Vedik Astrolojide Nakshatralar (Shatabhisha Nakshatra)

Vedik Astrolojide Nakshatraların 24. yıldızı olan Shatabhisha Nakshatra’yı okuyabilirsiniz.

Ön bilgi : Aylık burç yorumlarıVedik Astrolojiye göre Ay ve Yükselen burcunuza göre okumalısınız. Eğer Vedik Astrolojiye göre değişen Ay ve Yükselen burcunuzu bilmiyorsanız buraya tıklayarak bilgi alabilirsiniz.



Her insan, belirli bir nakshatra/yıldız etkisinde doğar. Bu Nakshatra, o kişinin bu dünyada neyi aradığını gösterir. Nakshatralar gece zodyakını temsil eder.

SAYILARI NASIL BULUYORUZ?

Ay ortalama 27 günde döner.
Zodyak 360ºdir.
360º/ 27 = 13º20’ (13 derece 20 dakika)
Her bir Nakshatra, zodyakta 13º20’dır.

Zodyak 12 evden oluşur.
360º / 12 = 30º
Her ev 30ºdir.O halde 30º/ 13º 20‘ = ortalama 2.3 Nakshatra bir evde yerleşir.
Son Nakshatranın kalan bölümü diğer eve sarkar. Böylece 360ºlik zodyak 27 adet Nakshatra tarafından kaplanır.

Her nakşatranın 4 padası ve her padanın bir elementi vardır. Her pada, 3º20’ ya karşılık gelir.

1. Pada Agni (ateş)
2. Pada Prithvi (toprak)
3. Pada Vayu (hava)
4. Pada Jala (su)


Shatabhisha Nakshatra

Varuna’nın ilahi gücü boyunca Satürn’ün gezegensel gücü, bireylerin ruhsal ve fiziksel iyileşmesini sembolize eder. Rahu’nun ay düğümü, Shatabhisha Nakshatra’yı da etkiler.

Shatabhisha Nakshatra, ‘örtücü yıldız’ olarak da bilinir ve şifa dışında maneviyatın ve gizli görüşün ortak özelliklerini içerir. Bir ‘boş daire’, bu nakshatranın hayali algı alanına veya Hintçe terimi ‘Maya’ya ait olduğunu temsil eden bu yıldızın sembolüdür. Buna ek olarak, gizemleri ve bilinmeyen felsefeleri keşfetme yeteneğini de gösterirler. İlaç veya ‘bhajan’ kavramını tarihsel olarak belirten; Shatabhisha Nakshatra, deniz yaşamının farklı biçimlerini etkiler.

Kova zemininde, bir grup sönük yıldız Shatabhisha Nakshatra’yı oluşturur. Gece gökyüzüne bakarken Sadalachbia (Gamma Aquarii) bu yıldız grubunun en parlak yıldızıdır. Shatabhisha Nakshatra “100 doktor veya ilaç” olarak bilinir ve tıp, şifa yetenekleri ile ilgilidir. Bu nakshatra altında doğan bireyler bağımsızdır, bulmacalara ilgi duyar, farklı şeyler araştırır ve olayların temeline inmek için derinlere iner. Shatabhisha, hayatın gizli güçlerine odaklanan gizli bir yıldızdır. Bu izole bir yaşama yol açabilir ve bu yıldızın altında doğanlar depresyon ve mahremiyet konusunda dikkatli olmalıdır. Genel olarak, Shatabhisha Nakshatra bir bireyin doğru, anlayışlı ve hırslı bir doğasını bahşeder.

Shatabhisha Nakshatra Erkek Karakteristikleri

Shatabhisha Nakshatra’nın erkek bireyi, ilkelerine bağlı kalmak için kendi çıkarlarını feda etmekten çekinmeyecektir. Onun inancı kendidir. Dini ritüelleri de çok içtenlikle takip eder. İnatçı olduğu için bir kez karar verdiğinde o kararda dimdik duracaktır. Hayatın birçok alanında zeki olmasına rağmen, çok duygusaldır. Kışkırtıldığında tepesi atabilir, ancak öfkesi de kısa sürede bastırılır. Varlıklarını veya yeteneklerini sergileyen biri değildir ve bu şekilde çok mütevazıdır, ancak kısa sürede sözleri ve eylemleriyle ortaya çıkar.

Shatabhisha Nakshatra Erkek: Meslek ve İlgili Alanlar 

Shatabhisha Nakshatra’nın erkek bireyi, 34 yaşına kadar ateşli bir dönemle karşı karşıya kalacak ve bundan sonra mesleğinde veya işinde istikrarlı bir ilerleme kaydedecektir. Bu kişi astroloji, psikoloji, reiki ve diğer şifa sanatları alanları için uygundur. Edebi zekası daha gençken ilgi odağı olacaktır.

Shatabhisha Nakshatra Erkek: Uyumluluk ve Aile Hayatı

Shatabhisha Nakshatra’nın erkek bireyi, özellikle yakınlarından ve sevdiklerinden dolayı birçok sorunla yüzleşmek zorundadır. Yine de yardıma ihtiyaçları olduğunda onlara yardım etmekten kaçınmaz. Bu kişinin en çok kardeşleri yüzünden acı çektiği gözlemlenmiştir. Babası da ona pek fayda sağlamayacaktır. Ancak, annesinden bolca sevgi ve şefkat görecektir. Karısı, bir ev hanımından beklenen tüm iyi özelliklere sahip olsa da, evlilik hayatı pek sorunsuz olmayabilir. 

Shatabhisha Nakshatra Erkek: Sağlık ve Refah

Shatabhisha Nakshatra’nın erkek bireyinin sağlığı göründüğü kadar iyi olmayacaktır. Bağışıklığı zayıf olacağından sık sık enfeksiyonlara yakalanacaktır. Sıklıkla idrar yolu rahatsızlıkları, nefes darlığı ve şeker hastalığından muzdariptir.

Shatabhisha Nakshatra Kadın Karakteristikleri

Shatabhisha Nakshatra’nın kadın bireyi çok sakin bir doğaya sahip olacaktır. Ancak, kışkırtıldığında öfkeli olabilir. Tanrı korkusu olduğu için dini ritüellere eğilimlidir. Sık sık zihinsel barış eksikliğine yol açan aile kavgalarına karışır. İyi bir hafızaya sahiptir ve sempatik, cömerttir.

Shatabhisha Nakshatra Kadın: Meslek ve İlgili Alanlar 

Shatabhisha Nakshatra’nın kadın bireyi bilimsel çalışmaya eğilimlidir. Çoğu kadın doktorun bu nakshatrada doğduğu gözlemlenmiştir.

Shatabhisha Nakshatra Kadın: Uyumluluk ve Aile Hayatı

Shatabhisha Nakshatra’nın kadın bireyi kocasına düşkündür, ancak hayatının problemlerle dolu olması muhtemeldir. Kocasından uzun süre ayrı kalması muhtemeldir, hatta erken yaşta dul bile olabilir.

Shatabhisha Nakshatra Kadın: Sağlık ve Esenlik

Bu kişinin sağlığı endişe kaynağı olacaktır. Bu kişinin genellikle idrar ve rahim rahatsızlıklarından muzdarip olduğu gözlemlenmiştir. Ayrıca bağımlılık sorunlarına ve göğüs ağrısına yatkın olması muhtemeldir.

Shatabhisha Nakshatra 2021 Tarihleri

16 ve 17 Ocak  202127 Temmuz 2021
13 Şubat 202123 Ağustos 2021
12 Mart 202119 Eylül 2021
8 ve 9 Nisan 202117 Ekim 2021
6 Mayıs 202113 Kasım 2021
2 ve 29 Haziran 202110 Aralık 2021

Shatabhisha Nakshatra Padalar

Shatabhisha Nakshatra 1. Pada: Shatabhisha Nakshatra’nın ilk padası Jüpiter tarafından yönetilen Yay Navamsa’ya düşer. Bu yerliler sıradan, iyimser ve aldatılmaya yatkınlık gösteren, cömert kişilerdir.

Shatabhisha Nakshatra 2. Pada: Shatabhisha Nakshatra’nın ikinci padası, Satürn tarafından yönetilen Oğlak Navamsa’ya düşer. Pratik ve metodiktir, ancak kişi aşırı hırslı olabilir.

Shatabhisha Nakshatra 3. Pada: Shatabhisha Nakshatra’nın üçüncü padası Satürn tarafından yönetilen Kova Navamsa’ya düşer. Buradaki yerliler, bazen sıcakkanlı veya eksantrik olmalarına rağmen, açık görüşlüdür.

Shatabhisha Nakshatra 4. Pada: Shatabhisha Nakshatra’nın dördüncü padası, Jüpiter tarafından yönetilen Balık Navamsa’ya düşer. Burada odak noktası şefkat ve şifadır. Negatif gezegenler, kişiyi sarhoşluğa bağımlı hale getirebilir.

Shatabhisha Nakshatra İçin 2021 Burç Beklentileri

Shatabhisha Nakshatra, Rahu gezegeni tarafından yönetilir ve Kova burcudur. 17 Şubat – 24 Nisan arası yurt dışından iş bulma şansınız yüksektir. Mali açıdan, başlangıç ​​çok heyecan verici olmayabilir, ancak Eylül’den sonra her şey güzel bir şekilde gelişecektir. Öğrenciler için 2021 son derece faydalıdır. Temmuz ortasına kadar sorunlar olabilir. Hatta ilişkinizde bazı sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Yıldızlar, partnerinle konuşurken diline dikkat etmeni tavsiye ediyor. Ayrıca 2021 iş adamları ve tüccarlar için çok faydalı bir yıl olacak. İşinizi büyütmek için sizi yurtdışına da gönderebilir. Ancak dikkatli olun, masraflar ve maddi kayıplar olabilir. Burcunuzun 12. evindeki Satürn, para sorunları nedeniyle sizi strese sokuyor. Sadece evde değil, arkadaşlarınız ve akraba çevrelerinizde de her zaman herkesle iyi ilişkiler içinde olmaya çalışın. 

2021 evli çiftler için umut verici olacak. Partneriniz, sizi mutlu edecek uğurlu yanınızdır. Aşık kişiler, ilişkinizde bir adım öne çıkacaksınız. Düğün çanlarını duyabilirsiniz. Ayrıca meditasyon yapmak, zihinsel olarak hastalığınızdan çıkmanıza yardımcı olabileceğinden ilaçlardan daha iyi etki gösterir. Yıldızlar bu yıl stres, depresyon, mide, diz ve eklem sorunları yaşayabileceğinizi tahmin ediyor. 

Olumlu Aylar: Mart, Mayıs, Haziran, Kasım ve Aralık

Olumsuz Aylar: Ocak, Şubat, Temmuz ve Ekim

Nötr Aylar: Nisan, Ağustos, Eylül

Shatabhisha Nakshatra’nın Tüm Yaşam Alanları için 2021 Vedik Astrolojisi Tahmini

Kariyer ve İş Falı 2021

2021 sizin için fırsatlar ve zorluklarla dolu olacak. Yılın başlangıcı güzel olacak. Meslektaşlarınızdan ve üstlerinizden destek alacaksınız, sıkı çalışmanız takdir edilecek ve ayrıca özveriniz ve tamamladığınız görevler için iyi bir ün kazanacaksınız. Bazı bireyler işlerini değiştirebilir ve Ocak, Nisan ve Mayıs şanslı olacak. Eylül’den itibaren kariyer hayatınız gelişecek ve Ekim ayına kadar bir iş transferi bile alabilirsiniz. İş adamları, çoğunlukla Haziran ayından sonra işle ilgili çeşitli gezilere çıkabilirler. Yıldızlar, uygun Ar-Ge’den sonra finansal yatırımlar yapmanızı tavsiye ediyor. Ayrıca 2021 mutlu son dediğiniz şey olacak.

Aşk ve İlişki Falı 2021

Rahu kendi evinizde sorun yaratarak 4. evinizi alacak. Aile hayatınız ve ilişkileriniz, mutluluğunuzu ve huzurunuzu bozabilecek Rahu’nun yerleşimi nedeniyle biraz sancılı olabilir. Rahu kaba davranır ve evinizden uzakta, kendi başınıza kiralık bir evde yaşamanız şartıyla size iyi sonuçlar verebilir. Ve tüm bunların ortasında, kardeşleriniz bazı zorluklarla karşılaşabilir ve yardım için size gelebilirler. Anne, babanızın sağlığına da dikkat etmelisiniz. Tüm ilişkilerin inişleri ve çıkışları vardır, ancak yetişkinler gibi oturup sorunları çözmeniz gerekir. Partnerinizin başarılarından gurur duyun ve fedakarlıklarından dolayı onları takdir edin. Bu, ilişkinize pozitiflik ve sevgi getirecektir. Romantizminizi yeniden alevlendirin, küçük bir tatile çıkın, sevginizi ve ilginizi gösterin ve mahremiyetinizin tadını çıkarın.

Finans Falı 2021

Satürn, 2021 için burcunuzun 12. evinde kalacak. Bu, hayatınızda finansal mücadelelerin zorlaşmasına neden olabilir. Artan masraflar ve boş harcamalar sizi duygusal olarak da tüketecektir. Jüpiter, yılın başında Ay burcunuza yerleştiğinde, servetiniz ve birikimleriniz yükselişe geçecek. Eylül ayından itibaren, zihinsel olarak stresli olabilecek harcamalarınızda artı yönlü hareket olacak. Ama Jüpiter sizi kutsayacak ve sonunda birçok hayır işi ve dini iş yapacaksınız. Çünkü unutmayın, bağışlara harcanan para hiçbir zaman boşa gitmeyecektir. Yaptığınız iyiliklerin karşılığını muhakkak alacaksınız. Bu pozitif bir zihin çerçevesini korumanıza yardımcı olacaktır.

Sağlık Falı 2021 

Bu yıl sağlık açısından pek iyi olmayacaktır. Bu, mide, diz, eklem sorunlarına neden olabilir, daha fazla solunum sıkıntısı, hırıltılı solunum ve reflü sorunları da ortaya çıkabilir. 7-8 saat uyku, yeme alışkanlıklarınızı düzenleme sizin için bir öncelik olmalıdır. Zinde ve aktif kalmak için çok fazla yeşil yapraklı sebze yiyin. Bütün bunlar çok önemlidir, aksi takdirde iyi olamazsınız. Herhangi bir küçük sağlık sorununu hafife almamanız tavsiye edilir, çünkü ne zaman büyük bir sorun haline geleceğini bilemezsiniz. Bu nedenle yoga ve meditasyon da yapılacaklar listenizde olmalıdır. 

Shatabhisha Nakshatra’nın Bazı İlginç Gerçekleri

Tercüme:  100 ilaç veya doktor

Sembol: Boş bir daire

Gezegen: Rahu

Tanrı: Varuna

Doğa: Hareketli veya geçici (Chara)

Gana: : Rakshasa Gana (şeytan)

Burç: Kova

Numara: 24

Cinsiyet: Nötr

İsim Harfleri: Git, Sa, Si, Su

Şanslı Harfler: G & S

Şanslı Taş: Gomedhaka

Şanslı Renk: Mavi, yeşil

Şanslı Sayılar: 4, 24

Element: Gökyüzü

Kuş: Kuzgun

Yoni / Hayvan Sembolü: Dişi at

Ağaç: Neolamarckia Cadamba