Vedik Astrolojide Nakshatralar (Purva Phalguni Nakshatra)

Vedik Astrolojide Nakshatraların 11. yıldızı olan Purva Phalguni Nakshatra’yı okuyabilirsiniz.

Ön bilgi : Aylık burç yorumlarıVedik Astrolojiye göre Ay ve Yükselen burcunuza göre okumalısınız. Eğer Vedik Astrolojiye göre değişen Ay ve Yükselen burcunuzu bilmiyorsanız buraya tıklayarak bilgi alabilirsiniz.



Her insan, belirli bir nakshatra/yıldız etkisinde doğar. Bu Nakshatra, o kişinin bu dünyada neyi aradığını gösterir. Nakshatralar gece zodyakını temsil eder.

SAYILARI NASIL BULUYORUZ?

Ay ortalama 27 günde döner.
Zodyak 360ºdir.
360º/ 27 = 13º20’ (13 derece 20 dakika)
Her bir Nakshatra, zodyakta 13º20’dır.

Zodyak 12 evden oluşur.
360º / 12 = 30º
Her ev 30ºdir.O halde 30º/ 13º 20‘ = ortalama 2.3 Nakshatra bir evde yerleşir.
Son Nakshatranın kalan bölümü diğer eve sarkar. Böylece 360ºlik zodyak 27 adet Nakshatra tarafından kaplanır.

Her nakşatranın 4 padası ve her padanın bir elementi vardır. Her pada, 3º20’ ya karşılık gelir.

1. Pada Agni (ateş)
2. Pada Prithvi (toprak)
3. Pada Vayu (hava)
4. Pada Jala (su)


Purva Phalguni Nakshatra

İkiz nakshatralar, Purva Phalguni ve Uttara Phalguni, iki Adityas tarafından yönetilir; Bhaga ve Aryama. Purva Phalguni’ye, evlilik tatmini ve refahın önemi olan “Bhagadavaita” olarak da bahsedilir. Aşk, seks, neşe, başarı ve mutluluk gibi parlak duygular ve tercihler bu nakshatradan kararlı bir şekilde etkilenir. Bu nakshatra, kök, bir gelişme veya yaratımı ifade edebilirken, ara sıra ek olarak sonuç veya yıkımı da ifade edebilir. Doğrusu, Purva Phalguni Nakshatra’nın inovasyon tohumunu ve bunun sonucunda ortaya çıkan ilerlemeyi elinde tuttuğu kabul edilmektedir. Eşzamanlı olarak, evrende parçalanma, yıkım ve sağlamlaşmaya yol açar, böylece yeni bir yaratım bir kez daha oluşur.

Purva Phalguni Nakshatra, Aslan burcunda 13º20′ dereceden 26º40′ dereceye kadar mevcuttur. Gezegen Venüs onu yönetir ve kişi tüm dünyevi konforların tadını çıkarmayı sever. Bir yatağın arka ayakları ile temsil edilir. Nakshatra tanrısı, sözleşmelerin ve birliklerin tanrısı Aryaman’dır.

Purva Phalguni Nakshatra Erkek Karakteristikleri

Purva Phalguni Nakshatra’nın erkekleri, özgürlüğünü severler ve birileri onları kısıtlamaya çalıştığında o kişiye içerlerler. Bu bireyler genellikle bir alanda veya hangi alanı seçerlerse seçsinler ün kazanırlar. Ancak, bir şey ya da biri yüzünden zihinsel olarak rahatsız hissetmeye eğilimli olacaktır. Sezgisel güçlere sahiptir ve bunu başkalarına yardım etmek için olumlu amaçlar için kullanır. Seyahat etmeyi sever ve yumuşak dillidir.

Purva Phalguni Nakshatra Erkek: Meslek ve İlgili Alanlar 

Purva Phalguni Nakshatra’nın erkek bireyi, bir evet adamı olmadığı için üstlerine itaat etmek zorunda kaldığında gücenir. Buna karşılık, liderleri onun bu tavrına kızar ve bu nedenle mesleki gelişimi yavaşlar. Dürüst bir işçidir ve vicdanı, bir başkasının haksızca kazanmasına izin vermez. Hayatının ana engelini oluşturacak birçok gizli düşmanı olacaktır. Bununla birlikte, bu kişi zekidir ve tüm düşman unsurlarının planlarını atlatacak ve büyük başarılar elde edecektir. 45 yaşından önce birçok kez işini değiştirmesi muhtemeldir, ancak bundan sonra kariyerindeki konumundan memnun kalacaktır. Zamanında geri vermeleri olası olmadığından, başkalarına borç vermekten kaçınmalıdır.

Purva Phalguni Nakshatra Erkek: Uyumluluk ve Aile Hayatı

Purva Phalguni Nakshatra’nın erkek bireyinin evlilik hayatı mutlu olacaktır. Sevgi dolu bir karısı ve çocukları olacak ve onlarla mutlu bir kişisel yaşam sürecektir. Bazı durumlarda kişi, seçtiği kızla evlenemez. Doğduğu yerden ve ayrıca ailesinden uzakta bir yaşam sürmesi muhtemeldir.

Purva Phalguni Nakshatra Erkek: Sağlık ve Refah 

Purva Phalguni Nakshatra’nın erkek yerlisinin sağlığı genel olarak iyi olacaktır. Ancak diş hastalıklarına, mide problemlerine ve şeker hastalığına yatkın olacaktır. Bununla birlikte, herhangi bir önemli hastalığa yakalanmayacaktır.

Purva Phalguni Nakshatra Kadın Karakteristikleri

Purva Phalguni Nakshatra’nın kadın bireyi kibar, sevecen, iffetli ve sanat hakkında oldukça bilgilidir. Hayırsever eylemlerde bulunur, mutlu olarak kendini şımartır. Bu kişi, amelleri yerine getirme konusunda da çok bilinçlidir. Bununla birlikte, genel olarak iyimser kişiliğini azaltan olumsuz bir özellik, biraz gösterişli olmasıdır. Bu eğilimi durdurabilirse, evrensel olarak sevimli olacaktır.

Purva Phalguni Nakshatra Kadın: Meslek ve İlgili Alanlar 

Purva Phalguni Nakshatra’nın kadın bireyi, bilimsel öğrenmeye meyillidir. Bu kişi ileri düzey çalışmalar için geçerli ve muhtemelen öğretim alanına girecektir. Mali durumundan ve kazancından memnun kalacaktır.

Purva Phalguni Nakshatra Kadın: Uyumluluk ve Aile Hayatı

Purva Phalguni Nakshatra’nın dişisi, çok düşkün bir kocaya ve sevimli çocuklara sahiptir. Ev işlerini iyi yapar. Bu kişi, ailesinin refahı için her şeyi bırakabilir. Geçmişte kendisine yardım eden insanlara yardım etmeye her zaman hazırdır.

Purva Phalguni Nakshatra Kadın: Sağlık ve Esenlik

Purva Phalguni Nakshatra’nın dişisi genellikle stabildir. Yine de adet sıkıntısı, nefes alma problemleri veya astım gibi rutinlerini fazla etkilemeyecek küçük tahriş edici rahatsızlıkları olabilir.

Purva Phalguni Nakshatra 2021 Tarihleri

4 ve 31 Ocak 202114 Temmuz 2021
28 Şubat 202111 Ağustos 2021
27 Mart 20217 Eylül 2021
23 Nisan 20214 Ekim 2021
21 Mayıs 20211 ve 28 Kasım 2021
17 Haziran 202125 Aralık 2021

Purva Phalguni Nakshatra Padalar

Purva Phalguni Nakshatra 1. Pada: Purva Phalguni Nakshatra’nın ilk padası Güneş tarafından yönetilen Aslan Navamsa’ya düşer. Benliği sembolize eder. Akıllı bireyler, çevrelerindeki diğer insanları eğitmek için bilgilerini kullanabilir.

Purva Phalguni Nakshatra 2. Pada: Purva Phalguni Nakshatra’nın ikinci padası, Merkür tarafından yönetilen Başak Navamsa’ya düşer. Burada odak noktası, yerlilerin çalışkan doğası ve kazançlı ticaretidir.

Purva Phalguni Nakshatra 3. Pada: Purva Phalguni Nakshatra’nın üçüncü padası, Venüs’ün yönettiği Terazi Navamsa’ya düşer. Bu aşama Venüs’ün yaratıcılığını ortaya çıkarır. Buradaki odak noktası barış ve rahatlamadır.

Purva Phalguni Nakshatra 4. Pada: Purva Phalguni Nakshatra’nın dördüncü padası, Mars tarafından yönetilen Akrep Navamsa’ya düşer. Buradaki odak noktası duygular, aile hayatı, cesaret ve iç gözlemdir.

Purva Phalguni Nakshatra İçin 2021 Burç Beklentileri

Purva Phalguni, gece gökyüzünde Zosma (Delta Leonis) ve Chertan (Theta Leonis) iki parlak yıldızdan oluşur. Bu yıldızlar, muhteşem yıldız Regulus’un bir tarafında yer alan Aslan takımyıldızındadır. Purva Phalguni, dinlenme, canlanma ve neşeyi ifade eden arka ayaklarla temsil edilir. Egemen tanrı, zevk tanrısı Bhaga, arkadaşlık ve cinsel coşku sunar. Bu Nakshatra’nın gezegensel lideri Venüs, bağlantılar, ihtişam ve savurganlık için bir minnettarlık getirir. Purva Phalguni, nakshatraların en dramatik ve en eğlenceli olanıdır. Bu nakshatra altında dünyaya getirilenler, başarılarının takdir edilmesini ister. Yine de, uyuşukluk veya övücü davranışlar konusunda dikkatli olmalıdırlar. Gerçekten gevşemenin, oyalanmanın ve gösterişin yıldızıdır.

Olumlu Aylar: Mart, Ağustos, Eylül ve Aralık

Olumsuz Aylar: Şubat, Mayıs, Haziran ve Kasım

Nötr Aylar: Ocak, Nisan, Temmuz ve Ekim

Purva Phalguni Nakshatra’nın yerlileri, büyük olaylarını Mart, Ağustos, Eylül ve Aralık aylarında tasarlayabilirler. Bunlar, 2021 yılı için verimli aylardır. Bu dönemlerdeki gezegen hareketi güzel şanslar getirecek ve somut yardımlarıyla size geri dönecektir. Şubat, Mayıs, Haziran ve Kasım aylarında önünüzde birkaç zorluk var. Bu nedenle, gezegensel hareketlerin nakshatranız üzerindeki etkilerini hatırlayarak bu dönem için düzenlemelerinizi yeniden planlamalısınız.

Purva Phalguni Nakshatra’nın Tüm Yaşam Alanları için 2021 Vedik Astrolojisi Tahmini

Kariyer ve İş Falı 2021

Purva Phalguni Nakshatra’da doğan bireyler için bu yıl muhtemelen profesyonel anlamda harika geçecek. Ocak ayından Nisan ayına kadar arama konusunda standart olabilirsiniz. Bazı zorluklar da olsa, elinizdeki girişimleri bitirmeniz muhtemeldir. Nisan ayında Jüpiter Kova burcunun yedinci evine geçecek ve mesleğinizde olumlu bir değişiklik görebilirsiniz. Ertelenen veya vazgeçilen görevleri tamamlama olasılığınız yüksektir. Nisan ayından sonra, Jüpiter güzel bir konumda olacak ve mesleğinizde, duruşunuz ve takdirinizin yanı sıra iyi bir şansınız olabilir. Yurt dışına seyahat etmek isteyenler veya işlerini değiştirmek isteyenler bu yıl Nisan ve Eylül aylarında büyük bir fırsat yakalayabilir. İdeal alanınıza taşınıyor veya mesleğinizde ihtiyaç duyduğunuz seviyeye doğru ilerliyor olabilirsiniz. Ortaklarınızın yardımıyla zahmetli girişimleri ustalıkla bitirme seçeneğiniz olması muhtemeldir. Satürn’ün 6. evdeki geçişi muhtemelen makul bir geçiş olacaktır.

İşe ve aileye enerjinizi vermeniz tavsiye edilir. Aksi takdirde, akrabalarınızla aranızda iyi bir anlayışa sahip olmanız pek olası değildir. Eylül ayından Kasım ayına kadar Jüpiter’in geçişi 6. evdedir ve meslekte zorluklarla karşılaşmanıza neden olabilir. Farklı bir şey başarmanız, geldiğiniz adı ve şöhreti almanız gerektiğinde muhtemelen huzursuz olacaksınız. Yıl sonuna kadar kariyerinizde mükemmel sonuçlar elde edebilirsiniz.

Aşk ve İlişki Falı 2021

2021 yılı romantizm, zevk ve yaratıcı ifade alanındaki olanaklarınıza yardımcı olabilir. Yeni yolları takdir etme ve araştırma istekliliğiniz, hayatınızda güzel zamanlar geçirmeniz için bazı yeni kapılar açabilir. Yıl, arkadaşlarınız ve ailenizle yazışma kanalları oluşturmak için muhtemelen faydalı olacaktır. Jüpiter’in geçişinin sürükleyici etkisi nedeniyle, faaliyetleriniz güvenilir duyularınız ve hisleriniz tarafından temsil edilebilir.

Bu yıl, Mart ayı civarında, hayatınızda bir şeylerin olmadığını düşünebilirsiniz ve değer verme özleminizin artması muhtemeldir. Nisan ve Haziran ayları arasındaki zaman dilimi, hayranlık yaşamınız için önemli olabilir, çünkü yılın bu parçası muhtemelen sevgi hayatınızı yeniden şekillendirecektir. Ciddi ilişkiler içindeyseniz, yeni ilişkiler veya mevcut ilişkinizi güçlendirme olasılıkları vardır.

Finans Falı 2021

Parasal olarak bu yıl muhtemelen sizin lehinize olacaktır. Yılın en erken başlangıç ​​noktasından itibaren Jüpiter ve Satürn’ün 6. evdeki geçişi mali durumunuzu iyileştirebilir. Jüpiter’in ikinci ve onuncu evdeki kısmının maaşını artırması muhtemeldir. Geçmişte olan nakitin gelişmesi ve gelmesi nedeniyle, parasal sorunlardan kurtulabilirsiniz. Nisan ve Eylül ayları arasında, Jüpiter’in seyahati yedinci evde idealdir ve ücretinizde bir artış görebilirsiniz. Jüpiter’in vizyonu yükselen ve üçüncü ev olduğu için, nakit biriktirmek ve beklenenden daha önemli miktarda fayda elde etmek için doğru fırsattır. Ev veya mülk satın alması gereken kişilerin bu yıl Nisan ve Eylül ayları arasında veya 20 Kasım’dan sonra satın almaları gerekmektedir. 

Sağlık Falı 2021 

Bu yıl, sağlık açısından ideal bir yıl olacak. Satürn’ün 6. evdeki geçişi sizi stabilize edebilir. Geçmişin tıbbi sorunları azalabilir. Her durumda, Jüpiter’in Ocak ve Nisan ayları arasında 6. evden geçişi, karaciğer veya midenin tıbbi sorunları sizi bir süre üzebilir. Jüpiter yedinci eve döndükçe tıbbi problemleriniz muhtemelen tamamen azalacaktır. Küçük tıbbi sorunlar olup olmadığına bakılmaksızın, bu yıl sıhhatiniz yerinde olacak.

Purva Phalguni Nakshatra’nın Bazı İlginç Gerçekleri

Tercüme: İncir Ağacı

Sembol: Bir yatağın ayakları

Gezegen: Venüs

Burç: Aslan

Tanrı: Aryaman (Sözleşmeler ve Birliğin Tanrısı)

Doğa: Şiddetli (Ugra)

Gana: Manav Gana (İnsan)

Mod: Aktif

Takımyıldızı: 13

Vücut – VarahaMihira: Cinsel Organlar

Vücut – Parashara: Omuzlar

Numara: 11

İsim Harfleri: Mo, Ta, Tee, Too

Şanslı Harfler: M & T

Şanslı Taş: Elmas

Şanslı Renk: Açık kahverengi

Şanslı Sayılar: 9

Element: Su

Kuş: Kartal

Yoni / Hayvan Sembolü: Dişi Sıçan

Ağaç: Palash