Vedik Astrolojide Nakshatralar (Punarvasu Nakshatra)

Vedik Astrolojide Nakshatraların 7. yıldızı olan Punarvasu Nakshatra’yı okuyabilirsiniz.

Ön bilgi : Aylık burç yorumlarıVedik Astrolojiye göre Ay ve Yükselen burcunuza göre okumalısınız. Eğer Vedik Astrolojiye göre değişen Ay ve Yükselen burcunuzu bilmiyorsanız buraya tıklayarak bilgi alabilirsiniz.



Her insan, belirli bir nakshatra/yıldız etkisinde doğar. Bu Nakshatra, o kişinin bu dünyada neyi aradığını gösterir. Nakshatralar gece zodyakını temsil eder.

SAYILARI NASIL BULUYORUZ?

Ay ortalama 27 günde döner.
Zodyak 360ºdir.
360º/ 27 = 13º20’ (13 derece 20 dakika)
Her bir Nakshatra, zodyakta 13º20’dır.

Zodyak 12 evden oluşur.
360º / 12 = 30º
Her ev 30ºdir.O halde 30º/ 13º 20‘ = ortalama 2.3 Nakshatra bir evde yerleşir.
Son Nakshatranın kalan bölümü diğer eve sarkar. Böylece 360ºlik zodyak 27 adet Nakshatra tarafından kaplanır.

Her nakşatranın 4 padası ve her padanın bir elementi vardır. Her pada, 3º20’ ya karşılık gelir.

1. Pada Agni (ateş)
2. Pada Prithvi (toprak)
3. Pada Vayu (hava)
4. Pada Jala (su)


Punarvasu Nakshatra

Dünyanın koruyucuları, Punarvasu Nakshatra’nın altında doğanlar, dünyadaki bakım ve uyumla ilgilidir. Bu mutlu, şanslı, dışa dönük iyimserlerde bir parça olumsuzluk bulamazsınız. Zorluklar veya olumsuzluklarla karşı karşıya kaldıklarında bile, güven ve iyimserlik duygusuyla yüzleşecekler. Öz farkındalık onların mantrasıdır ve iyilikseverlik, diğerleri için sahip oldukları şeydir.

Zodyak kuşağındaki 7. Nakshatra, Punarvasu Jüpiter tarafından yönetiliyor. Bilgi ve bu bilginin nasıl kullanılacağı ‘Guru’nun kendisi tarafından halledilir. Gezegen aynı zamanda onları etraflarında herhangi bir sınırlama ile sınırlanamayan özgürlük severler yapar. Jüpiter’in gerçek yükselenleri olarak, sahip olduklarından her zaman tatmin olacaklar çünkü sahip olduklarının yeterli olduğunu bilecekler. 

Punarvasu Nakshatra, İkizler, Castor ve Pollux’un en parlak yıldızına atfedilir. Ayodhya kralı Lord Rama ve Hindu Tanrısı da Punarvasu Nakshatra’da doğmuştur. Nakshatra, 20 derece İkizler ile Yengeç içinde 3 derece arasında değişir. Daha önce de bahsettiğimiz gibi yönetici tanrı, on iki Adityas’ın annesi Aditi’dir ve nakshatra için yönetici gezegen Jüpiter’dir. Aditi, gerçeği, güzelliği, aristokrasiyi, asaleti ve saflığı temsil eder. Bu asil erdemler de yerlileri tarafından miras alınır.

Bu nedenle kanıtlanmış, Punarvasu Nakshatra’nın kişileri etraftaki en hoş insanlardan bazılarıdır.

Punarvasu Nakshatra Erkek Karakteristikleri

Punarvasu Nakshatra’nın erkeği dinsel olarak Tanrı’dan korkma eğilimindedir. İlk yıllarda iyi davranışlara sahiptir, ancak daha sonra öfke ve küstahlık geliştirir. Karakterini anlamak biraz zorlaşır. Çok az maddi rahatlıkla tatmin olabilir ama aynı zamanda ulaşamayacağı bir şey için can atabilir. Onunla arkadaş olmak zor bir tekliftir. Ayrıca cömert hissettiğinde, muhtaçlara yardım etmek için kendi yolundan çıkabilir.

Punarvasu Nakshatra Erkek: Meslek ve İlgili Alanlar 

Punarvasu Nakshatra’nın erkeği, ortaklık işi hariç hemen hemen tüm alanlarda başarılı olabilir. Bir öğretmen olarak veya bir sahne oyuncusu olarak çok fazla popülerlik kazanabilir. 32 yaşına gelene kadar yıldızlar onu pek sevmeyecektir. Bu nedenle, 32 yaşına gelene kadar önemli kararlar almaktan kaçınmalıdır. Çok fazla kazanmasa da halkın saygısını kazanabilir. Servet biriktirememesinin gerçek nedeni, iş zekası eksikliği ve çok fazla dürüstlüktür. Çoğunlukla masum ve sinirli görünür.

Punarvasu Nakshatra Erkek: Uyumluluk ve Aile Hayatı

Punarvasu Nakshatra’nın erkeği, ailesine çok itaatkardır. Babasına, annesine ve öğretmenine çok saygı duyar. Ancak evlilik hayatı tatmin edici olmayabilir. Karısından boşanabilir veya başka bir evlilik işin içine girebilir. İkinci evliliğe gitmese bile eşinin sağlığı ona pek çok sorun çıkarır ve hüsrana sebep olacaktır. Yine de eşi iyi bir ev hanımı olacaktır. Aile üyeleri arasında sık sık tartışmalar da olacaktır. Tüm bu kolektif sorunlar, kişiyi zihinsel travmaya götürecektir.

Punarvasu Nakshatra Erkek: Sağlık ve Refah 

Punarvasu Nakshatra’nın erkeği, herhangi bir ciddi sağlık sorunuyla karşılaşma olasılığı düşüktür. Bununla birlikte, ihmal edilebilir rahatsızlıklar bile onu çok fazla endişelendirecektir. Çok su içer ve güçlü bir sindirim sistemine sahiptir.

Punarvasu Nakshatra Kadın Karakteristikleri

Punarvasu Nakshatra’nın dişisi sakin bir doğaya sahiptir, ancak dili bazen çok keskinleşebilir. Bu, kayınvalideler ve akrabalar ve hatta komşularla birçok soruna neden olabilir. Yine de derinlerde saygı duyulması gereken bir kişiye saygı duyar. Rahat yaşamayı sever ve bu nedenle evinde birçok hizmetçi ve maddi konfor unsurları olacaktır.

Punarvasu Nakshatra Kadın: Meslek ve İlgili Alanlar 

Punarvasu Nakshatra’nın kadınları müzikten hoşlanırlar ve çeşitli halk dansları konusunda uzmanlaşırlar. Bu yetenekleri sahnede sunması onlara çok fazla alkış, şöhret ve hatta para getirecektir.

Punarvasu Nakshatra Kadın: Uyumluluk ve Aile hayatı

Punarvasu Nakshatra’nın kadınının yakışıklı bir kocası olacaktır. Kocasıyla iyi bir yakınlık paylaşacak ve evlilik hayatındaki bazı iniş çıkışlara rağmen kocasıyla birlikte eğlenecektir.

Punarvasu Nakshatra Kadın: Sağlık ve Esenlik

Punarvasu Nakshatra’nın kadınlarının, bazı sağlık sorunlarından muzdarip olduklarına inanılır. Yaşayabilecekleri rahatsızlıklardan bazıları zatürre, kulak ağrısı, hazımsızlık, tüberküloz, guatr veya sarılıktır.

Punarvasu Nakshatra 2021 Tarihleri

27 Ocak 202110 Temmuz 2021
24 Şubat 20217 Ağustos 2021
23 Mart 20213 ve 30 Eylül 2021
19 ve 20 Nisan 202128 Ekim 2021
17 Mayıs 202124 Kasım 2021
13 Haziran 202121 Aralık 2021

Punarvasu Nakshatra Padalar

Punarvasu Nakshatra 1. Pada: Punarvasu Nakshatra’nın ilk padası, Mars tarafından yönetilen Koç Navamsa’ya düşer. Buradaki odak noktası macera ve diğer çeşitli aktivitelerdir. Amaç, takım ruhu ile hedeflere ulaşmaktır.

Punarvasu Nakshatra 2. Pada: Punarvasu Nakshatra’nın ikinci padası Venüs’ün yönettiği Boğa Navamsa’ya düşer. Burada odak noktası dünyevi, sabit ve materyalist konforlardır. Bir rahatlık bölgesinde dinlenmeye daha meyillidirler. 

Punarvasu Nakshatra 3. Pada: Punarvasu Nakshatra’nın üçüncü padası, Merkür tarafından yönetilen İkizler Navamsa’ya düşer. Buradaki odak noktası hayal gücü, bilim ve zihinsel faaliyetlerdir.

Punarvasu Nakshatra 4. Pada: Punarvasu Nakshatra’nın dördüncü padası, Ay tarafından yönetilen Yengeç Navamsa’ya düşer. Burada odak noktası, bir ruhu güçlendirmek, beslemek ve muhtaçlara yardım etmektir. Mükemmel bir hayırseverdir.

Punarvasu Nakshatra İçin 2021 Burç Beklentileri

Özellikle yılın ilk aylarında iniş ve çıkışların önünüze gelmek üzere olduğu tahmin edilebilir. Bir şey varsa, birçok ay muhtemelen olaylı geçecektir. Geriye kalan ayların, diğer aylardan son derece verimli olması muhtemeldir. Bu zamanlarda, finans açısından daha fazla kazanmanız muhtemeldir. Aynı şeyler evlilik hayatları için de söylenebilir. Olumlu sonuçlar, sağlık açısından da size bir tür rahatlama sağlayabilir. Kısacası, yılın çoğu sizin için olumlu görünüyor.

Olumlu Aylar: Mart, Haziran, Ekim ve Kasım 2021

Olumsuz Aylar: Ocak, Şubat, Temmuz ve Aralık 2021

Nötr Aylar: Nisan, Mayıs, Ağustos ve Eylül 2021

Gördüğümüz gibi, gezegenler muhtemelen Mart, Haziran, Ekim ve Kasım aylarında sizi destekleyecek. Olumsuz ya da zorlu zamanlar size Ocak, Şubat, Temmuz ve Aralık aylarında gelebilir. Bu zamanlarda arka koltukta oturmak ve hayatın sizi zor zamanlardan geçirmesine izin vermek isteyebilirsiniz. Ancak, artık onlar hakkında bilgi sahibi olduğunuza göre onlar için her zaman hazırlıklı olabilirsiniz. Nötr aylar Nisan, Mayıs, Ağustos ve Eylül olacak ve çoğunlukla olaysız geçecekler. Bu ayları ara vermek ve bir sonrakine hazırlanmak için kullanabilirsiniz.

Punarvasu Nakshatra’nın Tüm Yaşam Alanları için 2021 Vedik Astrolojisi Tahmini

Kariyer ve İş Falı 2021

2021, sizi profesyonel olarak zorlayabilecek bir yıl. İşyerinde önünüze çıkan bazı dış sorunlar var. Ne yazık ki, doğru muamele edilmezse iş kaybına da neden olabilir. Bunun nedeni 10. evin yöneticisi Jüpiter’in sekizinci evden geçmesidir. Ancak doğru odaklanma ile bu dönemde de parlayabilirsiniz. Ayrıca soruşturma ve yasal sorunlarla da karşılaşabilirsiniz.

Herhangi bir yasa dışı faaliyete düşmekten kaçınmak isteyebilirsiniz. Ancak bu yıl iş değiştirmek için iyi görünüyor. Ayrıca, bir iş transferi şansı da vardır. Devlet işlerinde veya benzer sektörlerde sonuçlar sizin lehinize olabilir. Başlangıçta bazı sorunlardan sonra, yeni iş arayanlar da istenen sonuçları alabilirler. Jüpiter’in etkisi, Kova burcundaki değişim sırasında olumlu kalacaktır.

Aşk ve İlişki Falı 2021

Bu yıl, bu nakshatrada doğan evli insanlar evlilikleriyle ilgili uzun süredir çözülmemiş sorunları nihayet çözebilecekleri için bir pozitiflik duygusuyla ilerleyebilirler. Jüpiter ve Satürn 2. evinize açı verirken evdeki olumlu ortam deneyimlenecektir. Başlangıçta, Oğlak burcundaki nadir olan stellium aile içinde davranış değişikliklerini getirebilir. Ancak sabır ve olgunlukla bu tür durumlarla oldukça iyi başa çıkabilirsiniz.

Çocuk sahibi olmak istiyorsan, 2021 muhtemelen seni bir çocukla kutsayacaktır. Özel birine evlenme teklif etmeyi planlıyorsanız, romantizmle ilgili konular size olumlu sonuçlar verebilir. Ayrıca tüm evlilik planları istediğiniz gibi olacaktır Ancak yeniden evlenmeyi planlıyorsanız dikkatli olmanız tavsiye edilir. Olumlu bir kayda göre, bu yıl sizi uzun zamandır aşağı çeken kötü bir arkadaşlığa da son verebilirsiniz.

Finans Falı 2021

Mali cephede, bu size iyi bir yıl gibi görünüyor. Bu süre zarfında kredi almaya çalışıyorsanız, olumlu bir yanıt alırsınız. Harcama düzeninize dikkat edin. Rahu’nun 12. evdeki etkisi harcamalarınızı artıracaktır. Ayrıca, onu kontrol etmenize de izin vermez.

Uzun süredir kaybedilen bir para varsa, bu yıl size geri dönebilir. Ancak, aile üyelerinizle bazı mali anlaşmazlıklar yaşama ihtimaliniz vardır. Yeni araç almak için de güzel bir yıl. Bu yıl evin tadilatını üstlenmek için iyi bir zaman olabilir. Borsa da size iyi bir kâr getirebilir. Söylediğimiz gibi, 2021’de mali durum genel olarak sizin için iyi görünüyor.

Sağlık Falı 2021 

İlk yarıda, sağlıkla ilgili bazı eski sorunlar sizi rahatsız edebilir. Yıl geçtikçe, bu sorunla ilgili biraz rahatlama bekleyebilirsiniz. Ayrıca zehirlenmelerle ilgili bazı sorunların yolunuza çıkma ihtimali de vardır. Bu zamanlarda kendi kendinize ilaç vermekten de kaçınmak isteyebilirsiniz.

Punarvasu Nakshatra’nın Bazı İlginç Gerçekleri

Tercüme: Yine iyi

Gezegen: Jüpiter

Vücut – VarahaMihira: Parmaklar

Vücut – Parashara: Yanaklar

Sembol: Okların sadağı

Tanrı: Aditi (Tanrıların annesi)

Doğa: Hareketli veya geçici (Chara)

Gana: Deva Gana

Burç: İkizler ve Yengeç

Numara: 7

Cinsiyet: Kadın

İsim Harfleri: Kay, Ko, Ha, Hee

Şanslı Harfler: K & H

Şanslı Taş: Sarı Safir

Şanslı Renk: Gri veya Kurşun

Şanslı Sayılar: 3

Guna: Satwic

Dosha: Vata

Element: Su

Kuş: Kuğu

Yoni / Hayvan Sembolü: Dişi Kedi

Ağaç: Venu Vruksha ve Bambu