Vedik Astrolojide Nakshatralar (Ashwini Nakshatra)

Vedik Astrolojide Nakshatraların 1. yıldızı olan Ashwini Nakshatra’yı okuyabilirsiniz.

Ön bilgi : Aylık burç yorumlarıVedik Astrolojiye göre Ay ve Yükselen burcunuza göre okumalısınız. Eğer Vedik Astrolojiye göre değişen Ay ve Yükselen burcunuzu bilmiyorsanız buraya tıklayarak bilgi alabilirsiniz.



Her insan, belirli bir nakshatra/yıldız etkisinde doğar. Bu Nakshatra, o kişinin bu dünyada neyi aradığını gösterir. Nakshatralar gece zodyakını temsil eder.

SAYILARI NASIL BULUYORUZ?

Ay ortalama 27 günde döner.
Zodyak 360ºdir.
360º/ 27 = 13º20’ (13 derece 20 dakika)
Her bir Nakshatra, zodyakta 13º20’dır.

Zodyak 12 evden oluşur.
360º / 12 = 30º
Her ev 30ºdir.O halde 30º/ 13º 20‘ = ortalama 2.3 Nakshatra bir evde yerleşir.
Son Nakshatranın kalan bölümü diğer eve sarkar. Böylece 360ºlik zodyak 27 adet Nakshatra tarafından kaplanır.

Her nakşatranın 4 padası ve her padanın bir elementi vardır. Her pada, 3º20’ ya karşılık gelir.

1. Pada Agni (ateş)
2. Pada Prithvi (toprak)
3. Pada Vayu (hava)
4. Pada Jala (su)


Ashwini Nakshatra

Zodyak kuşağının ilk takımyıldızı olan Ashwini, altın zırhlı at başlı ikizlerin simgesidir. Tıpkı bir at gibi, güce, haysiyete, süratliliğe, cesarete sahiptir ve ayrıca canlılık ve inisiyatif ile donatılmıştır. Çok hızlılardır ve fikirlerin, faaliyetlerin öncüleridir. Bu evcilleştirilmemiş atlara ne yapılması gerektiğini söyleme olasılığınız yoktur ve her zaman kendi kendini geliştirmeye odaklanırlar.

Ashwini Nakshatra, Koç burcunda 0 ila 13,2 derece arasında değişir ve birkaç parlayan yıldızla karakterizedir. Kendi halinde yaşayan yıldızlar demek yanlış olmaz. Hiç şüphe yok ki Ashwini samimiyet ve aktif bir zekayla doludur.

Ashwini Nakshatra Erkek Karakteristikleri

Ashwini Nakshatra’da doğan erkeklerin neredeyse her zaman yakışıklı bir yüzü ve parlak ve iri gözleri olur. Alnı geniş ve burnu büyük olma eğilimindedir. Onu sevenlere minnettar olacak ve onlar için her şeyi yapabileceklerdir. Şüphesiz, çaresizce ihtiyaç duyduğunuzda sahip olabileceğiniz en iyi arkadaştır o. Büyük tehlike zamanlarında bile sabırlı olmak onu özel kılar. Ama çılgına döndüğünde de onu kontrol etmek zordur. Gücünü bilerek, size en iyi rehberliği verebilir, ancak paranoyak olacak kadar eleştiriden korkar ve insanların kendisine karşı kötü şeyler planladığını düşünür.

Ashwini Nakshatra Erkek: Meslek ve İlgili Alanlar 

Neredeyse her tür görevde iyi oldukları için, herhangi bir şeyin ustası değillerdir. Müziği severler ve edebi hırsları onları besler. Ancak 30’a kadar mücadele etmeleri gerekir, daha sonrasında ise 55 yaşına kadar sürekli ilerleme yaşayacaklardır. Mali cephede ise eli çok sıkıdır ama yine de bir şekilde parası biter.

Ashwini Nakshatra Erkek: Uyumluluk ve Aile Hayatı

Ailesini içtenlikle sever ama çok kararlı olduğu için onlar tarafından dışlanmaya maruz kalabilir. Ayrıca babasının sevgisini ve şefkatini kazanmakta başarısız olurlar. Yardım ararsa, amcalarından gelmesi muhtemeldir. Arkadaşları ona daha çok yardım edecektir. Genellikle 26-30 yaşları arasında evlenir ve kız çocuklarından daha fazla erkek çocuğu olur.

Ashwini Nakshatra Erkek: Sağlık ve Esenlik 

Ashwini Nakshatra’nın erkeği öksürük, soğuk algınlığı veya viral enfeksiyonlar gibi mevsimsel değişikliklerin neden olduğu normal rahatsızlıklar dışında genel olarak sağlıklıdır. Daha sonraki yıllarda kemiklerdeki ağrı, hazımsızlık veya göğüs ağrısına karşı dikkatli olmaları gerekir, çünkü bunlar daha ciddi bir şeyin semptomları olabilir.

Ashwini Nakshatra Kadın Karakteristikleri

Ashwini Nakshatra’nın kadınları tatlı sözleriyle herkesi cezbetme becerisine sahiptir. Son derece sabırlıdır. Saf kalpli olmasına rağmen, aşırı sahiplenme eğilimindedir ve her zaman bu eylemi büyütmek ister. Modern bir yaşam sürse de geleneksel yaşam tarzını takip eder ve tüm büyüklere her özel günlerde saygı duyar.

Ashwini Nakshatra Kadın: Meslek ve İlgi Alanları

İdari bir rol verilebilecek bir işi yapması muhtemeldir. 50 yaşına kadar özverili çalışacak ama daha sonra işini bırakacaktır. Bunun temel nedeni, maddi olarak rahat bir şekilde yaşamaları ve bazı sosyal hizmetlerde bulunmak istemeleridir. Ayrıca ailesine daha kaliteli zamanlar verecektir.

Ashwini Nakshatra Kadın: Uyumluluk ve Aile Hayatı

Ashwini Nakshatra kadını için evlilik genellikle 23-26 yaşları arasında gerçekleşir. Evliliğin bu zaman diliminin dışında kalması durumunda, sorunların bol olduğu görülmektedir. Ashwini nakshatra aşk hayatında, partnerlerden herhangi biri mücadele etmek zorundadır çünkü bu tür evlilikler ya boşanmayla, ya ayrılıkla ya da eşin ölümüyle sonuçlanır.

Ashwini Nakshatra Kadın: Sağlık ve Esenlik

Sağlık cephesinde, pek fazla sorun öngörülmez, ancak zihinsel endişe ve kaygıdan uzak durmalıdır. Bu şeylerin kontrolden çıkması durumunda, beynin işleyişi üzerinde olumsuz bir etkisi olabilir. Ayrıca yemek pişirirken dikkatli olmalı ve ateşe çok yaklaşmamalıdır. Araç sürüş sırasında da dikkatli olunmalı ve güvenli sürülmelidir.

Ashwini Nakshatra 2021 Tarihleri

21 Ocak 20214 ve 31 Temmuz 2021
17 Şubat 202127 Ağustos 2021
16 Mart 202124 Eylül 2021
13 Nisan 202121 Ekim 2021
10 Mayıs 202117 Kasım 2021
6 Haziran 2021 14 Aralık 2021

Ashwini Nakshatra Padalar

Ashwini Nakshatra 1. Pada: Ashwini Nakshatra’nın ilk çeyreği Koç Navamsa’ya gelir ve Mars tarafından yönetilir. Bu padada cesaret, güçlü aktivite ve bağımsız bir ruh hakimdir. Çeyrek enerji, dürtü ve inisiyatifle kutsanmıştır.

Ashwini Nakshatra 2. Pada: Ashwini Nakshatra’nın ikinci padası Boğa Navamsa’ya düşer. Venüs tarafından yönetilmektedir. Becerikli ve pratiktir çünkü Ashwini hakkında zarif ve parlak olan her şeyi ilişkilendirir. Tüm maddi fikir ve düşünceler bu padada tezahür eder.

Ashwini Nakshatra 3. Pada: Ashwini Nakshatra’nın üçüncü padası İkizler Navamsa’ya düşer. Merkür tarafından yönetilir ve Nakshatra’nın iletişimsel ve mizah yönüyle ilişkilendirilir. Pada, hızlı karar verme yönünü bahşeder ve kişi, çeşitli zihinsel faaliyet türlerinde uzmanlaşır.

Ashwini Nakshatra 4. Pada: Ashwini Nakshatra’nın dördüncü padası, Yengeç Navamsa’ya gelir. Ay tarafından yönetilir. Zihinsel ve fiziksel iyileşme burada baskın faktördür. Bu padada tezahür eden ana yön şefkattir.

Ashwini Nakshatra İçin 2021 Burç Beklentileri

2021 yılı, Ashwini Nakshatra’da doğanlar için yeni umutlarla dolu. Venüs gezegeni, Merkür, Mars, Ay ve Güneş, Koç burcundan farklı bir zamanda geçiyor. Sadece bu geçişler de değil, Oğlak burcundaki Satürn, Boğa burcundaki Rahu, Akrep’teki yönetici gezegen Ketu ve Oğlak ve Kova’daki büyüme gezegeni Jüpiter’in Ashwini Nakshatra’da olanlara hizmet edecek çok şeyi var. 

Nakshatra tahminlerine göre 2021 size yeni bir umut ve yeni bir başlangıç ​​getirecek. Pada 1’de doğanların aşk ve ilişkide hayal kırıklığı yaşama olasılığı yüksektir. Kariyer ve iş konularındaki servet değişikliği ise Ashwini 2. Pada’da doğanlar tarafından deneyimlenecek. Kariyer konularındaki risk Pada 3’te doğanlar tarafından alınacak, Pada 4’te doğanlar ise memleketlerinden çok uzaklaşmamaya karar verecekler.

Olumlu Aylar: Şubat, Mayıs, Eylül ve Aralık

Olumsuz Aylar: Ocak, Mart, Temmuz ve Ekim

Nötr Aylar: Nisan, Haziran, Ağustos ve Kasım

Tüm Ashwini, önemli olaylarını Şubat, Mayıs, Eylül ve Aralık aylarında planlayabilir, çünkü bunlar 2021 yılı için verimli aylardır. Bu dönemlerdeki gezegensel olaylar size büyük bir şans getirecek ve güçlü destekleri ile size geri dönecektir. Ancak Ocak, Mart, Temmuz ve Ekim aylarında önümüzde birkaç zorluklar vardır. Yani, gezegensel geçişlerin Nakshatra’nız üzerindeki etkilerini aklınızda tutarak, dönem için planlarınızı yeniden oluşturmalısınız. 

Ashwini Nakshatra’nın Tüm Yaşam Alanları için 2021 Vedik Astrolojisi Tahmini

Kariyer ve İş Falı 2021

Kariyerinizde bazı değişiklikler yaşayabilirsiniz, ancak bu değişiklikler tutarlı olmayabilir. Ocak ortasından Mart 2021’e kadar bunlar daha belirgin olacaktır. Bu yıl iş arayanlar cesaret verici sonuçlar alamayacaklar. Öte yandan, yenilikçi ve risk almaya istekli olanlar için farklı bir hikaye oluşabilir. 2021’de yüksek vitese geçerek zemin kazanabilirler. 

Bir devlet işi arıyorsanız veya sınavlarına giriyorsanız, iyi haberler sizi bekliyor. İşinizi veya kariyerinizi değiştirmek için daha iyi bir dönem olmayacak. Buna ek olarak, bir iş transferi şansı da doğabilir. Ayrıca iki devin, Jüpiter ve Satürn’ün birleşimi, 10. evinizde Dharmakarmadipatya yogayı oluşturacağından, görevler ve eylemler el ele gidecektir.

Aşk ve İlişki Falı 2021

Şu anda 10. evde bulunan Jüpiter ve Satürn, ev ve aile evine, yani dördüncü eve bakacaklarından, 2021 yılı olumlu bir notla başlayacak. Böylelikle huzurlu bir ortam yaşanabilir ve aile hayatında ilerleme öngörülebilir. 

Bununla birlikte, ikinci evdeki geçiş Rahu, aşk hayatınızı test edebilir. Bu nedenle, sorunsuz bir ilişki için sevdiklerinizle doğru bir şekilde devam etmeniz tavsiye edilir. Sevdiklerinize güvenin ve 2021’de devam edin. Aksi takdirde, ikiniz arasında bazı yanlış algılara yol açan çok fazla fikir ayrılığı olacaktır. Bekleyenler için evlilik planları bu yıl hayata geçirilecek. Bir düğün planlıyorsanız, düğün çanları yakında çalabileceğinden tasarımcılar ve tüm düğün ritüel planlarına hazır olun. 

Yeniden evlenme beklentileri de bu yıl olumlu olacak. Evliliğinize ikinci bir şans verin, 2021’de meydana gelen tüm gök olaylarından iyi bir yanıt alacaksınız. Ancak evli olanların dikkatli olması öneriliyor. Bu aşamada bir durumla karşılaşabilirsiniz. Kötü arkadaşlıklara da dikkat edin, zor durumda bırakabilirler. 

Finans Falı 2021

2021’deki finansal beklentilerinizi göz önünde bulundurduğunuzda, bu yıl sizin için son derece elverişli olacağından rahatlayabilirsiniz. Ancak, geçiş açı yapan Rahu’nun ikinci eviniz üzerindeki etkisinden dolayı bazı inişler ve çıkışlar olabilir. Özellikle 16 Eylül’den 9 Kasım’a kadar sizin için gerçekten gerekliyse seyahat etmelisiniz. Seyahat bu aşamada elverişli olmayacağından ve bundan dolayı kayıplarla da karşılaşmak zorunda kalabileceğinizden dikkatli olmanız gerekir.

Aile fertlerinin ekstra gelir kaynağı olması nedeniyle aile içinde maddi ilerlemeye tanık olunacaktır. Mali konularla ilgili her türlü yasal sorun sizin lehinize çözülecektir. Ayrıca, ailenin genç üyelerinin harcama düzenini de takip etmelisiniz. Maddi hasar ihtimali oluşabilir. 

Kredi onayını bekliyorsanız da, daha fazla beklemenize gerek kalmayacak. En kısa sürede onaylanacak. Ayrıca tüm kurallara ve düzenlemelere uymak sizi para cezalarından da uzak tutacaktır. 

Sağlık Falı 2021 

Sağlık cephesinde dikkatli olmalısınız. Kemik veya gözlerle ilgili sorunların belirtileri var. Bazılarınız tekrarlayan sağlık sorunları ile karşılaşabilir ve bu nedenle gerekli önlemleri hatasız olarak almanız gerekebilir. 

Ayrıca, araç sürüşleriniz sırasında dikkatli olun. Herhangi bir kazayla karşılaşmaktansa önceden dikkatli olmak her zaman daha iyidir. Diğer yandan kozmik olaylar sizi destekliyor ve 2021’de sizi koruyor.

İş yükü, bu yıl sizi bitkin tutacak ve uzun saatler boyunca çalışmaktan dolayı anal sorunlara veya sırt ağrısına yol açacaktır. Rahu ve Ketu’nun mevcut geçişi de sindirimle ilgili sorunlara neden olabilir. Bu yüzden diyetinizi devam ettirin ve formda kalmak için yoga ve meditasyon yapın. 

Ashwini Nakshatra’nın Bazı İlginç Gerçekleri

Tercüme: Bir Atın Doğuşu

Sembol: Süvari

Gezegen: Ketu

Burç: Koç

Tanrı: Ganesha

Doğa: Deva (Tanrı gibi)

Gana: Dev

Mod: Aktif

Takımyıldızı: 3

Vücut – VarahaMihira: Dizler

Vücut – Parashara: Baş

Numara: 1

İsim Harfleri: Chu, Chae, Cho, İa

Şanslı Harfler: C & L

Şanslı Taş: Kedi Gözü

Şanslı Renk: Kan Kırmızısı

Şanslı Sayılar: 7, 9

Element: Toprak

Dosh: Vata

Kuş Adı: Kuğu

Yoni / Hayvan Sembolü: Bir Erkek At (Ashwa)

Ağaç:   Nuxvomica Ağacı