Vedik Astrolojiye göre Gezegenler (Güneş)

Vedik Astrolojiye göre Güneş gezegenini okuyabilirsiniz.

Okumaya başlamadan önce not : Vedik astrolojiye göre Ay ve Yükselen burcunuza göre okumalısınız. Eğer bilmiyorsanız; buraya tıklayarak Vedik Astrolojiye göre gerçek burçlarınızı öğrenebilirsiniz. Genel olarak 23 dereceden düşük olan burçlarınız bir burç önceye kayar.

Ayrıca; Vedik Astrolojide çok uzun yıllar için kolayca öngörü yapmaya yarayan Dasha sistemi vardır ve herkesin dönemleri kendine özeldir. Burada sadece burçları genel etkileyen transitlerden bahsedebiliyoruz ve bunlar yüzeysel etkiler getirir. Detaylı doğum haritası analizi ve kişiselleştirilmiş 3 yıllık öngörüler için 05424567998‘e tıklayarak Whatsapp’dan iletişime geçebilirsiniz.

Güneş (Surya)

Astrolojide Güneş gezegeni, Vedik Astroloji ve Hinduizm’de özel bir öneme sahiptir. Güneş, Dünya gezegenindeki ana enerji ve ışık kaynağıdır. Astronomik olarak “Yıldızların Babası”dır ve ana gezegenimiz “Dünya”ya çok yakındır. Tüm gezegenler arasında en büyüğüdür. Tüm güneş sisteminin merkezi olarak kabul edilir. Astronomik olarak bir yıldız olmasına rağmen Vedik Astrolojide gezegen olarak kabul edilir ve doğum haritası analiz edilirken önemli bir gezegen olarak kabul edilir .

Hinduizm’de Güneş gezegenine “Güneş Tanrısı” olarak tapılır. Yaşam, kuvvet ve enerji sağlar, en önemlisi “pran” yani Astrolojide “Ruhumuzu” temsil eden bir gezegendir. İnsanlar günde üç kez Güneş gezegenine dua ederler. Yüksek saygımızı temsil eder. İnsanlar pazar günleri canlılık ve görme gücünü yeniden kazanmak için “ Surya Namaskar ” yaparlar .

Evrenin yaratıcısı Brahma’nın dört yüzü ile dört yöne anket yaptığı, dört mevsimi ve Ateş, Hava, Toprak ve Su olarak adlandırılan dört elementi oluşturduğuna inanılıyor. Güneş gezegeni için ayrılan gün Pazar. Pazar, haftanın yedi gününün en üstünde veya başında tutulur.

Batı Astrolojisinde , Güneş gezegeninin adı “Apollo” ile bilinir. Onu “ Jüpiter ” ile “Latona”nın oğlu olarak kabul ederler . Apollo, “Diana”nın erkek kardeşidir.

Hindu Mitolojisine göre, Güneş’in herhangi bir zodyak burcuna girdiği an, herhangi bir dini iş yapmak için hayırlı bir zaman olarak kabul edilir. Ruhlarını tatmin etmek için dini işlevi yerine getirirler ve Güneş Tanrısına dua ederler.

Hindu Takvimi veya Panchang’da Güneş’in farklı zodyak işaretlerinin hareketine dayanır. Güneş bir burçtan diğerine girdiğinde Güneş ayı olarak kabul edilir. Bu nedenle, ekliptiğin yuvarlanması bir yıl sürer. Diğer gezegenler gibi gerileme yapmaz.

Güneş ruhu temsil eder. Vedik Astrolojisinde Güneş, “Kaal Purusha”nın ruhu olarak kabul edilir. Güneş’in bir umut ışığı olduğu ve dolayısıyla olumluluğu ve aynı zamanda bir hükümdar veya lideri temsil ettiği kabul edilir.

Güneşin farklı İsimleri: Adhithya, Arka, Aruna, Bhanu, Dhinakara veya Dhinakrit, Cehennem, Pusha, Ravi, Surya ve Thapana.

Güneş, evrendeki Ay ile birlikte armatürlerden biridir . Bu ikisi, tüm dünyayı aydınlatan ışık yayar. Güneş, ilhamı ve sona erme süresini, yani yaşam süresini veya yaşam süresini yönetir. Kendinizi kararlı ve kararlı kılmak için size güç ve öz irade verir.

Güneş Gezegeninin Doğası

Eril, kuru, pozitif ve sıcak bir gezegendir. O bir Hintli Devta’nın adı olan “Agni Devta”.  Ateşli bir yapıya sahiptir. Haziran ve Temmuz aylarında “Doğu Yönü” ve “Grishma Sezonu”nu yönetir. Güneşin rengi turuncu veya Kanakambaram’dır. Bakır ve Altın gibi metallere hükmeder.

Vedik Astrolojide Güneş Ne ​​Anlama Gelir?

Kişinin doğum haritasındaki “Baba”yı temsil eder. Kadın haritasında “Koca”yı gösterir. Hizmetteki yetkili konumu temsil eder. Toplumdaki hükümeti, başkanı veya idari konumu gösterir. Oyunlarda kaptan veya lider olarak öne çıkar.

Fiziksel görünüm: Bu gezegenin güçlü etkisi altında doğan insanların yüzü iri ve yuvarlaktır. Aslan Lagna ile ya da Pazar günleri bal rengi gözlerle doğarlar. Güneş, vücut kısımlarımızdaki kalpleri temsil eder ve dolayısıyla Aslan burcu, doğal Kaal Purush Kundali’de kalbi gösterir.  Aynı zamanda erkekte sağ gözü, kadında sol gözü temsil eder.

Hastalıklar: Bir kişinin kalbini temsil ettiği için, eğer kundali’ye tutulmuşsa, kalp hastalıklarına olduğu kadar görme bozukluklarına da işaret eder. Güneş Satürn’den etkilenir, o zaman düşük tansiyona neden olabilirken, Jüpiter’den etkilenen Güneş yüksek tansiyona neden olur. Aynı zamanda serebral menenjit, yüzdeki döküntüler, afazi, yüksek ateş, tifo, polipus, epilepsi, safra şikayetleri, güneş çarpması, yanıklar ve kafada oluşan hastalıklar vb. rahatsızlıklar da söz konusudur.

Güneş Gezegeninin Özellikleri

Güneş, Doğum Haritanızda olumlu bir şekilde yer alırsa, sizi çok değerli niteliklerle kutsayacaktır. Sizin için çok faydalı olacaktır. Size her şeye ve herkese karşı gerçek sevgi sağlar. İyi bir sezgi gücüne ve ilhama sahip olursunuz. 

Güçlü Güneş: Herhangi bir görevi yerine getirmek için iyi sonuçlar ve güçlü irade gücü sağlayan Güneş’in olumlu işarete yerleştirilmesi anlamına gelir. Hayata karşı neşeli bir tavrınız olur ve iyi bir talihle mutlu hayatın tadını çıkarırsınız. Güneş, toplumda tanınmanızı sağlayan, yaşamda yükselme gücü veren gezegendir. Kişiye manyetik nitelik ve hırs verir.

Faydalı Güneş: Hırs, cesaret, parlaklık, hükmetme kapasitesi, haysiyet, enerji, inanç, şöhret, zarafet, cömertlik, sağlık, umut, mutluluk, sevinç, kibar kalp, kral görünümü, sadakat, asalet, telif, dünyevi başarı sağlar. İlişkiler, hakikat, canlılık, canlılık, erdem ve sıcaklık kavramlarını da kapsar.

Etkilenen Güneş: Kişiyi kibirli, blöfçü, egoist, inançsız, aşağılayıcı, kıskanç, aşırı hırslı, ben merkezci, öfkeli vb. biri yapar.

Güneş Gezegeni Tarafından Genel Olarak İfade Edilen Meslekler Nelerdir?

Genel olarak Güneş, yaşamda kalıcı konum için karaka gezegenidir. Güneş, tüm devlet hizmetlerini ve bu tür departmanları ifade eder. Hizmette emniyet ve emniyetin olduğu her yerde, güneş ona hükmedecektir. Aynı zamanda baba tarafından finanse edilen bağımsız işletmeyi temsil eder. Meslek akışı aynı zamanda diğer etkileyen gezegenlerle konum-açı-birleşim bağlantısına da bağlıdır. Kısacası, Güneş gezegeninin meslek veya kariyerdeki doğasının, Güneş’in diğer gezegenlerle birleşimine göre değiştiğini söyleyebiliriz . Daha iyi anlamanız için aşağıda listelenen konularla ilgili bazı profesyonel alanlar şunlardır:

  • Politika: Yöneticileri, kralları, diktatörleri veya en üstte yer alan veya yetkili konumda olan herkesi ifade eder.
  • Ürünler: Pirinç, badem, biber, kambiyo ve döviz ticareti, inci, safran, şifalı ot vb. çeşitler Güneş ile gösterilir.
  • Piyasa: Devlet kredileri, menkul kıymetler, altın, rezerv bankası, menkul kıymetler borsası, devlet vb. konular Güneş aracılığıyla temsil edilmektedir.
  • Bitkiler ve Otlar: Dikenli ağaçlar, çimenler, portakal ağaçları, lavanta, kadife çiçeği, şifalı otlar vb. Güneş gezegeni ile gösterilir.
  • Yerler: Ormanlar, dağlar, kaleler, hükümet binaları vb. yerler Güneş gezegeni ile gösterilir.
  • Hayvanlar ve Kuşlar: Aslan, at, domuz, yılan, tüm ötücü kuşlar, kuğu vb. hayvanlar Güneş tarafından temsil edilir.

Güneş tarafından yönetilen gün Pazar’dır, Güneş’in Mahadasha’sı ile koşuyorsa, bu günün kendisinde daha iyi sonuçlar beklenebilir. Güneş, “Aslan” burcuna hükmeder ve “Koç”ta yücelir . Güneş gezegeni için değerli taş “Elmas” ve “Yakut”tur.

Bu nedenle Güneş gezegeni, Astroloji ve Astronomi açısından çok öne çıkar. Yaşam, Güneş gezegeninin dünya üzerindeki ışık enerjisi sayesinde var olur. Sürdürmek için her şeye ve herkese enerji sağlar ve aynı zamanda size yeni bir başlangıç ​​için umut vermek için en büyük kaynaktır.


Vedik Astrolojide çok uzun yıllar için kolayca öngörü yapmaya yarayan Dasha sistemi vardır ve herkesin dönemleri kendine özeldir. Burada sadece burçları genel etkileyen transitlerden bahsedebiliyoruz ve bunlar yüzeysel etkiler getirir. Detaylı doğum haritası analizi ve kişiselleştirilmiş 3 yıllık öngörüler için 05424567998‘e tıklayarak Whatsapp’dan iletişime geçebilirsiniz.