Vedik Astrolojide Nakshatralar (Swati Nakshatra)

Vedik Astrolojide Nakshatraların 15. yıldızı olan Swati Nakshatra’yı okuyabilirsiniz.

Ön bilgi : Aylık burç yorumlarıVedik Astrolojiye göre Ay ve Yükselen burcunuza göre okumalısınız. Eğer Vedik Astrolojiye göre değişen Ay ve Yükselen burcunuzu bilmiyorsanız buraya tıklayarak bilgi alabilirsiniz.



Her insan, belirli bir nakshatra/yıldız etkisinde doğar. Bu Nakshatra, o kişinin bu dünyada neyi aradığını gösterir. Nakshatralar gece zodyakını temsil eder.

SAYILARI NASIL BULUYORUZ?

Ay ortalama 27 günde döner.
Zodyak 360ºdir.
360º/ 27 = 13º20’ (13 derece 20 dakika)
Her bir Nakshatra, zodyakta 13º20’dır.

Zodyak 12 evden oluşur.
360º / 12 = 30º
Her ev 30ºdir.O halde 30º/ 13º 20‘ = ortalama 2.3 Nakshatra bir evde yerleşir.
Son Nakshatranın kalan bölümü diğer eve sarkar. Böylece 360ºlik zodyak 27 adet Nakshatra tarafından kaplanır.

Her nakşatranın 4 padası ve her padanın bir elementi vardır. Her pada, 3º20’ ya karşılık gelir.

1. Pada Agni (ateş)
2. Pada Prithvi (toprak)
3. Pada Vayu (hava)
4. Pada Jala (su)


Swati Nakshatra

En saf ilk yağmur damlası, Swati Nakshatra’yı doğru bir şekilde tanımlayacaktır. Ayrıca, burç kuşağının on beşinci takımyıldızı ‘Kılıç’ anlamına gelir. Adından da anlaşılacağı gibi, Swati Nakshatra yerlileri keskinlik ve yetenekle dolup taşacaktır. Bunlar çekiciliğinizi artırır ve dünyayı dolaşırsınız. Ayrıca, sosyal görgü kurallarına güçlü inançlarınız vardır. Topluma en uygun denemeleriniz bir ömür boyu devam eder. 

Olumlu bakış açınız ve güveniniz sayesinde, yolunda gitmeyen zamanlarda rahatsız olmayacaksınız. Karşılaştığınız durum ne olursa olsun doğru olanı yapmak her zaman öncülüğünüz olacaktır. Gezegensel hükümdarınız Rahu gizli potansiyelinizi ifade eder.

Swati Nakshatra, Terazi Burcu’nda 6º 4′ ila 20º derece arasında değişir ve rüzgarda esen genç gezegen olarak sembolize edilir. Yani rüzgar gibi esneklik ve çevikliğe sahip olursunuz. Bununla birlikte, Swati aynı zamanda büyük hareket ettiren anlamına gelir ve bu nedenle bağımsızlık, şefkat, kendiliğindenlik, tam özgürlük ve kendine güven size doğal olarak gelir.

Swati Nakshatra Erkek Karakteristikleri

Swati Nakshatra’nın erkeği, doğası gereği barışçıldır, ancak kendine bağımlıdır. Birini malından asla kandırmaz, kandırılmayı da sevmez. O çok çalışır ve buna rağmen birisi işini eleştirirse bundan hoşlanmaz. Fevri huylu olmasa da, sinirlendiğinde onu kontrol etmek zordur. Her zaman muhtaçlara yardım etmeye hazırdır ve bağımsızlığından ödün vermez. Bu onun egoist olduğu anlamına gelmez, gerektiği yerde saygı göstermekten asla çekinmez. Bazen bu kişinin çocukluk yaralarını yetişkinliğe kadar taşıdığı gözlemlenmiştir.

Swati Nakshatra Erkek: Meslek ve İlgili Alanlar 

Swati Nakshatra’nın erkeği zekidir ve çalışmalarının kalitesi üstündür. Ancak 25 yaşına kadar varlıklı bir ailede doğsa bile zihinsel ve maddi olarak acı çekecektir. 30 yaşına kadar kariyerinde kayda değer bir ilerleme olmayacak, ancak 30’dan 60’a kadar bu kişi mutlu ve refah olacaktır.

Swati Nakshatra Erkek: Uyumluluk ve Aile Hayatı

Swati Nakshatra’nın erkeğinin mutlu bir evlilik hayatına sahip olması pek olası değildir. Yabancılar için, karısıyla çok uyumlu bir çift gibi görünebilir, ancak bunun nedeni, ev içi sorunlarını evin dört duvarı arasında tutmalarıdır.

Swati Nakshatra Erkek: Sağlık ve Refah 

Swati Nakshatra’nın erkeğinin sağlığı mükemmel olacaktır. Bununla birlikte, bazen mide sorunları veya kemik ağrıları yaşayabilir.

Swati Nakshatra Kadın Karakteristikleri

Swati Nakshatra’nın kadını şefkatlidir ve büyük bir sosyal itibara sahiptir. Çok iffetli ve dindardır, ailesinin ihtiyaç duyduğu tüm günlük dini ritüelleri yerine getirir. Çok dürüst ve saf kalplidir, öyle ki, sadece yeni arkadaşlar edinmekle kalmaz, aynı kolaylıkla, herkesi yatıştırabilir. Seyahat etmeyi pek sevmez ve mümkün olduğunca evde kalmayı tercih eder.

Swati Nakshatra Kadın: Meslek ve İlgili Alanlar 

Swati Nakshatra’nın kadını, mesleğinde hayal bile edilemeyecek kadar çok isim ve ün kazanır. Seyahat etmeyi pek sevmese de koşullar onu bunu yapmaya zorlar çünkü işi çok fazla seyahat gerektirir.

Swati Nakshatra Kadın: Uyumluluk ve Aile Hayatı

Swati Nakshatra’nın kadın bireyi, aile hayatındaki bazı zorlamalar nedeniyle değerlerinden ödün vermek zorundadır. Bu onu üzer ama çocuklarından aldığı sevgi ve şefkat, onun için bunu telafi etmekten daha fazlası olacaktır.

Swati Nakshatra Kadın: Sağlık ve Esenlik

Swati Nakshatra bireyinin sağlığı dışarıdan iyi görünebilir, ancak çoğunlukla hafif astım, göğüs ağrısı, rahim problemleri ve stres kırılmalarından muzdarip olur.

Swati Nakshatra 2021 Tarihleri

8 Ocak 202118 Temmuz 2021
4 Şubat 202115 Ağustos 2021
3 ve 31 Mart 202111 Eylül 2021
27 Nisan 20218 Ekim 2021
25 Mayıs 20215 Kasım 2021
21 Haziran 20212 ve 29 Aralık 2021

Swati Nakshatra Padalar

Swati Nakshatra 1. Pada: Swati Nakshatra’nın ilk padası, Jüpiter tarafından yönetilen Yay Navamsa’ya düşer. Buradaki odak noktası meraklı olmak ve huzursuzluğunuzun üstesinden gelmektir.

Swati Nakshatra 2. Pada: Swati Nakshatra’nın ikinci padası, Satürn tarafından yönetilen Oğlak Navamsa’ya düşer. Pada materyalizmi temsil eder. Burada kişi çok sağlam ve kararlıdır.

Swati Nakshatra 3. Pada: Swati Nakshatra’nın üçüncü padası, Satürn tarafından yönetilen Kova Navamsa’ya düşer. Buradaki odak noktası, ortak hedeflere ulaşmak için yaratıcılık, bilgi ve ekip ruhudur.

Swati Nakshatra 4. Pada: Swati Nakshatra’nın dördüncü padası, Jüpiter tarafından yönetilen Balık Navamsa’ya düşer. Buradaki birey epey esnektir ve gelgitlerle mutlu bir şekilde yüzer.

Swati Nakshatra İçin 2021 Burç Beklentileri

2021’in gelişi kesinlikle Swati Nakshatra bireylerini heyecanlandıracak. Yıl boyunca gerçekleşen aralıksız göksel olaylar kesinlikle hayatınıza çok fazla değişiklik getirecektir. Ancak, bu değişikliklerin hızlı veya engebeli bir hayata yol açıp açmayacağı henüz bilinmemektedir. 

Gezegensel geçişlerin Swati pada 1 bireyleri üzerindeki etkisi, onları memleketlerine geri dönmeye zorlayacak. Şu anda bulunduğunuz yere elveda deyin ve çantalarınızı eviniz için hazırlayın. Tüm zorlayıcı ilişkiler Swati pada 2 bireyleri için gelişecektir. Ayrıca kariyer ve finans ile ilgili konularda rahatlama yaşanacaktır. Ancak, pada 3 bireylerinin finansal konularla uğraşırken daha dikkatli olmaları gerekir. Sadece bu değil, ilişkilerinize de daha fazla önem verin. Yakınlarınızla sürtüşme şansı vardır ve eylemleriniz bile onları şaşırtabilir. Swati pada 4 bireylerinin bazı kariyer veya iş planları, 2021’deki kozmik olayların etkileri nedeniyle askıda kalacak.

Olumlu Aylar: Şubat, Haziran, Ağustos ve Ekim

Olumsuz Aylar: Ocak, Mart, Eylül ve Aralık

Nötr Aylar: Nisan, Mayıs, Temmuz ve Kasım

Yani Şubat, Haziran, Ağustos ve Ekim, 2021’deki tüm önemli olayları planlayabilirsiniz. Bu aylarda olumlu sonuçlar alacaksınız. 2021 Nisan, Mayıs, Temmuz ve Kasım aylarında durağan zamanlar yaşanacaktır. Ocak, Mart, Eylül ve Aralık 2021’de zorluklarla karşılaşsanız da, önemli projeleri veya görevleri hazırlarken dikkatli olun. Ancak bu aşamada hayati kararlar vermekten kaçınmak daha iyi olacaktır.

Swati Nakshatra’nın Tüm Yaşam Alanları için 2021 Vedik Astrolojisi Tahmini

Kariyer ve İş Falı 2021

Bekleyen görevleriniz veya projeleriniz de dahil olmak üzere harekete geçme zamanı. Oğlak burcundaki Satürn’ü geçmek 10. evinize açı verdiğinden, sert öğretmen sizi yıl boyunca sıkı çalıştıracaktır. Bununla birlikte, serbest meslek sahibi veya serbest çalışan kişiler için mücadeleler öngörülüyor. İşinde değişiklik arayanlar, bu sizin için uygun bir zamandır. Muhtemelen beklenen büyüme veya maaş artışınızı karşılamayacaktır. Bu nedenle, eldeki seçenekten memnun olmayabilirsiniz.

Mevcut iş yerinizden ani bir transfer teklifi alabilirsiniz. Tüm önemli kariyer kararlarının şu an için bekletilmesi gerekiyor. Bunun nedeni, yıldızların sizi bu konuda desteklemeyeceğidir ve aceleyle yanlış kararlar verme eğiliminde olabilirsiniz. 

Yılın başında kendinizi tembel hissedebilirsiniz ya da ilgi, odaklanma eksikliğiniz olabilir. Bu, çalışma cephesindeki sorunları azaltabilir. Ancak bu geçici olduğu için endişelenmenize gerek yoktur. Haziran-Temmuz aylarında, Mars sırasıyla Yengeç ve Aslan’dan geçecek, bu da enerjinizi ve coşkunuzu geri kazanmanıza yardımcı olacaktır. Yabancı bir ülkede bir iş hayal ediyorsanız, bu yıl gerçeğe dönüşebilir. 

Aşk ve İlişki Falı 2021

Yanlış anlamalar ve fikir ayrılıkları olacaktır. Ancak, bu olgunluk ve biraz özen ile göz ardı edilebilir. Gerçek aşkı arayanlar, sizler için iyi haberler var. Aşk gezegeninin, Oğlak burcundaki Venüs geçişi, yeni bir aşk edinmenize yardımcı olabilir. Ayrıca ruh eşinizin girişi ile hayatınız mutlulukla dolabilir. Onları beklenmedik alanlarda karşılama imkânları var. Sonuç olarak, aşk hayatınız ancak risk almaya hazırsanız gelişecektir.

Aile üyelerinin veya çocukların davranışlarındaki ani değişiklik sizi şaşırtabilir. Bazılarınız içe dönük olabilir ve arkadaşlarından veya sosyal çevrelerinden kaçmaya başlayabilir. Bu yıl öğrenciler için okul veya kolej arkadaşlarınızla tanışmanız muhtemeldir. Evlilik için de zaman uygundur. Düğün planlayanlar, ilk kez olacak veya yeniden evlenecekler, bu yıl şanslı bir dönem.

Babanız veya ailenin yaşlı bir üyesi size doğru elini uzatacaktır. Sadece kişisel konularda değil, iş konularında da destek alacaksınız.

Finans Falı 2021

Hükümet ve diğer yetkililerle ilgili mali mücadeleler olabilir . Ayrıca şansınız piyango ve oyunlarda size yardımcı olacağından ani kazançlar elde edeceksiniz. Hisse senedi piyasasına yatırım yapmadan önce dikkatli olun. Stoklar ve spekülasyon yoluyla elde edilen ilk kazançlar yılın ikinci yarısında silinebilir. 

Birisine borç vermeniz durumunda, zamanında alamayacaksınız. Bununla birlikte, ekstra gelir kaynağı da bir duraklamaya uğrayacaktır. Bu yıl evinizi yenilemeyi planlayabilirsiniz. Ayrıca, Jüpiter’in beşinci evdeki geçişi, yurtdışına seyahat etme ve orada yüksek öğreniminize devam etme şansı verecektir.  

Sağlık Falı 2021 

Görev yöneticisi Satürn, kariyer cephesinde zor zamanlar geçirtecek, bu yüzden zihinsel sıkıntılarla karşılaşabilirsiniz. Gözlerinize iyi bakın ve bu yıl uygun şekilde dinlenin. Ayrıca yakınlarınıza da özen gösterin. Ani sağlık sorunları olabilir. Uzun süreli sağlık sorunları Eylül ayı sonuna kadar iyileşebilir.

Rahu ve Ketu’nun transit geçişi mide ile ilgili sorunları beraberinde getirebilir. Bundan kaçınmak için taze besleyici yiyeceklerle beslenmek daha iyidir. Kova burcundaki Mars geçişi, sağlığınıza dikkat etmeniz için sizi motive edebilir. Ayrıca, bu dönemde egzersize eğiliminiz olacaktır. Vücut geliştirmeye odaklanmak yerine sağlıklı bir zihin ve sağlıklı bir vücuda odaklanın.

Swati Nakshatra’nın Bazı İlginç Gerçekleri

Tercüme: Bağımsız

Sembol: Mercan, Safir

Gezegen: Rahu

Burç: Terazi

Tanrı: Vayu (Rüzgar Tanrısı)

Doğa: Hareketli veya geçici (Chara)

Gana: Deva Gana (Tanrı gibi)

Mod: Pasif

Takımyıldızı: 1

Vücut – VarahaMihira: Dişler

Vücut – Parashara: Mide

Numara: 11

İsim Harfleri: Ru, Re, Ro, Ta

Şanslı Harfler: R & L

Şanslı Taş: Gomedhaka

Şanslı Renk: Siyah

Şanslı Numaralar: 4

Element: Ateş

Kuş: Bal Arısı

Yoni / Hayvan Sembolü: Erkek Bufalo

Ağaç: Arjuna Ağacı (Matti)