkat gerektiren işler yaparken, örneğin otomobil kullanırken mantra dinlenmemelidir.

GÜNEŞ İÇİN YANTRA ÇÖZÜMLERİ

Yantralar da mantralar kadar popüler çözümlerdir. Yantralar simetrik diyagramlardır ve mantraların etkinliğini arttırmak için güvenle kullanılabilirler. En yaygın kullanım biçimleri kolye olarak taşımaktır. Mantra okuması yapılırken yantraya odaklanılır. Bu sayede gerekli enerji yüklemesi yapılacaktır. Mantra okunamadığı zamanlarda da yantranın taşınması ile denge sağlanmış olacaktır. Yantra ayrıca bir tablo ya da kumaş halinde duvara da asılabilir. Güneş için çözüm sağlayacak olan yantra Surya Yantra olarak bilinir. Görseli aşağıdaki gibidir:

Güneş Yantra Kolye

GÜNEŞ YANTRA KOLYE

Güneş Yantra Kolye; danışmanlık verdiğim YantraSepeti.com’dan alınabilir. Laoizm takipçisi olduğunuz için laoizm50 indirim kodu ile sepette 50 TL indirim uygulayabilirsiniz. 500 TL üzeri alışverişlerinizde ise laoizm200 kodu ile 200 TL indirim kullanabilirsiniz.

Güneş Yantra Kolye

GÜNEŞ İÇİN ORUÇ ÇÖZÜMLERİ

Oruç tutmak kişiyi bedeninin hem içinden, hem de dışından arındırır.

Güneş’i şifalandırmak için Pazar günü oruç tutulmalıdır.

Pazar günü sabah güneş doğmadan önce uyanmak ve güneşin doğuşunu selamlayarak karşılamak, Güneş doğuşu esnasında Güneş’i görecek bir yerde meditasyon yapmak faydalı olur.

Bu oruçta tek bir öğün yemek yenilebilir. Bu tek öğünde tatlı meyvelere ve süte yer verilmesi idealdir. Et ve tuz tüketiminden ve tuzlu gıdalardan özellikle kaçınılması gerekir.

Doğum haritasında zararlı bir Güneş’e sahip olan kişi özellikle Güneş’in etkisi altında olduğu dönemlerde her Pazar günü bu orucu özenle uygularsa çok fayda görecektir.

GÜNEŞ İÇİN VEDİK RİTÜEL ÇÖZÜMLERİ

Vedik Astroloji’ye dair kadim bilgilerde Güneş için çok sayıda ritüele yer verilmiştir. Günlük hayatta kolaylıkla uygulanabilecek olan bu davranış ve tutumlar kısa sürede olumlu etkiler yaratacaktır. Güneş için etkili olan iyileştirme pratikleri şunlardır:

  • Güneş doğarken çıplak gözle doğuşunu izlemek
  • Güneşi Selamlama Yoga hareketlerini her sabah yapmak
  • Yeni bir işe başlamadan ve evden çıkmadan önce her zaman 1 bardak şekerli su içmek veya sabah kalkar kalkmaz 1 kaşık bal yemek
  • Vejetaryen beslenme biçimini benimsemek veya et tüketiminden olabildiğince uzak durmak
  • İhtiyaç sahiplerine ilaç yardımı yapmak
  • Kırmızı renk veya yakut rengi kıyafetler ve/veya eşyalar hediye etmek
  • Yakut taşını takı olarak taşımak
  • 43 gün boyunca her gün bir nehre veya akarsuya bakır para atmak
  • Bir öküz beslemek
  • Babaya ve babayla ilgili her şeye saygı göstermek
  • Ücretsiz hiçbir şey /hediye kabul etmemek veya karşılığında bir şey vermek (ebeveynler istisnadır)
  • Hayatında kırmızı renge bolca yer vermek
  • Hükümete ve otoriteye saygı göstermek
  • Babayı mutlu etmek ve sevindirmek
  • Pazar günleri oruç tutulmuyorsa bile sadece sebze ve meyve tüketmek

GÜNEŞ İÇİN DOĞAL TAŞ ÇÖZÜMLERİ

Güneş için ideal doğal taş yakuttur. Bunun için bütçesi olmayan kişiler yantra ve mantra uygulamalarına yönelebilirler.

Fayda görebilmek için yakut taşlı bir yüzük tercih edilmelidir. Taşın alt kısmının açık olması ve tene temas etmesi ideal olacaktır. Altın bir yüzük olarak hazırlatılmalıdır. Yüzük mutlaka yüzük parmağında taşınmalıdır. Maksimum fayda için minimum 5 karat olması önerilir.

Yüzüğün parmağa takılacağı ilk an da önemlidir. Bunun için mutlaka Ay’ın parlak ay fazında olduğu bir dönem seçilmelidir.

Yüzük parmağına Pazar sabahı ve saat 08.00’den önce takılmalıdır. Elbette taşın sahte olmaması çok önemlidir.

GÜNEŞ İÇİN BAĞIŞ ÇÖZÜMLERİ

Vedik Astroloji’de olumsuz karmadan kurtulmanın ve gezegenlerin olumsuz etkilerinden arınmanın en etkili çözümlerinden biri de bağış yapmaktır.

Kişi doğum haritasındaki olumlu gezegenleri güçlendirmeli, olumsuz gezegenleri de bağış yaparak dengelemelidir.

Kişi bağış yaparken tam bir özveri ve inanç içinde olmalıdır. Herhangi bir beklenti olmaksızın bağışını yapmalıdır. Bağış için gerçekten ihtiyacı olan insan(lar) veya hayvan(lar) belirlenmelidir.

Güneş için yapılacak olan bağışlar mümkünse Pazar günleri yapılmalıdır. Sabah saat 08.00’den öncesinde bağışın gerçekleşmesi ideal olacaktır. Mümkünse Güneş’in nakshatralarının (Krittika, Uttara Phalguni, Uttara Ashadha) zamanları tercih edilmelidir.

Kişi özellikle Güneş dönemini yaşıyorken bu bağışları mutlaka yapmalıdır.

Yani doğum haritasında Güneş hangi burçta ise; Güneş yine o burçtan geçerken yapılan çalışmalar faydalı olacaktır.

Güneş için ideal olan bakır eşyalar, buğday, yakut, kırmızı çiçekler, ilaç ve gıda bağışı yapmaktır.

NEDEN ASTROLOJOİ KURSU?

Bu konudaki yazımı okumak için buraya buraya >> Neden Astroloji Kursu? tıklayabilirsiniz.

Detaylı doğum haritası analizi randevusu almak için asistanım Serpil Hanımla 05424567998 whatsapp numarasından iletişime geçebilirsiniz.

Uluslararası Sertifikalı Vedik Astrolog olmak isterseniz; AstrolojiKursu.com ana sayfasına giderek inceleyebilir ve yine asistanım Serpil Hanımla iletişime geçebilirsiniz.

Yantra Kolyeleri incelemek isterseniz; YantraSepeti.com adresini ziyaret edebilir, laoizm50 veya laoizm200 kodları ile indirimden yararlanabilirsiniz.

Sevgilerimle…

LAO >> instagram.com/laoizm