Vedik Astrolojide Nakshatralar (Moola Nakshatra)

Vedik Astrolojide Nakshatraların 19. yıldızı olan Moola Nakshatra’yı okuyabilirsiniz.

Ön bilgi : Aylık burç yorumlarıVedik Astrolojiye göre Ay ve Yükselen burcunuza göre okumalısınız. Eğer Vedik Astrolojiye göre değişen Ay ve Yükselen burcunuzu bilmiyorsanız buraya tıklayarak bilgi alabilirsiniz.



Her insan, belirli bir nakshatra/yıldız etkisinde doğar. Bu Nakshatra, o kişinin bu dünyada neyi aradığını gösterir. Nakshatralar gece zodyakını temsil eder.

SAYILARI NASIL BULUYORUZ?

Ay ortalama 27 günde döner.
Zodyak 360ºdir.
360º/ 27 = 13º20’ (13 derece 20 dakika)
Her bir Nakshatra, zodyakta 13º20’dır.

Zodyak 12 evden oluşur.
360º / 12 = 30º
Her ev 30ºdir.O halde 30º/ 13º 20‘ = ortalama 2.3 Nakshatra bir evde yerleşir.
Son Nakshatranın kalan bölümü diğer eve sarkar. Böylece 360ºlik zodyak 27 adet Nakshatra tarafından kaplanır.

Her nakşatranın 4 padası ve her padanın bir elementi vardır. Her pada, 3º20’ ya karşılık gelir.

1. Pada Agni (ateş)
2. Pada Prithvi (toprak)
3. Pada Vayu (hava)
4. Pada Jala (su)


Moola Nakshatra

Moola Nakshatra, yeni başlangıcın habercisi olan yaşamın sonu ile ilişkilidir. Aynı zamanda kök veya başlangıç olarak da bilinir. Hiçbir bitkinin kök olmadan da beslenemeyeceğini bildiğimiz gibi, aynı şekilde, dünyadaki her olay olumlu bir şekilde bir sebeple ilişkilidir.

Vedik Astrolojik inançlara göre, Moola (Mula) Nakshatra, 27 nakshatra arasında 19. nakshatra veya ay konağıdır. Yay burcunda 0° ile 13° 20′ arasında değişir. ‘Moola’nın  anlamı köktür ve sembolü birbirine bağlanmış bir kök grubudur. Moola Nakshatra, yıkım tanrıçası tarafından yönetilir.

Moola Nakshatra Erkek Karakteristikleri

Moola Nakshatra’nın erkek bireyi çok sevimli bir doğaya sahiptir ve huzurlu bir atmosferde olmayı tercih eder. Bu bireyin kendi değerleri vardır ve bunlara göre yaşar. Moola Nakshatra’nın erkek bireyi hakkında bazen savunmasız olabileceğine dair içinde bir korku olduğu, ancak içeriden güçlü bir yapısı olduğu ve iradesinin katıksız cesareti ile her türlü engeli aşabileceği ve tüm iddialı hedeflerine ulaşabileceği gözlenmiştir. Yarını umursamaz ve şimdiki zamanda yaşamaktan mutludur. Tanrıdan korkar ve her olumsuz durumda Tanrının onunla ilgileneceğini bilir, bu da onu iyimser bir kişi yapar.

Moola Nakshatra Erkek: Meslek ve İlgili Alanlar 

Moola Nakshatra’nın erkek bireyi, finansal rezervleri konusunda biraz dikkatsizdir ve bu da onu sık sık borç tuzaklarına sürükler. Başkalarına tavsiyelerde bulunmakta iyidir, ancak bunu kendi başına takip edemez. Bu özellik, onları mali müşavirlik mesleği için uygun hale getirir. Birçok alanda yetenekli olduğu için, sık sık iş değişikliği yapması muhtemeldir. Bunun yanı sıra, kaygısız bir tutum da onu her zaman paraya muhtaç hale getirir ve parasını herhangi bir yasadışı yolla kazanmayı reddettiği için, bilançosu her zaman az gibi görünür. Bu nedenle, doğası gereği abartılı olan ve kendini karşılayabileceğinden daha fazla harcama yapabileceği arkadaşlarından uzak durması iyi olur.

Moola Nakshatra Erkek: Uyumluluk ve Aile Hayatı

Moola Nakshatra’nın erkek bireyi, birkaç durum dışında, ebeveynlerinden herhangi bir fayda sağlama olasılığı düşüktür ve kendi kendine yeten bir adamdır. Oldukça iyi bir evlilik hayatına sahip olması muhtemeldir. Eşi, iyi bir ev hanımının tüm özelliklerine sahip olacaktır.

Moola Nakshatra Erkek: Sağlık ve Refah 

Moola Nakshatra’nın erkek bireyi, tüberküloz, felç veya kalıcı mide problemlerinden etkilenmeye eğilimli olacaktır. Bu kişi sağlığını pek önemsemediği için 27, 31, 44, 48, 56 ve 60 yaşlarında sorunlarla karşılaşmaktadır.

Moola Nakshatra Kadın Karakteristikleri

Moola Nakshatra’nın dişi bireyi çok saf kalplidir. Ancak bazen önemsiz şeyler konusunda bile çok inatçı hale gelirler, bu da onu sadece zayıf göstermekle kalmaz, aynı zamanda sık sık gereksiz sorunlara davet eder.

Moola Nakshatra Kadın: Meslek ve İlgili Alanlar 

Moola Nakshatra’nın kadın bireyleri, genellikle çalışmalarla ilgilenmedikleri için eğitimsiz olarak devam ederler. Bu bireylerin çoğu başarısızlık nedeniyle bir sınıfı tekrarlar. Ve sonunda, eğitimden ayrılmakla karşı karşıya kalır. Ancak Jüpiter, Moola Nakshatra’ya uygun bir şekilde yerleştiğinde, bu kişi, alanının zirvesine ulaşmak için eğitiminde hızlı ilerlemeler kaydeder.

Moola Nakshatra Kadın: Uyumluluk ve Aile Hayatı

Moola Nakshatra’nın kadın bireylerinin evlilik hayatından zevk alamadığı görülmüştür. Ya ölüm ya da boşanma yoluyla kocasından ayrılması muhtemeldir. Bununla birlikte, uygun şekilde yerleştirilmiş bazı gezegenler bu etkiyi azaltabilir. Öte yandan, Mars’ın konumu onu desteklemiyorsa, hem kocasından hem de çocuklarından gelen sayısız sorunla uğraşmak zorunda kalabilir.

Moola Nakshatra Kadın: Sağlık ve Esenlik

Mool Nakshatra’nın dişi bireyleri bel ağrısı, felç nöbetleri, mide sorunları, ellerde ve omuzda ağrı çekerler. İlerleyen zamanlarda, özellikle dikkatli olması gereken yaşları 27, 31, 38, 56 ve 60’tır.

Moola Nakshatra 2021 Tarihleri

12 Ocak 202122 Temmuz 2021
8 Şubat 202118 Ağustos 2021
7 Mart 202115 Eylül 2021
4 Nisan 202112 Ekim 2021
1 ve 28 Mayıs 20218 Kasım 2021
25 Haziran 20216 Aralık 2021

Moola Nakshatra Padalar

Moola Nakshatra 1. Pada: Moola Nakshatra’nın ilk padası, Mars tarafından yönetilen Koç Navamsa’ya düşer. Bu çeyrek, bu bireyin evrimsel durumuna bağlı olarak her türlü maddi ve manevi uğraşla ilişkilidir.

Moola Nakshatra 2. Pada: Moola Nakshatra’nın ikinci padası, Venüs’ün yönettiği Boğa Navamsa’ya düşer. Buradaki odak noktası, gizli bilimler üzerine yapılan çalışmalardır. Maddi düzlemde, bireyler çok çalışkan olacak ve tüm hedeflerine ulaşacaklar.

Moola Nakshatra 3. Pada: Moola Nakshatra’nın üçüncü padası, Merkür tarafından yönetilen İkizler Navamsa’ya düşer. Burada bireyler, harika iletişim kurmalarına yardımcı olan kelimelerin sihrine inanırlar.

Moola Nakshatra 4. Pada: Moola Nakshatra’nın dördüncü padası, Ay tarafından yönetilen Yengeç Navamsa’ya düşer. Buradaki odak noktası, çevrelerindeki insanlarla duygusal düzlemde ilişki kurmaya yönelik kesintisiz mücadeledir.

Moola Nakshatra İçin 2021 Burç Beklentileri

Bu yıl Moola Nakshatra’nın bireyleri için uygun olabilir. Kariyer ve eğitimde başarıya ulaşabilirler ve bu dönemde kazançta bazı iyi kazançlar elde edebilirler. Rahu 6. eve yerleştiği için öğrenciler iyi akademik sonuçlar alabilirler. 

İş yerinde, büyümelerini engelleyen bazı sorunlarla karşılaşabilirler. Ancak Ocak ortasından Mart ayına kadar kariyerinizde değişiklikleri öngörme şansınız mümkündür. Satürn 2. eve geçiş yaparken, sıkı çalışma ve adanmışlık yoluyla size zenginlik verecektir. 

Olumlu Aylar: Şubat, Temmuz, Kasım ve Aralık

Olumsuz Aylar: Ocak, Mart, Haziran ve Ekim

Nötr Aylar: Nisan, Mayıs, Ağustos ve Eylül

Bu yıl, Moola Nakshatra Pada 1’de doğanlar, büyük mali sorunlara yol açabilecek bazı parayla ilgili sıkıntılar ve değerli eşyaların kaybı ile karşılaşacaklar. Moola Nakshatra Pada 2 için, yıl istenen iş sonuçlarını getirecektir, ancak ilk hayal kırıklıkları sabrınızı sınayabilir. Moola Nakshatra Pada 3’ün iş ve kariyer stratejisi hakkında yeniden düşünmesi gerekecektir. Moola Nakshatra Pada 4 doğumlu bireyler, bu yıl aile üyelerinin tavrından memnun olmayacaklardır.

Moola Nakshatra’nın Tüm Yaşam Alanları için 2021 Vedik Astrolojisi Tahmini

Kariyer ve İş Falı 2021

Bazıları için 2021 yılı, iş kaybı da olsa, kariyerlerinde ciddi bir tersine dönüş süreci olacak. Başarıyı elde edecekler ancak bazı hayal kırıklıkları olabilir. Bir devlet işi arayanlar için iyi bir yıl olacak. Bu yıl meslektaşlarla, yaşlılarla ve yönetimle ilgili kişilerle kavga etmek sorunlara neden olabilir. Bu nedenle, eylemlerinize dikkat edin ve dedikodudan, ofis politikalarından ve sorumluluğunuzu başkalarına devretmekten kaçının.

Planlamalar ve iş anlaşması başarılı olabileceği için, büyük iş yapan insanlar için iyi bir yıl. Ayrıca politikacılar ve kanunla bağlantılı kişiler de iyi bir yıl geçirecekler. Devlet hizmeti ve silahlı kuvvetlerdekiler zorluklarla karşılaşabilirler. Öğrenciler de, iyi bir kurumda, yüksek öğrenim için kabul alacaklar. Çiftçiler ise iyi bir yıl geçirecekler.

Aşk ve İlişki Falı 2021

İlişkilerle ilgili olarak, sorunları olanlar sorunları çözmek için bir çözüm arayacaklar. Bilge bir kişinin veya bir danışmanın yardımını alabilirler. Ailevi konuları herkese açıklamaktan kaçınmak, büyük zararların önlenmesine yardımcı olacaktır. Yasak ilişkiler aşk hayatınızda zorluklar yaratabilir, bu yüzden bunun dışında kalmanız iyi olacaktır. 

Herhangi bir kötü alışkanlık hayatınızda sorunlar yaratabilir ve çevreniz arasında kötü bir itibar yaratabilir. Romantizm ve aşk hayatı, gerilim ve zorluklarla karışık çalkantılı olacaktır. Evlenmek isteyenler için arzuya göre evlilik olabilir. Evlilikle ilgili konular olumlu olacaktır.

Finans Falı 2021

Finansla ilgili olarak, ailede ek bir gelir bazıları için rahatlama sağlayacaktır. Belli aylarda kredi almaya zorlanacaklar ve masrafları kısmak için ailede bir miktar mali disiplin uygulamaya karar verecekler . Ancak eşinizin para meselelerindeki kararınızdan memnun olmayacağını bilmelisiniz. Kredi almayı planlıyorsanız, krediyle ilgili tüm sorunlarınız çözülebileceğinden bu yıl iyi bir yıl olacaktır.  

Bu yıl yeni satın aldığınız konutla ilgili zorluklarla karşılaşabilir, elinizdeki evin tadilatını da üstlenebilirsiniz. Ayrıca bu yıl araca bağlı maddi hasar ve ayrıca değerli eşyaların çalınması veya kaybolması ihtimali yüksektir. Bir aile üyesinin mali yükünü üstlenmeye de zorlanacaksınız.

Sağlık Falı 2021 

Sağlığınız ile ilgili olarak, bu yıl eklemler nedeniyle problemlerle karşılaşabilirsiniz. Bunun için dikkatli olmanız tavsiye edilir. Sorunu artıran eski bir sorun ortaya çıkabilir. Kalp ve damarlarla ilgili ani sağlık rahatsızlıkları ortaya çıkabilir. Özellikle herhangi bir cismin düşmesi veya çarpmanız nedeniyle meydana gelen kazalar olabilir.

Moola Nakshatra’nın Bazı İlginç Gerçekleri

Tercüme: Kök, başlangıç

Sembol: Kök demeti 

Gezegen: Ketu

Burç: Yay

Tanrı: Niriti

Doğa: Keskin veya Korkunç (Tikshna) veya sert (Daruna)

Gana: Rakshasa

Mod: Aktif

Takımyıldız: 6

Vücut – VarahaMihira: Ayaklar

Vücut – Parashara: Alt kalçalar

Numara: 19

İsim Harfleri: Ye, Yo, Bha, Bhe

Şanslı Harfler: Y & B

Şanslı Taş: Kedi Gözü

Şanslı Renk: Kahverengi, Sarı

Şanslı Sayılar: 7

Element: Hava

Kuş: Kızıl Akbaba

Yoni / Hayvan Sembolü: Erkek Köpek

Ağaç: Sarjaka