Vedik Astrolojide Nakshatralar (Uttarabhadra Nakshatra)

Vedik Astrolojide Nakshatraların 26. yıldızı olan Uttarabhadra Nakshatra’yı okuyabilirsiniz.

Ön bilgi : Aylık burç yorumlarıVedik Astrolojiye göre Ay ve Yükselen burcunuza göre okumalısınız. Eğer Vedik Astrolojiye göre değişen Ay ve Yükselen burcunuzu bilmiyorsanız buraya tıklayarak bilgi alabilirsiniz.



Her insan, belirli bir nakshatra/yıldız etkisinde doğar. Bu Nakshatra, o kişinin bu dünyada neyi aradığını gösterir. Nakshatralar gece zodyakını temsil eder.

SAYILARI NASIL BULUYORUZ?

Ay ortalama 27 günde döner.
Zodyak 360ºdir.
360º/ 27 = 13º20’ (13 derece 20 dakika)
Her bir Nakshatra, zodyakta 13º20’dır.

Zodyak 12 evden oluşur.
360º / 12 = 30º
Her ev 30ºdir.O halde 30º/ 13º 20‘ = ortalama 2.3 Nakshatra bir evde yerleşir.
Son Nakshatranın kalan bölümü diğer eve sarkar. Böylece 360ºlik zodyak 27 adet Nakshatra tarafından kaplanır.

Her nakşatranın 4 padası ve her padanın bir elementi vardır. Her pada, 3º20’ ya karşılık gelir.

1. Pada Agni (ateş)
2. Pada Prithvi (toprak)
3. Pada Vayu (hava)
4. Pada Jala (su)


Uttarabhadra Nakshatra

Nakshatra küçük bir takımyıldızıdır ve Vedik Astrolojide özel bir konumdadır.

Uttarabhadra 27 nakshatranın 26.’sıdır. 3º 20′ ile16º 40′ derece Balık burcundadır. Uttarabhadra’nın bir anlamı, bilgeliği, iyi talihi ve mutluluğu gösteren “sonuncusu kutsanmış olandır”.

Bu bireyler mutlu insanlardır, iyi konuşma becerilerine sahiptirler, çocukları severler ve dürüsttürler. Yönetici gezegeni Satürn’dür ve tanrısı atmosferin derinliklerinin ejderhası olan Ahir Budhya’dır.

Uttarabhadra Nakshatra Erkek Karakteristikleri

Bu nakshatranın bireyleri, kişinin durumuna bakılmaksızın insanlarla eşit bir ilişki sürdürür. Lekesiz bir kalple kutsanmışlardır ve bu nedenle başkalarına sorun vermekten hoşlanmazlar. Bu kişide davranış alanında fark edilen tek dezavantaj, öfkesinin her zaman burnunun ucunda olmasıdır. Ancak, böyle bir öfke kalıcı değildir. Özellikle sevenleri için fedakarlık yapmaktan çekinmezler. Ama bir kez incindiklerinde, ateşli öfkeleri herkesi korkudan titretebilir. 

Bir ilim adamıdır, büyük bir bilgeliğe sahiptir ve aynı zamanda büyük bir hatiptir. Mesleğinin en tepesine ulaşmak için yolundaki tüm engelleri aşma yeteneğine sahiptir. Bu kişi cinsel açıdan oldukça olgundur ve her zaman karşı cinsin arkadaşlığını arar.

Uttarabhadra Nakshatra Erkek: Meslek ve İlgili Alanlar 

Uttarabhadra Nakshatra’nın erkek bireyi, eğitim açısından yüksek düzeyde olmamasına rağmen aynı anda birçok konuda büyük beceriler kazanır. Eğitim konusunda ise kendi kendine eğitime inanırlar ve genellikle güzel sanatlarla uğraşmayı tercih ederler. Bu bireyler genellikle en üst sıraları hedefler ve çevresindeki insanlardan çokça alkış alırlar. Bu tür bireyler, 42 yaşına gelmeden önce kariyerlerinde birçok iniş ve çıkışla karşılaşırlar.

Uttarabhadra Nakshatra Erkek: Uyumluluk ve Aile Hayatı

Uttarabhadra Nakshatra’nın erkek bireyi, babasına büyük saygı duyar ve ondan neredeyse hiç kazanç elde etmez. Çocukluğunda kendini ihmal edilmiş hisseder ve evden uzakta, örneğin bir yatılı okulda çocukluğunu geçirmek zorunda kalır. Bununla birlikte, evlilik hayatından sonuna kadar zevk alacaktır ve güzel, sevgi dolu ve şefkatli bir eşe sahip olduğu için şanslı olacaktır. Çocukları ve torunları da ona çok iyi gelecektir. Evlendikten sonra, daha önce çekmiş olabileceği tüm zorluklar için ilahi olarak tazmin edilecektir.

Uttarabhadra Nakshatra Erkek: Sağlık ve Refah

Uttarabhadra’nın bireyinin sağlığı, çok fazla dikkat etmese de mükemmel olacaktır. Bunun nedeni iyi, aktif ve disiplinli bir yaşam tarzı izlemesidir. Ancak bazen felç atakları, mide rahatsızlıkları, hemoroid veya fıtık kurbanı olabilir.

Uttarabhadra Nakshatra Kadın Karakteristikleri

Uttarabhadra Nakshatra’nın kadın bireyi, ailesine zenginlik getiren kişi olarak gözlemlenmiştir, bu yüzden zenginlik tanrıçası ‘Lakshmi’ olarak bilinir. İyi huyludur, yaşlılara saygı gösterir ve mükemmel bir ev hanımı olur. Esnektir ve her koşula uyum sağlayabilir. Tarafsız kalır ve doğru olanı cesaretle savunur.

Uttarabhadra Nakshatra Kadın: Meslek ve İlgili Alanlar 

Uttarabhadra Nakshatra’nın kadın bireyi, kariyerinde çok fazla servet kazanmakla kalmaz, aynı zamanda çok fazla popülerlik kazanır. En azından kendi şirketi içinde. Bununla birlikte, her zaman hareket halinde olmaya pek hevesli olmasa da, işinin bir parçası olarak çok seyahat etmesi gerekecektir.

Uttarabhadra Nakshatra Kadın: Uyumluluk ve Aile Hayatı

Uttarabhadra Nakshatra’nın kadın bireyleri, mesleklerinde oldukları kadar evlerinde de popülerdir ve ailesine çok fazla şan ve servet getirir.

Uttarabhadra Nakshatra Kadın: Sağlık ve Esenlik

Bu nakshatranın kadın bireyi kemiklerde ağrılara, hazımsızlığa ve adet kramplarına eğilimlidir.

Uttarabhadra Nakshatra 2021 Tarihleri

19 Ocak 20212 & 29 Temmuz 2021
15 Şubat 202125 Ağustos 2021
14 Mart 202121 Eylül 2021
11 Nisan 202119 Ekim 2021
8 Mayıs 202115 Kasım 2021
5 Haziran 202112 Aralık 2021

Uttarabhadra Nakshatra Padalar

Uttarabhadra 1. Pada: Uttarabhadra Nakshatra’nın ilk padası, Güneş tarafından yönetilen Aslan Navamsa’ya düşer. Bu nakshatraya ait olan bireyler görkemli, bilgili ve hedef odaklıdır. Buradaki odak noktası, deneyimlerini güneş ışığı gibi yaymasıdır.

Uttarabhadra 2. Pada: Uttarabhadra Nakshatra’nın ikinci padası, Merkür tarafından yönetilen Başak Navamsa’ya düşer. Buradaki odak, planlama ve analiz üzerinedir.

Uttarabhadra 3. Pada: Uttarabhadra Nakshatra’nın üçüncü padası, Venüs’ün yönettiği Terazi Navamsa’ya düşer. Buradaki odak, dengeli olmaktır. Bireylerin yönelimi hedefe doğrudur.

Uttarabhadra 4. Pada: Uttarabhadra Nakshatra’nın dördüncü padası, Mars tarafından yönetilen Akrep Navamsa’ya düşer. Buradaki odak noktası, kişinin büyük bir bilgelik kazandığı gizemdir.

Uttarabhadra Nakshatra İçin 2021 Burç Beklentileri

2021 yılının başlangıçta sizin için karışık sonuçlar getirmesi muhtemeldir. Yılın başında, Jüpiter 11. kazanç evinde iyi bir konuma sahip olacaktır. Zayıflamış konumda olsa da, Satürn ve Jüpiter’in kavuşumu bireylerin yaşamında istikrarlı bir ilerleme getirmesi muhtemel olduğundan cesaret verici olacaktır. 

Olumlu Aylar: Ocak, Mayıs, Ağustos ve Kasım

Olumsuz Aylar: Mart, Nisan, Eylül ve Aralık

Nötr Aylar: Şubat, Haziran, Temmuz ve Ekim

Yılın başlangıcı bu bireyler için oldukça faydalı olacaktır. Bu yıl boyunca, tüm finansal desteği alacaksınız. Bunun yanı sıra 15 Mayıs’tan sonra kariyerinizde ilerleme kaydetmeniz ve fayda sağlamanız da mümkün. Bu bahane ile işinizde bir değişiklik görmeniz de olasıdır. 18 Nisan’dan sonra öğrenciler için de uygun bir dönem olacak. Bu süre zarfında ayrıca bir ödül de alabilirsiniz. Evlilik hayatından da bahsedersek, beklentinizden daha iyi olacaktır. Bununla birlikte hayat arkadaşınız da size son derece yardımcı olacaktır. 

Uttarabhadra Nakshatra’nın Tüm Yaşam Alanları için 2021 Vedik Astrolojisi Tahmini

Kariyer ve İş Falı 2021

Kariyer cephesinde, ani kariyer dönüşü bazıları için bir şok olabilir. Yeni bir iş arayışı sonuçsuz kalacaktır. Bazılarınız ise işyerinde adaletsizliğe karşı koyma cesaretini bulacaklar. 

Serbest meslek sahibi olanlar için iyi bir yıl, ancak devlet işleri arayanlar gecikmeler ve hayal kırıklıkları ile karşılaşacaklar. Ayrıca sıkı çalışmanız, inovasyonunuz ve yeni fikirleriniz için ödüllendirilebilirsiniz. Yeni girişimleriniz veya yeni işiniz de iyi bir sonuç verecek. 

Bu yıl, hobinizden bir kariyer yapmak için birkaç fırsat ortaya çıkacak. Yıl boyunca iş arkadaşları, patron ve yönetim ile ilişkiler samimi olacaktır.

Aşk ve İlişki Falı 2021

Kişisel yaşamınızla ilgili olarak, bir arkadaşınız, akrabanız ya da eşinizle olan ilişkiniz sertleşebileceği için ciddi sorunlar olabilir. Ama sonunda, sizi yanlış anlayan kişi ile konu aydınlığa kavuşacaktır. Bu süre zarfında, bir aile üyesi hakkında bazı sırlar keşfedeceksiniz. 

İlişkilerle ilgili olarak, güzel bir ilişki içinde olanlar beklenmedik sorunlarla karşılaşacaklar. Çocuk sahibi olmak isteyenler, bu yıl bir çocuk ile kutsanacaklar. 

Bekar olan bireyler için yeni bir ilişki, hayata yeni bir anlam katacaktır. Ayrıca ciddi ilişkisi olan partnerler evlilik konusunda adım atacaklar. Yeniden evlenmek isteyenlerin de dileği bu yıl gerçek olacak. 

Finans Falı 2021

Mali konularda durgun bir yıl olabilir. Mülkiyet ve mali konularda da bazı yasal sorunlarla karşılaşabilirsiniz. 

Mali çöküş zamanında babadan gelen parasal yardım bir rahatlama olabilir. Ayrıca maddi kayıplar nedeniyle çocukların harcamalarını da azaltabilirsiniz. Ancak bu sadece kısa bir süre için olacaktır.

Dolandırma girişimleri olabilir. Böylece dolandırıcılıklardan ve kısa sürede büyük zenginlik vaat eden alanlara yatırım yapmaktan mümkün olduğunca kaçının. Hayır işi ve yeni bir yolculuğunuz olacak. Ayrıca bu yıl boyunca tüm kredileriniz onaylanacak. 

Sağlık Falı 2021 

Sağlık açısından, parmaklarınızda alerji olma ihtimali vardır. Bazıları için kan veya karaciğer ile ilgili sorunlar ortaya çıkabilir. Bu süre zarfında, bir kaza ihtimali olabileceğinden, acele etmemeye ve harekete geçmeden önce düşünmeye çalışın. Ayrıca bu yıl sağlık sorunlarıyla ilgili rahatlama bir nimet olarak gelecektir. 

Uttarabhadra Nakshatra’nın Bazı İlginç Gerçekleri

Tercüme:  Şanslı ayakları olan sonuncu

Sembol: Yatağın arka ayakları

Gezegen: Satürn

Tanrı: Ahirbudhnya

Doğa: Sabit veya kalıcı (Dhruva)

Gana: : Manushya Gana (insan)

Burç: Balık

Numara: 26

Cinsiyet: Erkek

İsim Harfleri: Du, Jham, Jna

Şanslı Harfler: D, Z, N & Y

Şanslı Taş: Mavi Safir

Şanslı Renk: Mor

Şanslı Sayılar: 8

Element: Gökyüzü

Kuş: Kotan

Yoni / Hayvan Sembolü: Dişi inek

Ağaç: Nim Ağacı