Vedik Astrolojide Nakshatralar (Pushya Nakshatra)

Vedik Astrolojide Nakshatraların 8. yıldızı olan Pushya Nakshatra’yı okuyabilirsiniz.

Ön bilgi : Aylık burç yorumlarıVedik Astrolojiye göre Ay ve Yükselen burcunuza göre okumalısınız. Eğer Vedik Astrolojiye göre değişen Ay ve Yükselen burcunuzu bilmiyorsanız buraya tıklayarak bilgi alabilirsiniz.



Her insan, belirli bir nakshatra/yıldız etkisinde doğar. Bu Nakshatra, o kişinin bu dünyada neyi aradığını gösterir. Nakshatralar gece zodyakını temsil eder.

SAYILARI NASIL BULUYORUZ?

Ay ortalama 27 günde döner.
Zodyak 360ºdir.
360º/ 27 = 13º20’ (13 derece 20 dakika)
Her bir Nakshatra, zodyakta 13º20’dır.

Zodyak 12 evden oluşur.
360º / 12 = 30º
Her ev 30ºdir.O halde 30º/ 13º 20‘ = ortalama 2.3 Nakshatra bir evde yerleşir.
Son Nakshatranın kalan bölümü diğer eve sarkar. Böylece 360ºlik zodyak 27 adet Nakshatra tarafından kaplanır.

Her nakşatranın 4 padası ve her padanın bir elementi vardır. Her pada, 3º20’ ya karşılık gelir.

1. Pada Agni (ateş)
2. Pada Prithvi (toprak)
3. Pada Vayu (hava)
4. Pada Jala (su)


Pushya Nakshatra

Zodyak kuşağının sekizinci takımyıldızı, Sanskritçe’de Pushya veya Pushti, kelimenin tam anlamıyla bu yıldızın özünü ifade eden “besleyici” olarak çevrilmiştir . Adından da anlaşılacağı gibi bu yıldız yerlilere güç ve enerji verecektir. Sembolik olarak parlaklığın yokluğuyla işaretlenen bu nakshatra, bir ineğin memesi olarak temsil edilir ve bu da beslenme anlamına gelir. Dolayısıyla, bu kişilerde boyun eğmek, ilgilenmek ve beslemek doğal olarak gelir. 

Pushya, iki dev tarafından yönetildiği için 27 takımyıldız arasında en sevilen nakshatralardan biridir ve büyüme gezegeni Jüpiter ve Karma Satürn gezegenidir. Bu nedenle, manevi uğraşları taşımak için uygun bir nakshatradır.

Pushya Nakshatra, Yengeç Burcunda 3º 2′ ila 16º 4′ derece arasında değişir ve Maha Nakshatra veya son derece hayırlı nakshatra olarak da bilinir. Bu nakshatra altında doğanlar, büyümek, ilgilenmek ve korumak için gayret sarf ederler. Aşırı rahat ya da katı olduğu için hayatta dengeli bir yaklaşıma ihtiyaç duyacaktır. 

Pushya Nakshatra Erkek Karakteristikleri

Pushya Nakshatra’nın erkeği duygusal olarak zayıftır. Karar vermekte zorlanır. İyi davranışları vardır ama bu sadece bencil bir ilgi içindir. Bu kişi açıkça ikiyüzlüdür çünkü içeride negatiflik hissediyor olsa da, dışarıdan pozitif olduğunu gösterecektir. Herkesin saygı duymasını bekler ama kendisi kimseye saygı göstermez. Övgü, egosunu şişirirken, eleştiri onu bastırır. Nadiren güçlü bağlar kurduğu görülmüştür. Kötü arkadaşlara düşmesi çok kolaydır, bu yüzden arkadaşlarını seçerken iki kat daha dikkatli olmalıdır.

Pushya Nakshatra Erkek: Meslek ve İlgili Alanlar 

Pushya Nakshatra’nın erkeği, üstesinden gelip gelemeyeceğine bakılmaksızın, herhangi bir işi yapmak için herhangi bir fırsata muhtemelen atlayacaktır. Bu genellikle başarısızlığa ve hayal kırıklığına yol açar. Bir an için durursa ve yapmak istediği işte işler zorlaşırsa, o işi üstlenir. Bu senaryoya göre, dünyadaki hiçbir güç, seçtiği alanda yüceliğe ulaşmasını engelleyemez. Aynı zamanda güçlü bir iradeye sahiptir ve hedeflerine ulaşmak için zor engellerin üstesinden gelir.

Pushya Nakshatra Erkek: Uyumluluk ve Aile Hayatı

Pushya Nakshatra’nın erkeği, aile hayatında birçok sorunla karşılaşmak zorunda ve günlük ihtiyaçları için bile arkadaşlarına ve akrabalarına bağımlı olmak zorunda kalacaktır. Ancak çocukluğunda yoksulluğu gördüğü için büyüdüğünde zengin olmak için güçlü bir irade geliştirir. İş için ailesinden uzak durması gerekebilir, ancak eşine ve çocuklarına çok bağlı olabilir.

Pushya Nakshatra Erkek: Sağlık ve Refah 

Pushya Nakshatra’nın erkeğinin sağlığı, 15 yaşına kadar birçok sağlık sorunuyla karşı karşıya kalacak, ancak bundan sonra nispeten hastalıksız bir yaşam sürdürecektir.

Pushya Nakshatra Kadın Karakteristikleri

Pushya Nakshatra’nın kadınının barışı yaşaması pek olası değildir. Çok sevimli bir karaktere ve huzurlu bir doğaya sahip olmasına, yaşlılara karşı çok itaatkar olmasına rağmen, karşılığında sadece kötü muamele görür. Dindardır ve evlendiği ailenin tüm ritüellerini takip eder.

Pushya Nakshatra Kadın: Meslek ve İlgili Alanlar 

Pushya’nın kadını muhtemelen araziden, binalardan ve mülkten çok şey kazanacaktır. Eğer profesyonelse, şirkette çok önemli bir görevde çalışıyor olması muhtemeldir.

Pushya Nakshatra Kadın: Uyumluluk ve Aile Hayatı

Pushya Nakshatra’nın kadını, kocası tarafından sadakatsizlikten sık sık şüphelenilir. Bu, kendisini kocasına ve kayınpederine dürüstçe ifade edememesi nedeniyle, yanlış anlaşılmalardan dolayı olur. Önce içten içe dürüst olmalıdır, sonra iç dürüstlüğünün sonunda dışarıya yansımaya başlayacağını görecektir.

Pushya Nakshatra Kadın: Sağlık ve Esenlik

Bu kişinin sağlığı 20 yaşına kadar pek iyi olmayacaktır. Tüberküloz, sarılık, cilt hastalıkları ve mide ülseri gibi pek çok rahatsızlıktan muzdarip olabilirler.

Pushya Nakshatra 2021 Tarihleri

1 ve 28 Ocak 202111 Temmuz 2021
25 Şubat 20218 Ağustos 2021
24 Mart 20214 Eylül 2021
20 Nisan 20211 ve 29 Ekim 2021
18 Mayıs 202125 Kasım 2021
14 Haziran 2021 22 Aralık 2021

Pushya Nakshatra Padalar

Pushya Nakshatra 1. Pada: Pushya Nakshatra’nın ilk padası, Güneş tarafından yönetilen Aslan Navamsa’ya düşer. Burada odak noktası başarı, zenginlik, aile ve ataların gururudur. Gezegenlerden güçlü destek vardır.

Pushya Nakshatra 2. Pada: Pushya Nakshatra’nın ikinci padası, Merkür tarafından yönetilen Başak Navamsa’ya düşer. Burada odak noktası, çalışkanlık, profesyonellerin başarılarıdır. İyi sonuçlar elde edilir.

Pushya Nakshatra 3. Pada: Pushya Nakshatra’nın üçüncü padası, Venüs’ün yönettiği Terazi Navamsa’ya düşer. Buradaki odak noktası ev, lüks ve yaratık konforlarıdır. Buradaki elverişli gezegenler Merkür, Satürn, Venüs ve Ay’dır.

Pushya Nakshatra 4. Pada: Pushya Nakshatra’nın dördüncü padası, Mars tarafından yönetilen Akrep Navamsa’ya düşer. Yerli ile göksel güçlerle bağlantı kurmaya çalışan gizli yönleri temsil eder. Hoşgörüsüzlük ve başkalarına aşırı bağımlılık gibi olumsuz özellikler de burada kendini gösterir.

Pushya Nakshatra İçin 2021 Burç Beklentileri

Pushya Nakshatra doğumlular için tüm umutlar ve beklentiler canlı olacaktır. Zodyağınız farklı zaman noktalarında, evinde Güneş, Merkür, Venüs, Ay ve Mars’ı barındıracaktır. Ek olarak, Oğlak burcundaki ve Kova burcundaki ilerici ve gerici Jüpiter ve Oğlak burcunda daha güçlü hale gelen katı öğretmen Satürn kesinlikle hayatınıza değişiklikler getirecektir. Yıl boyunca sırasıyla Boğa ve Akrep’te geçiş yapan gölge gezegenleri, Rahu ve Ketu geçişlerini de unutmayın. Tüm bu geçişler, 2021’de farklı kavşaklar ve stelliumlar oluşturacak ve bu yılı olaylı bir yıl haline getirecektir.

Pushya Nakshatra Pada 1 doğumlular için, bekleyen tüm görevlere bir son vermeniz muhtemeldir. Sadece bu değil, aynı zamanda iş cephenizde de yüksek vitese geçeceksiniz. Pada 2’de doğanlar ilişkilerde sürtüşmelerle karşılaşabilirler. Bu yıl eylemleriniz pek çok şeyi sarsabilir. Pada 3 doğumlular için sık görülen sağlık sorunları zorlayıcı olabilir. Ayrıca, bu yıl kaza ihtimali de var, bu yüzden araç kullanırken dikkatli olun. Pada 4 doğumlular 2021’de mali cephede olumlu sonuçlar alabilirsiniz. Bununla birlikte, sıkışan veya kaybolan paranın bu aşamada geri gelmesi muhtemeldir.

Olumlu Aylar: Şubat, Mayıs, Ekim ve Kasım

Olumsuz Aylar: Ocak, Mart, Temmuz ve Eylül

Nötr Aylar: Nisan, Haziran, Ağustos ve Aralık

2021’de Şubat, Mayıs, Ekim ve Kasım ayları sizin için uygun. O halde, bu aylardaki tüm zor ve önemli şeylere devam edin. Ocak, Mart, Temmuz ve Eylül aylarında herhangi bir proje veya görevi yürütmeden önce çok dikkatli olmanız ve uygun şekilde incelemeniz gerekir. Bildiğiniz gibi bu aylarda gök olaylarının etkileri tam olarak sizin desteğinizde değildir. Ortalama sonuçlar Nisan, Haziran, Ağustos ve Aralık aylarında alınacaktır.

Pushya Nakshatra’nın Tüm Yaşam Alanları için 2021 Vedik Astrolojisi Tahmini

Kariyer ve İş Falı 2021

Bekleyen tüm görevler, işler sadece harekete geçecek olmakla kalmayacak, aynı zamanda 17 Şubat’tan itibaren sorunsuz bir şekilde devam edecek. Ayrıca, kariyerinizi değiştirmek için de umut vadeden bir zamandır. Beklenmedik veya istenmeyen birkaç sorun olabilir, ancak bu esas olarak ilgisizliğinizden kaynaklanacaktır. Odaklanma ve kararlılık bunu kolaylıkla ortadan kaldıracaktır. 

Yeni bir iş arıyorsanız, bundan daha iyi bir dönem yoktur. İşsizler bile işe başlayacaktır. Gezegensel etkiler, güçlü enerjiler desteğinizde olacak ve bu yıl hak ettiğiniz bir işe sahip olacaksınız. Ancak bu, bir devlet işi için çalışan kişiler için geçerli olmayabilir. Kesinleştirilmelerinde bazı gecikmelerle karşılaşabilirler. Ancak, iş için yurt dışına seyahat etmeniz gerekebilir. Ayrıca, 2021 yılında çok uluslu şirkette çalışma fırsatı yakalayabilirsiniz. 

Bildiğiniz gibi, küçük bir değişiklik sizin için büyük bir fark yaratabilir. Pandemik dönemler nedeniyle beklemeye alınan tüm projelerin hayata geçirilmesi muhtemeldir. Öyleyse bu uygun zamandan en iyi şekilde yararlanın.

Aşk ve İlişki Falı 2021

İlk birkaç ay sizin için elverişli olmaya devam edecek. Bununla birlikte, Satürn ve Mars’tan geçiş, dördüncü evinize açı verecektir. Böylece evli yerliler eşleriyle görüş ayrılığı yaşayacaktır. Küçük sorunlar bile uzayabilir ve bunu çözmek zorlaşabilir. Etkili çözümlerin alınamaması, ayrı kalma kararına yol açacaktır. Ancak, eşinizden ve diğer aile üyelerinizden gerekli desteği almazsanız, cesaretiniz kırılmamalıdır. 

Eğer kararlı bir ilişki içindeyseniz, bir sonraki seviyeye geçmeden önce ikinci bir düşünceye sahip olmanız en iyisidir. Başkalarına tepki vermeden önce dikkatli olun. Keskin diliniz akrabalar arasında bir gerginlik durumuna yol açabilir. Öfke göstermek sizi hiçbir yere getirmez. Hiçbir şey kalıcı değildir ve çelişkili durumlar da değildir. Barışçıl zaman yakında hakim olacaktır. 

Evliler için, yıldızlar yakında sizi bir çocukla kutsayacak. Ancak, birçoğunuz maneviyata yönelik eğilimlere sahip olacaksınız ve bu yönde bir hareket yapacaksınız. Ancak, manevi yaşam ve kişisel yaşam arasında bir denge kurmaya çalışın.

Finans Falı 2021

Mali cephede, başlangıçta güçlü sonuçlar alacaksınız. Ancak yılın ikinci yarısında büyük kazanç veya kayıp olmayacak. Yani genel olarak, 2021 finans ve para konularında ortalama kalacaktır. Bununla birlikte, gizli kaynaklardan finansal fayda sağlama şansı da vardır. Bu da bir değişim yılı olacak. Bu yıl evinizi yenileyebilir, yeni bir araç veya başka varlıklar satın alabilirsiniz.

Birisine para iade etmeniz veya paranızı almayı beklemeniz durumunda, bu süreçte bir gecikme olabilir. Ayrıca, paranın dahil olduğu tüm konularda dikkatli olun. 2021’de bir hata yapabilirsiniz. Ancak gezegensel etkiler kaybolan şeyleri geri almanıza yardımcı olacaktır. Çocuklar nedeniyle bir miktar maddi zararlar olabilir. Bu yüzden çocuklarınıza iyi bakın.

Bu aşamada seyahat sizin için elverişli olmaya devam edecek ve başarıya ulaşmanıza yardımcı olacaktır. Bununla birlikte, yeni bir devlete veya ülkeye geçme planlarında olacaktır. Ama canını sıkma, planın yakında uygulanacak.  

Sağlık Falı 2021 

Sağlık cephesinde, 2021 yılı sizin için zorlu olmaya devam edecek. Bununla birlikte, Pushya Nakshatra doğumlularının uzuvları veya kalple ilgili sorunlarla karşılaşması muhtemeldir. Düzenli bir kontrol, sorunun daha da kötüye gitmesini önleyecektir. Mevcut tedavisi tatmin edici olmayacaktır ve bu nedenle yeni yöntemler deneyebilirsiniz. 

Jüpiter ve Satürn’ün birleşimi size bazı sağlık sorunları getirebilir. Bu nedenle, ilk çeyrekte daha dikkatli olmanız gerekebilir. Sağlıklı bir diyet ve düzenli egzersiz bu aşamada harikalar yaratabilir. Önlem, tedavi etmekten daha iyidir ve bu nedenle, herhangi bir sorun varsa aile doktorunuza danışın. Kişisel yaşamınızı ve profesyonel yaşamınızı etkileyebilir. Ancak sağlığınızı daha fazla bozduğu için stresli olmayın. Düzenli bir uyku çekin ve gezegensel etkiler yıl sonuna kadar tüm uzun süreli sorunlardan kurtulmanıza yardımcı olabilir. 

Pushya Nakshatra’nın Bazı İlginç Gerçekleri

Tercüme: Besleyici

Sembol: İnek memesi

Gezegen: Satürn

Burç: Yengeç

Tanrı: Brihaspati

Doğa: Işık (Lagu)

Gana: Dev

Mod: Pasif

Takımyıldızı: 3

Vücut – VarahaMihira: Ağız, yüz

Vücut – Parashara: Dudaklar

Numara: 8

İsim Harfleri: Hoo, He, Ho, Dah

Şanslı Harfler: H & D

Şanslı Taş: Mavi Safir

Şanslı Renk: Kırmızı

Şanslı Sayılar: 8

Element: Su

Dosh: Pitta

Kuş: Deniz Kargası

Yoni / Hayvan Sembolü: Keçi

Ağaç: Ashwatha Vriksha / Peepal