Vedik Astrolojide Nakshatralar (Krittika Nakshatra)

Vedik Astrolojide Nakshatraların 3. yıldızı olan Krittika Nakshatra’yı okuyabilirsiniz.

Ön bilgi : Aylık burç yorumlarıVedik Astrolojiye göre Ay ve Yükselen burcunuza göre okumalısınız. Eğer Vedik Astrolojiye göre değişen Ay ve Yükselen burcunuzu bilmiyorsanız buraya tıklayarak bilgi alabilirsiniz.



Her insan, belirli bir nakshatra/yıldız etkisinde doğar. Bu Nakshatra, o kişinin bu dünyada neyi aradığını gösterir. Nakshatralar gece zodyakını temsil eder.

SAYILARI NASIL BULUYORUZ?

Ay ortalama 27 günde döner.
Zodyak 360ºdir.
360º/ 27 = 13º20’ (13 derece 20 dakika)
Her bir Nakshatra, zodyakta 13º20’dır.

Zodyak 12 evden oluşur.
360º / 12 = 30º
Her ev 30ºdir.O halde 30º/ 13º 20‘ = ortalama 2.3 Nakshatra bir evde yerleşir.
Son Nakshatranın kalan bölümü diğer eve sarkar. Böylece 360ºlik zodyak 27 adet Nakshatra tarafından kaplanır.

Her nakşatranın 4 padası ve her padanın bir elementi vardır. Her pada, 3º20’ ya karşılık gelir.

1. Pada Agni (ateş)
2. Pada Prithvi (toprak)
3. Pada Vayu (hava)
4. Pada Jala (su)


Krittika Nakshatra

Gece boyunca gökyüzünde görülebilen altı yıldız kümesi Pleiades veya Krittika olarak bilinir. Vedik astrolojiye göre Krittika, Boğa ve Koç burcunda bulunur. Egemen tanrı ‘Agni’ veya ‘Ateş’ olduğu için bir güç ve enerji kaynağı olarak kabul edilir. Çevrildiğinde Krittika adı ‘Kesici’ anlamına gelir ve sembol ‘Keskin Bir Nesne’ ile anılır. Böylece yıldızın hem yaratıcı hem de yıkıcı bir yapıya sahip olduğu söylenebilir.

Yedi Kız Kardeş’in altında doğan insanlar öfkeli karakterlerdir, saldırgan tavırları vardır. Güneş yönetici gezegendir, bu yüzden yanan doğayı açıklar. Ama aynı zamanda en üst düzeyde arınmayı da ifade eder. 

Krittika Nakshatra’da doğanlar, içlerindeki ateşi körüklemek için her zaman yeni bilgiler ve maceralar ararlar. Zihinlerini meşgul ve enerjik tutmak için fiziksel aktivitelere ihtiyaçları vardır. Maruga veya Kartikeya, altı yıldız Pleiades kümesi tarafından büyütülmüştür ve bu nedenle Krittika ile ilişkilendirilmiştir.

Bu yıldızların besleyici ve annelik nitelikleri, sert dış görünüşlerinin arkasında gizlidir. Bu nakshatra altında doğan kişiler genellikle okullarda veya üniversitelerde öğretmenlik yapmak gibi mesleklerle ilgilenirler. Krittika Nakshatra’lı insanlar keskin bir dile sahip olabilir ve her şeyde mükemmellik isteyebilirler, ancak başkalarını desteklemek için inanılmaz bir kapasiteye ve hareket etmeye devam etmek için irade gücüne ve bağımsızlığına sahiptirler. Bu yıldızı tanımlamak için “Cesaret ve Farkındalık” sözcükleri kullanılabilir. Krittika Nakshatra, Koç’ta 26 ° 40 ′ ila 10 ° 00 ′ Boğa burcu arasında değişir.

Krittika Nakshatra Erkek Karakteristikleri

Krittika Nakshatra’ya sahip bir adam çok zekidir, ancak zaman zaman hedeflerine ulaşmak için gerekli olan sabrını kaybeder ve bu nedenle büyük bir ısrar gerektirir. Hiçbirinde gerçek bir ilerleme kaydetmeden bir projeden diğerine koşar. Bununla birlikte, kendi hedeflerine ulaşmak için sık sık onu geçerek yarışan diğer kişilere de iyi tavsiyeler verir. Bu yıldızda doğanlar, sıcakkanlı bir insan ve sahip olabileceğiniz en iyi arkadaş olurlar. Bununla birlikte, o arkadaşlık onun istediği şeyi yapmasını engellerse, arkadaşlığı derhal bir kenara bırakacaktır. Para kazanma konusunda olağanüstü bir yeteneği vardır, ancak kimseye karşı herhangi bir yükümlülük altına girmek istemez, bu da ilerlemesini önemli ölçüde yavaşlatır. Herhangi birinden yardım alması gerekse bile devam etmeye kararlı olmalıdır, çünkü bu yardımı her zaman başka bir şekilde geri verebilir.

Krittika Nakshatra Erkek: Meslek ve İlgili Alanlar 

Krittika’da doğan erkek türleri genellikle evlerinden çok uzaklara gider ve yerleşir. Yabancı bir ülke bile olabilir. İş adamı olmak istiyorsa, bunu biriyle ortaklaşa yapma fikrinden vazgeçmelidir. Devlet, kariyerinde önemli bir rol oynar ve bundan çok büyük yararlar sağlar. İşadamları, iplik ihracatı, ilaç ve el işi ürünleriyle ilgili işlerden maksimum fayda sağlayacak; bir tıp veya mühendislik alanlarında başarılı olacaktır.

Krittika Nakshatra Erkek: Uyumluluk ve Aile Hayatı

Söylenilen gibi, ‘Her başarılı erkeğin arkasında güçlü bir kadın vardır’. Bu senaryoda farklı değildir, Krittika Nakshatra’lılar genellikle evlilik hayatında şanslı olurlar. Hayat arkadaşları ev faaliyetlerini büyük bir beceriyle yönetecektir. O da sadık ve erdemli olacaktır. Ancak evlilik hayatını aksatabilecek kaçınılmaz koşullar nedeniyle ayrı yaşamak zorunda kalabilirler ve bundan tam anlamıyla yararlanamayabilirler. Bu ayrılığa, kendilerinden uzakta yaşayan ebeveynlerinden birinin sağlıksızlığı neden olabilir. Erkekler genellikle annesinin oğludur ve burada Krittika Nakshatra’nın erkekleri annelerine daha yakındır, ancak öte yandan da baba popüler bir figür olabilir, çünkü onlarla kaliteli zaman geçiremeyebilirler. Mücadele hayatın bir parçasıdır onlar için, 50 yaşına kadar çok mücadele etmesi gerekecektir, olumlu tarafı 25-35/50-56 arası dönemleri çok güzel geçecektir.

Krittika Nakshatra Erkek: Sağlık ve Refah 

Krittika Nakshatra’lılar genellikle besleyici besinler yemeyerek sağlıklarını ihmal ederler. Genellikle karşılaştıkları sağlık sorunları dişler, sıtma, tüberküloz, beyin ateşi, kaza sonucu oluşan yaralar ve zayıf görmeleriyle ilgilidir.

Krittika Nakshatra Kadın Karakteristikleri

Dişilerin hassas oldukları ve duygu dolu hormonlara sahip oldukları söylenir ancak bu, başkalarının duygusal şantajına yenik düştüğü anlamına gelmez. Krittika Nakshatra’nın kadınları tüm duygulara sahiptir ve içten içe güçlüdür, bazıları kibirli olarak yanlış yorumlanabilir, çünkü acı çekmek zorunda kalır. Ayrıca, kavgacı ve ağırlığını hem işyerinde hem de evinde verme eğilimindedir.

Krittika Nakshatra Kadın: Meslek ve İlgili Alanlar 

Bu kadınların çoğu iş bulacak kadar eğitimli değildir, bu yüzden genellikle ev hanımı olurlar. Ayrıca geçimini tarım veya inşaat alanlarında işçi olarak da kazanabilirler. Ancak eğitim aldığında ise idari memur, öğretmen, doktor ve hatta mühendis olarak çalışabilir.

Krittika Nakshatra Kadın: Uyumluluk ve Aile hayatı

Bu Nakshatra’nın kadınları, mutlu bir evlilik hayatı yaşayamaz. Kaçınılmaz koşullar nedeniyle ayrı yaşamak zorunda kalabilirler. Hamile kalamayabilir ya da bazı durumlar gereği 37 yaşının sonlarına kadar evlenemeyebilirler. Eşinin akrabaları ile araları iyi olsa bile sağlıklı bir ilişki sürdüremezler, çünkü eşlerinin akrabalarını anlayamazlar. Hayali bir dünyada yaşarlar, bu nedenle çoğu zaman kendini yalnız hissedeceklerdir.

Krittika Nakshatra Kadın: Sağlık ve Esenlik

Krittika Nakshatra’nın dişilerinin, stres ve gerginlikleriyle ilgili bazı sağlık sorunlarıyla karşılaştıkları gözlemlenmektedir. Bazen tüberkülozdan da etkilenebilirler.

Krittika Nakshatra 2021 Tarihleri

22 Ocak 20215 Temmuz 2021
18 Şubat 20211 ve 28 Ağustos 2021
18 Mart 202125 Eylül 2021
14 Nisan 202122 Ekim 2021
11 Mayıs 202118 Kasım 2021
7 Haziran 202115 Aralık 2021

Krittika Nakshatra Padalar

Krittika Nakshatra 1. Pada: Bu Krittika Nakshatra’nın ilk padası, Jüpiter tarafından yönetilen Yay Navamsa’ya düşer. Burada odak noktası cömertliktir. Cesaretleri, orduda kariyer yapmak istemelerine bile neden olabilir. Gezegenler ona güç, dayanıklılık ve irade verir.

Krittika Nakshatra 2. Pada: Bu Krittika Nakshatra’nın ikinci padası, Satürn tarafından yönetilen Oğlak Navamsa’ya düşer. Burada odak noktası etiktir, ancak ruhsal olmaktan ziyade daha maddi bir görünüm vardır.

Krittika Nakshatra 3. Pada: Bu Krittika Nakshatra’nın üçüncü padası, yine Satürn tarafından yönetilen Kova Navamsa’ya düşer. Cömert ve şefkatli olacaktır. Buradaki odak noktası öğrenmek ve bilgi biriktirmektir.

Krittika Nakshatra 4. Pada: Bu Krittika Nakshatra’nın dördüncü padası, Jüpiter tarafından yönetilen Balık Navamsa’ya düşer. Bu padanın önemi, maddi rahatlık konusunda son derece bilinçli olması ve bunları elde etme çabalarının teşvik edilmesidir.

Krittika Nakshatra İçin 2021 Burç Beklentileri

2021 Krittika Nakshatra, ailenizde gergin durumlar olabileceğini öngörüyor. Bunun için öfkenizi kaybetmemeniz ve aile üyelerinizle herhangi bir kavga başlatmamanız tavsiye edilir. Şubat ayının ikinci kısmı sizin lehinize çalışacak ve kaybettiğiniz eşyayı veya beğendiğiniz bir eşyayı geri alabileceksiniz. Bu yıl öğrencilerin çok çalışmaları gerekiyor, aksi takdirde sonuçlar cesaret kırıcı olabilir. Öfkenizi 19 Şubat’tan 11 Nisan’a kadar kontrol altında tutmalısınız. İş açısından bakıldığında, her şey gelişecek ve finansman konuları devreye girecek. Sonuç olarak işinizi genişletecek ve büyüteceksiniz. Büyüme ile birlikte zihinsel stres gelebilir, böyle bir durumda kendinize iyi bakmanız gerekir. Batıl inançlı olmayın veya Kasım ayından yıl sonuna kadar alışılmışın dışında bir tavır takınmayın. Sevdiklerinizle biraz kaliteli zamanlar geçirin, sizin lehinize çalışacaktır.

Olumlu Aylar: Nisan, Mayıs, Kasım ve Aralık

Olumsuz Aylar: Ocak, Şubat, Eylül ve Ekim

Nötr Aylar: Mart, Haziran, Temmuz ve Ağustos

Krittika Nakshatra’nın Tüm Yaşam Alanları için 2021 Vedik Astrolojisi Tahmini

Kariyer ve İş Falı 2021

Krittika Nakshatra 2021, tüm profesyoneller için harika bir yıl öngörüyor. Bazı finansal iniş ve çıkışlara rağmen, kariyerinizde istikrar kazanacaksınız. Bunun nedeni, Jüpiter ve Satürn’ün yılın başında 10. Evinizde birleşecek olmasıdır. Bu birleşim Darmakarmadipatya Yoga’yı doğurur, yani eylem ve görev güçlerini birleştirir. Yıldızlar, aynı zamanda uluslararası müşterilerle çalışacağınızı ve tanışmak için seyahat edeceğinizi söylüyor.

İş transferleri de gündemde olacak. İşyerinizde daha yüksek bir pozisyon elde ettiyseniz, işleri altınızda çalışanlara kolaylıkla devredebilirsiniz, size karşı işlerini sadakatle yapacaklardır. Ancak, Şubat ve Mart aylarında gözlerinizi ve kulaklarınızı açık tutun, çünkü bazı kötü niyetli kişiler tarafından itibarınızın zedelenmesi için dertler yaratılmaya çalışılabilir. Bir işiniz varsa veya serbest meslek sahibiyseniz, çok daha dikkatli olmalısınız. Olumlu tarafta ise, bir gayrimenkul veya emlak işine sahip olan Krittika Nakshatra’lılar, servetlerinin biriktiğini görebilirler. Genel olarak kariyer açısından 2021 sizin için verimli bir yıl olacaktır.

Aşk ve İlişki Falı 2021

4. Evinizde ikamet eden Jüpiter ve Satürn yıla olumlu bir notla başlayacak ve evinize huzur, ilerleme getirecek. Ancak Rahu, 2. Evinizde yan tarafta kalıyor, bu nedenle öfkenizi kontrol altında tutmanız ve aile üyelerinize zarar verebileceği için sert ve aceleci sözler kullanmaktan kaçınmanız önerilir. 

1. Evdeki Mars ve 10. Evdeki Satürn ile yılın başlangıcı zor olabilir ve aşk hayatınızı da test edebilir. Nisan-Eylül ve Kasım ortası sevgi sizin için havalarda uçuşacak ve kişisel hayatınızın tadını çıkaracaksınız. Hatta bazıları bir adım öteye gidip, evlenebilirler. Venüs’ün 11. Evinizde adım atacağı Şubat ve Mart aylarında, evlilik hayatınızın gerginliği yatışacaktır. Yıl güzel enerjilerle dolu ve sizi bir bebekle taçlandırabilir. Halihazırda çocuk sahibi olanlar, onların eğitimlerinde iyi ilerleme kaydetmeleri için çalışacaklar.

Finans Falı 2021

2021 sizin için bazı finansal iniş-çıkışlar getirecek. Rahu 2. Evinizde kalıyor ve pek çok finansal fırsatı getirmeyi planlıyor ancak dikkatli olmalısınız. Her türlü riskli finansal yatırım yapmaktan kaçınmalısınız. Bununla birlikte, Jüpiter yılın ikinci yarısında 11. Evinizde yerini alacağından, önemli bir gelişme görebilirsiniz. Satürn 4. evinizde olacağı için de bir mülk veya araç satın alma şansınızı artıracaktır. Ancak çok para harcamayın, çünkü yıl sonuna doğru bazı mali sıkıntılar olabilir. Ebeveynlerinizin sağlığı biraz zarar görebilir ve bu da tıbbi masraflar şeklinde masraflara davetiye çıkarabilir.

Sağlık Falı 2021 

Krittika Nakshatra’da doğanlar, 2021’de bazı sağlık sorunlarıyla ilgili zorluklar yaşayabilirler. Kişi, fazladan iş yükü nedeniyle muhtemelen stresli ve aşırı yorgun hissedecektir. Bu, kalça problemleri ve ofis masanızda çok uzun süre oturmaktan kaynaklanan sırt ağrıları gibi bazı sağlık sorunlarına neden olabilir. Yıldızlar, 2. Evinizdeki Rahu’nun ve 8. Evinizdeki Ketu’nun, muhtemelen abur cubur tüketimiyle ilgili bazı bağırsak ve sindirimle ilgili sorunlar yaşayabileceğinizi tahmin ediyor. Sağlığınıza iyi bakmanız, tüm sağlıksız yiyecekleri bırakmanız ve sağlıklı beslenmeniz, ayrıca günlük olarak yoga ve meditasyon yapmanız gerekiyor. Bu, stresinizi azaltacak ve sağlık sorunlarınızın daha hızlı üstesinden gelmenizi sağlayacaktır. Bununla birlikte uzun süren hastalıklara yakalanmama şansınız yükselecektir.

Krittika Nakshatra’nın Bazı İlginç Gerçekleri

Tercüme: Kesici

Sembol: Jilet, Balta veya Alev

Gezegen: Güneş

Tanrı: Agni (Ateş)

Vücut – VarahaMihira: Kalça, bel, bel

Vücut – Parashara: Kaşlar

Burç: Koç ve Boğa Burcu

Doğa: Keskin ve Yumuşak (Karışık)

Gana: Rakshasa (Şeytan)

Mod: Aktif

Takımyıldızı: 6

Cinsiyet: Kadın

Dosha: Kapha

Element: Toprak

Şanslı Renk: Beyaz

İsim Harfleri: Ah, Ee, Oo, Ay

Şanslı Harfler: A, I, U & V

Şanslı Taş: Yakut

Şanslı Sayılar: 1 ve 3

Hayvan Sembolü: Dişi Koyun

Kuş: Tavuskuşu

Ağaç: İncir