Vedik Astrolojide Nakshatralar (Chitra Nakshatra)

Vedik Astrolojide Nakshatraların 14. yıldızı olan Chitra Nakshatra’yı okuyabilirsiniz.

Ön bilgi : Aylık burç yorumlarıVedik Astrolojiye göre Ay ve Yükselen burcunuza göre okumalısınız. Eğer Vedik Astrolojiye göre değişen Ay ve Yükselen burcunuzu bilmiyorsanız buraya tıklayarak bilgi alabilirsiniz.



Her insan, belirli bir nakshatra/yıldız etkisinde doğar. Bu Nakshatra, o kişinin bu dünyada neyi aradığını gösterir. Nakshatralar gece zodyakını temsil eder.

SAYILARI NASIL BULUYORUZ?

Ay ortalama 27 günde döner.
Zodyak 360ºdir.
360º/ 27 = 13º20’ (13 derece 20 dakika)
Her bir Nakshatra, zodyakta 13º20’dır.

Zodyak 12 evden oluşur.
360º / 12 = 30º
Her ev 30ºdir.O halde 30º/ 13º 20‘ = ortalama 2.3 Nakshatra bir evde yerleşir.
Son Nakshatranın kalan bölümü diğer eve sarkar. Böylece 360ºlik zodyak 27 adet Nakshatra tarafından kaplanır.

Her nakşatranın 4 padası ve her padanın bir elementi vardır. Her pada, 3º20’ ya karşılık gelir.

1. Pada Agni (ateş)
2. Pada Prithvi (toprak)
3. Pada Vayu (hava)
4. Pada Jala (su)


Chitra Nakshatra

Chitra Nakshatra ‘yalnız yıldız’ olarak da bilindiğinden, bu doğum yıldızının bireyleri yalnız bekçiler olduğu bilinir. Ayrıca aramızdaki zanaatkârlardır. Tabiri caizse sıcakta dövülürler ve bununla çalışmayı severler. Bir şeyler yaratmayı ve onları güzelleştirmeyi severler.

Chitra bireyleri hakkındaki tüm haksız yargılar bir yana, 14. nakshatra bireyleri zekidir ve bu da onları bir kez daha öğrenmiş yaratıcılar yapar. Vedik Astrolojide 14. nakshatra, Chitra Nakshatra, gökyüzünde Başak 23º 20′ ila Terazi 6º 40′ arasında yaşar. Mars, onun yönetici gezegenidir ve çok çalışma gücünün yanı sıra, onlara derinlik, parlaklık ve sezgi de verir. Ayrıca yönetici tanrının cennetin mimarı olarak selamlanan Tvashar veya Vishwakarma olduğunu da biliyoruz. İktidardaki tanrı nedeniyle, Chitra Nakshatra’nın bireylerini her zaman aktif ve dinamik bulacaksınız. Ellerini koyabilecekleri bir şey yaratmaya veya güzelleştirmeye her zaman hazırdırlar. Kısacası işçiliğiyle dünyayı daha güzel bir yer haline getirirler. Ayrıca materyalist ve maneviyatı bir araya getirdiklerine ve kendilerine ait bir şey yarattıklarına inanılır.

Chitra Nakshatra Erkek Karakteristikleri

Chitra Nakshatra doğumlu erkek son derece zekidir ve huzurlu bir ortamda olmayı sever. Bununla birlikte, herhangi bir kişisel fayda elde etme şansı görürse, bu fırsatı asla kaçırmayacaktır. Sezgiseldir ve zamanının ilerisindedir, bu nedenle bir öneride bulunduğunda veya bir fikir öne sürdüğünde, ilk başta anlamsız görünebilir, ancak sonunda insanlar neredeyse her zaman geçerli olanın onun fikirleri olduğunu fark eder. Bu kişi, güçlü sezgisi nedeniyle zeki bir astrolog olacaktır. Bazen Chitra Nakshatra doğumlu erkeğin hayallerinin meyve vermeye başladığı ve insanların ona tanrısal bir nitelik kazandıracak kadar şaşkına döndüğü de görülür.

Chitra Nakshatra Erkek: Meslek ve İlgili Alanlar 

Chitra Nakshatra doğumlu erkek çok çalışkandır ve her türlü engelin üstesinden gelebilir. Ancak 32 yaşına kadar engellerle karşılaşmaya devam edecek, ancak 33’ten 54’e güzel olacak. Bu bireyin alışılmadık bir özelliği, beklenmedik çevrelerden ödüller alması ve çok fazla çabalamadan bunu başarabilmesidir. Bir heykeltıraş, tamirci, fabrika işçiliği ve hatta siyasette çalışan olarak iyi para kazanabilir.

Chitra Nakshatra Erkek: Uyumluluk ve Aile Hayatı

Chitra Nakshatra’nın bireyi kardeşleri ve ebeveynleri ile çok uyumludur, ancak aynı zamanda doğası gereği şüphelidir ve bu nedenle faaliyetlerinden herhangi bir sebep olmaksızın şüphelenir. Bu kişi normalde evlilik hayatından hoşlanmaz. İlişkisi istikrarlı olacak olsa da, eşiyle sık sık sürtüşme olacaktır. Ömrü boyunca pek çok sorumluluk üstlenmesine rağmen yine de şikayet etmeden onlar için çabalar.

Chitra Nakshatra Erkek: Sağlık ve Refah 

Böbrek ve mesane sorunları, beyin ateşi, karın solucanları ve tümörler bu nakshatranın bireyinde sorunlara neden olabilir.

Chitra Nakshatra Kadın Karakteristikleri

Özgürlük için çok fazla özlem ve ileriye dönük bir davranışı, onun için problemler yaratmaya devam eder. Bu nakshatranın gururlu bireyidir, onu destekleyecek çok az değeri vardır. Çok az arkadaşı olabilir ve çok fazla günahkar faaliyette bulunabilir.

Chitra Nakshatra Kadın: Meslek ve İlgili Alanlar 

Chitra Nakshatra’nın kadın bireyi genellikle bir bilim öğrencisidir ve daha sonra hemşire olur. Bununla birlikte, özellikle iyi görünüyorsa, oyuncu veya model olmayı da isteyebilir. Mütevazı bir geçmişe sahipse, tarım alanında çalışması gerekebilir.

Chitra Nakshatra Kadın: Uyumluluk ve Aile Hayatı

Chitra Nakshatra dişisinin düzgün eşleşmeyen bir yapısı ya da eşinin erken ölüm gibi bir durumu söz konu olabilir. Ya da boşanmak olabilir veya cinsel olarak uyumlu olmayabilir de. Ayrıca sorun olmadan da ilerleyebilir, ancak bu sorunların çoğu ünlü bir astroloğa danıştıktan sonra öngörülecek çarelere başvurarak düzeltilebilir.

Chitra Nakshatra 2021 Tarihleri

7 Ocak 202117 Temmuz 2021
3 Şubat 202114 Ağustos 2021
2/3 ve 30 Mart 202110 Eylül 2021
26 Nisan 20217 Ekim 2021
24 Mayıs 20214 Kasım 2021
20 Haziran 20211 ve 28 Aralık 2021

Chitra Nakshatra Padalar

Chitra Nakshatra 1. Pada: Güneş tarafından yönetilen Aslan Navamsa’nın ilk padası, içsel benliği anlamaya ve gerçek hayatta bir şeyleri uygulamaya koymaya odaklanır. Kendini ifade etmenin olumlu ve bencillikten uzak olması için bu kişinin gururunun kontrol edilmesi gerekir.

Chitra Nakshatra 2. Pada: Başak Navamsa’daki ikinci pada Merkür tarafından yönetilmektedir ve burada odak noktası ayrımcılığı, öz disiplini öğrenmek ve grup faaliyetlerine katılmaktır. Bu kişide hırsların genellikle meyve verdiği görülmüştür.

Chitra Nakshatra 3. Pada: Bu Chitra Nakshatra’nın üçüncü padası Terazi Navamsa’ya düşer ve Venüs tarafından yönetilir. Odak noktası müzik, sanat ve egzotik bilimlerdir. Ayrıca, gereksiz masraflara ve iyi işin geri alınmasına neden olması muhtemeldir.

Chitra Nakshatra 4. Pada: Bu nakshatranın dördüncü padası Akrep Navamsa’ya gelir ve Mars tarafından yönetilir. Burada her türlü hırs ve hatta çirkin hedeflerin peşinden gitmek için kullanılan aşırı bir enerji vardır. Enerjiyi olumlu bir şekilde kanalize etmek için bilinçli bir çaba gösterilmelidir.

Chitra Nakshatra İçin 2021 Burç Beklentileri

Kariyer açısından, yılın ortası onlar için umut verici görünüyor. Yeni bir şey planlayabilirsiniz ve bu süre zarfında istenen sonuçları verme olasılığı yüksektir. Ayrıca size en yakın insanlardan istenen desteği almanız da muhtemeldir. Bununla birlikte, sağlık cephesinde mide ile ilgili bazı problemlerle karşılaşabilirsiniz. Ayrıca bu yıl partnerinizden duygusal destek almanız da muhtemeldir ve mali durum da istikrarlı kalabilir.

Olumlu Aylar: Şubat, Temmuz, Eylül ve Aralık

Olumsuz Aylar: Ocak, Mart, Ağustos ve Ekim

Nötr Aylar: Nisan, Mayıs, Haziran ve Kasım

Yıldızlar yılın ikinci yarısında size yardım ediyor gibi görünüyorlar. Şubat başı hariç, sizin için iyi aylar Temmuz, Eylül ve Aralık’tır. Bireyler için elverişsiz aylar Ocak, Mart, Ağustos ve Ekim’dir. O ayları planlamak ve işler zorlaştığında işleri yavaşlatmak isteyebilirsiniz. Öte yandan, Nisan, Mayıs, Haziran ve Kasım ayları büyük olasılıkla ne iyi ne de kötü olacak ve bu da size yıl için plan yapmanız için yeterli zaman verecek.

Chitra Nakshatra’nın Tüm Yaşam Alanları için 2021 Vedik Astrolojisi Tahmini

Kariyer ve İş Falı 2021

Chitra Nakshatra için kariyerinizde risk almak için iyi bir yıl gibi görünmüyor. Çok çalışmanız ve güncel olmanız tavsiye edilir. İşyerinde sıkıntı olasılıkları olabilir. Yeni bir iş arayanlar da bazı zorluklarla karşılaşabilir.

Bununla birlikte, zorluklarla cesurca yüzleşmeye hazırsanız, sonunda istediğiniz fırsatı yakalamanız olasıdır. Bir filmle ilgili işlerde çalışanlar muhtemelen iyi bir yıl geçireceklerdir.

Gıda sektöründe çalışanlar da kendi alanlarında başarı elde edebilirler. İşyerindeki zorluklara rağmen, düşmanlarınızın üstesinden gelmeniz muhtemeldir. Bunun da ötesinde, yaşlılarınızla ilişkiler de muhtemelen iyi olacaktır.

Aşk ve İlişki Falı 2021

Aile üyelerinizle, özellikle babanızla olan ilişkileriniz muhtemelen iyi değildir. Zaten evliliklerinde sıkıntı yaşayanlar bu yıl boşanma talebinde bulunabilir.

Bir sır açığa çıkabilir ve geçmişinizden bir şey geri gelip sizi rahatsız edebilir. Aksine bu yıl ise, aşk ve romantizm konularının sizin için daha iyi sonuçlar vermesi muhtemeldir. Üstelik çocuk sahibi olmayı planlayanların da bu yıl bir çocukla kutsanması muhtemeldir.

Evlilik söz konusu olduğunda, evlenmeyi planlayan ancak bazı sorunlarla karşılaşanlar biraz rahatlayabilir. Bu yıl evlenme isteklerini yerine getirmiş ya da getirecek olabilirler. Yeniden evlenmeyi planlayan kişiler de bunu yapmayı mümkün bulabilirler.

Finans Falı 2021

Chitra bireyleri, kendinize yeni bir ev almayı planlıyorsanız 2021 harika bir yıl olabilir. Geçen yıl kaybetmiş olabileceğiniz para da size geri dönebilir.

Bununla birlikte, mali durumunuzla ilgili bazı yasal veya hükümet sorunlarıyla karşılaşma olasılığınız vardır ve bu cephede şansınız zor olabilir. Doğal afetler de mali durumunuza zarar verebilir.

Kapsamlı araştırma yapmadan ve anlamadan herhangi bir yatırım yapmaktan kaçınmanız tavsiye edilir. Bu yıl ne kazanırsanız kazanın, gelecek için biriktirmeniz önerilir. Bu yıl yaptığınız seyahatler sizi çok yorabilir, ancak yorgunluğu telafi edecek kazançlar getirebilir.

Sağlık Falı 2021 

Bu yıl bazı kardiyovasküler sorunlar, kalbiniz ve damarlarınız sorunlar oluşturabilir. Ayrıca, şu anda yürütmüş olduğunuz tedaviye devam etmektense daha geleneksel bir tedavi yöntemi seçme eğiliminde olma ihtimaliniz de vardır. Hayvanlardan dolayı bazı sıkıntıların yaşanma ihtimali de var.

Chitra Nakshatra’nın Bazı İlginç Gerçekleri

Tercüme: Parlak

Gezegen: Mars

Sembol: İnci

Tanrı: Vishvakarma (İlahi Mimar)

Doğa: Yumuşak ve hassas (Mridu)

Gana: Rakshasa Gana

Vücut – VarahaMihira: Alın

Vücut – Parashara: Göğüs

Burç: Başak ve Terazi

Numara: 14

Cinsiyet: Kadın

İsim Harfleri: Pe, Po, Ra, Re

Şanslı Harfler: P & R

Şanslı Renk: Siyah

Şanslı Taş: Mercan

Şanslı Sayılar: 9

Element: Ateş

Kuş: Ağaçkakan

Yoni / Hayvan Sembolü: Dişi Kaplan

Ağaç: Bilva