Vedik Astrolojide Nakshatralar (Anuradha Nakshatra)

Vedik Astrolojide Nakshatraların 17. yıldızı olan Anuradha Nakshatra’yı okuyabilirsiniz.

Ön bilgi : Aylık burç yorumlarıVedik Astrolojiye göre Ay ve Yükselen burcunuza göre okumalısınız. Eğer Vedik Astrolojiye göre değişen Ay ve Yükselen burcunuzu bilmiyorsanız buraya tıklayarak bilgi alabilirsiniz.



Her insan, belirli bir nakshatra/yıldız etkisinde doğar. Bu Nakshatra, o kişinin bu dünyada neyi aradığını gösterir. Nakshatralar gece zodyakını temsil eder.

SAYILARI NASIL BULUYORUZ?

Ay ortalama 27 günde döner.
Zodyak 360ºdir.
360º/ 27 = 13º20’ (13 derece 20 dakika)
Her bir Nakshatra, zodyakta 13º20’dır.

Zodyak 12 evden oluşur.
360º / 12 = 30º
Her ev 30ºdir.O halde 30º/ 13º 20‘ = ortalama 2.3 Nakshatra bir evde yerleşir.
Son Nakshatranın kalan bölümü diğer eve sarkar. Böylece 360ºlik zodyak 27 adet Nakshatra tarafından kaplanır.

Her nakşatranın 4 padası ve her padanın bir elementi vardır. Her pada, 3º20’ ya karşılık gelir.

1. Pada Agni (ateş)
2. Pada Prithvi (toprak)
3. Pada Vayu (hava)
4. Pada Jala (su)


Anuradha Nakshatra

Anuradha Nakshatra, yukarıdaki kozmik cennetleri denge, uyum ve onurla dikte eder. Akrep krallığına kadar uzanır. ‘Vishakha Nakshatra’ ile melodik bir bağ oluşturur. Anuradha Nakshatra, ilahi gücünü yönetici tanrısı Mitra’dan alır.

Anuradha Nakshatra’nın ortak özelliklerinde sosyallik, neşe ve enerjinin bir karışımı vardır. Ayrıca, yaş, cinsiyet, sosyal statü veya zekadan bağımsız olarak Anuradha Nakshatra, barışçıl etkileşim için zemin yaratma kabiliyetiyle öne çıkar.

Anuradha Nakshatra, Beta, Delta ve Pi Scorpions olmak üzere üç yıldızdan oluşur. Gece gökyüzünde, bu üç yıldız parlak kırmızı yıldız Antares’in hemen üzerinde düz bir çizgide görülebilir. İktidardaki tanrı Mitra, Anuradha Nakshatra bireylerini arkadaşlıkları geliştirme ve sürdürme armağanıyla kutsar. Bu nakshatra, başarı ile ilgili olan ve özellikle işbirliği yoluyla şöhret, tanınma, itibar üretebilen bir yıldızdır. Dikkat çekici bir sayı anlayışı üretmek için mantık ve sezgi bilgisi gereklidir ve bu yıldız her iki yeteneği de bahşeder. Yıldız ayrıca yabancı topraklarda seyahati ve başarıyı da destekler. Anuradha Nakshatra altında doğan insanlar, insanlık içindeki işbirliğini teşvik eder ve büyük grupları yönetme, organize etme yeteneğine sahiptir. Bununla birlikte, kişinin hayal kırıklığı ve melankoli düzeyini takip etmek gerekir.

Anuradha Nakshatra Erkek Karakteristikleri

Anuradha Nakshatra’nın erkek bireyi yakışıklı bir yüze ve parlak gözlere sahip olur. Gezegen kombinasyonunun uğursuz olduğu bazı durumlarda, acımasız bakışlara sahip olabilir. En zor durumla sistematik bir şekilde başa çıkma konusunda özel bir yeteneği vardır. Yine de, depresif bir görünüme sahip olacak ve iç huzuru olmayacaktır. Her zaman intikamcı bir ruh hali içinde olacaktır. Bu eksikliklere rağmen çok çalışkan ve kendisine verilen görevi tamamlamaya her zaman hazırdır.

Anuradha Nakshatra Erkek: Meslek ve İlgili Alanlar 

Anuradha Nakshatra iş dünyasında başarılı olacaktır. Eğer çalışıyorsa, patronunu nasıl memnun edeceğini bilir. 17-18 gibi oldukça genç bir yaşta ekmeğini kazanmaya başlar. 17-48 yaş arası hayatı sıkıntılarla dolu olacaktır. Bununla birlikte, ara sıra sağlanan faydalar ve olumlu sonuçlar kesinlikle fark edilecektir. 48’den sonraki hayatı son derece güzel olacaktır. Bu dönemde hayatını düzene sokar ve başına gelen acıların çoğundan kurtulur.

Anuradha Nakshatra Erkek: Uyumluluk ve Aile Hayatı

Babasından hoşlanmaz veya ondan herhangi bir fayda sağlayamaz. Hatta bazı durumlarda babasıyla sık sık sürtüşme olduğu fark edilir. Aynı şekilde annesinden de sevgi ve şefkat görmeyecektir. Normalde doğduğu yerden uzaklaşır. Olumlu bir şey ise, evlilik hayatının tamamen tatmin edici olmasıdır. Eşi, iyi bir ev hanımının tüm özelliklerine sahip olacaktır. Genellikle çocuklarına özel özen gösterir.

Anuradha Nakshatra Erkek: Sağlık ve Refah 

Sağlığı genellikle iyi olacaktır. Astım ataklarına, diş problemlerine, öksürüğe, soğuğa, kabızlığa ve boğaz ağrısına eğilimli olacaktır. Dikkatsiz doğası ve zamanında ilaç almadığı için sağlığı bozulacaktır.

Anuradha Nakshatra Kadın Karakteristikleri

Anuradha Nakshatra’nın dişi bireyleri masum bir görünüme sahiptir. Erkek türleri çeken güzel bir bele sahiptir. Onun hayatında küstahlığa yer yoktur. O saf kalplidir. Moda hayatına inanmaz ve sade bir hayat sürmeyi sever. Özverili, hoş ve çekici bir mizacı vardır. Sosyal ve politik alanlarda iyi parlayabilir. Büyüklerine saygı duyar. Arkadaşları onu daima korur.

Anuradha Nakshatra Kadın: Meslek ve İlgili Alanlar 

Müzik ve güzel sanatlarla daha çok ilgilenecektir. Müzik veya dans konusunda akademik bir derece edinebilir. Dans sanatı formunun birçok profesyonellerinin bu nakshatrada doğduğu bilinmektedir.

Anuradha Nakshatra Kadın: Uyumluluk ve Aile Hayatı

Kocasına çok bağlı ve dini normlara uyar. Çocuklarının yetiştirilmesi söz konusu olduğunda ideal bir anne olarak adlandırılabilir. Kayınvalidesine olan bağlılığı onu daha da cazip kılar.

Anuradha Nakshatra Kadın: Sağlık ve Esenlik

Şiddetli ağrı çekebileceği, düzensiz regl dönemleri yaşayabilir. Ayrıca baş ağrısı ve burun akıntısı çekebilir.

Anuradha Nakshatra 2021 Tarihleri

10 Ocak 202120 Temmuz 2021
6 Şubat 202116 Ağustos 2021
5 Mart 202113 Eylül 2021
2 ve 29 Nisan 202110 Ekim 2021
26 Mayıs 20216 Kasım 2021
23 Haziran 20214 Aralık 2021

Anuradha Nakshatra Padalar

Anuradha Nakshatra 1. Pada: İlk pada Aslan Navamsa’ya gelir. Burada odak noktası, içsel anlayışa ve kariyerinizi uygulamaya yöneliktir. Gurur kontrol edilmeli ve olumlu düşünme teşvik edilmelidir. Yoğun enerji Güneş, Ketu, Mars ve Jüpiter’den gelir.

Anuradha Nakshatra 2. Pada: İkinci pada Başak Navamsa’ya gelir. Burada odak noktası öğrenme, disiplin ve grup aktiviteleridir. Bu adımda hırslar yerine getirilir. Buradaki güçlü gezegenler Rahu ve Merkür’dür.

Anuradha Nakshatra 3. Pada: Üçüncü pada Terazi Navamsa’ya gelir. Burada odak noktası müzik, sanat ve egzotik bilimlerdir. Satürn ve Venüs size sevimli bir doğa sağlar.

 Anuradha Nakshatra 4. Pada: Dördüncü pada Akrep Navamsa’ya gelir. Olumlu şekilde yönlendirilmesi gereken aşırı bir enerjisi olacaktır.

Anuradha Nakshatra İçin 2021 Burç Beklentileri

Satürn, Anuradha Nakshatra’yı yönetme görevini üstlenir ve burcu Akrep’tir. 2021’in başlangıcı sizin için sağlıklı olacak. Şubat ayından itibaren partneriniz size son derece yardımcı olacak ve siz de onlarla güzel bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Ağustos sonrası hayırlı işler hayatınızda yer alacak ve pozitiflik getirecek. Ancak, bu umut verici dönemde sağlığınıza dikkat etmeniz önerilir. Dikkatli olmazsanız servikal ağrı gibi sorunlar sizi rahatsız edebilir. Satürn 3. Evinizde ikamet edeceği için, maddi olarak güvende olacaksınız. Ayrıca, bol miktarda para girişi olacak.

Eylül ayından sonra, kendinize daha fazla öncelik verin ve arkadaşlığa biraz daha dikkat edin, aksi takdirde başkalarının sorunlarıyla karşılaşabilirsiniz. Bu yıl, öğrenimlerinde ve rekabetçi sınavlarda başarılı olacakları ve ayrıca yüksek öğrenimleri için yurtdışına gidebilecekleri için öğrenciler için oldukça güzel bir yıl. 7. eşiniz ve iş ortaklıklarınız olan evinizde Rahu orada olacak. Bu, eşiniz ve iş ortaklarınız ile ilgili pek çok engel ve yanlış anlaşılma anlamına gelir. Umarım bu geçiş bittikten sonra kariyerinizde veya kişisel yaşamınızda büyük bir adım atabilirsiniz. Ancak gerekli tüm önlemlerin alınmasının ardından büyük hamle yapılması tavsiye edilir. 

Olumlu tarafta, yurtdışına gitmek isteyen bireyler bu yıl şansı yakalayacaklar. Satürn’ün 5. Evdeki gölgesi, özellikle sevgilinizle olan ilişkiniz için çok çabalamanıza neden olabilir. 7. Evde Rahu ve 1. evde Ketu olduğundan, her ikisi de uzak köşelerde olduğu için yeme alışkanlıklarınıza dikkat etmeniz şiddetle tavsiye edilir.

Olumlu Aylar: Nisan, Mayıs, Haziran, Ağustos ve Kasım

Olumsuz Aylar: Ocak, Mart ve Eylül

Nötr Aylar: Şubat, Temmuz, Aralık, Ekim

Anuradha Nakshatra’nın Tüm Yaşam Alanları için 2021 Vedik Astrolojisi Tahmini

Kariyer ve İş Falı 2021

Anuradha Nakshatra altında doğan bireyler, bu yıl sizin için kariyer olarak harika görünüyor, ancak tembelliğinizi ve aşırı düşünceli halinizi bırakmanız gerekecek. Satürn’ün 3. evinizde olmasından dolayı dikkatinizin dağılmasına izin vermeyin ve hedefinizi gözden kaçırmayın, sadece akışta devam edin, oraya varacaksınız. Üçüncü ay başlamak sizin için zor olabilir ve sabırsızlığınız geçmiş başarınızı kaybetmenize neden olabilir. Bu yüzden herhangi bir şey yapmadan önce dikkatlice düşünün. Sakin olmaya çalışın ve akıllıca davranın, yıldızlar Haziran ve Ekim ayları arasında iyi bir isim ve şöhret kazanabileceğinizi gösteriyor. Ayrıca serbest meslek sahibi bireyler işlerinde başarıya ulaşacaklardır. Ve profesyonel çalışanların iş amacıyla ülke içinde ve çevresinde seyahat etmeleri istenebilir.  

Aşk ve İlişki Falı 2021

Sizin için drama kategorisi aile hayatınız olacak. Ebeveynleriniz bazı rahatsızlıklardan muzdarip olabilir ve duygusal olarak yıpratıcı olabilir. Bu da sevdiklerinizden uzaklaşmanıza neden olur. Jüpiter, Nisan’dan Eylül’e kadar 3. evden 4. eve geçecek ve Jüpiter’in geçişi sırasında hayatınız çok daha iyi olacak. Jüpiter 4. evinize ulaştığında, aile hayatınız herhangi bir drama ve stresten yoksun, huzurlu, olumlu ve sakin hislerle normale dönecektir. Arkadaşlarınız ve akrabalarınız sizi bazı hayırlı işlevlere davet edebilir ve hatta bazı güzel haberleri paylaşmak için sizi ziyaret edebilir. Ailen yakında iyileşecek ama onlara iyi bakman gerekiyor. Kardeş kavgalarınız bir süre durulacak ve onlarla ilişkileriniz bu yıl iyi olacak. Rahu işleri karıştırmayı sever ve 7. Evde olduğu için bir kaos yaratabilir. Hayat arkadaşınızla sinir bozucu bir şey yaşamamak adına Şubat ayından Nisan ayına kadar dikkatli olun.

Finans Falı 2021

3. Evinizdeki Satürn sizin için eğlence ve oyun demek. Mali durumunuzu, yasal mülkiyet savaşlarınızı ve servet davalarınızı da ele alacak. Hükümet ayrıca sizin için yararlı olabilir. Jüpiter, 3. ve 4. Evinize birkaç ay karışacak. 7. Evdeki Rahu, hayat arkadaşınız veya iş ortağınız aracılığıyla size bir miktar servet kazandıracak. Ancak, kazançlarınız ve harcamalarınız arasında uygun bir denge sağlayın. Yıldızlar, evde dini faaliyetlere de para harcayabileceğinizi öngörüyor. Ama kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacak, bu yıl yaptığınız harcamaların çoğu hayırlı bir şeyler için olacak. 2021’de nakit girişi konusunda endişelenmenize gerek yok.

Sağlık Falı 2021 

Genel olarak 2021 sizi zinde ve iyi tutacak, ancak Ketu yaramaz olduğu için bazı hastalıklardan muzdarip olmanıza neden olabilir. Olumlu tarafta olmak için sağlıklı beslenmeye çalışmalı, düzenli egzersizler yapmalı ve 8 saat iyi bir uyku çekmelisiniz. Ketu’nun yaratacağı herhangi bir olumsuzluk 2021’in ilk yarısında olacak; ondan sonra her şey durgun bir deniz kadar sakin olma eğilimindedir. Ebeveyninizin sağlığı nedeniyle zihinsel stres de olabilir. Bunların ortasında, herhangi bir stres ve gerginliğin üstesinden gelmek için yoga ve meditasyon yapın.

Anuradha Nakshatra’nın Bazı İlginç Gerçekleri

Tercüme: Başarı

Sembol: Lotus çiçeği

Gezegen: Satürn

Tanrı: Mitra (Şefkat Tanrısı)

Vücut – VarahaMihira:  Kalpler, Göğüsler

Vücut- Parashara: Bel

Gana: Tamasic

Burç: Akrep

Doğa: Yumuşak, Hafif ve Hassas (Mridu)

Mod: Pasif

Takımyıldızı: 3

Cinsiyet: Erkek

Element: Ateş

Şanslı Renk: Kırmızımsı Kahverengi

İsim Harfleri: Na, Ni, Nu, Ne 

Şanslı Harfler: N

Şanslı Taş: Mavi Safir

Şanslı Sayılar: 17

Hayvan Sembolü: Dişi Geyik

Kuş: Bülbül

Ağaç: Magilam