Vedik Astrolojide Nakshatralar (Rohini Nakshatra)

Vedik Astrolojide Nakshatraların 4. yıldızı olan Rohini Nakshatra’yı okuyabilirsiniz.

Ön bilgi : Aylık burç yorumlarıVedik Astrolojiye göre Ay ve Yükselen burcunuza göre okumalısınız. Eğer Vedik Astrolojiye göre değişen Ay ve Yükselen burcunuzu bilmiyorsanız buraya tıklayarak bilgi alabilirsiniz.



Her insan, belirli bir nakshatra/yıldız etkisinde doğar. Bu Nakshatra, o kişinin bu dünyada neyi aradığını gösterir. Nakshatralar gece zodyakını temsil eder.

SAYILARI NASIL BULUYORUZ?

Ay ortalama 27 günde döner.
Zodyak 360ºdir.
360º/ 27 = 13º20’ (13 derece 20 dakika)
Her bir Nakshatra, zodyakta 13º20’dır.

Zodyak 12 evden oluşur.
360º / 12 = 30º
Her ev 30ºdir.O halde 30º/ 13º 20‘ = ortalama 2.3 Nakshatra bir evde yerleşir.
Son Nakshatranın kalan bölümü diğer eve sarkar. Böylece 360ºlik zodyak 27 adet Nakshatra tarafından kaplanır.

Her nakşatranın 4 padası ve her padanın bir elementi vardır. Her pada, 3º20’ ya karşılık gelir.

1. Pada Agni (ateş)
2. Pada Prithvi (toprak)
3. Pada Vayu (hava)
4. Pada Jala (su)


Rohini Nakshatra

‘Prajapati Brahma’ tarafından yönetilen ve Ay’ın gezegensel etkisiyle yönlendirilen Rohini Nakshatra ile ilgili genel özellikler doğurganlık, anlayış, büyüme ve gelişmenin özünü içerir. Son derece üretken olan doğum yıldızı, karakteristik gelişme, beslenme ve gelişmenin özünü ifade eder. Bu doğum yıldızı kızarıklık, enerjik sıcaklık ve güç gibi genel niteliklerini ortaya çıkarır.

Rohini, Boğa burcunun 10° 00′ ile 23 ° 20′ arasındaki yıldız gruplamasında yer alır. Gece gökyüzünde Aldebaran (Alpha-Tauri) olarak bilinen parlak yıldızdan oluşur. Rohini adı, bu yıldızın enerjik ve cömert sıcaklığını ifade eden “Kırmızımsı Olan” olarak yorumlanır. Bir öküz arabasının görüntüsü, işi, bereketliliği, mal veya düşünceleri aktarma kapasitesini yansıtır. Yaratılış Tanrısı Brahma, Rohini’ye hayali ve materyalist bir doğa veren karar tanrısıdır.

Rohini Nakshatra altında dünyaya gelen bireyler inanılmaz bir çekiciliğe sahiptirler ve cazibelerini başkaları tarafından fark edilecek kadar öne çıkmak için kullanırlar. Rohini, kendi altında dünyaya gelenlerin düşüncelerini iletebildikleri ve tezahürler ortaya çıkarabildikleri için hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olur.

Rohini Nakshatra Erkek Karakteristikleri

Rohini Nakshatra’lı çok sıcak kanlı olabilir. Kontrol etmesi zorlaşabilir ve çok inatçı hale gelebilir. Bu zihniyette olunca kendisininki dışında kimsenin görüşüne aldırmaz. Bu kişi hata bulmaya eğilimlidir ve sürekli olarak başkalarında eleştirecek bir şeyler bulmaya çalışır. Çoğunlukla beyninden çok kalbini takip eder. Bununla birlikte, sevgi dolu bir aile babasıdır ve yakınları, sevdikleri için her şeyi feda edebilir.

Rohini Nakshatra Erkek: Meslek ve İlgili Alanlar 

Rohini Nakshatra’nın erkekleri 18 ila 36 yaşları arasında pek çok sınanma ve sıkıntıyla karşı karşıya kalabilirler. Bu sorunlar ekonomik, sosyal ve sağlık temelli olacaktır. Bu erkekler en iyi dönemlerini 38-50 ve 65-75 yaşları arasında yaşarlar. İş ortaklarına karşı dikkatli olmalılar, yoksa insanlar onları aldatabilir. Kişi, güvenine tamamen layık olduğundan tamamen emin olmadıkça tüm planlarını kimseye açıklamamanın her zaman farkında olmalıdır.

Rohini Nakshatra Erkek: Uyumluluk ve Aile Hayatı

Rohini Nakshatra’nın erkeklerinin babasından yararlanmayacağı gözlemlenmiştir. Annesine ve anne tarafından diğer akrabalarına daha fazla bağlanması muhtemeldir. Dini ve ahlaki yasaları kesinlikle takip edemez. Bu nedenle, evlilik hayatında genellikle rahatsız olduğu görülmüştür.

Rohini Nakshatra Erkek: Sağlık ve Refah 

Rohini Nakshatra’nın erkekleri, kan kanseri veya kan şekeri gibi kanla ilgili hastalıklara karşı savunmasız olacaktır. Sarılık ve idrar bozuklukları da onları rahatsız edebilir.

Rohini Nakshatra Kadın Karakteristikleri

Rohini Nakshatra’nın kadınları, iyi huylu ve iyi giyimlidirler. İçeriden, dışarıdan çok zayıf olmasına rağmen, etkili bir insan olduğuna insanları inandırır. Bu kişi pragmatiktir, ancak çok sinirli ve kışkırtıldığında şiddetli olabilir.

Rohini Nakshatra Kadın: Meslek ve İlgili Alanlar 

Rohini Nakshatra’nın kadınları, kendisine emanet edilen her işi yapabilir. Bu kişi ortalama bir eğitime sahiptir ve bir moda tasarımcısı mesleğini yapmaları onlar için idealdir.

Rohini Nakshatra Kadın: Uyumluluk ve Aile hayatı

Rohini Nakshatra’nın kadınları, aile hayatının tadını çıkarırlar. Eşit ölçüde karşılık verecek olan kocasını sevecek ve çocukları ona büyük mutluluklar verecektir. Ancak, bazen kıskançlıktan dolayı kocasından şüphelenme eğilimi gösterir. Bu eğilimi kontrol etmezse, evliliği boşanmayla bile sonuçlanabilir.

Rohini Nakshatra Kadın: Sağlık ve Esenlik

Bu kişinin sağlığı çoğunlukla herhangi bir endişeye neden olmayacaktır. Sahip olabileceği bazı küçük rahatsızlıklar arasında bacak ağrısı, göğüs ağrısı, adet sorunları ve boğaz ağrısı sayılabilir.


Rohini Nakshatra 2021 Tarihleri

24 Ocak 20217 Temmuz 2021
20 Şubat 20213-31 Ağustos 2021
20 Mart 202127 Eylül 2021
13 Nisan 202124 Ekim 2021
13 Mayıs 202120 Kasım 2021
10 Haziran 202118 Aralık 2021

Rohini Nakshatra Padalar

Rohini Nakshatra 1. Pada: Bu pada, Koç Navamsa’ya düşer ve Mars tarafından yönetilir. Buradaki gezegenlerin hızlı bir yangın maddesine ihtiyacı vardır. Sadece çok iyi konumlanmış bir Güneş ve Mars burada iyi iş çıkarır.

Rohini Nakshatra 2. Pada: Bu pada, Venüs tarafından kontrol edilen Boğa Navamsa’ya düşer. Rohini için büyük bir motive ediciyi en iyi şekilde somutlaştırır. Buradaki gezegenler çoğunlukla zenginlik verir. Bir Vargottama pada olarak mükemmel sonuçlar sağlar. İsteklerin yerine getirilmesi ve karşılanması açısından burçtaki en temelli padadır. Ay, Merkür, Venüs ve Satürn burada mükemmel konumdadır.

Rohini Nakshatra 3. Pada: Bu pada, Merkür tarafından yönetilen İkizler Navamsa’ya düşer. Bu padanın odak noktası ifadeler, bilimler ve iş üzerinedir. Rohini’nin padaları arasında en uyumlu ve becerikli olanıdır. Merkür, Venüs ve Satürn bu padada güvenilir sonuçlar verir.

Rohini Nakshatra 4. Pada: Bu pada, Ay tarafından yönetilen Yengeç Navamsa’ya düşer. Para kısa yolculuklarla gelir. Burada yer alan gezegenlerin kendileri için anne niteliği vardır, ancak son derece sahiplenici ve aşırılıkçı olabilirler. Burada sadece iyi yerleştirilmiş bir Ay veya Jüpiter iyi çalışır.

Rohini Nakshatra İçin 2021 Burç Beklentileri

Rohini Nakshatra’nın yönetici lordu Ay gezegenidir ve burcu Boğa burcudur. Nakshatra 2021 Horoscope’a göre bu yıl Rohini Nakshatra’da doğanlar için harika geçecek. 11 Şubat’tan Nisan ortasına kadar çalışma ortamınızda başarı elde etme olasılığınız yüksektir. Bunun yanında büyüklerinizden destek alabilirsiniz. Dahası, işle ilgili bireyler deneyimlerinden rutin ortaklarıyla da kar elde edebilirler. 16 Haziran’dan Ağustos’a kadar olan zaman muhtemelen sizin için umut verici olacaktır. Bu süre zarfında, birkaç önemli kişiyle tanışabilirsiniz. Ciddi sınavları olan veya hükümet pozisyonlarının peşine düşen bireyler, 8 Ekim’den yıl sonuna kadar mükemmel sonuçlar elde edeceklerdir.

Olumlu Aylar: Ocak, Mart, Haziran ve Kasım

Olumsuz Aylar: Şubat, Nisan, Temmuz ve Aralık

Nötr Aylar: Mayıs, Ağustos, Eylül ve Ekim

Rohini Nakshatra’da doğanlar büyük günlerini Ocak, Mart, Haziran ve Kasım aylarında yaşayabilirler. Bunlar, 2021 yılı için verimli aylardır. Bu dönemlerdeki gezegen hareketleri olumlu şanslar getirecek ve somut yardımlarıyla size geri dönecektir. Şubat, Nisan, Temmuz ve Aralık aylarında önünüzde birkaç zorluk var. Bu nedenle, Nakshatranız üzerindeki gezegen hareketlerinin etkilerini hatırlayarak dönem için düzenlemelerinizi yeniden planlamalısınız. 

Rohini Nakshatra’nın Tüm Yaşam Alanları için 2021 Vedik Astrolojisi Tahmini

Kariyer ve İş Falı 2021

Bu yıl kariyer gelişiminiz geçen yıla göre çok daha iyi olacak. İş yerinizde sürekli bir başarı olacak. Size verilen görev ve sorumlulukları yerine getirerek mesleğinizde ilerleyebilirsiniz. Beklemediğiniz açıklıklar, giriş yolunuza gümbür gümbür gelebilir. Ayrıca, görüşmelerinizde makul bir ilerleme kaydetmeniz de olasıdır. İşle başka bir ülkeye seyahat etmesi gerekenler ve yurtdışına yerleşmek zorunda olan bireylerin bu yıl ideal sonuca ulaşması muhtemeldir. 

Jüpiter, Nisan ayından sonra 10. eve taşınacağından, görüşmelerde iyi şanslar olacak. İşteki kritik faktör nedeniyle, ailenize daha az zaman harcayabilir ve ailenizi üzebilirsiniz. Bu nedenle aramalarla birlikte ailenin gönlünü etmek iyi olacaktır. Rahu’nun ana evdeki geçişi, içsel benliğinizi ve zor yapınızı büyütecek. Bu da kafanıza küçük şeyleri takmanıza ve sorunlar olmasına yol açabilir.

Aşk ve İlişki Falı 2021

Aile bakış açısı, bu yılın başlangıcına doğru harika olacak. Aile büyüklerinin yardımıyla çalışmanız en iyisi olacaktır. Daha sonra zihinsel tatmin ve gelişme başarılabilir. Bu yıl yüksek bir ekonomik durumunuz olması muhtemeldir. Nisan ve Eylül ayları arasında Jüpiter’in görünümü ikinci ve dördüncü evlerde olacaktır, bu nedenle aile koşullarıyla doğrudan ilişkili olacaktır. Bu dönemde aileniz dahil tüm akrabalardan yardım alabilirsiniz. 

Yedinci evde Ketu seyahatinin bir sonucu olarak hevesli ve gergin olacaksınız. Bu nedenle hayat arkadaşınızın morali bozulabilir. Arkadaşlarınızla zıtlıklar olabilir. Bu yıl çocuklar için olağanüstü cesaret verici. Çocuklarınız, girişimlerinin gösterdiği gibi, ileriye gitme seçeneğine sahip olacaklardır. Psikolojik kapasiteleri nedeniyle hedeflerine ulaşırlar. Çocuklarınıza hedeflerine ulaşmaları için sürekli olarak ilham vermelisiniz. Bu yıl çocuklarınızın ilerlemesi ve saygısı sizi büyüleyecek ve onlarla iyi, güzel bir ilişkiniz olacak.

Finans Falı 2021

Bu yıl parasal olarak harika geçecek. Guru’nun vizyonu, Nisan ve Eylül ayları arasında bir sonraki evde olacak ve verimli finansal gelişimler görecek. Akrabaların yardımıyla, parasal sorunlardan kurtulma seçeneğiniz olabilir. Bununla birlikte, Jüpiter’in perspektifi mükemmeldir ve Satürn’ün 11. evdeki vizyonu nedeniyle bazı faydalar azalabilir. Zor bir işi başardıktan sonra bile beklenenden daha az sonuç alabilirsiniz; nispeten hayal kırıklığına uğrar ve huysuz olursunuz. 

Akrabalarınız ve aile üyeleriniz üzerinde, aynı şekilde nezaket eylemlerinde de nakit harcamalarınız muhtemeldir. Jüpiter, 14 Eylül’den sonra 10. evde olduğundan, sıkı egzersizler ve seyahatler için nakit harcama eğilimleri var.

Sağlık Falı 2021 

Sağlık bu yıl oldukça iyi olacak. Jüpiter’in yılın başlangıcına doğru birinci ve beşinci evler hakkındaki vizyonu adil ve geçmişin tıbbi sorunlarını azaltıyor. Bununla birlikte, Jüpiter Nisan ve Eylül aylarında 10. eve taşınıyor ve ilk evdeki Rahu, boyun, baş ve beyin ile tanımlanan tıbbi koşulları öne getirebilir. Öfkelenmeye ya da başkalarının beğenisine teslim olmaya, sorun yaratmaya uygun zamanlar değil. Özellikle araç sürerken dikkatli olmak akıllıca olacaktır. Beslenme alışkanlıklarınız ve farklı eğilimleriniz konusunda dikkatli olun, bu da birçok konuyu zorlayabilir.

Rohini Nakshatra’nın Bazı İlginç Gerçekleri

Tercüme: Kırmızımsı olan veya Büyüyen

Sembol: Savaş Arabası

Gezegen: Ay

Burç: Boğa

Tanrı: Brahma

Doğa: Sabit veya kalıcı (Dhruva)

Gana: Manav Gana (İnsan)

Mod: Dengeli

Takımyıldızı: 5

Vücut – VarahaMihira: Bacaklar

Vücut – Parashara: Gözler

Numara: 4

İsim Harfleri: O, Va, Vi, Vu

Şanslı Harfler:  O & V

Şanslı Taş: İnci

Şanslı Renk: Beyaz

Şanslı Sayılar: 2

Element: Toprak

Dosh: Kapha

Kuş: Baykuş

Yoni / Hayvan Sembolü: Bir Erkek Yılan (Sarpa)

Ağaç: Jamun