Vedik Astrolojide Nakshatralar (Vishakha Nakshatra)

Vedik Astrolojide Nakshatraların 16. yıldızı olan Vishakha Nakshatra’yı okuyabilirsiniz.

Ön bilgi : Aylık burç yorumlarıVedik Astrolojiye göre Ay ve Yükselen burcunuza göre okumalısınız. Eğer Vedik Astrolojiye göre değişen Ay ve Yükselen burcunuzu bilmiyorsanız buraya tıklayarak bilgi alabilirsiniz.



Her insan, belirli bir nakshatra/yıldız etkisinde doğar. Bu Nakshatra, o kişinin bu dünyada neyi aradığını gösterir. Nakshatralar gece zodyakını temsil eder.

SAYILARI NASIL BULUYORUZ?

Ay ortalama 27 günde döner.
Zodyak 360ºdir.
360º/ 27 = 13º20’ (13 derece 20 dakika)
Her bir Nakshatra, zodyakta 13º20’dır.

Zodyak 12 evden oluşur.
360º / 12 = 30º
Her ev 30ºdir.O halde 30º/ 13º 20‘ = ortalama 2.3 Nakshatra bir evde yerleşir.
Son Nakshatranın kalan bölümü diğer eve sarkar. Böylece 360ºlik zodyak 27 adet Nakshatra tarafından kaplanır.

Her nakşatranın 4 padası ve her padanın bir elementi vardır. Her pada, 3º20’ ya karşılık gelir.

1. Pada Agni (ateş)
2. Pada Prithvi (toprak)
3. Pada Vayu (hava)
4. Pada Jala (su)


Vishakha Nakshatra

Ateşin torunları olan Vishakha Nakshatra’nın bireyleri enerji ve canlılıkla doludur. Her iki dünyanın da en iyisini temsil ederler. Ortodoks yöntemlere inanan biri olmanın yanı sıra, yeni ve ilerici yaşam biçimlerine uyum sağlamada da harikadırlar. Erkek / kadın sözlerine göre, kendilerini ahlaki değerlere koyarlar ve şeref gördükleri ilkeleri takip ederler. Onlar gerçekten örnek alınacak insanlardır. Vishakha Nakshatra’nın bireyleri, büyüleyici kişilikleri ile son derece iyi görünürler.

Jüpiter onların yönetici gezegenidir ve bu etkiyi onlarda da görebilirsiniz. Onlar tanışacağınız en zeki insanlardan bazılarıdır. Buna din ve şiddet içermeyen inançlarını da ekleyin ve mükemmele yakın bir insan bulduğunuzu farz edin. Ancak, her şey kendi tarafında daha iyi değildir. Uyuşturucu ve alkol gibi bağımlılıklara eğilimlidirler ve ayrıca aşırı derecede bilinçlidirler. Sahip olduklarından zevk almak yerine, her zaman eksikliklerine konsantre olurlar.

Vishakha Nakshatra, Zodyak kuşağındaki 16. Nakshatra’dır ve 20° Terazi ile 03° 20′ Akrep’te bulunur ve yönetici gezegen Jüpiter’dir. Aynı zamanda “Amaç Yıldızı” olarak da adlandırılır. Nakshatra, doğalarının dualiteyi yansıtan bir sembolü olan ‘çatallı’ veya ‘iki dallı’ olarak da temsil edilir. Nakshatra’nın yönetici tanrısı, Indra ve Agni’dir. Bu onların enerjik ve güçlü doğasını açıklar. İyi görünüm ve özelliklerle kutsanmışlardır. Vishakha’nın başka bir anlamı, Krishna’nın sevgi ilgisi ve zevkin somutlaşmış hali olan ‘Radha’dır.

Vishakha Nakshatra Erkek Karakteristikleri

Vishakha Nakshatra’nın erkek bireyi enerji ve zeka dolu olur. O tanrıdan korkar ve ilişkilerinde her zaman doğru ve dürüsttür. Muhafazakar değerlere çok inanabilir ve aynı zamanda güncel fikirleri tercih edebilir. Sonunda ailesinden ayrı yaşadığı görülmüştür. Serbest meslek sahibi olmasa da, iyi bir iş yapıyor olsa da adam olmaktan nefret eder. Ve dindar bir adam olmasına rağmen batıl inançlardan nefret eder.

Vishakha Nakshatra Erkek: Meslek ve İlgili Alanlar 

Vishakha Nakshatra’nın erkek bireyi harika konuşma becerilerine sahiptir ve bu nedenle diğer insanları kendi bakış açısına ikna etmek onun için kolaydır. Ünlü bir hatip olabilir ve hatta siyasete bile girebilir. Mali cephede, bazen cimri davranıyor gibi göründüğü için biraz karmaşık bir insandır, ancak diğer zamanlarda bir harcama-tasarruf insanına dönüşür. İyi bir işadamı, bankacı veya öğretmen olacaktır.

Vishakha Nakshatra Erkek: Uyumluluk ve Aile Hayatı

Vishakha Nakshatra’nın erkek bireyinin, belki de zamansız ölümlerinden ötürü, annesinin sevgisinden yeterince alamaz. Babasının birçok iyi niteliği olmasına ve hatta becerikli olmasına rağmen, babasından da fazla kazanç elde etmez. Aslında babasıyla iyi anlaşamayabilir ve sık sık tartışabilir. Bu nedenlerden dolayı, kendine bağımlı bir kişi olma eğilimindedir.

Vishakha Nakshatra Erkek: Sağlık ve Refah 

Bu kişinin sağlığı çok iyi olacaktır. Ancak felçli ataklar konusunda dikkatli olması gerekecektir. Ayrıca bu kişinin astıma yatkın olabileceği de gözlemlenmiştir.

Vishakha Nakshatra Kadın Karakteristikleri

Vishakha Nakshatra’nın kadın bireyi çok yumuşak ve çok tatlı konuşur, bu yüzden çok çekici olma eğilimindedir. Hem evde hem de ofiste verimli çalışır. Çok sade bir insandır ve en ufak makyajlardan bile nefret eder. Doğal olarak çok güzel olduğu için arkadaşları onu sık sık kıskanır. Çok dindardır ve genellikle hacca gider.

Vishakha Nakshatra Kadın: Meslek ve İlgili Alanlar 

Vishakha Nakshatra’nın kadın bireyi sanatla, özellikle de şiirle ilgilenir. Evrenden iyi bir destek alırsa, büyük bir şair veya yazar olabilir.

Vishakha Nakshatra Kadın: Uyumluluk ve Aile Hayatı

Görüldüğü gibi Vishakha Nakshatra’nın kadın bireyi, kelimenin tam anlamıyla kocasına tapar. Kayınvalidesi ile de iyi anlaşmasının nedeni budur. Tüm aileye ve hatta akrabalarına olan sevgisini, şefkatli tavrını kanıtladığı için, hane halkını idare etme gücü ona bahşedilmiştir.

Vishakha Swati Nakshatra Kadın: Sağlık ve Esenlik

Bu nakshatranın dişisi genel olarak sağlıklıdır. Bununla birlikte, böbrek sorunlarına ve genel halsizliğe karşı savunmasız olabilir.

Vishakha Nakshatra 2021 Tarihleri

9 Ocak 202119 Temmuz 2021
5 Şubat 202115 Ağustos 2021
4 Mart 202112 Eylül 2021
1 Nisan 20219 Ekim 2021
25 Mayıs 20215 Kasım 2021
22 Haziran 20213 ve 30 Aralık 2021

Vishakha Nakshatra Padalar

Vishakha Nakshatra 1. Pada: Vishaka Nakshatra’nın ilk padası, Mars tarafından yönetilen Koç Navamsa’ya düşer. Pada, kişiyi çok enerjik ve hırslı yapar. Odak noktası ilişkiler olacaktır.

Vishakha Nakshatra 2. Pada: Vishaka Nakshatra’nın ikinci padası, Venüs’ün yönettiği Boğa Navamsa’ya düşer. Odak noktası, dayanıklı olma eğilimindedir. Başarı muhtemelen şöhretle beraberdir.

Vishakha Nakshatra 3. Pada: Vishaka Nakshatra’nın üçüncü padası, Merkür tarafından yönetilen İkizler Navamsa’ya düşer. Buradaki odak noktası, hedeflerine ulaşmaları ve başarılı olmaları nedeniyle kişinin tek fikirliliğidir.

Vishakha Nakshatra 4. Pada: Vishaka Nakshatra’nın dördüncü padası, Ay tarafından yönetilen Yengeç Navamsa’ya düşer. Buradaki odak noktası duygusal kargaşadır ve burada yerlilerin böyle bir duygusal durumun üstesinden gelmesi zordur ve riskli olma eğiliminde olabilir.

Vishakha Nakshatra İçin 2021 Burç Beklentileri

Şimdi bildiğimiz gibi, Vishakha Nakshatra Jüpiter tarafından yönetilir ve onunla ilişkili burçlar Terazi ve Akreptir. Bu nakshatranın yerlilerinin 2021 yılının başında ekstra dikkatli olmaları tavsiye edilir. Kişiler, memurlarından ve yaşlılarından hak ettikleri desteği bulacaklardır. Benzer şekilde eşlerinden de destek alabilirler. Vishakha Nakshatra’nın bireyiyseniz, 2021’de finansal istikrarı korumanıza yardımcı olabileceği için paranızı dikkatli bir şekilde harcamanız tavsiye edilir. Öğrencilerin muhtemelen Temmuz başında faydalı bir dönem geçirmeleri de muhtemeldir. Ancak aynı şey herkes için söylenemez.

Olumlu Aylar: Mart, Mayıs, Eylül ve Kasım

Olumsuz Aylar: Ocak, Nisan, Temmuz, Ağustos ve Aralık

Nötr Aylar: Şubat, Haziran ve Ekim

Gördüğümüz gibi Şubat, Haziran ve Ekim sizin için iyi veya kötü aylar olabilir. Ocak, Nisan, Temmuz, Ağustos ve Aralık, yavaşlamanız ve zorlu zamanların geçmesine izin vermeniz gerekebilecek aylardır. Pedala basmak isteyebileceğiniz aylar Mart, Mayıs, Eylül ve Kasım aylarıdır. Bunlar, üstlenmek istediğiniz herhangi bir macerada size yardımcı olmak için yıldızlarınızın mükemmel bir şekilde hizalandığı aylardır.

Vishakha Nakshatra’nın Tüm Yaşam Alanları için 2021 Vedik Astrolojisi Tahmini

Kariyer ve İş Falı 2021

Kariyeriniz dans, müzik veya öğretmenlik ile ilgiliyse, 2021 sizin için bir yıl olabilir. Ancak, yeni bir iş arayanlar, fırsatların kıt olduğunu ve elde ettikleri işin istedikleri gibi olmadığını görebilirler.

Öte yandan, 2021 çalışma alanını ve kariyer yolunu değiştirmek isteyen Vishakha Nakshatra bireyi için iyi bir yıl gibi görünüyor. Bu aynı zamanda yeni bir iş kurmak veya serbest meslek sahibi olmak için iyi bir yıl.

Maaşlı olarak çalışanlar, yöneticileri ve yaşlılarla ilişkilerinde bazı sorunlar yaşayabilirler. O zamanlarda, bir meslektaşının çok yardımcı olması muhtemeldir. Kariyerinizle ilgili konularda bir arkadaşınızdan veya yetkili bir kişiden de destek bekleyebilirsiniz.

Aşk ve İlişki Falı 2021

Bu 2021’de aşk ve romantizm büyük olasılıkla iyi olacaktır. Meditasyon yoluyla evlilik hayatınızda karşılaştığınız sorunlardan kurtulabilirsiniz. Çocuklar size mutluluk getirecektir. Aileye yeni bir üye de gelebilir. Bazı piknik ve tatillerin planlanması da öngörülebilir.

Öte yandan öfke, bazı sorunlara neden olabilir ve ilişkilerinize zarar verebilir. Yanlış insanlarla arkadaşlık da sana kötü bir itibar getirebilir. Her şeyin planlandığı gibi gitmesi muhtemel olduğundan, bu yıl zaten evlenmeyi planlayanlar rahatlayabilir.

Bu yıl yeniden evlenmek isteyenler de bazı sorunlarla karşılaşabilir. Evliliğinizle ilgili bazı yasal kavgalar yaşıyorsanız, sizin lehinize kararlaştırılabilir.

Finans Falı 2021

2021’de mülkünüzle ilgili bazı sorunları çözmek için zamanınızın ve enerjinizin harcanması ihtimali var. Ayrıca atalara ait mülkünüzü satmaya ve yeni bir ev satın almaya karar verme şansınız da vardır. Bu zamanlarda eşinizin size maddi olarak yardım etmesi muhtemeldir.

Vishakha Nakshatra bireylerinin dikkat etmesi gereken bir konu kumar olabilir. Daha önce de bahsettiğimiz gibi, bağımlılıklara yatkınsınız ve kumar bu konuda zararlı bir şeydir. Oyunlara ve kumara düşkünseniz paranızın bir kısmının kaybolabileceği öngörülür.

Üstelik hırsızlık veya hile nedeniyle bu yıl servetinizin bir kısmını da kaybedebilirsiniz. Beklediğiniz krediler 2021’de bir süre ertelenebilir. Herhangi bir mali hukuki meseleden geçiyorsanız, sizin lehinize kararlaştırılabilir. Bu yıl herhangi bir seyahat planlıyorsanız, bir anda olabilir. Ancak, size olumlu sonuçlar getirmesi muhtemeldir.

Sağlık Falı 2021 

Sağlık cephesinde, eski bir sağlık sorununun sizi o kadar rahatsız etmediğini ve muhtemelen sizin için bir nimet olduğunu fark edebilirsiniz. Ancak 2021 yılında elleriniz ve bacaklarınızla ilgili bazı problemlerle karşılaşabilirsiniz, bu nedenle vücudunuza iyi bakmanız tavsiye edilir. Ayrıca, bir aile üyesi de tıbbi durumuyla ilgilenmenizi isteyebilir.

Vishakha Nakshatra’nın Bazı İlginç Gerçekleri

Tercüme: Dallanmış, çatallı dallar

Gezegen: Jüpiter

Vücut – VarahaMihira: Kollar

Vücut – Parashara: Göbek

Sembolü: Dallı Ağaç

Tanrı: Indra ve Agni

Doğa: Keskin ve Yumuşak (Karışık)

Gana: Rakshasa Gana

Burç: Terazi / Akrep

Numara: 16

Cinsiyet: Kadın

İsim Harfleri: Ti, Tu, Te, To

Şanslı Harfler: Z

Şanslı Taş: Sarı Safir

Şanslı Renk: Altın

Şanslı Sayılar: 3

Element: Ateş

Kuş: Kırmızı Kuyruklu Serçe

Yoni / Hayvan Sembolü: Erkek Kaplan

Ağaç: Elma Ağacı