Dhanishta Nakshatra – Vedik Astroloji

Dhanishta Nakshatra hakkında her şey : Vedik Astrolojide Nakshatraların 23. yıldızı olan Dhanishta Nakshatra’yı okuyabilirsiniz.

Sevgili astrolog canlar; bu içeriği kitap olarak çıkarmaktan vazgeçip herkese açık bir şekilde yayınlamaya karar verdim. Yıllara yayılan binlerce astrolojik danışmanlık deneyimi ve araştırmalarla edindiğim bu bilgileri kullanmak isterseniz kaynak göstermenizi rica ederim. Sevgiler…

Ön bilgi : Aylık burç yorumlarını Vedik Astrolojiye göre Ay ve Yükselen burcunuza göre okumalısınız. Eğer Vedik Astrolojiye göre değişen Ay ve Yükselen burcunuzu, hatta hangi gezegeniniz hangi burca ve hangi nakshatraya yerleşmiş bilmiyorsanız buraya tıklayarak bilgi alabilirsiniz.


Her insan, belirli bir nakshatra/yıldız etkisinde doğar. Bu Nakshatra, o kişinin bu dünyada neyi aradığını gösterir. Her burcun içinde 2,5 nakshatra vardır ve her biri kendi içinde de 4’e bölünür. Esasen her burcun içinde 9 ayrı burç daha vardır. Vedik Astroloji böylece çok derin ve detaylı analizlere olanak tanır.

Gezegen eğer bu nakshatradan transit yapıyorsa, bu Nakshatra’nın özellikleri gezegenin nitelikleri ile birleşecektir. Eğer zararlı gezegen etkileri varsa o zaman gölge yanları tezahür edebilir. Faydalı gezegenler etki ediyorsa aydınlık tarafları tezahür edebilir. Ona göre yorumlayınız…

SAYILARI NASIL BULUYORUZ?

Ay dünyanın etrafında bir turunu (360º) ortalama 27 günde tamamlar.
360º/ 27 = 13º20’ (13 derece 20 dakika)
Her bir Nakshatra, zodyakta 13º20’dır.

Zodyak 12 evden oluşur.
360º / 12 = 30º
Her ev 30ºdir.O halde 30º/ 13º 20‘ = ortalama 2.3 Nakshatra bir evde yerleşir.
Son Nakshatranın kalan bölümü diğer eve sarkar. Böylece 360ºlik zodyak 27 adet Nakshatra tarafından kaplanır.

Her nakshatranın 4 padası (çeyreği) ve her çeyreğin bir elementi vardır. Her pada, 3º20’ ya karşılık gelir.

1. Pada Agni (ateş)
2. Pada Prithvi (toprak)
3. Pada Vayu (hava)
4. Pada Jala (su)


Vedik Astroloji Eğitimime katılmak isterseniz ya da benden danışmanlık almak isterseniz asistanım Serpil Hanımla 05424567998 whatsapp üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

Dhanishta Nakshatra Hakkında Her Şey

Nakshatra : Dhanishta

Burç / Derece : 23°20’ Oğlak → 06°40’ Kova

Anlamı : Zengin

Sembolü : Davul/Perküsyon

Yöneticisi : Mars

Yücelen : Mars 28° Oğlak (pada 2)

Tanrısı : Vasus

Doğası : Chara (Hareketli)

Gana : Rakshasa (Nefsani)

Guna : Tamasik

Gücü (Shakti) : Zenginlik ve şöhret elde etme

Sınıfı : Shudra (İşçi)

Modu : Aktif

Yıldızlar(4) : Delphini → Alpha, Delta, Beta, Gamma

Beden Kısmı : Sırt

Sesler : Yam -Ram

Şanslı Harfler : G

Şanslı Taş : Mercan

Şanslı Renk : Gümüş gri

Şanslı Sayılar : 9

Evlilik : Uyumsuz

Element : Ether

Dosha / Nadi : Pitta

Yönü : Doğu

Kuş : Bal arısı

Yoni : Dişi aslan (cinsel doğası)

Ağaç : Prosopis Cineraria

Dhanishta Sözü; “zengin” ve “yardımsever” olarak tercüme edilir. Dhani zengin demektir ve Ishta tamamlanmış demektir. Dhanishta akıl ve ruh bakımından zengin anlamına gelir.

Eski metinlerde, bilgeler bir kişinin zengin olduğunu ima ettiğinde, iyi karakter, düşünce ve eylem zenginliğine de atıfta bulunmuştur. Hatta ruhsal zenginlik salt maddi zenginlikten çok daha üstün kabul edilmiştir.

Manevi zenginlik de Dhanishta‘ya kolayca gelmez ancak bunu özverili çalışma, kişisel egolarını bırakma ve bütüne hizmet yoluyla elde edebilirler.

Öte yandan faydalı bir Dhanishtha etkisi, kişiye maddi zenginlik ve statü de getirebilir.

Dhanishta Nakshatra Tanrısı Ashta Vasus / Mitoloji / Semboller/ Karaktere etkisi

Tanrıları Ashta Vasus’dur. Vasu’lar, Güneş’in avatarlarıdır. Vasu, “ikamet eden” ve Ashta ise “sekiz” anlamına gelir. Ashta Vasus, doğanın ve ilahiyatın farklı yönlerini temsil eden sekiz temel tanrıdır.

Ashta Vasus şunlardan oluşur:

  • Apas : Su
  • Dhruva : Sabit, Kutup Yıldızı
  • Soma : Ay, Ölümsüzlük Nektarı
  • Dhara : Destek, Prithvi, Dünya
  • Anila : Vayu, Rüzgar
  • Anala : Agni, Ateş
  • Pratyusha : Şafak öncesi
  • Prabhas Dyaus : Gökyüzü, Eter

Bu tanrıların Güneş ile güçlü bir bağlantısı vardır ve ruhu gerçek istikametine yönlendirmek için farklı aşamalarda ortaya çıkarlar.

Vasu’lar, ruhu maneviyattan faniliğe yönlendirdikleri Punarvasu nakshatra ile de bağlantılıdır.

Burada ise tam tersini yaparlar. Dhanishta’ya dünyevi yolculuğunu bitirmesi ve maneviyata doğru yolculuğa başlaması için rehberlik ederler.

Yaşam deneyimlerinden fikirler devşirir ve bu fikirleri aydınlanma yolunda ilerlemek için kullanırlar.

Dhanishta’nın sembolleri, Shiva’nın davulu Mridanga ve Krishna’nın flütü Bansuri‘dir.

Davul veya flüt sembolü, başkalarının ritmini belirlemeyi temsil eder. Müziğin uyumlu olması için diğerlerinin davulun temposuna göre çalması gerekir.

Dhanishta’nın Müzik konusunda doğal bir yeteneği vardır. En azından müzik kulakları iyi olacaktır.

Davulun da flütün de ortası oyuktur. Bu kişilerin içinde bir boşluk vardır ve dolduracak bir şeye ihtiyaç duyarlar. Bu bazen bal yapmayan arı misali bir hayalin peşinde koşmak, bazen de başkalarının isteklerini gerçekleştirmeye çalışmak şeklinde tezahür edebilir.

Bu insanlar kendi şarkılarını yazmayı, hayatlarını sevgi ve neşeyle doldurmayı öğrenmezse içten içe çok boş ve hüsrana uğramış hissedebilir. Bu boşluğu doldurmak için manevi çalışmalara ihtiyaç vardır. Aksi takdirde ruh bu boşluğu materyal zevklerle doldurmaya yönelebilir ve bu da tatminsizliğe yol açabilir.

Davulun da flütün de boştur ve o boşluktan müzik yaratır. Bu bir şeyleri yoktan var etme özelliğine işaret eder. Bu kişiler hiç yoktan bir sanat eseri, olumsuz koşullardan başarı, para ve zenginlik yaratabilirler. Bu nedenle fakir ailelerde doğmuş olsalar bile başarı ve zenginlik elde edebilirler.

Davul padişah fermanlarındaki gibi bir kalabalığın dikkatini çekmek, insanları bir noktaya toplamak için de kullanılır. Dhanishtha kişileri de kitlelere ulaşma ve onlarla iletişim kurma becerisine sahiptir. Bu nedenle çeşitli yaratıcı alanlarda başarılı olabilirler.

İkincil tanrısı Lord Shiva’dır. Shiva’nın müzik ve dans yetenekleri Dhanishtha’da görülebilir. Özellikle Lord Shiva’nın Nataraja avatarı dansların efendisi olarak tanınır.

Oğlak etkili Dhanishtha’lar Kova tarafına göre daha agresif ve enerjik olabilir. Dhanishtha tarafından Oğlak burcuna getirilen bu ekstra enerji, kişinin onu nasıl kanalize edebildiğine bağlı olarak iyi veya kötü çalışabilir.

Bu kişiler daha çok spor, savunma sanatları gibi hem yaratıcı hem yıkıcı olabilen konulara daha yatkın olabilir.

Kova kısmı daha yumuşaktır ve kanalize edilmesi daha kolaydır. Enerjisini nispeten daha yumuşak yollarla dışa vurma eğilimindedir. Bu kişiler (Kova burcu içinde kalanlar) aktör, müzisyen, şarkıcı, yazar, dansçı, ressam gibi yaratıcı kişiliklere daha uygun olabilir.

Azim, güven ve sahip oldukları iyi organizasyon yetenekleri bu kişileri hedefe götürebilir. Aynı zamanda iyi bir iş, ticaret ve diplomasi anlayışına sahip olabilirler.

Oğlak tarafında materyalist arayışlarla daha fazla ilgilenebilirler. Bu kişilere doğruya ve yanlışa kendi başlarına karar vermeleri için zaman ve alan verilmelidir.

Dhanishta Nakshatra Yoni : Dişi Aslan

Erkek aslanın (Purvabhadra nakshatra) bir geyiğin ya da bufalonun peşinden koşarak avlandığı sık görülmez. Ender durumlarda yalnız ve aç oldukları zaman bunu yaparlar. Grubun planlayıcısı, avcısı ve sağlayıcısı dişi aslandır. Sürüdeki herkes için hayatını tehlikeye atmaya hazırdır.

Erkek aslanın yavrularını ve topraklarını korurken dişi aslanlar alacakaranlıktan şafağa kadar avlanabilir.

Dişi aslanın burada yaptığı şey, bir Dhanishta insanının yapması gereken şeydir.

Kişinin cinsiyeti ne olursa olsun, avcı ya da evin geçimini sağlayan kişi olmalıdır.

Korkusuz, rekabetçi ve koruyucudurlar.

Eşlerinin de çocuklara karşı korumacı bir tavrı olması beklenir.

Cinsel eğilimleri biraz sert ve yırtıcı olabilir. Genel olarak diğer nakshatralar ile pek uyum sağlayamazlar. Mükemmel uyumu Purvabhadra pada nakshatra ile bulabilirler. Asil, güven verici, gururlu, saygın, kraliyet havaları vardır. Kendine değer verirler.

Aslan doğada kraldır ve Dhanishta da kraliçedir. Bunun farkındadır ve beklentisi de kendisine kraliçe gibi davranılmasıdır. Bunu pek bulamayabilirler ve bu nedenle de evlilik yaşamları genelde sorunlu olabilir. Evlilik açısından bakıldığında en şanssız nakshatra sayılabilir. Bekarlıkla ilişkilendirilir.

Ay, yükselen, evlilik evi yöneticisi olan gezegen ya da Venüs Dhanishta nakshatra’da yerleşmiş ise evlilik yaşamında biraz sorunlar beklenebilir. Erken evlilikler riskli olabilir ya da evlilik 30’lu yaşların ortalarına sarkabilir.

Dhanishta Nakshatra Genel Karakter Özellikleri

Birden fazla alanda yeteneği vardır.

Kimseyi bilerek incitmez.

Her zaman yeni bir şeyler öğrenmeye hazırdır. Konuşma becerileri ile insanların sevgisini ve desteğini kolayca kazanabilir. Herkes onun etrafında olmaktan hoşlanır.

Sosyal ve arkadaş canlısıdır ve yalnız kalmayı pek sevmeyebilir. Sorumluluktan kaçmaz ve mücadele etmek ruhunda vardır.

Dansa ve müziğe ilgi duyması beklenir ve bu alanlarda kariyer de yapabilir. Tartışmayı iyi bilir, iyi sır saklar ve eğitimi ne düzeyde olursa olsun zekasıyla ön plana çıkar.

Sürekli bir gündemi vardır ve bir işi bitirdiğinde diğerine başlamadan duramaz. Bazen birini bitirmeden diğerine geçebilir.

Özgüveni yüksektir ve karar mekanizması iyi çalışır.

Bu nedenle ne iş yaparsa yapsın başarılı olması beklenir.

Eş seçme konusunda fazla dikkatli olabilir ve geç evlilik yapabilir. Erken evlilik ise boşanma getirebilir. Bekarlık ve evlilik sorunlarıyla doğrudan ilgili bir nakshatra’dır.

Gerek gördüğünde manipülasyon ve yalan söyleme yeteneği üst düzeydedir. İnsanları parmağında oynatabilir. Mars İkizler yerleşimi ve Yengeç yerleşimleri ile desteklenirse oldukça manipülatif olabilir.

Gereksiz derecede sır saklama eğilimi nedeniyle etrafındakilerin güvenini kaybetmesi ve ilişkilerini bozması olasıdır. Sır saklamayı güç gibi görebilir ancak insanlar onun sürekli yalan attığını düşünebilir.

Aşırı harcama eğilimi olabilir.

Vedik Astroloji Eğitimime katılmak isterseniz ya da benden danışmanlık almak isterseniz asistanım Serpil Hanımla 05424567998 whatsapp üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

Dhanishta Nakshatra Erkeği

Karakter özellikleri

Zekidir ve iyi bir genel kültüre sahiptir.

Başkaları için sorun yaratabilecek düşünce, söz ve eylemlerden kaçınmaya çalışır.

Manevi bir ruha sahip olduğu düşünülür.

Gerekli olmadıkça tartışmalardan kaçınır.

Ancak kincidir ve büyük bir sabrı vardır. Bu yüzden intikam almak için uzun süre bekleyebilir.

Kariyer

İşinde uzman olacaktır. Bilime ve özellikle tarihe yatkın olabilir.

Sır tutmakta çok iyi oldukları için istihbarat teşkilatları veya iş adamlarının özel sekreterlikleri benzeri işler için çok uygundurlar.

Zeka ve hitabet konusunda diğer insanlardan çok öndedir. Bu yüzden iyi bir avukat da olabilir.

24 yaşından sonra iyi bir ilerleme kaydetmesi beklenir.

Başkalarına güvenmek zorunda kalacağı bir mesleği olabilir ama bunu körü körüne yapmaktan kaçınmalıdır.

Sağlık

Sağlığı pek iyi olmayabilir. Çünkü bazı sağlık sorunları ağırlaşana kadar eyleme geçmez.

Öksürük, soğuk algınlığı ve kansızlığa eğilimlidir.

Evlilik ve Aile Hayatı

Akrabaları ile kıskançlık kaynaklı sorunlar yaşayabilir.

Kardeşlerine düşkündür. Aileden miras alma ihtimali yüksektir.

Eşin ailesiyle pek geçinemeyebilir.

Evlilik hayatı genelde sorunlu olan bir nakshatradır. Yükselen, Ay, evlilik evi yöneticisi veya Venüs Dhanishta Nakshatra’da yerleştiğinde evlilik hayatında sorunlar daha sık beklenir.

Dhanishta Nakshatra Kadını

Karakter özellikleri

Çok hırslıdır ve parasını gereksiz yere çarçur etmeye eğilimlidir.

Ancak mütevazı bir yapıya sahiptir. Yoksullara karşı şefkatlidir.

Dominant olma eğiliminde olabilir ancak bu huyunu ailesinin iyiliği için dizginlemek zorunda kalacaktır.

Kariyer

Dhanishta kadını birçok alanda çeşitli yeteneklere sahip olma eğilimindedir.

Bazıları eğitim, bazıları edebiyat, bazıları ise bilim alanında kariyer yapmak isteyebilir.

Evlilik ve Aile Yaşamı

Ev işlerini yürütmede uzman olacaktır.

Eşin ailesiyle pek geçinemeyebilir.

Evlilik hayatı genelde sorunlu olan bir nakshatradır. Yükselen, Ay, evlilik evi yöneticisi veya Venüs Dhanishta Nakshatra’da yerleştiğinde evlilik hayatında sorunlar daha sık beklenir.

Sağlık

Bir sorun çok şiddetli hale gelene kadar sağlıkları konusunda çok dikkatsiz olurlar.

Genellikle rahim rahatsızlıkları, öksürük ve kanla ilgili rahatsızlıklara yatkındırlar.

Dhanishta Nakshatra Güçlü Yanları

  • Yüksek mevkilere erişim
  • Anlayışlılık
  • Zenginlik, Hayırseverlik
  • Materyalizm ve maneviyat dengesi
  • Merhamet
  • İyi Konuşma, Müzik ve Danslara ilgi
  • İyi Organizasyon Yeteneği
  • Samimiyet
  • Yüksek başarı odağı ve iyi kariyer
  • Araştırma ve Astroloji becerisi

Dhanishta Nakshatra Zayıf / Gölge Yanları

  • Saldırganlık, Acımasızlık
  • Düşüncesizlik
  • Aldatıcılık
  • Hikâyeler ve Yalanlar Uydurma
  • Bilgi Saklama
  • Emir alamama
  • Tartışmacılık, Aşırı konuşkanlık
  • Asabiyet, Dikkatsizlik
  • Uyumsuz arkadaş seçimi
  • Cinsel Zorluklar, Evlilikle İlgili Sorunlar
  • Açgözlülük, Bencillik, Narsisizm

Dhanishta Nakshatra ve Kariyer Bağlantıları

  • Müzisyenler, Dansçılar ve Göstericiler,
  • Eğlence Endüstrisinin Yönetim tarafında yer alan herkes
  • Davulcular ve Orkestraların Ritim Bölümlerinde yer alanlar
  • Değerli taş ve metal tacirleri
  • Sporcular
  • Her alanda ekip koordinatörleri, Genel Müdürler
  • Gayrimenkul, Emlak, Mülk Yönetimi ile ilgili işler
  • Finansla ilgili işler
  • Fizikçiler, Savaşçılar ve Askerler
  • Enstrüman üreticileri
  • Müzisyenler, Şairler
  • Doktorlar ve Cerrahlar
  • Mühendislik, Madencilik, Araştırma Görevlileri
  • Hayır kurumları

Dhanishta Nakshatra Günü için Uygun Olan Aktiviteler

Ay bu nakshatradan geçerken neler yapılabilir, neler yapılmasa daha iyi olur konusudur.

  • Dini Ritüeller, Törenler
  • Ekip Çalışması
  • Müzik, Dans, Konserler
  • Hareketli ve Taşınmaz mallar
  • Seyahat
  • Proaktif Yaklaşımlar
  • Giyim
  • Borç Verme
  • Takı Tasarımı
  • Şifa çalışmaları
  • Şöhret
  • Yüksek Teknoloji Ekipmanları
  • Yaratıcı Faaliyetler
  • Finansal İşlemler
  • Meditasyon, Yoga, Bahçıvanlık, Eğitim başlatma

Dhanishta Nakshatra Günü için Uygun Olmayan Aktiviteler

  • Evlilik
  • Cinsellik
  • Eski Alışkanlıklardan Vazgeçme
  • Birliktelikler
  • Ev İşleri
  • Kısıtlayıcı Davranışlar
  • Yeni Ortaklıklar
  • İncelik, Yaratıcılık, Hassasiyet veya Beceri Gerektiren Faaliyetler

Dhanishta Nakshatra – Padalar

İlk 2 pada (çeyrek) Oğlak burcunda, diğer 2 pada ise Kova burcu içindedir.

Dhanishta Nakshatra Pada 1

Aslan navamsadadır ve Güneş tarafından yönetilir.

Oğlak burcundaki Aslan navamsa bu kişileri yüksek liderlik ve yöneticilik özellikleri ile donatır. Maaşlı ya da kendi işlerinde de çalışsalar en yükseği hedefleyebilirler.

Dhanishta’nın Mars tarafından yönetilmesi de cesareti körükler. İş yapma, organizasyon, büyük hedefler koyma ve gerçekleştirme konusunda iyi olurlar. Sahne sanatlarına yatkınlık verir. Dans ve müzik konusunda başarılı olabilirler. (Elbette 3’ncü ev de güçlü olmalıdır.)

Burada odak noktası ilgi çekmek ve toplum içinde gözde biri olmaktır. Doğal olarak parlarlar ve arkadaşları arasında ön plana çıkabilirler.

Dhanishta Nakshatra Pada 2

Başak navamsadadır ve Merkür tarafından yönetilir. Satürn tarafından yönetilen Oğlak ve Merkür tarafından yönetilen Başak burcunun enerjisi nötr bir doğa verebilir.

Bu kişiler cinsel enerjilerini tam olarak değerlendirme konusunda zorluk yaşayabilirler.

Hayata daha pratik yaklaşırlar. İş dünyasında ve hayır işlerinde iyi olurlar. Çalışkanlıkları ile öne çıkarlar.

Macera insanı olmayabilirler ve hayatın manevi, eğlenceli, felsefi yönünden ziyade maddi, dünyevi, gerçekçi yönüne odaklanabilirler.

Dhanishta Nakshatra Pada 3

Terazi navamsadadır ve Venüs tarafından yönetilir.

(Kova) Satürn ve Venüs etkisi bu kişilere sanatsal yetenekler verir. El becerileri ve yaratıcılıkları güçlü olur. Aşk ve sevgi onlar için iş ve başarıdan daha öncelikli olabilir.

Son derece tutkulu olabilirler. Güzel giyinmeyi, güzel görünmeyi ve güzel olan şeyleri severler.

Yine de Satürn etkisi nedeniyle bu konularda zorlanma veya gecikmeler yaşayabilirler.

Liberal, özgürlükçü, demokrat, şahsına münhasır olabilirler. Arkadaş canlısı olurlar ve geniş bir çevreleri olabilir.

1 ve 2’nci padaya göre daha feminen olurlar. Dişil enerjileri son derece yüksek olabilir ve bunu sanat, dans, müzikle çok iyi harmanlayabilirler.

Dhanishta Nakshatra Pada 4

Akrep navamsadadır ve Mars tarafından yönetilir.

Satürn ve Mars enerjisi burada gerginlik yaratabilir. Bu kişiler hayatlarında sık dönüşümden geçmeye meyilli olurlar. Birden fazla defa küllerinden doğabilirler.

Çalışkan ve disiplinli olabilirler. Askerlik, polislik, mühendislik, cerrahlık gibi işlerde başarılı olabilirler.

Cinsel enerjileri yoğun olabilir. Gizli ilimlere ve derin konulara ilgileri olur. Spiritüel eğilimleri fazla olabilir.

Dhanishta ve 4’ncü pada da Mars tarafından yönetildiğinden Mars enerjisi verebilir ve bu enerji Kova etkisiyle birleşince ortaya başarılı teknoloji insanlar, mühendisler, cerrahlar çıkarabilir.

Gezegenler Dhanishta Nakshatra’da Nasıl Etki Ederler?

Nakshatra deyince aklımıza AY burcu gelir çünkü Vedik Astroloji’de en önemli burcumuz AY burcumuz ve onun nakshatrasıdır. Sonra da yükselen önemlidir.

Fakat Güneş, Jüpiter, Mars, Satürn, Rahu, Ketu, Venüs, Merkür gibi gezegenleriniz de bu nakshatrada yerleşmiş olabilir.