Vedik Astrolojiye göre Gezegenler (Ay)

Vedik Astrolojiye göre Ay gezegenini okuyabilirsiniz.

Okumaya başlamadan önce not : Vedik astrolojiye göre Ay ve Yükselen burcunuza göre okumalısınız. Eğer bilmiyorsanız; buraya tıklayarak Vedik Astrolojiye göre gerçek burçlarınızı öğrenebilirsiniz. Genel olarak 23 dereceden düşük olan burçlarınız bir burç önceye kayar.

Ayrıca; Vedik Astrolojide çok uzun yıllar için kolayca öngörü yapmaya yarayan Dasha sistemi vardır ve herkesin dönemleri kendine özeldir. Burada sadece burçları genel etkileyen transitlerden bahsedebiliyoruz ve bunlar yüzeysel etkiler getirir. Detaylı doğum haritası analizi ve kişiselleştirilmiş 3 yıllık öngörüler için 05424567998‘e tıklayarak Whatsapp’dan iletişime geçebilirsiniz.

Ay (Chandra)

Ay gezegeni, Vedik Astroloji ve Hinduizm’de çok önemli bir rol oynar. Astronomik olarak Ay bir gezegen değildir, ancak Vedik Astrolojide bir gezegen olarak kabul edilir. Güneş’ten sonraki ikinci ışıktır. Dünya, ana gezegenimizin en yakın uydusudur ve bir dönüşünü yaklaşık 28 gün içinde tamamlar. Dünya etrafında dönen tek gezegendir. Güneş bir iktidar jeneratör, Ay aynı gücün iletkeni olacaktır. Ay’ın bir yarısı Güneş’ten ışık alır ve bir anda aydınlanır. Genel olarak Ay, Güneş’in yansıyan ışığından parlar.

Chandra’nın Asuralar ve Devalar tarafından denizin çalkalanması sırasında süt denizinden çıktığı söylenir. Parlak formu nedeniyle gezegen ve aynı zamanda Navagrahalardan biri olarak kabul edilir. Devalardan biri olarak kabul edilir. Zayıf fikirlidir ve Tara ile evlidir. İlişkilerinden doğan çocuk, doğumu ölümcül bir günahın sonucu olduğu için babasından nefret etmeye başlayan Buddha’dır (Merkür). Vedik Astrolojide Merkür ve Ay rakip gezegenler olarak kabul edilir.

Daha sonra Chandra’nın Prajapati Daksha’nın 27 kızıyla evlendiği söylenir. Babaları tarafından dayatılan bir koşulu vardır, o da Chandra’nın 27 kişiden kimseyi kayırmaması ve hepsini eşit derecede sevmesi gerektiğidir. Ancak Chandra sözünü tutamamıştır. Rohini’yi çok sevmiştir. Sonuç olarak, Daksha kızmış ve Ay’ı ilahi parlaklığını kaybetmesi için lanetlemiştir. Birçok kefaretten sonra, Chandra parlaklığının bir kısmını geri kazanmayı başamıştır. Parlaklığını geri kazanma ve kaybetme döngüsü, Ay’ın evreleri olarak yansıtılır. Daha sonra bu Ay’ın büyümesi ve küçülmesi olarak bilinmiştir.

Hindu Mitolojisinde Ay’ın en çok Rohini’yi sevdiğine inanılır, bu nedenle özellikle Rohini Nakshatra sırasında Boğa’da yücelir.

Markandeya Purana’ya göre Chandra, Brahma’nın ilahi lütfu nedeniyle bilge Atri ve karısı Anasuya’nın oğlu olarak doğar. Buna göre Lord Brahma’nın gücü Atri’ye girmiştir ve Chandrato doğmuştur.

Ay Gezegeninin Doğası

Ay gece, soğuk, değişken, nemli, alıcı ve dişil bir gezegendir. Zodyağın dördüncü işareti olan “Yengeç”, Ay gezegeni tarafından yönetilir. Ay günlük ortalama 13 derece hareket eder ve Boğa burcundan geçtiğinde maksimum gücü 3 derecede olur. Akrep’ten geçerken zayıflar. Ay’ın etkisi, yerleştiği burç, aldığı yönler ve diğer gezegenlerle olan ilişkisine bağlıdır.

Vedik Astrolojide Ay Ne ​​Anlama Gelir?

Ay, kişinin doğum haritasında “anne”yi temsil eder. Kişinin kendi ülkesini seveceğini gösterir. Astrolojide dördüncü evin mülkiyeti ifade etmesi nedeniyle de bir ev olarak kabul edilir. Bir kişinin, yerel yönetimin veya özel işlerin zihnini temsil eder. Güneş, kişinin kamusal yaşamını ve toplumda üst sıralarda yer almasını ifade ederken, Ay aile hayatını, evi, kişisel ve özel meseleleri gösterir.

Vücut Bölümleri: Bir erkeğin sol gözü, kadının sağ gözü, göğüsler, mide, rahim, yumurtalıklar, eklem sıvısı, lenfatik damarlar, sempatik sinirler, mesane vb. Vedik Astrolojide Ay gezegeni ile temsil edilir.

Fiziksel görünüm: Bu gezegenin güçlü etkisi altında doğan insanların yüzlerinde çekicilik vardır. Yengeç Lagna’nın altında veya Pazartesi günleri doğarlar. Ay, vücudunuzdaki zihni ve sıvıyı temsil eder ve dolayısıyla Yengeç burcu, doğal Kaal Purush Kundali’de zihni gösterir .

Hastalıklar: Ay gezegeni ile ilişkili hastalıklar; göz hastalıkları, delilik, felç, histeri, epilepsi, karın şişliği, sinir hastalığı, miksödem, soğuk algınlığı, öksürük, kronik ağrılar, bağırsak solucanları, bağırsak, tümörler, peritonit, üremi, boğaz , astım, mide, kanser, tifo, hidrosel, dispepsi vb.’dir.

Ay Gezegeninin Özellikleri

Ay, doğum haritanızda pozitif olarak yer alırsa, sizi hoş ve çekici bir kişilikle kutsayacaktır. Sizin için çok faydalı olacaktır. Size her şeye ve herkese karşı olumlu bir tutum verir. İyi bir sezgisel güce ve ilhama sahip olursunuz. 

  • Güçlü Ay: Herhangi bir zor durumdan kolayca çıkmak için iyi sonuçlar ve güçlü zihinsel istikrar sağlayan Ay’ın olumlu işarete yerleştirilmesi anlamına gelir. Hayata karşı neşeli bir tavrınız olur ve olumlu bir tavırla mutlu bir hayatın tadını çıkarırsınız. Ay, hayatın en kötü durumunda bile akıllıca karar verme ve yönetme gücü veren gezegendir. Manyetik ve çekici bir kişilik sağlar.
  • Faydalı Ay: Acılarınızdan kurtulmanız için zihinsel denge sağlar. Zihninden mutluysan her şey sana mutlu gibi gelir.
  • Etkilenen Ay: Etkilenen Ay, soğuğa ve ateşe neden olur. Özelliği değişebilirliktir. Doğum sırasında etkilenen ay, sık sık rahatsızlığa neden olur ve kişinin düzgün bir şekilde büyümesine izin vermez.

Ay Gezegeni Tarafından Genel Olarak İfade Edilen Meslekler Nelerdir?

Sulu bir gezegen olan Ay, denizcilik departmanında, donanmada, su analisti olarak veya bir su tedarik departmanında istihdam edilebilir. Mesleği tuz, balık, mercan, inci, çiçek, sıvı, parfüm, gazyağı, süt vb. ile ilgili olabilir. Çiftçiler, meyve yetiştiricileri ve bu tür tedarikçiler veya satıcılar Ay’a tabidir. Hemşireler, aşçılar, ahır yöneticileri, avukatlar Ay tarafından yönetilir. Makine mühendisi olabilir veya Ay hareketli veya ortak burçta olursa, vapur veya gemide kaptan olabilir.

Profesyonel akışlar ayrıca diğer etkileyen gezegenlerle konum-açı-birleşim bağlantısına da bağlıdır. Kısacası, Ay gezegeninin meslek veya kariyerdeki doğasının, Ay’ın diğer gezegenlerle birleşmesi ile değiştiğini söyleyebiliriz.

  • Politika: Halk kitlesi, hanımlar ve toplumlar, sosyal işlevler, evlilik, denizcilik, baraj inşaatı, köprüler, yüzme havuzu, tarım vb.
  • Ürünler: Portakal, kavun, mantar, balkabağı salatalık, palmiye, ghee, sebzeler, lor, inek, süt, şeker ve şeker kamışı, mısır, gümüş, cıva, şap, atlar, su hayvanları, pişmiş yiyecekler vb. ürünler ay gezegeni ile gösterilir.
  • Bitkiler ve Otlar: Beyaz haşhaş, kış yeşili, lahana, karnabahar vb. Ay gezegeni ile gösterilir.
  • Yerler: Dağlar, kaleler, Kosala, Charukachche, Okyanus, Vanavasi, Tangana vb. Ay gezegeni ile gösterilir.
  • Hayvanlar ve Kuşlar: At, kedi, köpek, fare, su kuşu, ördek, yengeç, kaplumbağa, baykuş vb. Ay ile temsil edilir.

Ay’ın yönettiği gün Pazartesi’dir, Ayın Mahadasha’sı ile koşuyorsa, bu günün kendisinde daha iyi sonuçlar beklenebilir. Ay, Yengeç burcuna hükmeder ve Boğa burcunda yücelir. Ay gezegeni için değerli taş Pushparagam pırlanta ve incidir.

Bu nedenle Ay gezegeni, Astroloji ve Astronomi açısından öne çıkar. Hayat, yeryüzündeki su sayesinde vardır ve su için ana karak Ay’dır. İnsanlara duygular verir ve hayatta kalmak için her şey ve herkes için önemlidir.


Vedik Astrolojide çok uzun yıllar için kolayca öngörü yapmaya yarayan Dasha sistemi vardır ve herkesin dönemleri kendine özeldir. Burada sadece burçları genel etkileyen transitlerden bahsedebiliyoruz ve bunlar yüzeysel etkiler getirir. Detaylı doğum haritası analizi ve kişiselleştirilmiş 3 yıllık öngörüler için 05424567998‘e tıklayarak Whatsapp’dan iletişime geçebilirsiniz.