Vedik Astrolojide Nakshatralar (Magha Nakshatra)

Vedik Astrolojide Nakshatraların 10. yıldızı olan Magha Nakshatra’yı okuyabilirsiniz.

Ön bilgi : Aylık burç yorumlarıVedik Astrolojiye göre Ay ve Yükselen burcunuza göre okumalısınız. Eğer Vedik Astrolojiye göre değişen Ay ve Yükselen burcunuzu bilmiyorsanız buraya tıklayarak bilgi alabilirsiniz.



Her insan, belirli bir nakshatra/yıldız etkisinde doğar. Bu Nakshatra, o kişinin bu dünyada neyi aradığını gösterir. Nakshatralar gece zodyakını temsil eder.

SAYILARI NASIL BULUYORUZ?

Ay ortalama 27 günde döner.
Zodyak 360ºdir.
360º/ 27 = 13º20’ (13 derece 20 dakika)
Her bir Nakshatra, zodyakta 13º20’dır.

Zodyak 12 evden oluşur.
360º / 12 = 30º
Her ev 30ºdir.O halde 30º/ 13º 20‘ = ortalama 2.3 Nakshatra bir evde yerleşir.
Son Nakshatranın kalan bölümü diğer eve sarkar. Böylece 360ºlik zodyak 27 adet Nakshatra tarafından kaplanır.

Her nakşatranın 4 padası ve her padanın bir elementi vardır. Her pada, 3º20’ ya karşılık gelir.

1. Pada Agni (ateş)
2. Pada Prithvi (toprak)
3. Pada Vayu (hava)
4. Pada Jala (su)


Magha Nakshatra

Vedik Astrolojiye göre, Magha Nakshatra Ketu gezegeni tarafından yönetilen önemli bir nakshatradır ve Regulus yıldızına karşılık gelir. Aslan ve Başak takımyıldızları boyunca uzanır.

Sanskritçe kelime Magha, çok büyük veya büyük anlamına gelir. Adından da anlaşılacağı gibi Magha Nakshatra, yerlilerine kraliyet ve saygın konumlar kazandırır. İtibarın, tahakkümün, otoriter statünün ve yüksek sosyal saygının sembolüdür. Magha Nakshatra’da doğan bireyler, kendi alanlarında lider olarak doğarlar.

Magha Nakshatra’nın bireyleri, atalarının inançlarına ve geleneklerine güçlü bir şekilde eğilimlidir çünkü Devatas tarafından yönetilmek yerine, insan ırkının ataları olan Pitris tarafından yönetilirler. Ayrıca bu nakshatrayı iblisler kontrol ettiğinden, bu yıldız altında doğanlar kendilerini dünyanın maddi zevklerine dalmış halde bulurlar. Bunun atalarımızın geçmiş eylemleri kadar bizim de geçmiş eylemlerimizle doğrudan bağlantılı olduğu söylenebilir.

Regulus veya Alpha-Leonis, gece gökyüzünde Magah’ı temsil eder. Aslan takımyıldızındaki en parlak yıldızdır. Magha isminin anlamı ‘muhteşem’dir ve bir kraliyet tahtı ile sembolize edilmiştir. Magha Nakshatra altında doğan bireyler, en yüksek hedeflerine ulaşmak için güç ve pozisyon kullanabilirler. Bu nakshatranın özü dürüstlük ve başarıdır. Bu bireyler atalarının kökleriyle güçlü bir bağa sahiptir ve çoğu zaman çocukları için aynı büyük beklentilere sahiptirler. Nereden geldikleriyle gurur duyarlar ve yerleşik gelenekleri sürdürürler. Magha Nakshatra, gelenekleri ve ritüelleri takdir eder. Güçlü bir ahlak gerektirir ve etik kurallara uyulursa şeref ve prestij verir. Bu kişiler cömerttir ve aynı zamanda görkemli aslan benzeri tavırlara sahiptir. Atalara itaat etmeye meyillidirler ve gizli bilimlerden hoşlanırlar. Magha Nakshatra, Aslan burcunda 00 ° 00 ′ ila 13 ° 20 ′ derece arasında değişir. 

Magha Nakshatra Erkek Karakteristikleri

Magha Nakshatra’nın erkeği çok çalışkandır. Ailenin büyüklerine büyük bir saygı duyar. Genelde mutludur ve çeşitli konularda uzmandır. Yumuşak dillidir ve başkalarıyla uğraşırken onların duygularını incitmemeye dikkat edecektir. Ancak bilmeden birine zarar verirse, hemen özür diler. Aynı şekilde, nereye giderse gitsin baş belası olan insanları da sevmez. Dürüsttür ve tanrıdan korktuğu için, kendisini ve faaliyetlerini baltalamaya yeltenen birçok gizli düşman edinme olasılığı yüksektir. Çok cömerttir ve karşılığında hiçbir şey beklemeden çok sayıda hayır işi yapar. Bu kişi birçok ödül ve takdir alacaktır. Kültürel faaliyetler için de çok zaman harcayacaktır. 

Magha Nakshatra Erkek: Meslek ve İlgili Alanlar 

Magha Nakshatra’nın erkeği çok zengin bir geçmişe sahip olacaktır, ancak kendi başına ne bir profesyonel ne de bir işadamı olarak pek bir şey yapamayacaktır. O çok çalışkandır ama ne kadar yol kat ederse etsin samimiyet tavrından dolayı bu kaynaklanmaktadır. Muhtemelen mesleğini veya işini sürekli olarak değiştirmeye devam edecektir. Ama bunu yapmaya karar verdiğinde, kararını hiçbir şey değiştiremez.

Magha Nakshatra Erkek: Uyumluluk ve Aile Hayatı

Magha Nakshatra bireylerinin çoğu pürüzsüz ve mutlu bir evlilik hayatının tadını çıkaracaktır. Kardeşlerininkiler de dahil olmak üzere birçok sorumluluğu üstlenmek zorunda olsa da. En iyisi, sessizce ve şikayet etmeden yapması olacaktır.

Magha Nakshatra Erkek: Sağlık ve Refah 

Magha Nakshatra’nın erkeği muhtemelen gece körlüğünden muzdariptir. Gezegen konumlarına bağlı olarak, kanser, astım veya epilepsi gibi ciddi rahatsızlıklardan da muzdarip olabilir.

Magha Nakshatra Kadın Karakteristikleri

Magha Nakshatra’nın kadın bireyi, kavgaya düşkün ve sert huylu olmasına rağmen, cömerttir ve tanrıdan korkar. Bu kişi, hem ev içi hem de mesleki sorumluluklarını istisnai bir şekilde yerine getirebileceği için pek çok maddi rahatlığın keyfine varacaktır. Ruhsal olarak meyillidir ve yardımseverdir.

Magha Nakshatra Kadın: Meslek ve İlgili Alanlar 

Jüpiter bu nakshatraya yerleşirse, kadın bireyinin profesyonel yaşamında çok yüksek bir göreve sahip olacağı gözlemlenmiştir. Ayrıca çok zengin bir adamla evlenmesi ve lüks bir yaşam sürmesi muhtemeldir.

Magha Nakshatra Kadın: Uyumluluk ve Aile Hayatı

Magha Nakshatra’nın kadınının olumsuz noktalarından biri, ailedeki tüm sürtüşmenin nedeni haline gelmesidir, bu da kocası ile kayınpederi arasında çatışmalara ve genellikle ailedeki herkes için travmatik bir deneyime neden olur. Bu zihinsel eğilimi kontrol edebilirse çok mutlu bir evlilik hayatı sürdürebilir. Çok zeki çocukları olacaktır ve bir oğlu ya da iki kızı olacaktır.

Magha Nakshatra Kadın: Sağlık ve Esenlik

Magha Nakshatra’nın dişilerinin göz problemleri, histeri, rahim problemleri, kan hastalıkları ve sarılık olması muhtemeldir. Zamanında tedavi edilmezse ileride ciddi sorunlar yaratabilirler.

Magha Nakshatra 2021 Tarihleri

2 ve 29 Ocak 202112 Temmuz 2021
26 Şubat 20218 Ağustos 2021
25 Mart 20215 Eylül 2021
21 Nisan 20212 ve 30 Ekim 2021
19 Mayıs 202126 Kasım 2021
15 Haziran 202123 Aralık 2021

Magha Nakshatra Padalar

Magha Nakshatra 1. Pada: Magha Nakshatra’nın ilk padası, Mars tarafından yönetilen Koç Navamsa’ya düşer. İrade gücüne odaklanır. Burada, çok başlı yılan Ashlesha Nakshatra’nın öldürülmesinden sonra taht güvence altına alınmıştır.

Magha Nakshatra 2. Pada: Magha Nakshatra’nın ikinci padası, Venüs tarafından yönetilen Boğa Navamsa’ya düşer. Padişah, kralın tahta çıkışına odaklanmıştır. Burada vurgu görev, materyalist organizasyon ve iyi bir imaj yaratmak üzerinedir.

Magha Nakshatra 3. Pada: Magha Nakshatra’nın üçüncü padası, Merkür tarafından yönetilen İkizler Navamsa’ya düşer. Buradaki odak noktası, sanat arayışı ve akademisyenlerin söylemlerini dinlemektir. Bilgi ve zihinsel faaliyetler burada çok önemlidir. 

Magha Nakshatra 4. Pada: Magha Nakshatra’nın dördüncü padası, Ay tarafından yönetilen Yengeç Navamsa’ya düşer. Magha’nın ritüellere, atalara tapınmaya ve aile gururuna olan sevgisi odak noktasındadır.

Magha Nakshatra İçin 2021 Burç Beklentileri

Çalışma alanınızda iyi ilerleme kaydedeceksiniz. Üst düzey yetkililerle de iyi ve güçlü ilişkileriniz olacak. Aile ve evlilik yaşamı anlaşmazlığını çözmek için entelektüel bir kişiden yardım almanız gerekebilir. Buna ek olarak aşk hayatınız bir gökkuşağı gibi bir sevgi ile yıkanacak ve sağlığınız da iyileşecektir. Yabancı ülkelerle ilgi gelişmeler olacak, bu nedenle Eylül ayında başka bir yere göç edebilirsiniz. Son olarak, çok fazla endişelenmemeniz ve mümkün olduğunca sakin kalmanız tavsiye edilir.

Olumlu Aylar: Nisan, Mayıs, Temmuz, Ağustos ve Aralık

Olumsuz Aylar: Ocak, Mart ve Ekim

Nötr Aylar: Şubat, Haziran, Kasım ve Eylül

Magha Nakshatra’nın Tüm Yaşam Alanları için 2021 Vedik Astrolojisi Tahmini

Kariyer ve İş Falı 2021

Rahu, 10. Evin bir yıllık sözleşmesini doldurdu ve tüm yıl boyunca orada kalacak, bu nedenle tüm Magha Nakshatra bireyleri için daha fazla güzellikler getirecek. Çalışma ruhunuz aydınlanacak ve iş yerinde iyi bir isim ve şöhret kazanacak, bununla birlikte üstlerinizin önünde size övgüler kazandıracak mükemmel sunumlar ve muhteşem konuşmalar yapacaksınız. Hırslı doğanızla birlikte isim ve şöhretiniz artarsa, bazı meslektaşlarınız kıskanç benlikleri yüzünden sizinle rekabet edecekler veya sizi aşağı indirmeye çalışacaklar. Ciddiye almayın ya da hafife almayın, sadece dikkatli olun. 

Satürn ve Jüpiter 6. Evinizde olmasına rağmen, düşman edinebilirsiniz. Mars 9. Evinizde olduğu için, bunca zaman sonra babanızın işine veya çalışmasına biraz ilgi gösterebilir ve ona yardım edebilirsiniz. Yılın ortasındaki aylar size dünya çapında bazı profesyonel geziler vadediyor, ancak uyanık olmazsanız, bazı kayıplara uğrayabilirsiniz. Özellikle kendi işinizse çok dikkatli olmalısınız. Nisan-Eylül arası dönemde, Jüpiter ayrıca yeni iş bağlantıları ile samimi ilişkiler kurmanıza yardımcı olabilecektir.

Aşk ve İlişki Falı 2021

Ketu 4. evde olduğundan, Aslan bireylerinin aşk hayatı ve aile hayatı 2021’de zorlu olabilir. Yıldızlar size ebeveynlerinizin sağlığına dikkat etmenizi tavsiye ediyor. Muhtemelen bir yakınınız size karşı çıkabilir. Yeni bir ev satın alma tartışmaları, geçmişten gelen bazı hoş olmayan konuları karıştırabilir ve bir tartışma başlatabilir.

Eşinizle bir tartışma yaşayabileceğiniz için Ocak-Nisan da sizin için çok önemli bir zamandır, bu yüzden soğukkanlı olmaya çalışın ve sinirlenmeyin. İyi bir dinleyici olun ve ilişkinizle ilgili endişelerini sorun. Yanlış anlamayın, bunun yerine düşünün ve bu noktaları geliştirmeye çalışın. İlişkiniz üzerinde çalışmak, hayat arkadaşınız bel kemiğiniz olarak hareket edeceği ve sizi her zaman destekleyeceği için çok verimli olacaktır. Çocuklarınız bu yıl başarıyı tadacak ve onlarla sağlıklı bir ilişki yaşayacaksınız. Tüm bekar kadınlar, Nisan-Eylül arası veya Kasım-Aralık arası düğün çanları çalabilir.

Finans Falı 2021

Bu yıl harcamalarınız fazla olacak, bu da sizi strese sokabilir, ancak daha geniş anlamda baktığımızda mali durumunuz istikrarlı olacak. Nisan, Ağustos ve Ekim bu konuda şanslı aylarınız olacak. Nisan ve Eylül ayları arasında olsa da, aile üyelerinize veya diğer önemli sorumluluklarınıza bakmaya yönelik harcamalar artabilir. İşletme sahipleri, hammadde tedariği için daha fazla harcama yapmaya başlayabilir ve elde edilen geliriniz masrafları karşılamak için yeterli olmayabilir. Ancak harcamalarınızı biraz azaltmaya odaklanırsanız, daha iyi olabilir. Nisan ayından itibaren Jüpiter, 7. dostluk ve iş ortaklıkları evinize adım atacak, böylece arkadaşlarınızdan ve tanıdıklarınızdan da zenginlik elde edebileceksiniz. 

Sağlık Falı 2021 

Aslan bireyleri, bu yıl sağlığınız konusunda çok ciddi olmalısınız. Bu yüzden sağlıklı bir yaşam tarzı uygulamaya başlarsanız sizin için iyi olur. 6. evinizdeki Satürn ve Jüpiter birleşimi mide ve böbreklerle ilgili bazı sağlık sorunları yaratabilir. Mevcut mide ve böbrek sorunları olan kişiler daha dikkatli olmalıdır. Bazı göz sorunları ve el-bilek ile ilgili sorunlar da ortaya çıkabilir. Sağlığınıza dikkat ederseniz, doğal durumunuzu koruyabilirsiniz. Ayrıca fiziksel ve ruhsal uygunluk açısından tıbbi yardım almanız önerilir.

Magha Nakshatra’nın Bazı İlginç Gerçekleri

Tercüme: Kudretli

Sembol: Kraliyet Tahtı

Gezegen: Ketu  

Tanrı: Pitris (Ataların Babaları)

Vücut – VarahaMihira: Burun

Vücut – Parashara: Boyun

Burç: Aslan

Doğa: Ugra (Şiddetli) 

Gana: Rakshasa (Şeytan)   

Mod: Aktif  

Takımyıldızı: 5  

Cinsiyet: Kadın

Element: Su  

Şanslı Renk: Fildişi / Krem   

İsim Harfleri: Ma, Mi, Mu, Me  

Şanslı Harf: M   

Şanslı Taş: Kedi Gözü   

Şanslı Sayılar: 10

Yoni / Hayvan Sembolü: Erkek Sıçan

Kuş: Erkek Kartal 

Ağaç: Banyan Ağacı