Vedik Astrolojide Nakshatralar (Mrigashira Nakshatra)

Vedik Astrolojide Nakshatraların 5. yıldızı olan Mrigashira Nakshatra’yı okuyabilirsiniz.

Ön bilgi : Aylık burç yorumlarıVedik Astrolojiye göre Ay ve Yükselen burcunuza göre okumalısınız. Eğer Vedik Astrolojiye göre değişen Ay ve Yükselen burcunuzu bilmiyorsanız buraya tıklayarak bilgi alabilirsiniz.



Her insan, belirli bir nakshatra/yıldız etkisinde doğar. Bu Nakshatra, o kişinin bu dünyada neyi aradığını gösterir. Nakshatralar gece zodyakını temsil eder.

SAYILARI NASIL BULUYORUZ?

Ay ortalama 27 günde döner.
Zodyak 360ºdir.
360º/ 27 = 13º20’ (13 derece 20 dakika)
Her bir Nakshatra, zodyakta 13º20’dır.

Zodyak 12 evden oluşur.
360º / 12 = 30º
Her ev 30ºdir.O halde 30º/ 13º 20‘ = ortalama 2.3 Nakshatra bir evde yerleşir.
Son Nakshatranın kalan bölümü diğer eve sarkar. Böylece 360ºlik zodyak 27 adet Nakshatra tarafından kaplanır.

Her nakşatranın 4 padası ve her padanın bir elementi vardır. Her pada, 3º20’ ya karşılık gelir.

1. Pada Agni (ateş)
2. Pada Prithvi (toprak)
3. Pada Vayu (hava)
4. Pada Jala (su)


Mrigashira Nakshatra

Mrigashira, 27 Nakshatra’nın 5. yıldızıdır ve Ay 23:20 derece Boğa ile 6:40 derece İkizler arasındadır.

İnsanlar sizi terk etse bile, anlaşmanızın ustalığıyla doğal olarak size geri dönerler. Size sınırsız bir zeka yağdıran tanrı Ay’a teşekkürler. Ancak burç kuşağındaki en meraklı nakshatradır ve iyi bir mizah anlayışı vardır.

Vedik Astrolojiye göre Mars gezegeni, sembolü Geyik olan Mrigashira Nakshatra’nın yönetici gezegenidir. Geyikler her zaman hassas, endişeli ve çevre hakkında şüpheli oldukları için, Mrigashira Nakshatra’da doğanlar da öyledir. Ruhsal savaşçının azmini, gücünü ve cesaretini ifade eder.

Bu nakshatrada doğanlar, kalplerinde muazzam sevgi ile dolu en saf ruhlardan biri olarak kabul edilir. Bu nedenle çok kırılgan ve hassastırlar. Bununla birlikte, zihinleri zaman zaman çok dalgalanır, ancak zekidirler ve samimiyet, itaat ile kutsanmışlardır. Yaralanan insanlardan büyük ölçüde sevgiler alma eğilimindedirler. 

Mrigashira  Nakshatra Erkek Karakteristikleri

Baskın eğilimlerinden biri şüpheli olmalarıdır. Bununla birlikte, başkalarıyla olan etkileşimlerinde çok dürüsttürler ve bu duygunun karşılık vermesini beklerler. Ailesine ve arkadaşlarına körü körüne güvenmek, daha sonra kalbinin kırılmasına neden olur. Ancak birisi tarafından aldatıldığını anlayınca bu insanlara karşı çok hazırlıklı davranmaya başlarlar. Basit yaşama inanmaz, aynı zamanda daha yüksek değerleri takip eder. Önyargıları ve yargılayıcı görüşleri olan veya dürüst olmayan herhangi bir şekilde davranan insanlara karşı çok hoşgörüsüzdürler. Bunun yanı sıra, çift kişiliğe sahip olabilir, örneğin dışarıdaki dünyaya gösterdikleriyle, içerisinde neler olduğunu yansıtmayabilir.

Mrigashira Nakshatra Erkek: Meslek ve İlgili Alanlar 

Mrigashira Nakshatra’da doğanlar iyi eğitimli olacaklardır. Mali açıdan tavsiyeleri genellikle çok sağlamdır, ancak sorun şu ki, bunu kendi hayatında uygulayamamasıdır. Kendisini her zaman para konularında yetersiz bulmasının nedeni budur. İşadamıysa 32 yaşından sonra başarıya ulaşması muhtemeldir ve 33-50 yaşları arasında enerji dolu olacak ve bu aşamada kazancından tam anlamıyla memnun kalacaktır.

Mrigashira Nakshatra Erkek: Uyumluluk ve Aile Hayatı

Mrigashira Nakshatra’nın erkeği, kardeşleriyle iyi ve sağlam bir ilişkiye sahip olmayabilir. Hatta mülkle ilgili sorunlar nedeniyle onlarla anlaşmazlığa düşebilirler. İçten sevgi ve şefkatinin yakınları üzerinde hiçbir etkisi olmayacaktır.  

Eşinin sağlığı iyi olmayabilir. Dahası, evlilik hayatı, esas olarak aptalca konulardaki fikir ayrılıkları ve kişinin kararlı doğası nedeniyle samimi olmayabilir. Çift arasındaki uyumsuzluğun ana nedeni, daha iyi bir meslektir ve buna bağlı olarak aşağılık kompleksidir. 

Mrigashira Nakshatra Erkek: Sağlık ve Refah 

Çocukluğu boyunca kötü bir sağlıkla yüzleşmek zorunda kalır. Sık sık kabızlık, mide rahatsızlığına, kesiklere ve yaralanmalara, köprücük kemiğine yakın omuzlarda ağrılara yol açacaktır.

Mrigashira Nakshatra Kadın Karakteristikleri

Mrigashira Nakshatra’nın kadını zekidir ve hayır işleriyle ilgilenir. Her zaman tetikte ve esprilidir ama aynı zamanda bencildirler de. Ayrıca, başkalarına argo sözler söylemeye meyilli, keskin bir dili vardır. Öfkesi üzerinde kontrol sahibi olmalıdır. Aksi takdirde kendine zarar verebilir. Okur yazar ve sanata meyillidir. Ancak sevgi dolu çocukları olacak ve sadık bir eş olacaktır. Ayrıca, çeşitli kaynaklardan çok fazla servet elde eder. Maddi rahatlığa çok düşkündür, çeşitli mutfaklardan, birçok bakımdan ve markalı giysilerden hoşlanır. Hayatın iyi şeyleri için açgözlü olduğu söylenebilir.

Mrigashira Nakshatra Kadın: Meslek ve İlgili Alanlar 

Mrigashira Nakshatra’nın kadınları genellikle öğrenilmemiş kişilikler olarak kabul edilir. Ve bu nedenle, çalışmalarla ilgilenmezler. Çalışmalarına olan ilgilerinin azalmasıyla, bu yerlilerin sınıfı tekrar tekrar tekrarladıkları görülür. Ve sonunda eğitimi bırakırlar. Ancak Jüpiter, Magha Takımyıldızlarına uygun bir şekilde yerleştirildiğinde mümkündür, bu kişi alanının zirvesine ulaşmak için eğitimde hızlı ilerlemeler kaydeder.

Mrigashira Nakshatra Kadın: Uyumluluk ve Aile hayatı

Mrigashira Nakshatra’nın kadınları, evlendikten sonra bile her zaman çeşitli ev faaliyetleriyle meşgul olurlar. Kocasına hükmetmeyi sever ve ilk yıllarında birkaç aşk ilişkisi olabilir. Ancak evlendikten sonra değişirler ve kocasına sadık olurlar. 

Mrigashira Nakshatra Kadın: Sağlık ve Esenlik

Mrigashira Nakshatra’nın kadınları, guatr, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, adet sorunları ve vücut ağrısı gibi ciddi hastalıklardan muzdarip olabileceği için kötü sağlık durumundan muzdariptirler.


Mrigashira Nakshatra 2021 Tarihleri

25 Ocak 20218 Temmuz 2021
21-22 Şubat 20214 Ağustos 2021
21 Mart 20211 Eylül 2021
17 Nisan 202125 Ekim 2021
14-15 Mayıs 202121-22 Kasım 2021
11 Haziran 202119 Aralık 2021

Mrigashira Nakshatra Padalar

Mrigashira Nakshatra 1. Pada: Aslan Navamsa’da bulunur ve Güneş tarafından yönetilir. Bu insanlar çok yaratıcı ve sanatsaldırlar. Eğitilecekler ve güzelliklerine daha fazla önem vereceklerdir. 

Mrigashira Nakshatra 2. Pada: Mrigashira nakshatra’nın 2. Padası, Merkür tarafından yönetilen Başak Navamsa’ya düşer. Bu tür insanlar iletişimsel ve komiktir ve aynı zamanda güçlü zihinsel yeteneklere sahiptirler. 

Mrigashira Nakshatra 3. Pada: Mrigashira’nın 3. Padası Venüs tarafından yönetilen Terazi Navamsa’da yer alır. Yerlilerin ana odak noktası maddi kazanç olacaktır. 

Mrigashira Nakshatra 4. Pada: 4. pada Mars tarafından yönetilen Akrep Navamsa’da yer alır. Bu insanlar çok tartışmacı ve diğer insanların hayatlarını kara kara düşünmeye çok ilgi duyarlar.

Mrigashira Nakshatra İçin 2021 Burç Beklentileri

2021 Nakshatra Astrolojisine göre yerlilerin sağlıklarına dikkat etmesi gerekiyor. Aksi takdirde yıl başında sağlıklarından dolayı sıkıntı yaşayabilirler. 14 Şubat’tan Mayıs’a kadar olan zaman size yardımcı olabilir. Bunun yanı sıra, çocuk sahibi olmak isteyen yerliler müjdeyi alabilirler. Muhtemelen bir çocukla kutsanacaksınız. 

26 Eylül’den itibaren sağlıkları açısından olumlu sonuçlar alıyor olabilirler ve buna bağlı olarak huzur bulabilirler. Bu dönem aile açısından da faydalı olacaktır. 

Olumlu Aylar: Şubat, Nisan, Ağustos ve Kasım 2021.

Olumsuz Aylar: Ocak, Haziran, Ekim ve Aralık 2021

Nötr Aylar: Mart, Mayıs, Temmuz ve Eylül 2021

2021 yılı karışık olacak. Mrigashira Nakshatra, Pada 1 altında doğanlar, kariyer konularında taviz vermek zorunda kalacaklar. Pada 2’de doğanlar skandal veya işyeri politikalarının kurbanı olabilirler. Mrigashira Nakshatra Pada 3, iş kaybı da dahil olmak üzere ciddi kariyer sorunları oluşabilir ve Mrigashira Pada 4 için de, uzun zamandır sevdikleri tüm arzularını yerine getirme olasılıkları olacaktır.

Mrigashira Nakshatra’nın Tüm Yaşam Alanları için 2021 Vedik Astrolojisi Tahmini

Kariyer ve İş Falı 2021

Kariyeriniz söz konusu olduğunda şikayet etmeyi bırakın ve kariyer konularında yenilikçi olmaya çalışın. Dürüst bir yaklaşım, bu yıl birçok sorunu çözmenizi sağlayacaktır. Yeni iş arayanların tetikte olması ve kayıtsız kalmaktan kaçınması gerekir. 

Devletle ilgili iş arayanlar, birkaç fırsatla karşılaşacak, ancak küçük hayal kırıklıklarıyla da karşılaşacaklar. Lakin işler daha sonra düzelmeye başlayacak. Kariyer odağı yaşamınıza zarar verebileceğinden, her türlü yasadışı faaliyetten kaçının.

Finans Falı 2021

Finansmanla ilgili olarak, bu dönem güvenli olacak, ancak harcama için bir yıl olmayacak. Tüm kredileriniz onaylanacak, ancak bazı aksaklıklardan sonra. Araç satın alma planlarınız gecikebilir. 

Bir akraba veya aile üyesinin yardımı ile de beklenmedik maddi kazanç elde etmek mümkün olacaktır. Ancak ailede ek bir gelir kaynağı durabilir. Piyango oyunlarında ve spekülasyonla ilgili yatırımlarda da şanslı olacaksınız. 

Aşk ve İlişki Falı 2021

Evlilik hayatında önemli bir olay öngörülmemektedir. Çocuk sahibi olmak isteyenler bir tane ile kutsanacaklardır. Romantik insanlar, aşk hayatlarını sınayacak çok sayıda beklenmedik zorluklarla karşılaşabilirler. Bu yıl çok uzun bir aradan sonra bazı eski dostlar veya akrabalarla bir araya geleceksiniz. Mutlu günler olacak. Bu yıl, evlenebilir ve sizin arzularınızı da karşılayabilir. Ancak yeniden evlenmek isteyenler için iyi bir yıl değil.

Sağlık Falı 2021 

Sağlığınız konusunda dikkatli olmalısınız. Aksi takdirde yıl başında sağlığınızdan dolayı problemlerle karşılaşabilirsiniz. Gözler veya uzuvlarla ilgili bazı sağlık sorunları gelişebilir. Ve ayrıca geleneksel ilaçları ve alıştırmaları sürdürmeye karar vermelisiniz. 

Beslenme alışkanlıklarının yanı sıra günlük rutininizi de iyileştirmeniz avantajlı olacaktır. Ayrıca, zihinsel sorunların yanı sıra seyahat konusunda da dikkatli olunması önerilir. Sekizinci ev Satürn, zihinsel stresi artırabilir. Sağlığı korumak için yoga ve meditasyon yapmak uzun vadeli sağlık için faydalı olacaktır. 

Mrigashira Nakshatra’nın Bazı İlginç Gerçekleri

Tercüme: Geyik kafası

Sembol: Geyik başı

Gezegen: Mars

Burç: Boğa ve İkizler

Tanrı: Soma (Ölümsüzlük Tanrısı)

Doğa: Yumuşak ve hassas (Mridu)

Gana: Devata Gana (Lord Gibi)

Mod: Pasif

Takımyıldızı: 4

Vücut – VarahaMihira: Gözler

Vücut – Parashara: Burun

Numara: 5

İsim Harfleri: Ve, Vo, Ka, Kee

Şanslı Harfler: V & K

Şanslı Taş: Mercan

Şanslı Renk: Gümüş, gri

Şanslı Sayılar: 9

Element: Toprak

Dosh: Pitta

Kuş: Tavuk

Yoni / Hayvan Sembolü: Dişi Yılan (Sarpa)

Ağaç: Khadira