Vedik Astrolojide Nakshatralar (Bharani Nakshatra)

Vedik Astrolojide Nakshatraların 2. yıldızı olan Bharani Nakshatra’yı okuyabilirsiniz.

Ön bilgi : Aylık burç yorumlarıVedik Astrolojiye göre Ay ve Yükselen burcunuza göre okumalısınız. Eğer Vedik Astrolojiye göre değişen Ay ve Yükselen burcunuzu bilmiyorsanız buraya tıklayarak bilgi alabilirsiniz.



Her insan, belirli bir nakshatra/yıldız etkisinde doğar. Bu Nakshatra, o kişinin bu dünyada neyi aradığını gösterir. Nakshatralar gece zodyakını temsil eder.

SAYILARI NASIL BULUYORUZ?

Ay ortalama 27 günde döner.
Zodyak 360ºdir.
360º/ 27 = 13º20’ (13 derece 20 dakika)
Her bir Nakshatra, zodyakta 13º20’dır.

Zodyak 12 evden oluşur.
360º / 12 = 30º
Her ev 30ºdir.O halde 30º/ 13º 20‘ = ortalama 2.3 Nakshatra bir evde yerleşir.
Son Nakshatranın kalan bölümü diğer eve sarkar. Böylece 360ºlik zodyak 27 adet Nakshatra tarafından kaplanır.

Her nakşatranın 4 padası ve her padanın bir elementi vardır. Her pada, 3º20’ ya karşılık gelir.

1. Pada Agni (ateş)
2. Pada Prithvi (toprak)
3. Pada Vayu (hava)
4. Pada Jala (su)


Bharani Nakshatra

Zodyak kuşağındaki ikinci nakshatra olan Bharani Nakshatra, Venüs’ün niteliklerini gösterir ve normalde yaratılış ve yetiştirme gibi dişil özelliklerle ilişkilendirilir. Venüs ile ilişkilendirilen bu Nakshatra, gerektiğinde adapte olma ve aşırı önlemler alma gibi niteliklere de sahiptir. Arzu, kıskançlık, fedakarlık ve korku nakshatrası da diyebilirsiniz. Bu nakshatrada doğanlar eylemlere, sözlerden daha çok inanırlar. Dönüşümün özüdürler ve her zaman değişime bağlı kalmaya isteklidirler. 

Aynı zamanda ‘taşıyıcı yıldız’ olarak da temsil edilirler, çünkü bu yıldızın altında doğanların aşırı bir şekilde savunmasızlık ve arzular sergilediklerine inanılır. Sonuçta, tutku ve arzuların yıldızıdır. Etkileyici gözleri ve nefes kesici bir gülümsemesi olan birini görürseniz, büyük ihtimalle onlar Bharani Nakshatra’da doğmuşlardır! Ancak, tüm bunlara rağmen, her şeylerini gizleme konusunda eşsiz bir yeteneğe sahiptirler ve sakin bir şekilde davranırlar.

Bharani Nakshatra’nın Vedik Astrolojide ikinci doğum yıldızı olduğunu biliyoruz. Koç burcundaki 13° 20′ ila 26° 40 ′ aralığında yer alan Bharani Nakshatra, Lord Yama’nın göstergesidir. Lord Yama, kişinin iyi ve kötü yanlarını analiz eder ve adalet sağlar. Kişinin hayatı boyunca yaptığı kötü karmalar için bir cezalandırıcı olarak görülse de, aslında iyi davrananlar için de mükafatları vardır. Bharani Nakshatra ile ilişkili gezegen Venüs’tür ve bu nedenle bu yıldızın altında doğanlar Venüs ile ilişkili birçok özellik barındırır. Bharani Nakshatra’nın bazı özellikleri;

Bharani Nakshatra Erkek Karakteristikleri

Bharani yıldız doğumlular kalplerinde herkesin iyiliğini düşünmesine ve kimseye zarar vermemelerine rağmen pek sevimli karakterler değildirler. Oldukça açık sözlüdürler ve doğruyu söylemek istediklerinde, birine zarar vereceğini bilseler dahi, rahatsız olmazlar ve bunu ifade etmeye devam ederler. Sık sık sorunlarla yüzleşmek zorunda kaldığı vicdanına asla karşı gelmeyeceklerdir. Ancak, çok bağışlayıcıdırlar. Biri ondan içtenlikle özür dilediğinde, hemen affedecek ve unutacak ve hiçbir şey olmamış gibi etkileşime girmeye başlayacaktır.

Bharani Nakshatra Erkek: Meslek ve İlgili Alanlar 

Bu yıldızın altında doğanlar için kalıcı olarak hayırlı ya da uğursuz bir zaman dilimi olmayacaktır. 33’ten sonra durumlarında olumlu bir değişiklik göreceklerdir. Çok yönlüdürler ve yönetim, iş, spor, müzik, sahne sanatları, reklam, hatta otomobillerle ilgili olsun, her türlü işe uyum sağlayabilirler. Ayrıca iyi bir doktor veya hakim olabilirler. Ayrıca, iş yeri evlerinin doğu tarafında yer alırsa kesinlikle başarıya ulaşacaklardır.

Bharani Nakshatra Erkek: Uyumluluk ve Aile Hayatı

Ailesini içtenlikle sever ama çok kararlı olduğu için onlar tarafından dışlanmaya maruz kalabilir. Ayrıca babasının sevgisini ve şefkatini kazanmakta başarısız olurlar. Yardım ararlarsa, amcalarından gelmesi muhtemeldir. Arkadaşları ona daha çok yardım edecektir. Genellikle 26-30 yaşları arasında evlenir ve kız çocuklarından daha fazla erkek çocukları olur.

Bharani Nakshatra Erkek: Sağlık ve Refah 

Bu Nakshatrada doğanlar, kendileriyle çok fazla ilgilenmeseler de herhangi büyük bir sağlık problemiyle karşılaşmayacaklardır. Hayatlarının ilerleyen dönemlerinde diş problemleri, şeker hastalığı, vücut ağrısı, apopleksi, saçkıran ve sıtma ile karşı karşıya kalabilirler. Fazla yemek yemezler ve yaşamak için yemeye, yemek için yaşamamaya inanırlar.

Bharani Nakshatra Kadın Karakteristikleri

Bu Nakshatrada doğan kadınlar saf ve mütevazi bir karaktere sahiptirler. Evdeki ebeveynlerine ve yaşlı insanlara saygı duyarlar. Bununla birlikte, bağımsız fikirlidirler ve kimsenin ona ne yapıp, ne yapmaması gerektiğiyle ilgili bir şey söylemesini istemezler; onlar istedikleri gibi yapacak ve davranacaklardır. Karakteri cesur ve düşüncesizdir.

Bharani Nakshatra Kadın: Meslek ve İlgili Alanlar 

Bharani Nakshatra’nın dişisi kendine bağlıdır ve kendi parasını kazanacaktır. Büyük bir otelde resepsiyonist, turist rehberi veya bir pazarlamacı gibi işler onun için uygun olacaktır. Onlar tutucudurlar ve fırsatları beklemeyecek, kendileri yaratacaklardır. Arzularını yerine getirmekten çekinmezler ve muhtemelen iyi bir sporcu da olabilirler.

Bharani Nakshatra Kadın: Uyumluluk ve Aile hayatı

23 yaşında evlenebilirler. Tüm ev işlerinde baskın kişi olacaklar ve eşlerinin tam güvenini sağlayacaklardır. Kayınvalideleri ile birlikte, sık sık sorunlarla karşılaşmaları muhtemeldir. Bharani doğumlu dişiler biraz agresiftir, bu yüzden hayat arkadaşının onunla ilgilenirken çok sabırlı olması gerekir.

Bharani Nakshatra Kadın: Sağlık ve Esenlik

Bu Nakshatrada doğan dişi, sık sık adet problemleri ve rahim rahatsızlıklarından muzdarip olsa da, genel olarak sağlıklı olacaktır. Tüberküloz dikkat etmesi gereken başka bir rahatsızlıktır.

Bharani Nakshatra 2021 Tarihleri

22 Ocak 20215 Temmuz 2021
18 Şubat 202128 Ağustos 2021
17-18 Mart 202125 Eylül 2021
14 Nisan 202122 Ekim 2021
11 Mayıs 202118 Kasım 2021
7-8 Haziran 202115 ve 16 Aralık 2021

Bharani Nakshatra Padalar

Bharani Nakshatra 1. Pada: Bharani Nakshatra’da doğan ilk pada, Güneş tarafından yönetilen Aslan Navamsa’ya gelir. Bu pada ile ilgili önemli olan şey, kişinin tamamen yaratıcılığı ve üst düzey sanatsal yeteneklere sahip olmasıdır. Bu insanlar çok bencil olabilirler ve farkında olmadan başkalarına zarar verebilirler.

Bharani Nakshatra 2. Pada: Bharani Nakshatra’da doğanların ikinci padası, Başak Navamsa’dadır ve Merkür tarafından yönetilmektedir. Bu Nakshatranın odak noktası sıkı çalışma ve kararlılıktır. Bu padada doğan kişi büyük ihtimalle sencildir. Kişi, çevresinde hüküm süren kaos varken bile tam olarak ne yaptığını bilir.

Bharani Nakshatra 3. Pada: Bharani Nakshatra’da doğanların üçüncü padası, Venüs tarafından yönetilen Terazi Navamsa’ya düşer. Bu padada doğanlar, zıtlıkları uyumlu hale getirme konusunda özel bir beceriye sahiptirler. Bununla birlikte, bu kişinin kendini şımartacağı çok fazla seks yaşantısı muhtemeldir ve onun için iyi ya da kötü olup olmadığı kişinin ne kadar olgun olduğuna bağlıdır.

Bharani Nakshatra 4. Pada: Bharani Nakshatra’da doğanların dördüncü padası, Mars tarafından yönetilen Akrep Navamsa’ya düşer . Kişi enerji ile dolup taşabilir ve son derece üretken olabilir, hatta bazı değerli keşifler bile bulabilir. Bununla birlikte, kişi fazla enerjinin zararsız ve mantıklı bir şekilde kullanılmasını sağlamalıdır.

Bharani Nakshatra İçin 2021 Burç Beklentileri

Bharani Nakshatra ile ilişkilendirilen burç Koç burcudur. Bu nakshatrada doğanlar için Ocak’tan Mart’a kadar olan ilk çeyrek finans açısından büyük olasılıkla faydalı olacaktır. Olumlu açıdaki yıldızlar para kazanmanıza yardımcı olabilir. Ancak bu yıl sağlıkla ilgili bazı sorunlar sizi rahatsız edebilir. Herhangi bir hastalıkla ilgili, herhangi bir sorun ortaya çıktığında derhal doktora başvurmanız tavsiye edilir. Sağlığınız konusunda dikkatli olmak bu yıl anahtarınız olabilir. Evli insanlar için ise, birlikte vakit geçirdikçe sevgi ve güven muhtemelen artacaktır. Aşık insanlar için olaylar kendiliğinden gelişebilir ve uyum ortaya çıkabilir. Ayrıca bu süre zarfında kimseden ödünç para almamanız bir tavsiyedir.

Olumlu Aylar: Ocak, Mart, Ağustos ve Ekim

Olumsuz Aylar: Şubat, Temmuz, Kasım ve Aralık

Tarafsız Aylar: Nisan, Mayıs, Haziran ve Eylül

Yukarıda bahsettiğimiz gibi, Ocak, Mart ve Ekim ayları, 2021 için diğer tüm aylardan daha iyi sonuçlar getirecektir. Gezegenler ve konumları bu zaman için mükemmel bir şekilde ayarlanmıştır ve bu zamanlar geldiğinde büyük olasılıkla kendinizi gösterebileceksiniz. Ancak Şubat, Temmuz, Kasım ve Aralık geldiğinde her şey dengelenmelidir. Bunlar, sizin için yılın en zorlu aylarından bazıları olabilir ve bu aylarda herhangi bir rahatsızlık veya olumsuzluğa dikkat etmeniz önerilir. Nisan, Mayıs, Haziran ve Eylül ayları olaysız geçebilir ve bazı olumsuz aylara hazır olmanız için size nefes alma süresi verebilirler.

Bharani Nakshatra’nın Tüm Yaşam Alanları için 2021 Vedik Astrolojisi Tahmini

Kariyer ve İş Falı 2021

Kariyerinizde iniş ve çıkışlar olabilir. Kariyerinizin istediğiniz gibi gitmediğini hissetme ihtimalinizin yüksek olduğu zamanlar olabilir. Bu konfor alanınızı geride bırakarak, her şeyin dışında kalma zamanınız olabilir. Ayrıca bu yıl yeni ve yenilikçi yöntemlere uyum sağlamayı unutmayın. Yeni fırsatlar ve yeni işler arayanlardansanız, muhtemelen şanslı olacaksınız.

Bharani Nakshatra’da doğanlar bu yıl kariyerlerinin yolculuğunda genişleme ve yeni yollar bulma fırsatını yakaladıkları bir zamanda olabilirler. Aklınızda bu tür bir şey varsa, risk almak için uygun bir zaman olması da muhtemeldir. Bununla birlikte, şansın pek de iyi olmayan tarafları da vardır. Ellerinden gelenin en iyisini deneyebilirler ancak 2021’de herhangi istedikleri bir devlet işi bulma yılında olmayabilirler.

Aşk ve İlişki Falı 2021

Bu Nakshatra’da doğan evlilerin 2021’de bazı sorunlarla karşılaşması muhtemeldir. Yeniden evlenmek isteyen biriyseniz, bu yıl iyi bir zaman olmayabilir.

Dikkat edin, bir sırrınız da açığa çıkabilir. İlişkinize birçok sorun getirebileceği için önyargılarınızı bırakmanız gerekecektir. Ayrıca, Bharani Nakshatra’da doğanların herhangi bir ilişki kararını aceleyle almamaları tavsiye edilir.

Bu yıl, karşı cinsle arkadaşlık dışında bir şeyler yaşayabilir ve özel birine evlenme teklif etmeyi planlayan bekarlar ise olumlu bir yanıt alabilirler. Eski bir ilişkiyi yeniden canlandırma şansınız da olabilir.

Finans Falı 2021

Bharani Nakshatra’nın son çeyreğinde doğanların mali konularda dikkatli olmaları gerekebilir. Bu yıl iyi mali kontrollere sahip olmanız gerekebileceğinden, yıla girmeden önce mali durumunuzu düzene sokmanız önerilir.

Yıl içinde size beklenmedik bir harcama çıkabileceği için, özellikle gereksiz harcamalarınıza dikkat etmeniz önerilir. Bu nedenle kendinizi önceden hazırlayın. Buna ek olarak, herhangi bir yasal mali sorun yaşıyorsanız, olumsuz haberler alabilirsiniz.

Bir aile üyesine veya akrabanıza artık maddi olarak yardım etmeyi bırakmanız da mümkündür. Kredi başvurularınızın onaylanması muhtemeldir ve hisse senetlerinden bazı finansal kazançlar elde etme olasılığınız vardır. Bu yıl planladığınız seyahatler büyük olasılıkla size istediğiniz sonuçları verecektir, ancak uzun mesafeli bir yolculuk planınız varsa ertelenebilir.

Sağlık Falı 2021 

Bharani Nakshatra’da doğanlar 2021 boyunca sağlık durumunun tadını çıkarmalıdır, birkaç küçük sağlık sorunu dışında olumsuz bir şey yaşamayacaklardır. Mideyle ilgili bazı sorunların önünüze çıkması korkmanıza neden olabilir. Yeni yıl, alternatif tıbba ve ruhsal egzersizlere ilgi gösterme olasılığınız nedeniyle size yeni ilgi alanları da getirebilir.

Bharani Nakshatra’nın Bazı İlginç Gerçekleri

Tercüme: Taşıyıcı

Sembol: Vajina

Gezegen: Venüs

Burç: Koç

Tanrı: Lakshmi

Doğa: Şiddetli (Ugra)

Gana: Manushya Gana (İnsan)

Vücut – VarahaMihira: Baş

Vücut – Parashara: Alın

Numara: 2

Cinsiyet: Kadın

İsim Harfleri: Lee, Lu, Lay, Lo

Şanslı Harfler: L

Şanslı Taş: Elmas

Şanslı Renk: Kan Kırmızısı

Şanslı Sayılar: 9

Dosh: Pitta

Element: Toprak

Kuş: Karga

Yoni / Hayvan Sembolü: Fil

Ağaç: Amalaka veya Amla