Vedik Astrolojide Nakshatralar (Shravana Nakshatra)

Vedik Astrolojide Nakshatraların 22. yıldızı olan Shravana Nakshatra’yı okuyabilirsiniz.

Ön bilgi : Aylık burç yorumlarıVedik Astrolojiye göre Ay ve Yükselen burcunuza göre okumalısınız. Eğer Vedik Astrolojiye göre değişen Ay ve Yükselen burcunuzu bilmiyorsanız buraya tıklayarak bilgi alabilirsiniz.



Her insan, belirli bir nakshatra/yıldız etkisinde doğar. Bu Nakshatra, o kişinin bu dünyada neyi aradığını gösterir. Nakshatralar gece zodyakını temsil eder.

SAYILARI NASIL BULUYORUZ?

Ay ortalama 27 günde döner.
Zodyak 360ºdir.
360º/ 27 = 13º20’ (13 derece 20 dakika)
Her bir Nakshatra, zodyakta 13º20’dır.

Zodyak 12 evden oluşur.
360º / 12 = 30º
Her ev 30ºdir.O halde 30º/ 13º 20‘ = ortalama 2.3 Nakshatra bir evde yerleşir.
Son Nakshatranın kalan bölümü diğer eve sarkar. Böylece 360ºlik zodyak 27 adet Nakshatra tarafından kaplanır.

Her nakşatranın 4 padası ve her padanın bir elementi vardır. Her pada, 3º20’ ya karşılık gelir.

1. Pada Agni (ateş)
2. Pada Prithvi (toprak)
3. Pada Vayu (hava)
4. Pada Jala (su)


Shravana Nakshatra

Shravana Nakshatra, Sravana, Shravan veya Thiruvonam gibi birçok isimle bilinir. 27 Nakshatra listesinde 22. nakshatradır. Shravana Nakshatra, Oğlak burcundadır ve Lord Vishnu hükümdardır.

Shravana Nakshatra, Altair, Alshain ve Tarazed adlı üç yıldızdan oluşur. Bu üç yıldız birlikte Kartal Aquila’nın başını oluşturur. Basitçe söylemek gerekirse, Shravana kelimesi ‘işitme’ anlamına gelir ve sembol, işittiğimiz için ‘kulak’tır. Shravana Nakshatra, dinleme ve öğrenmenin yıldızıdır. Atalarımız bilgiyi sözlü gelenekler yoluyla aktardılar, benzer şekilde Shravana Nakshatra altında doğan insanlar da dinleyerek tüm bilgileri özümseme konusunda büyük bir yeteneğe sahipler. Ana fikir dinlemek ve öğrenmek olduğundan, medya ve iletişim alanı temelde bu nakshatranın bir parçasıdır. Shravana Nakshatra altında doğanlar, daha fazla bilgelik aramak ve yüksek öğrenimlerini yapmak için genellikle yabancı ülkelere seyahat ederler. Büyük bir dikkat süreleri vardır ve hedeflerine ulaşmak, tüm projeleri tamamlamak istediklerinde en başından itibaren net bir şekilde odaklanırlar.

Ay, Shravana Nakshatra’nın yönetici gezegenidir ve ay enerjisinin en yüksek noktasını temsil eder. Gece gökyüzü, üç ayak izinin Shravana Nakshatra sembolüne karşılık gelen kartal şeklindeki bir takımyıldızı atar. Bu nakshatra, işitme sanatını veya dinleme yoluyla kazanılan eğitim ve bilgiyi ifade eder. Üç ayak izi sembolü, yaratıcı Lord Vishnu ile ilişkilendirilebilir. İlginç bir gerçek, aynı zamanda eğitim ve bilgi tanrıçası Saraswati’nin doğum başlangıcı olmasıdır. Buna ek olarak, Shravana Nakshatra, bireyini zengin bilgi, eğitim yeterliliği ve zeka ile kutsar.

Shravana Nakshatra Erkek Karakteristikleri

Shravana Nakshatra’nın erkek bireyi, çalışmalarında yumuşak sözlü ve metodiktir. Hayatta kendi değerleri vardır ve her zaman onları takip eder. Bunlardan biri de çevresinin düzenli ve temiz olmasını sağlamaktır. Merhametlidir ve ihtiyacı olanlara yardım etmeyi sever. Birine yardım ederken bir şey beklemez, yaptığı iyiliklerin karşılığını almak yerine sadece mutlu olur. Yediği yiyeceklerin de bilincindedir. O, tanrıya ve onun gurusuna (manevi öğretmen) inanan bir kişidir. Hayatında birçok iniş ve çıkışlarla karşılaşacak ve kariyerinin çoğunu orta seviyede geçirme eğiliminde olacaktır. Ancak, oldukça olgundur ve her zaman yeni şeyler öğrenmeyi sever.

Shravana Nakshatra Erkek: Meslek ve İlgili Alanlar 

Shravana Nakshatra’nın erkek bireyi 30 yaşına kadar çok fazla değişiklikle yüzleşmek zorunda kalacak, 45’e kadar nispeten istikrarlı olacak, ancak 65 yaşından sonra ekonomik ve sosyal cephelerde ilerleme yaşayacaktır. Bu birey, mühendislikle ilgili mekanik veya teknik işler için idealdir. Petrol sektörüne bağlı olması da mümkündür.

Shravana Nakshatra Erkek: Uyumluluk ve Aile Hayatı

Shravana Nakshatra’nın erkek bireyi çok mutlu bir evlilik hayatına sahip olacaktır. Karısı, bir ev hanımının tüm iyi niteliklerine sahip olacak ve ona çok iyi bakacaktır. Ve ona yeterince cinsel tatmin vermesine rağmen, bu nakshatranın bireyi olan erkek, ara sıra evlilik dışına kaçar. 

Shravana Nakshatra Erkek: Sağlık ve Refah 

Shravana Nakshatra’nın erkek bireyinin sağlığı, kulak, cilt hastalığı, tüberküloz ve sindirim sistemindeki problemlerden oluşabilir.

Shravana Nakshatra Kadın Karakteristikleri

Shravana Nakshatra’nın kadın bireyi hayırsever bir doğaya sahiptir. Bu birey aynı zamanda çok dindardır ve birçok şey yapar. Merhamet ve cömertlik sahibidir, ancak etrafındakilerin hayır işlerini ve bağışladığı şeyleri bilmesini sağlamak için bunları göstermeyi sever. Çok konuşkandır ve özellikle kocasından hiçbir şey gizleyemez.

Shravana Nakshatra Kadın: Meslek ve İlgili Alanlar 

Shravana Nakshatra’nın kadın bireyi muhtemelen eğitimsizdir ve bu nedenle sıradan işleri üstlenmek zorunda kalacaktır. Ancak güzel sanatların çok iyi bir temsilcisidir, özellikle çok iyi bir dansçıdır.

Shravana Nakshatra Kadın: Uyumluluk ve Aile Hayatı

Shravana Nakshatra’nın kadın bireyi ailesini mutlu eder. Bu kişi yaptığı her şeyde mükemmelliği arar ve herkesten de aynısını bekler. Herkesin mükemmel olamayacağını anlaması gerekir. Ancak bu mükemmeliyetçi tavır, kendisine çok sevgi ve ilgi gösterdiği ve kendisi için gerçek bir centilmen olan kocası için geçerli değildir.

Shravana Nakshatra Kadın: Sağlık ve Esenlik

Shravana Nakshatra’nın kadın bireyi, muhtemelen hayatının bir aşamasında cilt hastalığına yakalanacaktır. Egzama, tüberküloz ve hatta cüzzam hastalığına karşı savunmasız olabilir.

Shravana Nakshatra 2021 Tarihleri

14 Ocak 202125 Temmuz 2021
11 Şubat 202121 Ağustos 2021
10 Mart 202117 Eylül 2021
6 Nisan 202115 Ekim 2021
4 & 31 Mayıs 202111 Kasım 2021
27 Haziran 20218 Aralık 2021

Shravana Nakshatra Padalar

Shravana Nakshatra 1. Pada: Shravana Nakshatra’nın ilk padası, Mars tarafından yönetilen Koç Navamsa’ya düşer. Buradaki gezegensel etkiler, mantık, hırs ve inisiyatif geliştirmeye odaklanır.

Shravana Nakshatra 2. Pada: Shravana Nakshatra’nın ikinci padası, Venüs tarafından yönetilen Boğa Navamsa’ya düşer. Buradaki yerliler diplomatiktir ve odak noktası müzik ve eğlence endüstrisidir.

Shravana Nakshatra 3. Pada: Shravana Nakshatra’nın üçüncü padası, Merkür tarafından yönetilen İkizler Navamsa’ya düşer. Buradaki odak noktası, iletişim ve bilgiyi genişletme arzusu olan Shravana’nın en iyi yönleridir.

Shravana Nakshatra 4. Pada: Shravana Nakshatra’nın dördüncü padası, Ay tarafından yönetilen Yengeç Navamsa’ya düşer. Buradaki odak, sempatik ve alıcı olmaktır. Bu yerlilerin otel endüstrisinde, kamu ofisleri veya işleri olması muhtemeldir.

Shravana Nakshatra İçin 2021 Burç Beklentileri

Shravana Nakshatra altında doğan bireylerin okyanusu geçerek yabancı bir ülkeye seyahat edebileceğini öngörüyor. Bu yıl mali durumunuz da gelişecek. 13 Haziran’daki eş görevinizle ilgili bazı sorunlarla karşılaşabilirsiniz, ancak meseleleri kendi ellerinize almak ve herhangi bir önemli kararla ilerlemek yerine annenizin fikrini almanız önerilir. Sağlık açısından bakıldığında, sol gözünüzde biraz sorun olabilir ve bu sizi yıl boyunca rahatsız eder.

Olumlu Aylar: Ocak, Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül, Kasım ve Aralık

Olumsuz Aylar: Mart ve Ekim

Nötr Aylar: Şubat ve Haziran

Satürn sizin burcunuzda konumlandığından, 2021 Oğlak bireyleri için harika bir yıl olacak. Bu konumlanma, tüm alanlarda hayatınız üzerinde olağanüstü bir etkiye sahip olabilir. Ne dilerseniz ve ne isterseniz olabilir, çok çalışmanız yeterli olacaktır ve harika sonuçlar elde edebilirsiniz. Üst üste yığılmış engeller yavaş yavaş ortadan kalkacaktır. İş adamları ve girişimciler, işlerinde ve girişimlerinde bir miktar kar bekleyebilirler. Mali durumunuzda bazı dalgalanmalar olabilir ancak yıl sonunda bazı faydalar bekleyebilirsiniz. 

Öğrenciler başarılı olmaya kararlıysa ve gece gündüz çok çalışırsa başarılı olabilirler. Bekarlar bu yıl pek şanslı olmayacak ama evli çiftler 2021’in tadını çıkaracak. Bahar mevsimi, huzuru ve uyumu bozmak için biraz serin esinti getirebilir ama bu yıl genel olarak sizin için güneşli ve sevgi dolu olacak. Bu yıl çocuklarınızla ilişkiniz de çok güzel olacak. Sağlık, 2021’deki güvenli bölgenizdir, çünkü sizi zorlayan önemli bir hastalık yoktur. Stres birçok şekilde gelebilir, bu nedenle zihinsel gerginlikten kurtulmak için meditasyon yapın.

Shravana Nakshatra’nın Tüm Yaşam Alanları için 2021 Vedik Astrolojisi Tahmini

Kariyer ve İş Falı 2021

Satürn’e eşlik etmek için Jüpiter de burcunuzda kalmaya geliyor. Bu sizin için Dharma Karmadhipati Yoga adında bir şey yaratır ve büyüsü sizin lehinize çalışır, ancak siz de çok çalışırsanız. Her şeyinizi verirseniz, bu iki gezegen sizi kariyer, meslek ve iş açısından büyük zirvelere taşıyabilir. En iyi sonucu Nisan ve Eylül ayları arasında bekleyebilirsiniz. İşiniz sizi yurtdışına götürebilir. Dikkatli olmalısınız, seyahat ettiğiniz ülkenin geleneklerine uymazsanız, oradaki yerel makamlarla başınız belaya girebilir. 

Aşk ve İlişki Falı 2021

4. Evde Mars’ın misafiriniz olması hayatın birçok alanında sizin için sorun yaratabilir. Annenizin sağlık durumu bir derece düşecek, herhangi bir komplikasyon yaşamamak için onun sağlığına iyi bakmanız gerekiyor. Oysa aşk hayatınız denizin ortasında gibi yüzecek. Evde de bazı tartışmalar olabilir. Yeni bir araba veya mülk satın almayı planlayan kişiler, sizin ve aileniz için en iyi zaman olacaktır. Jüpiter, Nisan ayında Kova’da muhteşem bir görünüm kazandığında, 2. Evdeki Jüpiter mükemmel sonuçlar verebileceğinden, evinizde neredeyse hiç drama olmayacaktır. Aile üyelerinizle olan ilişkilerinizde refah ve huzur evinizde güzel bir şekilde yürüyecek. Aileye yeni bir üyenin katılması mutluluğa yol açabilir.

5. Evdeki Rahu, evli olmayan aşık bireyler için yaramazlık yapabilir ve bazı problemler yaratabilir. O yüzden bunu bir uyarı olarak kabul edin ve dikkatli olun. Özellikle de partnerinizi aldatmaktan kaçının. Her ne kadar Venüs bir süre Ay burcunuzu ziyaret edecek olsa da, bu da aşk hayatınızı iyileştirebilir. Ayrıca yıldızlar Eylül ayında düğün çanlarını çaldırabilir.

Finans Falı 2021

Büyük olasılıkla Ocak, Mayıs ve Ağustos aylarında, gezegenlerin faydalı bir şekilde hizalanması gerektiği için bazı hayırlı olaylar için para harcıyor olabilirsiniz. Ancak bu olaylar sizin üzerinizde bir miktar maddi sıkıntıya neden olabilir. Rahu 5. Evde olduğundan, mali durumunuz yavaş yavaş büyüyecek ve gelişecektir. Finans kaynağı sadece aktif veya pasif değil, yaratıcı da olacaktır. Jüpiter servetinizi artırmak için 2. Evde kalacağından, Nisan, Eylül, Kasım ve Aralık arasındaki zaman dilimi mali krizinize son verebilir.

Sağlık Falı 2021 

Daha önce herhangi bir sağlık sorununuz veya kronik bir hastalığınız varsa, buna bir çare bulacak ve sonunda biraz rahatlama bulacaksınız. Zihinsel durumunuzu olumlu tutmak, sağlığınızı iyileştirmeye de yardımcı olacaktır. Yıla biraz soğuk algınlığı ile başlamış olabilirsiniz, ancak şimdi zinde ve iyisiniz, bir maraton koşacak kadar hazırsınız. Sağlıklı beslenme alışkanlıklarınızı koruyun, biraz meditasyon yapın, rutininize göre egzersiz yapın ve iyi uyuyun.

Shravana Nakshatra’nın Bazı İlginç Gerçekleri

Tercüme: Duymak

Sembol: Kulak

Gezegen: Ay

Vücut – VarahaMihira: Kulaklar

Vücut – Parashara: Alt karın

Tanrı: Vishnu

Doğa: Hareketli veya geçici (Chara)

Gana: Deva Gana (Tanrı gibi)

Burç: Oğlak

Numara: 22

Cinsiyet: Erkek

İsim Harfleri: Ju, Je, Jo, Gha

Şanslı Harfler: K

Şanslı Taş: İnci

Şanslı Renk: Açık mavi

Şanslı Sayılar: 2, 22

Element: Hava

Kuş: Sarus turnası

Yoni / Hayvan Sembolü: Dişi maymun

Ağaç: Süt otu