Vedik Astrolojide Nakshatralar (Ardra Nakshatra)

Vedik Astrolojide Nakshatraların 6. yıldızı olan Ardra Nakshatra’yı okuyabilirsiniz.

Ön bilgi : Aylık burç yorumlarıVedik Astrolojiye göre Ay ve Yükselen burcunuza göre okumalısınız. Eğer Vedik Astrolojiye göre değişen Ay ve Yükselen burcunuzu bilmiyorsanız buraya tıklayarak bilgi alabilirsiniz.



Her insan, belirli bir nakshatra/yıldız etkisinde doğar. Bu Nakshatra, o kişinin bu dünyada neyi aradığını gösterir. Nakshatralar gece zodyakını temsil eder.

SAYILARI NASIL BULUYORUZ?

Ay ortalama 27 günde döner.
Zodyak 360ºdir.
360º/ 27 = 13º20’ (13 derece 20 dakika)
Her bir Nakshatra, zodyakta 13º20’dır.

Zodyak 12 evden oluşur.
360º / 12 = 30º
Her ev 30ºdir.O halde 30º/ 13º 20‘ = ortalama 2.3 Nakshatra bir evde yerleşir.
Son Nakshatranın kalan bölümü diğer eve sarkar. Böylece 360ºlik zodyak 27 adet Nakshatra tarafından kaplanır.

Her nakşatranın 4 padası ve her padanın bir elementi vardır. Her pada, 3º20’ ya karşılık gelir.

1. Pada Agni (ateş)
2. Pada Prithvi (toprak)
3. Pada Vayu (hava)
4. Pada Jala (su)


Ardra Nakshatra

Ardra, çok çalışarak kazanç elde etme gücü demektir ve Ardra Nakshatra dönüşüm ve yıkım anlamına gelir. Nakshatra, geçmiş yaşamın bilinçaltımızda somutlaşan, şimdiki hayata taşınan birkaç karşılanmamış arzusunu tasvir eder. Kadın cinsiyeti olan Ardra Nakshatra, Rahu tarafından yönetilirken, Rudra (Fırtınaların Efendisi), nakshatranın Hindu tanrısıdır. 

Bu nakshatrada doğanlar, Lord Rudra ve Lord Shiva’nın yıkıcı yeteneklerine sahiptir. Bu nakshatrada doğanların aşırı duyguları vardır. Ya çok mutlular ya da çok öfkelilerdir. Bu yıldızın altında doğanlar için duygular dengeli değildir. Çok araştırıcı ve çalışkan bireylerdir. Hedeflerini koyarlar ve hedeflerine ulaşmak için çalışırlar.

Ardra Nakshatra, duyarlılık ve duygu ile bağlantılı hassas bir yıldızdır. Bu nakshatrada doğan yerliler dürüst, şefkatli ve güçlü bir iletişim içindedir.

Ardra Nakshatra, İkizler burcunda 6º 40′ – 20º arasında değişir ve bir gözyaşı ile karakterize edilir. Ardra Nakshatra, nemli veya ıslak anlamına gelir ve bu yerliler yumuşak, istikrarlı, güçlü, kazanmak için çok şey feda eden, hastalık, korku ve öfke eğiliminde olan kişilerdir.

Ardra Nakshatra Erkek Karakteristikleri

Ardra Nakshatra’da doğanlar, kendisine verilen tüm işleri mutlu bir şekilde yapar ve bunu sorumlu bir şekilde yapar. Genel toplantılarda mizahi bir mizaçla üslubunu belirler ve ilgi odağı olur. Sezgisi keskin ve iyi bir psikologtur. Arkadaşları ve akrabaları ile dostane olacaktır, ancak nadir durumlarda kendisine bir iyilik yapan insanlara minnettar olabilir.

Ardra Nakshatra Erkek: Meslek ve İlgili Alanlar 

Ardra Nakshatralılar , çok çeşitli genel bilgi edinme yeteneğine ve iyi bir hafızaya sahiptirler. Ayrıca şefkatli ve soğukkanlıdır, böylece zor zamanlarında bile sakinliğini koruyabilir. Nadiren tek bir iş türüne yapışır, çok görevli olmayı sever. Kendisiyle aynı fikirde olmasa bile iş arkadaşlarının görüşlerine saygı duyar. Genelde işi evinden uzaktadır, hatta belki de yabancı ülkelere yerleşir. Çalışırken, 32 ile 42 yaşları arasında zirveye çıkacaktır.

Ardra Nakshatra Erkek: Uyumluluk ve Aile Hayatı

Ardra Nakshatra erkeğinin evliliklerini geciktirmesi muhtemeldir. Ancak erken yaşanırsa, zorlanmalar, hatta belki uyumsuzluk nedeniyle eşiyle birlikte yaşama olasılığı düşecektir. Evlilik hayatında birçok sorunla karşılaşacak, ancak bunun farkedilmesine izin vermeyecektir. Ancak geç bir evlilik onun için çok iyi olacaktır çünkü eşi ona çok iyi bakacaktır.

Ardra Nakshatra Erkek: Sağlık ve Refah 

Sağlık cephesinde, tedavi edilemez bile olabilecek bazı hastalıklardan muzdarip olması muhtemeldir. Felç, kalp ve diş problemlerine karşı dikkatli olması gerekir. Ayrıca astım, kuru öksürük veya bir tür işitme bozukluğuna yakalanabilir.

Ardra Nakshatra Kadın Karakteristikleri

Ardra Nakshatra’nın kadınları, iyi huylu ve barışçıl bir eğilime sahiptirler. Zeki ve yardımseverdir, ancak bazen çok telaşlı olabilir ve önemsiz şeylerde kusur bulabilir. Bazılarının birçok kez boşanmış ebeveynleri olması muhtemeldir.

Ardra Nakshatra Kadın: Meslek ve İlgili Alanlar 

Ardra Nakshatra kadını, eğitiminde ve daha sonra araştırma, bilimsel alanlarında başarılı olmaya mahkumdur. Genellikle elektronik mühendisliği veya eczacı olarak uzmanlaşır. Ayrıca serbest danışman olarak çok şey öğrenebilir.

Ardra Nakshatra Kadın: Uyumluluk ve Aile hayatı

Erkekleri gibi, o da genellikle geç evlilik için uygun olan bireylerdir. Gerekli sevgiden zevk alamaz ve kocasının ya da ailesinin sevgisini kazanamaz. Evlilik hayatı asla pürüzsüz olmayacaktır ve çocukları bile onun için bir mutluluk kaynağı olamayacaktır. Bazı durumlarda ya kocasının öldüğü ya da acılı bir boşanma geçirmesi gerektiği öngörülür.

Ardra Nakshatra Kadın: Sağlık ve Esenlik

Bu Nakshatra kadınının adet sorunları, astım, kan, rahim, kulak, burun ve boğaz ile ilgili sorunlardan muzdarip olduğu fark edilmiştir.

Ardra Nakshatra 2021 Tarihleri

26 Ocak 20219 Temmuz 2021
23 Şubat 20216 Ağustos 2021
22 Mart 20212 ve 29 Eylül 2021
18 Nisan 202126 Ekim 2021
16 Mayıs 202123 Kasım 2021
12 Haziran 202120 Aralık 2021

Ardra Nakshatra Padalar

Ardra Nakshatra 1. Pada: Ardra Nakshatra’nın ilk padası Jüpiter tarafından yönetilen Yay Navamsa’ya düşer. Bu aşamada merak ve keşfetme arzusu vardır. Bu padadaki gezegenler rahattır ancak maddi fazlalıklara yol açabilir. Fırtına önündeki sakinlik gibidir ve işler pek de pembe görünmez.

Ardra Nakshatra 2. Pada: Bu nakshatranın ikinci çeyreği, Satürn tarafından yönetilen Oğlak Navamsa’ya düşüyor. Her türlü maddi hırs ve hayal kırıklığını ifade eder. Bu nakshatranın olumsuz nitelikleri genellikle bu çeyrekte su yüzüne çıkar. Fırtına burada yoğunlaşır; bu nedenle gezegenler talihsizlik ve sorunlar getirir.

Ardra Nakshatra 3. Pada: Ardra Nakshatra’nın üçüncü padası, Satürn tarafından yönetilen Kova Navamsa’ya düşer. Bilimsel bir doğayı ifade eder. Fırtına zirvededir ve bu nedenle ani ilham patlamaları ve yoğun zihinsel aktivite durumu sağlar.

Ardra Nakshatra 4. Pada: Ardra Nakshatra’nın dördüncü padası, Balık Navamsa’ya düşer ve Jüpiter tarafından yönetilir. Duyarlılığı ve merhameti ifade eder. İmtiyazsız insanlara yardım etmek için güçlü bir dürtüsü olacaktır. Fırtına neredeyse geçti durumundadır ve atmosfere büyüyen bir barış hakimdir. Bu aşamadaki sonuçlar alışılmadık derecede olumludur.

Ardra Nakshatra İçin 2021 Burç Beklentileri

Nakshatra Rahu tarafından yönetilirken, yönetici burç İkizler’dir. 2021’de Ardra Nakshatralılar işyerlerinde ilerleme görebilirler. Ardralılar için oluşturulmuş güçlü enerjiler olduğu için bu sefer iş değiştirmek isteyenler için oldukça verimli olacaktır. Oluşan enerjiler sayesinde bu süre zarfında ortaya çıkan sorunlardan kurtulabilirsiniz. Mali açıdan, herhangi bir karar vermeden veya paranıza yatırım yapmadan önce büyüklerinize veya yaşlılarınıza danışmanız tavsiye edilir. Dikkatli egzersiz yapın, aksi takdirde kazalarla karşılaşabilirsiniz. Sağlık, Kasım ayından yıl sonuna kadar dalgalanabilir. Bu nedenle sağlığınıza dikkat edin. Diyetinizde de bir düzen tutmaya çalışın. 

Olumlu Aylar: Ocak, Temmuz, Ağustos ve Ekim 

Olumsuz Aylar: 2021 Şubat, Mart, Haziran ve Eylül 

Nötr Aylar: Nisan, Mayıs, Kasım ve Aralık 2021

Ardra Nakshatra doğumlular için Ocak, Temmuz, Ağustos ve Ekim 2021’in verimli ayları olabilir. Dolayısıyla, bundan en iyi şekilde yararlanın ve bu süre zarfına tüm önemli olayları planlayın. Öte yandan Şubat, Mart, Haziran ve Eylül, 2021 yılında pek verimli geçmeyebilir. Durumu iyice analiz etmeye çalışın ve sonra karar verin. Bu süre içinde aceleci kararlar almayın. 

Ardra Nakshatra’nın Tüm Yaşam Alanları için 2021 Vedik Astrolojisi Tahmini

Kariyer ve İş Falı 2021

2021 kariyer ve iş tahminleri, Ardra Nakshatra’nın 1. Pada insanlarının işlerini değiştirmeye karar verebileceklerini ve beklentilerine göre bir iş bulabileceklerini gösteriyor. Bunun yanı sıra, Ardra Nakshatra 4. Pada insanları da kariyerlerinde ilerleme kaydedebilirler.

Ardra Nakshatra insanları, 11 Şubat’tan Nisan ortasına kadar iş yerlerinde başarılı olabilirler. Bu nedenle, bu süre içinde değişiklik veya düzeltme yapmaya çalışın. Herhangi bir yeni iş talebinde bulunmayı planlayanların, 11 Şubat’a kadar beklemeleri tavsiye edilir, çünkü bu süre zarfında başarı şansı daha yüksektir. Üstelik bu süre zarfında yaşlılarınızdan da yardım ve desteklerini alabilirsiniz.

2021, işlerinizi değiştirmek veya kariyerinizi yeni bir yöne taşımak için oldukça uygun bir yıl. Risk alırsanız ve çok çalışırsanız, o zaman kalabalığın arasında öne çıkarsınız ve başarınızın konuşulmasını gerçekleştirirsiniz.

Bilinmeyen bir yere transfer gibi işle ilgili birkaç hayal kırıklığı veya bir devlet işiyle ilgili engeller olabilir. Ancak cesaretiniz kırılmasın, çünkü birlikte gelen birçok olumlu değişiklik de var. 

Aşk ve İlişki Falı 2021

16 Haziran’dan Ağustos’a kadarki dönem, bu sefer aşk için hayırlı olacak. Bu süre zarfında size ve uyumluluğunuza uyan insanlarla tanışabilirsiniz. İyi dilekleriniz, romantik bağlarınızın gelişmesinde çok önemli bir rol oynayabilir. 

Zaten bir ilişki içinde olan yerliler, partnerleriyle bazı sorunlarla karşılaşabilir, sorunları sabırla ve dostane bir şekilde çözmeye çalışabilir. Evli insanların bile çok sabır göstermesi gerekebilir çünkü evlilik yaşamında bazı sorunlar yaşanabilir. Sabırla çözülemeyecek hiçbir sorun yoktur. Öyleyse, sinirlenmekten kaçının, sabırlı olun çünkü bu yıl sabırla ve sakince ele alınması gereken sorunlarla karşılaşabilirsiniz. 

“Sabır bir erdemdir ve mutluluk çeker; uzak olana yaklaştırır!”

İlişki içinde olanlar ve evlenmeyi planlayanlar bazı sorunlarla karşılaşabilirler. Bununla birlikte, Jüpiter’in İkizler Burçları üzerindeki etkisi 2021’i aşkın lehine yapabilir ve evlenebilirsiniz. 2021, yeniden evlenmek isteyen yerliler için de hayırlı bir zaman olacak.

Finans Falı 2021

Jüpiter’in Kova burcundaki olumlu etkisi Ardra Nakshatra’da görülebilir. 2021 yılında servet kazanmak ve geliri artırmak için daha iyi fırsatlar olacak. Bu yıl, başarılı olabilecek daha modern ve risk alan yatırım seçeneklerine yatırım yapmaya karar verebilirsiniz. Seyahat fırsatları size başarı sağlayabilir ve varlık tabanının da bu yıl iyileşmesi muhtemeldir.

Eşiniz, hayat arkadaşınız, işinizde ve mali işlerinizde çok yardımcı veya akıl hocası olabilir. Kredileriniz onaylanabileceğinden ve bekleyen eski borçlar da kapatılabileceğinden, 2021 genel olarak finans için iyi bir yıl olabilir. Uzun süredir devam eden mülkiyet davalarıyla mücadele eden yerliler, karar sizin lehinize olabileceği için nihayet rahat bir nefes alabilirler. 

Ev tadilatlarınız için de 2021 yılında yapılabilecek çok az masraf olabilir.

Sağlık Falı 2021 

Sağlık sorunları nihayet arka planda kalabilir. Beklenmedik bazı sağlık sorunları olsa bile, ciddi veya önemli bir şey olmayacağından emin olun. Ayrıca sağlık sorunlarınız için de bir çare bulabilirsiniz. Kozmik gezegenler 2021’de sağlığınızı destekliyor. 

Dolayısıyla, Ardra Nakshatra kişilerinin 2021’de sağlık konusunda endişelenmelerine gerek yoktur. Merkür gerileme sürecine gireceği için Şubat, Mayıs ve Eylül 2021 aylarında sağlığınızı takip edin. Gireceğiniz sınavlar var ise, onlar nedeniyle stresli hissedebilirsiniz. Bu nedenle, diyetinize dikkat etmeniz ve stresi uzak tutmak için düzenli olarak egzersiz yapmanız önerilir.

Ardra Nakshatra’nın Bazı İlginç Gerçekleri

Tercüme: Nemli veya ıslak

Gezegen: Rahu

Tanrı: Rudra (Fırtınaların Efendisi)

Sembol: Gözyaşı

Doğa: Keskin veya Korkunç (Tikshna) veya sert (Daruna)

Gana: Manushya Gana (İnsan)

Vücut – VarahaMihira: Saç, kafa derisi

Vücut – Parashara: Kulaklar

Burç: İkizler

Numarası: 6

Cinsiyet: Kadın

İsim Harfleri: Ku, Kham, Ja, Chha

Şanslı Harfler: K, G, N, C

Şanslı Taş: Gomedha

Şanslı Renk: Yeşil

Şanslı veya Uygun Sayılar: 4

Dosha: Vata

Kuş: Andri

Yoni / Hayvan Sembolü: Dişi Köpek

Ağaç: Rakta Kadira veya Krishna Kadira