Vedik Astrolojide Nakshatralar (Ashlesha Nakshatra)

Vedik Astrolojide Nakshatraların 9. yıldızı olan Ashlesha Nakshatra’yı okuyabilirsiniz.

Ön bilgi : Aylık burç yorumlarıVedik Astrolojiye göre Ay ve Yükselen burcunuza göre okumalısınız. Eğer Vedik Astrolojiye göre değişen Ay ve Yükselen burcunuzu bilmiyorsanız buraya tıklayarak bilgi alabilirsiniz.



Her insan, belirli bir nakshatra/yıldız etkisinde doğar. Bu Nakshatra, o kişinin bu dünyada neyi aradığını gösterir. Nakshatralar gece zodyakını temsil eder.

SAYILARI NASIL BULUYORUZ?

Ay ortalama 27 günde döner.
Zodyak 360ºdir.
360º/ 27 = 13º20’ (13 derece 20 dakika)
Her bir Nakshatra, zodyakta 13º20’dır.

Zodyak 12 evden oluşur.
360º / 12 = 30º
Her ev 30ºdir.O halde 30º/ 13º 20‘ = ortalama 2.3 Nakshatra bir evde yerleşir.
Son Nakshatranın kalan bölümü diğer eve sarkar. Böylece 360ºlik zodyak 27 adet Nakshatra tarafından kaplanır.

Her nakşatranın 4 padası ve her padanın bir elementi vardır. Her pada, 3º20’ ya karşılık gelir.

1. Pada Agni (ateş)
2. Pada Prithvi (toprak)
3. Pada Vayu (hava)
4. Pada Jala (su)


Ashlesha Nakshatra

Gerçek hayattaki tüm anti-kahramanlar, günümüzün kanunsuz çizgi romanlarına mükemmel bir şekilde uyan Ashlesha Nakshatra’nın kişileri, gerçek kara şövalyelerdir. Merkür’ün gerçek takipçileri olarak gezegenin zekasına ve merakına sahiptirler, ancak aynı zamanda yönetici tanrıları Naga’dan veya ‘Yılan Kral’dan da pek çok hediye alıyorlar. Tıpkı Orman Kitabındaki ‘Kaa’ gibi hipnotiktirler. Her zaman seni, onların etkisi altına alacaklardır.

Takımyıldız, beş yıldızdan oluşur ve yılan kraldan aldıkları bir başka özellik olan ‘tutunan yıldız’ olarak temsil edilir. Adlarından da anlaşılacağı gibi gizemlidirler. Gizlilik ve manipülasyon, onları başarılı politikacılar olmak için çok uygun kılan silahlarıdır. Ancak, tüm bunların iyi bir yanı vardır. Ashlesha Nakshatra’da doğanlar, bulacağınız en keskin, sorumlu ve verimli insanlardan bazılarıdır.

Zodyak kuşağı üzerindeki 9. Nakshatra, Yengeç’te 16º40′ – 30º derece aralığında yer almaktadır. Ashlesha Nakshatra, Merkür gezegeninin vücut bulmuş halidir ve bu Nakshatra ile ilişkili tanrı Naga’dır. Daha önce de belirtildiği gibi, Ashlesha Nakshatra’nın anlamı ‘tutunan yıldız’dır. Nakshatra, beş yıldızdan oluşur ve Güneş’e yakın bir yerde bulunur. Tanrı Naga, onlara sarılmak gibi özellikler verir. Ketu, Merkür’ün Ashlesha Nakshatra’nın lordu olmasına rağmen, bu kişilerin yaşamını ve özelliklerini de etkiler. Ketu, yaratıcılık ve aldatıcı bir doğa getirir. Ashlesha Nakshatra’nın olumsuz yönleri ise karanlık ve sahtekârlık olabilir.

Ashlesha Nakshatra Erkek Karakteristikleri

Ashlesha Nakshatra’da doğanlar hiç kimseye minnettar olmayacaklardır, ebeveynlerine bile. Aldatıcı ve kurnazlardır. Dıştan şefkatli olduğunu gösterirler ama içten pek umursamazlardır. Olumlu özellikleri, büyüleyici biri olmaları ve birçok şeyi yönetme yeteneğine sahip olmalarıdır. Siyasette parlak bir gelecekleri olabilir. Yukarıda bahsedilen olumsuz niteliklere rağmen, bir ülkenin liderliğine bile uygundurlar. Zengin, fakir, iyi veya kötü insanlar arasında ayrım yapmazlar. Ancak liderliğine direnmeyen arkadaşları tercih ederler.

Ashlesha Nakshatra Erkek: Meslek ve İlgili Alanlar 

Ashlesha Nakshatra’nın erkeği muhtemelen sanat veya ticaret üzerine eğilecektir. Bir profesyonel olarak yükselişi ve düşüşü hızlı ve hatta bazen anidir. Mali cephede, muhtemelen 35 yaşlarında ve 40 yaş civarında parasal açıdan ağır bir kayıp yaşayacağı gibi, beklenmedik bir şekilde, beklenmedik bir düşüşle karşı karşıya kalması muhtemeldir.

Ashlesha Nakshatra Erkek: Uyumluluk ve Aile Hayatı

Çoğunlukla ailesinin en yaşlı üyesidir ve bu nedenle genellikle onunla birlikte gelen tüm sorumluluğu üstlenmesi gerekir. Eşi, duygularını, ruh halini ve hatta bazen sözlerini bile anlayamayacaktır. Genellikle mal varlığını kayınpederleriyle paylaşmak istemezler.

Ashlesha Nakshatra Erkek: Sağlık ve Refah 

Şişmanlık, sarılık, sindirim sorunları, bacaklarda ve dizlerde eklem ağrıları olması muhtemeldir. Bazı ilaçlara bağımlı olması da muhtemeldir.

Ashlesha Nakshatra Kadın Karakteristikleri

Ashlesha Nakshatra’da doğan dişi özdenetim sahibi olacak, şefkatli bir tavrı olmayacaktır. Bir kadının ana niteliği olan utangaçlık onda bolca mevcuttur. Yüksek bir ahlaki karaktere sahiptir ve yakınlarının ve sevdiklerinin saygısını kazanacaktır. Kelime hokkabazlığının katıksız gücüyle bir tartışmayı kazanabilir.

Ashlesha Nakshatra Kadın: Meslek ve İlgili Alanlar 

Eğitim almışsa mesleğinde çok üretken olması muhtemeldir ve çoğunlukla idari bir görevde çalıştırılacaktır. Ancak eğitimli değilse, balık satmakla meşgul olabilir veya çiftçi olarak çalışabilir.

Ashlesha Nakshatra Kadın: Uyumluluk ve Aile Hayatı

Ashlesha Nakshatra’da doğan kadının çok iyi bir ev hanımı olacağı öngörülür. Ev işlerini çok verimli yürütür. Ancak, kayınpederi ile etkileşimde bulunurken yeterli özeni göstermesi gerekir. Kayınvalidesinin, kocası ile arasında bir sürtüşme yaratmak için plan yapıyor olma ihtimali de vardır.

Ashlesha Nakshatra Kadın: Sağlık ve Esenlik

Bu nakshatra dişisinin eklem ağrıları, sarılık, hazımsızlık ve histeriden muzdarip olduğu fark edilmiştir. Hatta sık sık sinir krizi geçirebilir.

Ashlesha Nakshatra 2021 Tarihleri

2 ve 29 Ocak 202112 Temmuz 2021
26 Şubat 20219 Ağustos 2021
25 Mart 20215 Eylül 2021
21 Nisan 20212 ve 30 Ekim 2021
19 Mayıs 202126 Kasım 2021
15 Haziran 202123 Aralık 2021

Ashlesha Nakshatra Padalar

Ashlesha Nakshatra 1. Pada: Ashlesha Nakshatra’nın ilk padası Yay Navamsa’ya gelir ve Jüpiter tarafından yönetilir. Sıkı çalışmayı, özveri ve sebatı ifade eder. Düşmanlarla uğraşmanız gerekebilir ve sağlık yılın bazı zamanlarında optimum durumda olmayabilir.

Ashlesha Nakshatra 2. Pada: Ashlesha Nakshatra’nın ikinci padası Oğlak Navamsa’ya gelir ve Satürn tarafından yönetilir. Çeyrek yıl boyunca, son derece hırslı olacaksınız ve hedeflerinize ulaşmak için tüm olumsuz özelliklerinizi sergileyeceksiniz. Ayrıca, materyalist dünyaya oldukça sahip çıkarak, mal varlığınızı bırakamayacaksınız.

Ashlesha Nakshatra 3. Pada: Ashlesha Nakshatra’nın üçüncü padası Kova Navamsa’ya gelir ve Satürn tarafından yönetilir. Bu aşamada gizlilik hakim olacak ve nakshatranın o kült tarafıyla ilişkilendirileceksiniz. Ayrıca gezegenler annenizin sağlığını etkileyebilir.

Ashlesha Nakshatra 4. Pada: Ashlesha Nakshatra’nın dördüncü padası, Jüpiter tarafından yönetilen Balık Navamsa’ya gelir. Burada yanılsamalarla ve ahlaklar arası bir çekişmeyle karşı karşıyadır. Bu, Ashlesha yılanının sonunda öldürüldüğü pada. Bu pada sırasında insanlar zihinsel olarak zayıflar ve başkaları üzerinde fazla kontrol sahibi olamazlar. Alt uçta, babanın sağlığı olumsuz etkilenebilir.

Ashlesha Nakshatra İçin 2021 Burç Beklentileri

Ashlesha Nakshatra ile ilişkili burç Yengeç’tir ve yönetici gezegeni Merkür’dür. Ashlesha Nakshatra altında doğan kişiler büyük ihtimalle yılın başında borsadan yararlanacaklardır. Bazı gizli kaynaklardan yolunuza çıkan faydalar var olacaktır. Aile cephesinde, Haziran-Eylül ayları arasında müjdeli bir haberle karşılaşabilirsiniz. Ancak bu sefer iş yerinizde, özellikle Temmuz ve Kasım ayları arasında, bazı istenmeyen sorunlar öngörülebileceğinden dikkatli olmalısınız. Öğrenciler için, ileriki zamanlarda faydalı bir yıl geçirme olasılığı yüksektir.

Olumlu Aylar: Ocak, Nisan, Temmuz ve Kasım

Olumsuz Aylar: Şubat, Haziran, Ekim ve Aralık

Nötr Aylar: Mart, Mayıs, Ağustos ve Eylül

Ocak, Nisan, Temmuz ve Kasım 2021’de size en iyi sonuçları getirebilecek aylardır. Gezegenlerden ve geçişlerinden tam destek alacaksınız. Bunlar, yeni bir şeye başlayabileceğiniz veya belki de hayatınızı doğrudan etkileyen önemli kararlar alabileceğiniz aylardır. Bununla birlikte, Şubat, Haziran, Ekim ve Aralık, sizin nakshatranıza zorlu zamanlardan bazılarını getireceği için, biraz aşağı çekecektir. Bu yıl sizi bekleyen kargaşa ve engellerin bu aylarda yolunuza çıkma şansı çok yüksektir. 

Mart, Mayıs, Ağustos ve Eylül, ne iyi ne de kötü göründükleri için rahatça dinlenebileceğiniz zamanlar olabilir. Bu ayları bir süre dinlenmek ve diğer aylara hazırlanmak için kullanabilirsiniz.

Ashlesha Nakshatra’nın Tüm Yaşam Alanları için 2021 Vedik Astrolojisi Tahmini

İleriye doğru somut bir hareket mi yoksa gerçeklikle kaybolan bir dokunuş mu? Bunlar gerçekten kafa karıştırıcı zamanlardır ve bu nedenle takvimdeki değişiklikle neyin yolunuza çıkacağını bilmek her zamankinden daha önemlidir. Doğruyu söylemek gerekirse, çoğumuz 2020’de yaptıklarımıza devam etmek istemiyoruz ve şiddetli bir değişiklik çoğumuz için canlandırıcı olabilir. Dışarıdaki tüm Ashlesha yerlileri için durum bu mu? Hadi bulalım.

Kariyer ve İş Falı 2021

Ashlesha nakshatra’da doğan insanların genel olarak çalışkan oldukları bilinmektedir. Yardımlarının bu niteliğiyle, bu yıl, devam eden bir projede bir miktar ilerleme görmeleri muhtemeldir. Geçen yıl yaptığınız tüm sıkı çalışma, 2021’de size iyi sonuçlar getirecek gibi görünüyor.

Yeni iş arayanlarınız kendinizi şanslı bulabilir. Bununla birlikte, yılın başlangıcında bazı rahatsızlıklar olabilir, ancak olumsuzluklar karşısında odak noktanızı kaybetmemeniz önemlidir. Bir devlet işi bulmak için çok çabalayanlar da bu yıl büyük şanslar yakalayacakları bir dönemde olacaklar.

Aşk ve İlişki Falı 2021

İlişki cephesindeki konular 2021’i sizin için acı-tatlı bir yıl yapacak. Arkadaşlarınızın ve akrabalarınızın duygusal desteğiniz olma ihtimalinin yüksek olduğu yerlerde, ilişkilerinizle ilgili aldığınız bazı kararlar daha sonra pişmanlık verici olabilir. Romantizmle ilgili konular, olumlu sonuçlar vermeyebilir. Arkadaşlarınız ve ailenizle bir veya iki tatil planlayabilirsiniz.

Evli olanlar, evlilik hayatlarında sürekli bir uyum eksikliği ve sorunlar yaşayacaklar, bu nedenle meseleleri mahkemeye taşıyabilir ve ayrılık düşünebilirler. Öte yandan, 2021’de evlenmeyi dört gözle bekleyen insanların olumlu tepkiler alması muhtemel. Bu aynı zamanda yeniden evlenmek isteyenler için de iyi bir yıl olabilir.

Finans Falı 2021

2021’de, Ashlesha Nakshatra yıldızı doğumlular herhangi bir varlığa veya hisseye yatırım yaparken 2020’den daha dikkatli olmaları tavsiye ediliyor. Herhangi bir şeye yeşil ışık yakmadan önce uygun bir araştırma yapmanız ve yatırımı tam olarak anlamanız gerekebilir.

Açgözlü olmanın zamanı değil. Ancak almaya çalıştığınız krediler onaylanabilir. Yeni bir ev veya mülk için bazı planlar yapıyorsanız, muhtemelen size iyi haberler gelecektir. Bazı değerli eşyalar konusunda dikkatli olmanız gerekiyor. Çünkü bu yıl sizin için, değerli bir şeyi kaybetme ihtimaliniz var.

Ev cephesinde, çocuklarınıza sağladığınız mali özgürlüğü durdurmak zorunda kalabilirsiniz. Mevsimsel iş yapanlar için, bazı kayıplarla karşılaşabilirsiniz. 

Sağlık Falı 2021 

Sağlık cephesinde, uzun vadeli bir sağlık sorunundan muzdarip olanlar biraz rahatlayabilir. 2021 muhtemelen size eski hastalıktan biraz rahatlama getirecek. Bununla birlikte, gözleriniz ve kulaklarınızla ilgili herhangi bir sorunla karşılaşırsanız, ciddileşmeden önce uygun bakım ve dikkati göstermeniz gerekebilir. Zamanlamayı doğru ayarlayarak bir doktora gitmek, gözler ve kulaklar konusunda size çok yardımcı olabilir.

Ashlesha Nakshatra’nın Bazı İlginç Gerçekleri

Tercüme: Yakın bir bağı olan veya kucaklayan kişi

Gezegen: Merkür

Sembol: Sarmal yılan, daire veya tekerlek

Tanrı: Nagalar

Doğa: Keskin veya Korkunç (Tikshna) veya sert (Daruna)

Gana: Rakshasa Gana

Vücut – VarahaMihira: Tırnaklar

Vücut – Parashara: Çene

Burç: Yengeç

Numara: 9

Cinsiyet: Kadın

İsim Harfleri: Di, Du, Dae, Do

Şanslı Harfler: D

Şanslı Taş: Zümrüt

Şanslı Renk: Siyah-Kırmızı

Şanslı Sayılar: 5

Dosh: Kapha

Element: Su

Kuş: Küçük Mavi Serçe

Yoni / Hayvan Sembolü: Erkek Kedi (Marjala)

Ağaç: Punnaga Ağacı veya Naga Champa