Vedik Astrolojide Nakshatralar (Jyeshta Nakshatra)

Vedik Astrolojide Nakshatraların 18. yıldızı olan Jyeshta Nakshatra’yı okuyabilirsiniz.

Ön bilgi : Aylık burç yorumlarıVedik Astrolojiye göre Ay ve Yükselen burcunuza göre okumalısınız. Eğer Vedik Astrolojiye göre değişen Ay ve Yükselen burcunuzu bilmiyorsanız buraya tıklayarak bilgi alabilirsiniz.



Her insan, belirli bir nakshatra/yıldız etkisinde doğar. Bu Nakshatra, o kişinin bu dünyada neyi aradığını gösterir. Nakshatralar gece zodyakını temsil eder.

SAYILARI NASIL BULUYORUZ?

Ay ortalama 27 günde döner.
Zodyak 360ºdir.
360º/ 27 = 13º20’ (13 derece 20 dakika)
Her bir Nakshatra, zodyakta 13º20’dır.

Zodyak 12 evden oluşur.
360º / 12 = 30º
Her ev 30ºdir.O halde 30º/ 13º 20‘ = ortalama 2.3 Nakshatra bir evde yerleşir.
Son Nakshatranın kalan bölümü diğer eve sarkar. Böylece 360ºlik zodyak 27 adet Nakshatra tarafından kaplanır.

Her nakşatranın 4 padası ve her padanın bir elementi vardır. Her pada, 3º20’ ya karşılık gelir.

1. Pada Agni (ateş)
2. Pada Prithvi (toprak)
3. Pada Vayu (hava)
4. Pada Jala (su)


Jyeshta Nakshatra

Yönetici tanrısı Indra’nın görkemli niteliklerini yansıtan Jyeshtha Nakshatra, maddi zenginlik, ihtişam ve başarının genel nitelikleriyle diğerlerinden ayrılır. Jyeshta Nakshatra’nın muhafazakarlık, düşünceli olma ve insani eylemlere vurgu yapma gibi genel nitelikleri, Indra’nın savunma yönünü sürdürmek için öne çıkan kaynağıdır. Jyeshta, Magha’nınki ile başlayarak nakshatranın ikinci düzenlemesini tam bir daire içine alır.

Bu nakshatra Merkür tarafından kontrol edilir ve Akrep burcunda 16º40′ ile 30º derecelerde bulunur. Nakshatra Vedik Astroloji 2021’e göre yıl başlangıcı, iş amacınıza göre sizin için inanılmaz derecede avantajlı olacaktır.

Jyeshta Nakshatra Erkek Karakteristikleri

Jyeshta Nakshatra’nın erkek bireyi çok saf fikirlidir. Bununla birlikte, niteliklerini göstermeye inanmadığı için, diğerleri onun özelliklerini fark etmeyebilir. Ayrıca, birisinin kendisine verdiği bilgiler ne kadar ayrıcalıklı olursa olsun sır saklayamaz. Bu nedenle hassas konuları onunla paylaşmamanız daha iyidir. Açık görüşlülüğü o kadar ileri götürürler ki, birine söyleyecekleri bir şey olduğunda, Jyeshta bireyleri o şey ağızlarından çıkana kadar uyuyamazlar bile. Bu bireyler, inatçı olabilirler, bu nedenle genellikle yaşamda sorunlarla karşı karşıya kalırlar. Ayrıca kimsenin tavsiyesine uymaz, sadece vicdanını dinler.

Jyeshta Nakshatra Erkek: Meslek ve İlgili Alanlar 

Jyeshta Nakshatra’nın erkek bireyi, eğitim ya da iş için genç yaşta evini terk eder. Kendi yöntem ve standartlarıyla hayatını kazanmak ister. Zorlu ve samimi bir işçidir ve bu nedenle daha hızlı ilerler. Bununla birlikte, iş değişiklikleri de sık yaşanır. 50 yaşına kadar çok mücadele etmesi ve ancak ondan sonra her şeyin düzene girmesi gerekebilir. En sıkıntılı dönem, her türlü problemle yüzleşmek zorunda kalacağı 18-26 yaşları arasında olacaktır. Bu nedenle, sakin kalması ve her şeyi olgun bir şekilde halletmesi ve daha iyi zamanların gelmesini sabırla beklemesi tavsiye edilir.

Jyeshta Nakshatra Erkek: Uyumluluk ve Aile Hayatı

Bu Nakshatra’nın bireyleri kardeşlerinden veya annesinden herhangi bir destek bekleyemez. Yakın aile üyeleri genellikle bireyselliklerini korumak istedikleri ve bağımsız düşünürler oldukları için ondan hoşlanmazlar. Eşi bile ona hükmedebilir. Genel olarak, evlilik hayatı pürüzsüz ve uyumlu olacaktır. Zaman zaman ufak tefek sağlık sorunları yaşayabilir, ama çok önemli olmayacaktır.

Jyeshta Nakshatra Erkek: Sağlık ve Refah 

Jyeshta Nakshatra’nın erkek bireyi, soğuk algınlığı, mide sorunları, astım atakları, dizanteri, sık sık ateş ve ellerde ve omuzlarda ağrı gibi sağlık sorunları yaşayabilir.

Jyeshta Nakshatra Kadın Karakteristikleri

Jyeshta Nakshatra’nın kadın bireyi aşırı duyarlıdır, çok kıskanabilir ve aynı zamanda çok sever. Zeki, düşünceli ve sezgiseldir. Ayrıca başkalarının onun hakkında sahip olduğu görüşleri öğrenmeye de heveslidir. Ev aktivitelerini çok organize bir şekilde yürütür.

Jyeshta Nakshatra Kadın: Meslek ve İlgili Alanlar 

Ortalama akademik niteliklere sahiptir. Evde kendi başına mutlu, kocasının başarısının tadını çıkarır. Bu nedenle, bu nakshatranın çoğu kadın bireyinin ailenin üyelerini kazanmadığı görülmüştür.

Jyeshta Nakshatra Kadın: Uyumluluk ve Aile Hayatı

Genellikle herhangi bir nedenle evde uyumu sağlayamaz. Ayrıca, genellikle çocuksuz kaldığı ve kayınpederi tarafından huzursuz edildiği gözlemlenmiştir. Komşuları ve akrabaları ile etkileşimde titiz davranır çünkü genellikle hayatını zehirleyen kişiler onlardır. Hayatında akıl huzuru bulmayı çok zor bulur. 

Jyeshta Nakshatra Kadın: Sağlık ve Esenlik

Jyeshta Nakshatra’nın dişi bireyleri mükemmel ölçüde sağlıklı olmazlar. Rahim problemlerine veya ellerde ve omuzlarda ağrıya eğilimlidirler.

Jyeshta Nakshatra 2021 Tarihleri

11 Ocak 202121 Temmuz 2021
7 Şubat 202117 Ağustos 2021
6 Mart 202114 Eylül 2021
3 ve 30 Nisan 202111 Ekim 2021
27 Mayıs 20217 Kasım 2021
24 Haziran 20215 Aralık 2021

Jyeshta Nakshatra Padalar

Jyeshta Nakshatra 1. Pada: Bu nakshatranın ilk padası, Jüpiter tarafından yönetilen Yay Navamsa’ya düşer. Finansal çıkarlar sizi meşgul edecektir. Daha yüksek öğrenim görmek istersiniz. Bu pada doğan bireyler çok cömerttir.

Jyeshta Nakshatra 2. Pada: Jyeshta Nakshatra’nın ikinci padası, Satürn tarafından yönetilen Oğlak Navamsa’ya düşer. Bu sorumlu bir aşamadır ve uygun olanı değil doğru olanı yapmanız gerekir. 

Jyeshta Nakshatra 3. Pada: Bu Jyeshta Nakshatra’nın üçüncü padası, Satürn tarafından yönetilen Kova Navamsa’ya düşer. Burada bireyler başkalarının ihtiyaçlarına duyarlıdır ve onlara yardım etmek için kapasiteleri dahilinde her şeyi yaparlar. Lakin garip cinsel ilişkilere hapsolmamaya dikkat etmelidirler.

Jyeshta Nakshatra 4. Pada: Bu Jyeshta Nakshatra’nın dördüncü padası, Jüpiter tarafından yönetilen Balık Navamsa’ya düşer . Bu aşamada duygulara kapılmanız sizin için kolaydır. Kişi çocukları sever ve egzotik bilimleri keşfetmekle çok ilgilenir.

Jyeshta Nakshatra İçin 2021 Burç Beklentileri

Jyeshta, gece gökyüzünde muhteşem kırmızı yıldız Antares olarak tanınır. Bu yıldız, Akrep burcunun merkezinde bulunur ve normalde bizim Güneş’imizden daha büyüktür. Jyeshta “en büyüğü” ima eder ve yıldızla ilgili üstünlüktür. Bu yıldızın altında doğan bireylerin olağanüstü başarı konusunda bir sınırı vardır. Bununla birlikte, başlangıçta iç çatışmalarını nasıl yöneteceklerini ve kapasitelerini verimli bir şekilde nasıl kullanacaklarını bulmaları gerekir. Jyeshta’nın sembolü, Lord Vishnu ve Merkür’ün enerjisiyle konuşan bir küpe veya şemsiyedir. Bu, entelektüel yeteneklerin güvencesini verir. Jyeshta yönetimi altında dünyaya gelenler, savunmasız veya ezilenleri koruyacaklardır. Yönetici Lord Indra, zeki ve korkusuz bir doğa verir. 

Olumlu Aylar: Ocak, Nisan, Ağustos, Eylül ve Aralık

Olumsuz Aylar: Şubat, Haziran, Temmuz ve Ekim

Nötr Aylar: Mart, Mayıs ve Kasım

Jyeshta Nakshatra’nın bireyleri büyük günlerini Ocak, Nisan, Ağustos, Eylül ve Aralık aylarında planlayabilirler. Bunlar, 2021 yılı için en verimli aylardır. Bu dönemlerdeki gezegen hareketleri iyi şanslar getirecek ve somut yardımlarıyla size geri dönecektir. Önümüzdeki Şubat, Haziran, Temmuz ve Ekim aylarında birkaç zorluk olabilir. Bu nedenle, nakshatranız üzerindeki gezegen hareketlerinin etkilerini hatırlayarak dönem için düzenlemelerinizi yeniden planlamalısınız. 

Jyeshta Nakshatra’nın Tüm Yaşam Alanları için 2021 Vedik Astrolojisi Tahmini

Kariyer ve İş Falı 2021

Jyeshta Nakshatra burcunun işaret ettiği gibi, bireyler sürekli olarak karışık bir yaşama sahip olacaklar. Güneş, profesyonel evinizin yönetici lordudur. Oğlak burcundan ve Kova burcundan geçecek ve bireylerden bir ton zor iş talep edecektir. Bu yıl mesleğiniz için neyin yararlı olabileceğine dair keskin bir bilinçle başlayacaksınız. Nisan ayından itibaren, profesyonel cephede bir zemin elde etmeniz için birçok şansınız olacağını keşfedeceksiniz. 

Aşk ve İlişki Falı 2021

Aşk ve evliliğin 2021’de Jyeshta Nakshatra’nın bireyleri için elverişli olması bekleniyor. Bekar bireyler, partnerleriyle coşkulu anlar yaşayacaklar. 2021 yılı ilerledikçe, partneriniz son derece anlayışlı olacak. Tek olan bireyler, bu yıl içinde en uygun partnerleri bulabilirler. Ciddi bir ilişki içinde olanlar, evlenerek ilişkilerini bir sonraki seviyeye taşıyabilirler. Sevginin ve duyguların efendisi Jüpiter, 2021’de neşe getirecektir. Jüpiter’in bu gelişimi aşk hayatınızda faydalı sonuçlar sağlayacaktır. 

Bunun dışında Rahu, zamanla evlilikte, arkadaşlarınız arasında yanlış anlaşılmalara neden olacak ve ilişkiler arasında zıtlıklar yaratacaktır. Evlilik hayatınızda uyumu sürdürmek için ekstra bir çabada bulunmanız gerekir.

Finans Falı 2021

Jüpiter, servet evinizin hükümdarlığına sahiptir ve finansınızla tanımlanan sorunları denetler. Jüpiter, transit geçişi sırasında komşularınızı, akrabalarınızı ve kardeşlerinizi temsil eden yere gidecek ve parasal cephede faydalı sonuçlar sunacaktır. 

Jyeshta Nakshatra bireyleri, yılın başında veya ortasında aileleri ile uzun bir tatil planlayabilirler. Bunun nedeni, Jüpiter’in bu dönemde Oğlak burcundan geçerek güzergah öğelerinizi faaliyete geçirmesidir. 

Ketu’nun burcunuzdaki durumu, parasal yardımlar getirerek sizin için yararlı olabilir. Gezegen gelişimi, Jyeshta bireylerinin zorlukların ortasında aile üyelerinden kolayca maddi yardım alacaklarını gösteriyor. 

Sağlık Falı 2021 

Bireyler bu yıl küçük tıbbi sorunların kötü etkilerini yaşayabilir. Ketu, ilk evinizde kalmaya devam edecek ve rahatsızlıkları beraberinde getirecek. Yılın başında daha dikkatli olmalısınız ve gelecekteki beklenmedik sorunlardan uzak durmak için tedbirli adımlar atmalısınız.

Dahası, Mars hem 6. hem de 1. evin lordluğuna sahiptir. Ocaktan 22 Şubat’a kadar hastalıkların yerine geçecektir. 

Yılın başlangıcı ve orta dönemi, refahlık açısından bir şekilde sınanacaktır. Sürekli olarak iyi bir diyet düzenine sahip olmanız önerilir. Bunun yanı sıra, tıbbi konuları kontrol altında tutmak için yoga yapmalı ve yıl boyunca bazı hafif aktiviteler yapmalısınız.

Jyeshta Nakshatra’nın Bazı İlginç Gerçekleri

Tercüme: En büyük

Sembol: Yuvarlak koruyucu muska

Gezegen: Merkür

Burç: Akrep

Tanrı: Indra

Doğa: Keskin veya Korkunç (Tikshna)

Gana: Rakshasha Gana

Mod: Aktif

Takımyıldız: 18

Vücut – VarahaMihira: Boyun

Vücut – Parashara: Üst kalçalar

Numara: 18

İsim Harfleri: No, Ya, Yi, Yu

Şanslı Harfler: N & Y

Şanslı Taş: Zümrüt

Şanslı Renk: Krem

Şanslı Sayılar: 5

Element: Hava

Kuş: Jakoben Guguk Kuşu

Yoni / Hayvan Sembolü: Bir Erkek Geyik

Ağaç: Shaamali (Pamuk ağacı)