Vedik Astrolojide Nakshatralar (Hasta Nakshatra)

Vedik Astrolojide Nakshatraların 13. yıldızı olan Hasta Nakshatra’yı okuyabilirsiniz.

Ön bilgi : Aylık burç yorumlarıVedik Astrolojiye göre Ay ve Yükselen burcunuza göre okumalısınız. Eğer Vedik Astrolojiye göre değişen Ay ve Yükselen burcunuzu bilmiyorsanız buraya tıklayarak bilgi alabilirsiniz.



Her insan, belirli bir nakshatra/yıldız etkisinde doğar. Bu Nakshatra, o kişinin bu dünyada neyi aradığını gösterir. Nakshatralar gece zodyakını temsil eder.

SAYILARI NASIL BULUYORUZ?

Ay ortalama 27 günde döner.
Zodyak 360ºdir.
360º/ 27 = 13º20’ (13 derece 20 dakika)
Her bir Nakshatra, zodyakta 13º20’dır.

Zodyak 12 evden oluşur.
360º / 12 = 30º
Her ev 30ºdir.O halde 30º/ 13º 20‘ = ortalama 2.3 Nakshatra bir evde yerleşir.
Son Nakshatranın kalan bölümü diğer eve sarkar. Böylece 360ºlik zodyak 27 adet Nakshatra tarafından kaplanır.

Her nakşatranın 4 padası ve her padanın bir elementi vardır. Her pada, 3º20’ ya karşılık gelir.

1. Pada Agni (ateş)
2. Pada Prithvi (toprak)
3. Pada Vayu (hava)
4. Pada Jala (su)


Hasta Nakshatra

Hasta Nakshatra, her iki dünyanın da en iyisine sahip nakshatralardan biridir. Surya dev arenasından güç alır ve güçlü Ay tarafından yönetilir. Kişi, güç ve birlikteliğe sahiptir. Bu özelliklerin yanı sıra, Hasta doğumlular parlaklığı, gücü, güzelliği ve bilgiyi somutlaştırır. Güneş’in bir yönü olan Savitar, Hasta Nakshatra’nın aynı zamanda kurnaz olan yönetici tanrısıdır ve bu kişilerin çok güzel miras aldıkları niteliklerdir.  Hasta; Alpha, Beta, Delta, Gamma ve Epsilon-Corvi adlı beş yıldızdan oluşur.

Hasta Nakshatra Başak burcunda 10º – 23º 20′ derece arasında değişir ve Ay tarafından yönetilir. Bu nakshatra kişilerinin temel özellikleri düşünce, söz, eylem ve iyi özdenetim saflığıdır. Ayrıca, aktif ve çok beceriklilerdir.

Hasta Nakshatra Erkek Karakteristikleri

Hasta Nakshatra’nın erkek bireyi, serin ve sakin bir doğaya sahip olur. Karşı cinsin üyelerini kolayca çeken çok çekici bir gülümsemeye sahip olma eğilimindedir. Bu niteliklerin başkaları üzerinde olumlu bir etkisi vardır ve onları bir kez tanıdığınızda, onları ihmal etmek zordur ve toplumda çok saygı görür. Bu Hasta Nakshatra kişisi her zaman muhtaçlara yardım etmeye hazırdır, ama dahası, bunu herhangi bir beklenti olmadan yapar. Aldatma inancında değildir ve hayat ve uzuvları pahasına da olsa başkalarını asla aldatmaz. Yaşam tarzı söz konusu olduğunda, zengin olduğu için gösteriş yapmaya inanmadığı için zengin olsa bile basit bir hayat sürer. Tüm bu olumlu niteliklerine rağmen, karşılığında yalnızca eleştiri alır, ancak büyük bir sabır rezervine sahiptir ve çabalarının bir gün ödüllendirileceğinden emin olarak ilerler.

Hasta Nakshatra Erkek: Meslek ve İlgili Alanlar 

Hasta Nakshatra bireyi bir profesyonel olarak çok disiplinlidir. Bu yerliler, kuruluşlarına liderlik etmek veya iş adamı olmak için hızla büyürler. İyi bir eğitim temeline ve mükemmel bir genel bilgiye sahiptirler. İyi bir dinleyici olduğu için, bu kişi genellikle arkadaşları arasındaki anlaşmazlıkları çözme yeteneğine sahiptir. 30 yaşına gelmeden önce hayatında çok fazla belirsizlik olacak, ancak 30 ile 42 yaş arasındaki dönem hem mesleki hem de kişisel açıdan en şanslı dönemi olacak. 64 yaşından sonra Hasta Nakshatra bireyi tam anlamıyla para kazanmaya başlayacak.

Hasta Nakshatra Erkek: Uyumluluk ve Aile Hayatı

Hasta Nakshatra bireyinin mutlu bir evlilik hayatı vardır . Ev işlerini takdire şayan bir şekilde yürüten karısıyla iyi bir ilişki içindedir. Normal bir ilişkide olduğu gibi biraz sürtüşme beklenmelidir, ancak her ikisi de iyi bir anlayışa sahip olduğu ve esnek olduğu için, bu farklılıklar kısa sürede ortadan kalkacaktır. Bununla birlikte, bu kişinin karısında gözlemlenen tuhaf bir özellik, aynı cinsiyetten kişilerle faaliyetlere girebilmesidir.

Hasta Nakshatra Erkek: Sağlık ve Refah 

Hasta Nakshatra, özellikle değişen hava koşullarında sık sık öksürük ve soğuk algınlığına yakalanır. Astım geliştirmemeye dikkat etmelidir.

Hasta Nakshatra Kadın Karakteristikleri

Hasta Nakshatra’nın dişisi doğal olarak utangaçtır. Yaşlılara büyük saygıları vardır, ancak etrafta emir verilmesini sevmeyebilir. Açık sözlü ve sözlerinin ne gibi bir etkisi olabileceği umrunda değildir. Bazı akrabalarının davranışlarına içerlemesinin nedeni budur.

Hasta Nakshatra Kadın: Meslek ve İlgili Alanlar 

Genel olarak bu kadınların, kocası ve kayınpederinin iyi durumda olması nedeniyle evde herhangi bir mali zorlanma olmadığı için çalışmadıkları gözlemlenmiştir. Ancak mütevazı bir geçmişe sahip bir kişiyle evlendiğinde, genellikle tarlada çiftçi olarak veya şantiyelerde çalışır.

Hasta Nakshatra Kadın: Uyumluluk ve Aile Hayatı

Düzgün ve uyumlu bir evlilik hayatından zevk alması daha olasıdır. Kocası zengin ve şefkatli olacaktır. Çocuklarını büyütmekten zevk alacaktır.

Hasta Nakshatra Kadın: Sağlık ve Esenlik

Hasta Nakshatra’nın kadınları sağlık açısından şanslıdırlar ancak hayatının ilerleyen dönemlerinde yüksek tansiyon, varisli damarlar ve astım gibi küçük sorunlara eğilimlidirler.

Hasta Nakshatra 2021 Tarihleri

6 Ocak 202116 Temmuz 2021
2 Şubat 202113 Ağustos 2021
2 ve 29 Mart 20219 Eylül 2021
25 Nisan 20216 Ekim 2021
23 Mayıs 20213 ve 30 Kasım 2021
19 Haziran 202127 Aralık 2021

Hasta Nakshatra Padalar

Hasta Nakshatra 1. Pada: Hasta Nakshatra’nın ilk padası Mars’ın yönettiği Koç Navamsa’ya gelir. Fazla enerjiyi ifade eder ve kişiyi gölgeli faaliyetlerde uzman yapar.

Hasta Nakshatra 2. Pada: Hasta Nakshatra’nın ikinci padası Venüs’ün yönettiği Boğa Navamsa’ya düşer. Burada odak, pratiklik ve maddi zevk üzerinedir. Buradaki kişiler, diğer padaların yerlilerine göre daha dürüsttür.

Hasta Nakshatra 3. Pada: Hasta Nakshatra’nın üçüncü padası Merkür’ün yönettiği İkizler Navamsa’ya gelir. Bu pada işadamlarına ve profesyonellere aittir. Bu padanın yerlileri çok zekidir.

Hasta Nakshatra 4. Pada: Hasta Nakshatra’nın dördüncü padası, Ay’ın yönettiği Yengeç Navamsa’ya gelir. Buradaki odak noktası, ailede uyum ve maddi güvenliktir. Yerlilerin en iyi ve en kötü nitelikleri bu padada kendini gösterir.

Hasta Nakshatra İçin 2021 Burç Beklentileri

Hasta Nakshatra bireyleri için 2021 yılı tahminleri, mali açıdan çok olumlu olduğunu gösteriyor. İşyerinde ilerleme Şubat ortasından başlayabilir. Bu nedenle, Şubat ayına kadar durun ve ardından düşündüğünüz değişiklikleri uygulayın. Rüyalarınız da gerçekleşebilir. Bu yüzden daha çok hayal edin ve daha çok çalışın.

2021’de hayat arkadaşınızla bazı sorunlarla karşılaşabileceğiniz için ilişkilerinize dikkat edin. Bu yüzden ilişkilerdeki farklılıklar üzerinde çalışmaya gayret gösterin. Hayat arkadaşınızla ilgili sorunlar olsa da, sevdiklerinizle de kutsanmış olabileceğiniz için aşk parametresi 2021’de aşağı seviyelere düşmeyecektir. 

13 Eylül 2021’den itibaren sağlığınız biraz iyileşebilir. Ancak bu, sağlığınıza özen göstermeyi bırakacağınız anlamına gelmez. Diyetinizi ve egzersiz rutininizi korumaya çalışın. Kendinizi daha hayırsever ve entelektüel bulabilirsiniz.

Olumlu Aylar: Ocak, Nisan, Temmuz, Ağustos ve Aralık

Olumsuz Aylar: Şubat, Haziran ve Ekim 

Nötr Aylar: Mart, Mayıs, Eylül ve Kasım

Her gün altın ya da güneşli bir gün değil. Bazı günler kasvetli ve gri geçer. Aynı şekilde Şubat, Haziran ve Ekim de pek parlak olmayacak. Bu nedenle, bu aylarda dikkatli olun. Moralinizi yüksek tutmaya çalışın. Olumsuzluklardan uzak durun ve pürüzsüz denizlerin asla usta denizciler yapamadığını her zaman hatırlayın.

Hasta Nakshatra’nın Tüm Yaşam Alanları için 2021 Vedik Astrolojisi Tahmini

Kariyer ve İş Falı 2021

Hasta Nakshatra için 2021 tahminleri, kariyer ve iş açısından karışık sonuçlar gösteriyor.

Hukuk alanında çalışanlar için harika bir yıl olacak. Ayrıca, iş değişikliği arayan kişiler için de uygun bir yıl. Hasta Nakshatra bir terfi ve işte daha iyi bir pozisyon bekleyebilir. Sonunda, sıkı çalışmanızın meyvelerini toplamaya başlayacaksınız. 

Bazı insanlar işyerinde üst yönetimle veya kıdemli kişilerle sorunlarla karşılaşabilir. Sorunlara yol açabilecek tartışmalara veya konulara girmekten kaçının. İşleri profesyonellikle halletmeye çalışın.

Patronunuz sizin için sorun yaratabilir. Bu nedenle, onlara parmaklarınızı size gösterme şansı vermeyin. İşinizle ilgili güncel bilgilere sahip olun.

Müzik, sanat, dans vb. alanlarla ilgilenen Hasta Nakshatralılar bu sene iyi işler çıkaracak. Yaratıcılık için harika bir yıl. Dolayısıyla, hiçbir fikir kötü bir fikir değildir. Yaratıcı olun ve tüm fikirlerinizi uygulayın.

Çiftçilik ve çiftlikle ilgili işlerle uğraşanlar da iyi bir yıl geçirecekler.

Aşk ve İlişki Falı 2021

Hasta Nakshatra 4. pada yerlileri ilişkilerinde bazı sorunlar görülebilir. Partnerinizle iletişimi güçlü tutun ve ortaya çıkabilecek yanlış anlamaları çözmeye çalışın. Küçük sorunların halının altına süpürülmesine izin vermeyin. Konuşmaya çalışın ve iletişimi güçlü tutun.

Aşkla ilgili konularda 2021 yılı boyunca oldukça inişli çıkışlı bir yıl olacaktır. Bazı kişiler bir ayrılık yaşarken, bazıları ilişkilerinde olumlu değişiklikler görebilir. Arkadaşlıklar teste tabi tutulabilir ve arkadaşlığın gerçekliği test edilir.

Unutulanlar, hayatınıza geri döneceklerdir. 2. pada yerlileri karşı cinsle sorunlar yaşayabilir. Evlenmek isteyenler, dilekleriniz 2021 yılında gerçekleşecek. Ama pek çok ayarlama yapmak zorunda kalabilirsiniz. Bu yıl, yeniden evlenmek isteyen kişiler için pek uygun olmayabilir.

Finans Falı 2021

Hasta Nakshatra bireyleri için mali açıdan iyi bir yıl. En iyi şekilde yararlanmaya çalışın. Akıllıca yatırım yapmaya çalışın ve daha fazla tasarruf edin. Tasarruflarınızı koruyun ve gereksiz masraflardan kaçının.

3. padada doğan kişiler bu süre zarfında önemli finansal sorunları çözebilecekler. Krediler onaylanabilir, bu nedenle geçmişte reddedilen krediler için başvurmaya çalışın. 

Kredi alırken bir mali plan yapın. Sadece gerekliyse başvurun. Yatırımınızdan da kazanabileceğiniz gibi gelirde bir artış görebilirsiniz. Gelir ve kârın artmasıyla birlikte artık yeni bir araç satın alabilirsiniz. Yeni bir araç satın almak, yeni bir ev ve arazi almak için iyi bir yıl. 2021 finansal ilişkilerde şanslı olsa da kumar, piyango ve oyunlardan yana iyi değil. Bu nedenle, açgözlü olmak sizi kayıplara götürebileceğinden, bu araçları denemeyin.  

Sağlık Falı 2021 

2021, Hasta Nakshatra bireyleri için sağlıklı bir yıl olmayabilir. Bu yıl kaza şansı yüksek. Bu nedenle, güvenli bir şekilde aracınızı sürmeye çalışın ve tüm trafik kurallarına uyun. Sürüş sırasında çok dikkatli olun. En küçük olanlar dahil hiçbir sağlık problemini görmezden gelmeyin. Tıbbi kontrollere ayak uydurmaya çalışın. Bu yıl sağlığı hafife almayın. Ortaklarla ilişkilerde ortaya çıkan sorunlar ve işteki sorunlar strese neden olabilir. Bu yüzden sakin kalmaya çalışın. Bu dönemde meditasyon ve yoga yapın. Stresli hissettiğinizde düşüncelerinizi kaydetmeye, yazmaya çalışın. Meditasyonunuzu ve egzersizinizi atlamayın. Stres kontrol edilemiyorsa, bir doktora danışmaya çalışın.

Hasta Nakshatra’nın Bazı İlginç Gerçekleri

Tercüme: Kutsama El

Gezegen: Ay

Vücut – VarahaMihira: Eller

Vücut – Parashara: Yanlar

Sembol: El

Tanrı: Savitar

Doğa: Işık (Lagu)

Gana: Deva Gana

Burç: Başak

Numara: 13

Cinsiyet: Erkek

İsim Harfleri: Poo, Sham, Naa, Taa

Şanslı Harfler: P, S, N ve D

Şanslı Taş: İnci

Şanslı Renk: Koyu yeşil

Şanslı Sayılar: 2

Element: Ateş

Kuş: Akbaba

Yoni / Hayvan Sembolü: Dişi Buffalo (Mahisha)

Ağaç: Banyan Ağacı