Vedik Astrolojide Nakshatralar (Uttarashada Nakshatra)

Vedik Astrolojide Nakshatraların 21. yıldızı olan Uttarashada Nakshatra’yı okuyabilirsiniz.

Ön bilgi : Aylık burç yorumlarıVedik Astrolojiye göre Ay ve Yükselen burcunuza göre okumalısınız. Eğer Vedik Astrolojiye göre değişen Ay ve Yükselen burcunuzu bilmiyorsanız buraya tıklayarak bilgi alabilirsiniz.



Her insan, belirli bir nakshatra/yıldız etkisinde doğar. Bu Nakshatra, o kişinin bu dünyada neyi aradığını gösterir. Nakshatralar gece zodyakını temsil eder.

SAYILARI NASIL BULUYORUZ?

Ay ortalama 27 günde döner.
Zodyak 360ºdir.
360º/ 27 = 13º20’ (13 derece 20 dakika)
Her bir Nakshatra, zodyakta 13º20’dır.

Zodyak 12 evden oluşur.
360º / 12 = 30º
Her ev 30ºdir.O halde 30º/ 13º 20‘ = ortalama 2.3 Nakshatra bir evde yerleşir.
Son Nakshatranın kalan bölümü diğer eve sarkar. Böylece 360ºlik zodyak 27 adet Nakshatra tarafından kaplanır.

Her nakşatranın 4 padası ve her padanın bir elementi vardır. Her pada, 3º20’ ya karşılık gelir.

1. Pada Agni (ateş)
2. Pada Prithvi (toprak)
3. Pada Vayu (hava)
4. Pada Jala (su)


Uttarashada Nakshatra

Uttarashada, 27 nakshatranın 21. ‘sidir.  Ay 26º 40’ derece Yay ile 10º derece Oğlak burcundayken doğduysanız bu yıldız sizin yıldızınızdır.

Uttarashada, astroloji haritasında Yay ve Oğlak burçları arasında köprü kurar. Gece gökyüzünde Uttarashada, Sigma, Tau, Phi, Zeta Sagittarii yıldızları olarak görünür. 

Okçunun göğsündeki en parlak yıldızlar olarak tanımlanır. Bu yıldızın altında doğan bir kişi asildir ve hayatta iyimser bir bakış açısına sahip olabilir.

Uttarashada liderliği, başarıyı ve göreve bağlılığı destekler. Kendilerini aşırı yormamaya veya takıntılı hale gelmemeye dikkat etmelidirler. Bu yıldız, geleneklere saygı duymayı ve yeni girişimlere başlamak için pratik bir yaklaşım geliştirmeyi sağlar.

Nakshatralar canavarlar, insanlar ve tanrılar olmak üzere üç sınıfa ayrılır. Uttarashada bir insan nakshatrasıdır. Bu gruptaki insanlar genellikle çalışkan ve maddi başarıya ulaşmak için motive olurlar. 

Uttarashada Nakshatra Erkek Karakteristikleri

Uttarashada’nın bireyleri popüler ve yetenekli doğarlar, genellikle zihinlerini ve ruhlarını koydukları her şeyde mükemmeldirler. Başkalarının iyi niteliklerine hayran kalırlar ve bu nedenle de akranlarından kolayca hayranlık kazanabilirler. Onlar da Allah’tan korkarlar ama düşüncelerini fazla belli etmezler ve bu nedenle bazen insanların onları anlaması zorlaşır. Neyin doğru neyin yanlış olduğuna dair doğuştan gelen bir hisleri vardır ve doğru davranış ilkelerini sürdürmek için çabalarlar. Keskin zekaları ve ayrımcılık kapasitelerinin yardımıyla, başkalarının anlayamadığı ince nüansları anlamaya isteklidirler.

Uttarashada Nakshatra Erkek: Meslek ve İlgili Alanlar 

Uttarashada Nakshatra’nın erkek bireyi, tartışmalı herhangi bir şeye düşmeden önce son derece dikkatli olmayı hatırlamalıdır. İster kişisel, ister mesleki veya ticari açıdan herhangi birine, herhangi bir şeye taahhüt vermeden önce, ilgili kişinin niyetinden ve dürüstlüğünden emin olmalıdır. 38 yaşından sonra, kişi istikrarlı bir ilerleme ve başarı elde edebilir.

Uttarashada Nakshatra Erkek: Uyumluluk ve Aile Hayatı

Uttarashada Nakshatra’nın erkek bireyi, genellikle güzel bir çocukluk yaşar, ancak hayatın ilerleyen dönemlerinde pek çok aksaklık yaşar ve bunların bazıları çocukluğunda onu hazırlamadığı için, birçok sefaleti yaşayabilir. 28-31 yaşları arasında mutlu bir evliliğe sahip olmasına rağmen ailesinde büyük değişikliklerin olacağı gözlemlenmiştir. Çok sevecen ve şefkatli bir karısı olduğu için şanslı olacaktır. Bununla birlikte, eşinin sağlığı önemli bir endişe kaynağı olabilir.

Uttarashada Nakshatra Erkek: Sağlık ve Refah 

Uttarashada Nakshatra’nın erkek bireyi, çocukluk döneminde birçok sağlık sorunuyla karşı karşıyadır. Ana sorun hazımsızlıktır ve bunun sonucunda ortaya çıkan kabızlık problemleri olabilir. Kesikler ve yaralanmalar da mümkündür, bu nedenle keskin nesneleri kullanırken dikkatli olması gerekir.

Uttarashada Nakshatra Kadın Karakteristikleri

Uttarashada Nakshatra’nın kadın bireyleri sadece inatçı değil, aynı zamanda agresif krizlere de yatkındır. En ufak bir provokasyonda kavgalara karışma dürtüsüne sahiptirler. Ancak kural olarak basit ve karmaşık olmayan insanlardır.

Uttarashada Nakshatra Kadın: Meslek ve İlgili Alanlar 

Uttarashada Nakshatra’nın kadın bireyleri genellikle iyi eğitimlidirler ve öğretmen, banka çalışanı olmayı tercih ederler. Hatta pahalı ruhani ilerlemeler kaydedebilirler veya kozmosun desteğiyle ünlü bir yazar olabilirler. 

Uttarashada Nakshatra Kadın: Uyumluluk ve Aile Hayatı

Uttarashada Nakshatra’nın kadın bireyinin evlilik hayatından memnun olmadığı görülmüştür. Mesleki nedenlerden dolayı kocasından ayrılmak zor olur ve bu nedenle maneviyata yönelme eğilimindedir. 

Uttarashada Nakshatra Kadın: Sağlık ve Esenlik

Bu Nakshatra’nın dişi bireyi mide, fıtık veya rahim sorunları yaşayacaktır. Bunların dışında sağlığı iyi olur.

Uttarashada Nakshatra 2021 Tarihleri

13 Ocak 202124 Temmuz 2021
10 Şubat 202120 Ağustos 2021
9 Mart 202116 Eylül 2021
5 Nisan 202114 Ekim 2021
3 ve 30 Mayıs 202110 Kasım 2021
27 Haziran 20217 Aralık 2021

Uttarashada Nakshatra Padalar

Uttarashada Nakshatra 1. Pada: Uttarashada Nakshatra’nın ilk padası Jüpiter tarafından yönetilen Yay Navamsa’ya düşer. Burada odak, değerleri ve özgüveni geliştirmektir. Çok fazla bilgi edinilir. 

Uttarashada Nakshatra 2. Pada: Uttarashada Nakshatra’nın ikinci padası, Satürn tarafından yönetilen Oğlak Navamsa’ya düşer. Güneş, Jüpiter, Mars ve Ketu burada güçlüdür. Buradaki odak noktası, hedeflerinize ulaşmak için düşünceler, arzular ve stratejilerdir.

Uttarashada Nakshatra 3. Pada: Uttarashada Nakshatra’nın üçüncü padası, Satürn tarafından yönetilen Kova Navamsa’ya düşer. Buradaki odak noktası, bilgi birikimi ve konfor öğesidir.

Uttarashada Nakshatra 4. Pada: Uttarashada Nakshatra’nın dördüncü padası, Jüpiter tarafından yönetilen Balık Navamsa’ya düşer. Burada odak, bir şeylerin maddi yönünden manevi yönüne doğru ilerlemektir.

Uttarashada Nakshatra İçin 2021 Burç Beklentileri

Satürn, 2021 yılının başında Uttarashada Nakshatra’da konumlanacak. Bu nedenle, bireylerin hükümet sektöründen fayda sağlaması muhtemeldir. Shani Dev’in lütfu ile şansları güçlenecek ve aile hayatında mutluluklar elde edilecektir. 

Olumlu Aylar: Ocak, Nisan, Ağustos ve Ekim

Olumsuz Aylar: Mart, Mayıs, Temmuz ve Kasım

Nötr Aylar: Şubat, Haziran, Eylül ve Aralık

Bu yıl, Uttarashada Nakshatra’da doğan bireyler için iyi bir umutla geliyor. Uttarashada Nakshatra pada 1 doğumlu bireyler olarak işyerinde bazı beklenmedik sorunlarla karşılaşacaksınız, ancak Uttarashada Nakshatra pada 2 doğumlu bireyler finansal konularda kazanç sağlayacaklar. Uttarashada Nakshatra pada 3’te doğan bireylerin aileye daha fazla önem vermesi gerekecektir ve Uttarashada nakshatra pada 4’te doğan bireyler kariyerlerinde ve yeni arkadaşlıklarda ilerleme göreceklerdir.

Uttarashada Nakshatra’nın Tüm Yaşam Alanları için 2021 Vedik Astrolojisi Tahmini

Kariyer ve İş Falı 2021

İş cephesinde, bu yıl bireyler için son derece verimli geçecek. Haziran ayından itibaren fayda sağlamanın güçlü olasılıkları görünüyor. Kariyer ile ilgili olarak, beklenmedik bir sorun, kariyerlerinde zor bir soruna neden olabilir. Bu yıl yeni bir iş arayan bireyler için iyi olacak. Fikirleriniz ve değişiklikleriniz reddedilebilir ve bu nedenle kariyer konularında risk almayı bırakabilirsiniz. Kariyer konunuzla ilgili herhangi bir yasadışı faaliyette bulunmak ciddi sorunlara neden olabilir.

Sinema, tiyatro ve televizyonda çalışanlar büyük hayal kırıklıklarıyla karşılaşacaklar ve yurtdışında çalışanlar işsiz kalabilecekleri döneme girecekler. Esnaf, serbest meslek sahipleri ve serbest çalışanlar iyi bir yıl geçirecekler, ancak doktorlar, silahlı kuvvetler ve araç kullananların çok dikkatli olması gerekiyor.

Aşk ve İlişki Falı 2021

Bu yıl aşıklar için güzel geçecek. Ve Satürn Uttarashada Nakshatra’ya girerken, ebeveynlerinizden de biraz destek bekleyebilirsiniz. Ancak, evlilik hayatında sorunlara neden olabilecek bazı sırlar ortaya çıkabileceği için dikkatli olun. Sorun yaşayan çiftler, akraba ve arkadaşlarının yardımıyla evliliğin yürümesini sağlamaya çalışacaklar. Romantizm ve aşk meseleleri bir engelle karşılaşacak, ancak eski akraba ve arkadaşlarla bu durum çözülecektir. 

Manevi dönüşüm mümkün olacak. Bazılarınız ayrı bir eve çıkıp, aileden uzak durmaya karar verecekler. Evlilik konularında aile üyeleri arasında fikir ayrılıkları olacaktır. Bu da evliliği geciktirecektir. Ayrıca yeniden evlenmek isteyenler için iyi bir yıl değil.

Finans Falı 2021

Bu yıl, finansal faydalar için de harika görünüyor. Bloke edilen büyük miktarda paralar bu yıl geri dönebilir, ancak geleceğin belirsizliklerini gidermeyecektir. Arkadaşlar ve akrabalarla olan kavga, mülk ve para meselesi konuları gündemde olacak. Çocuklar, onlara karşı ciddi önlemler almaya zorlayabilecek maddi durumu kötüye kullanabilirler. Aile üyelerinden maddi yardım bir rahatlama olarak gelecek, ancak insanlar sizi aldatmaya çalışabilir. Dolandırıcılıktan uzak durmak mümkün olan en iyi seçenek olacaktır. Bu yeni yıl, büyük miktarlarda borç vermekten kaçının ve düzgün okumadan hiçbir belgeyi imzalamayın. Ayrıca tüm kredileriniz onaylanacak ve yasal sorunlar bu yıl çözülecektir. 

Sağlık Falı 2021 

Diş problemlerinden dolayı dikkatli olmanız gereken bazı sıkıntılar olabilir. Ciddi sağlık sorunlarına neden olan kalp ve damar kaynaklı sağlık sorunları ortaya çıkabilir. Yılın sonunda daha iyi ve sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemeye karar vereceksiniz. 

Uttarashada Nakshatra’nın Bazı İlginç Gerçekleri

Tercüme: Son Zafer

Sembol: Bir Filin Dişi

Gezegen: Güneş

Vücut – VarahaMihira: Uyluk

Vücut – Parashara: Cinsel Organlar

Tanrı: Vishvadeva

Doğa: Sabit veya kalıcı (Dhruva)

Gana: Manushya Gana (İnsan)

Burç: Yay / Oğlak

Numara: 21

Cinsiyet: Kadın

İsim Harfleri: Be, Bo, Ja, Ji 

Şanslı Harfler: B & J

Şanslı Taş: Yakut

Şanslı Renk: Bakır

Şanslı Sayılar: 1, 3, 8

Element: Hava

Kuş: Leylek

Yoni / Hayvan Sembolü: Erkek Firavun Faresi

Ağaç: Ekmek Ağacı