Vedik Astrolojide Nakshatralar (Revati Nakshatra)

Vedik Astrolojide Nakshatraların son yıldızı olan Revati Nakshatra’yı okuyabilirsiniz.

Ön bilgi : Aylık burç yorumlarıVedik Astrolojiye göre Ay ve Yükselen burcunuza göre okumalısınız. Eğer Vedik Astrolojiye göre değişen Ay ve Yükselen burcunuzu bilmiyorsanız buraya tıklayarak bilgi alabilirsiniz.



Her insan, belirli bir nakshatra/yıldız etkisinde doğar. Bu Nakshatra, o kişinin bu dünyada neyi aradığını gösterir. Nakshatralar gece zodyakını temsil eder.

SAYILARI NASIL BULUYORUZ?

Ay ortalama 27 günde döner.
Zodyak 360ºdir.
360º/ 27 = 13º20’ (13 derece 20 dakika)
Her bir Nakshatra, zodyakta 13º20’dır.

Zodyak 12 evden oluşur.
360º / 12 = 30º
Her ev 30ºdir.O halde 30º/ 13º 20‘ = ortalama 2.3 Nakshatra bir evde yerleşir.
Son Nakshatranın kalan bölümü diğer eve sarkar. Böylece 360ºlik zodyak 27 adet Nakshatra tarafından kaplanır.

Her nakşatranın 4 padası ve her padanın bir elementi vardır. Her pada, 3º20’ ya karşılık gelir.

1. Pada Agni (ateş)
2. Pada Prithvi (toprak)
3. Pada Vayu (hava)
4. Pada Jala (su)


Revati Nakshatra

Revati, refahı, büyümeyi ve canlılığı besleyen ve getiren bir nakshatra olarak kabul edilir. Revati, yeni bir yolculuğa başlamak, evlenmek, çocuk sahibi olmak veya yeni kıyafetler satın almak için mükemmel bir yıldızdır. 

Revati halkı genellikle iyi görünümlü ve dışa dönüktür. Gittikleri her yerde kalabalığın arasından sıyrılabilirler. Çoğu zaman doğru kararları verebildikleri için güçlü bir sezgiye sahiptirler. Ancak bazen empatik olmanın bir sonucu olarak kendilerini kaptırabilirler. Dışarı çıktıklarında ve ihtiyaçları karşılanmadan önce insanlara yardım etmek üzereyken, empatileri onları tamamen tüketir. 

Revati Nakshatra, Bharani nakshatra ile oldukça uyumludur. Bharani nakshatra’nın yanı sıra Punarvasu, Pushya, Anuradha, Hasta ve Uttara-Bhadra ile de mutluluk ve teselli bulurlar. Çok iyi yazarlar, gazeteciler, eğlendirici kişiler ve din görevlileri olabilirler.

Revati, Balık burcunda 16º 40′ ie 30º derece aralığındadır ve Merkür tarafından yönetilir. Mükemmel bir nakshatra olarak kabul edilir. 

Revati Nakshatra Erkek Karakteristikleri

Revati Nakshatra’nın bireyi, hem kişisel hem de profesyonel yaşamlarında, ilişkilerinde saf kalpli, yumuşak sözlü ve samimidir. Ayrıca, doğru zamanda söylenecek doğru şeyi bilir, bu nedenle sözleriyle veya eylemleriyle kimseyi incitmesi pek olası değildir. Bağımsız bir hayat sürdüğü için, biri özgürlüğünü kontrol etmeye çalışırsa kolayca incinebilir. Kimseye körü körüne güvenmese de, çok düşündükten sonra güvenini verdikten sonra o insanlara bağlanma eğilimi gösterir. Bu kişi çok hırslıdır ve hafif bir aksilik bile onu depresyona sokabilir.

Revati Nakshatra Erkek: Meslek ve İlgili Alanlar 

Revati Nakshatra’nın erkek bireyi, üstesinden gelip gelemeyeceğine bakılmaksızın, herhangi bir işi yapmak için herhangi bir fırsata atlayacaktır. Bu genellikle başarısızlığa ve hayal kırıklığına yol açar. Bir an için durursa ve yapmak istediği işe odaklanırsa ve sonra o işe başlarsa, dünyadaki hiçbir güç onu seçtiği alanda büyüklüğe ulaşmaktan alıkoyamaz. Ayrıca güçlü bir iradeye sahiptir ve hedeflerine ulaşmak için zorlu engelleri aşar. Kişi bilimsel bir düşünceye sahip olacak, özellikle astroloji ve astronomi dahil olmak üzere kültürlerde tarihi araştırma yapmakla ilgilenecektir. Alacağı ödüllerin, 50 yaşına kadar sıkı çalışmasıyla orantılı olması muhtemeldir, bundan sonra istikrarlı ve rahat bir yaşam sürmeyi bekleyebilir.

Revati Nakshatra Erkek: Uyumluluk ve Aile Hayatı

Revati Nakshatra’nın bireyi, babası ve diğer aile üyeleri de dahil olmak üzere akrabalarından herhangi bir fayda elde etmeyi bekleyemez. Ancak, evlilik hayatından zevk alacak ve esnek bir yapıya sahip olacağı için karısıyla olan ilişkisi oldukça iyi olacaktır.

Revati Nakshatra Erkek: Sağlık ve Refah

Revati Nakshatra’nın erkek bireyinin sağlığı, ateş, dizanteri veya dişleri, diş etleriyle ilgili sorunlarla karşı karşıya kalacağı için çok iyi olmayabilir. Mide ülserleri ve kulak problemleri de endişeye neden olabilir.

Revati Nakshatra Kadın Karakteristikleri

Revati Nakshatra’da doğan kadın bireyi inatçıdır, hem evde hem de mesleğinde başkalarına hükmetmeye eğilimlidir. Ancak tanrı korkusu, batıl inançları vardır ve tüm dini uygulamaları ve ritüelleri uygular.

Revati Nakshatra Kadın: Meslek ve İlgili Alanlar 

Revati Nakshatra’nın kadın bireyinin güzel sanatlar veya matematik eğitimi alması muhtemeldir. Bir profesyonel olarak, telefon operatörü, öğretmen veya halkla ilişkiler görevlisi olabilir. İyi ve güçlü gezegenler onun üzerine nimetlerini yağdırırsa, siyasette üst düzey bir diplomat bile olabilir.

Revati Nakshatra Kadın: Uyumluluk ve Aile Hayatı

Revati Nakshatra’nın kadın bireyi, düşkün kocası tarafından sağlanan tüm cinsel zevklerin ve maddi rahatlıkların tadını çıkararak, çok düzgün ve uyumlu bir evlilik hayatının tadını çıkaracaktır. Bazen kayınvalidelerle küçük anlaşmazlıklar olabilir, ancak bunlar kısa sürede çözülecektir.

Revati Nakshatra Kadın: Sağlık ve Esenlik

Bu kişinin sağlığı bazen sorunlu olabilir. Mide, ayak ve kulaklarında rahatsızlıkları olması muhtemeldir.

Revati Nakshatra 2021 Tarihleri

20 Ocak 20213 & 30 Temmuz 2021
16 Şubat 202126 Ağustos 2021
15 Mart 202122 ve 23 Eylül 2021
12 Nisan 202120 Ekim 2021
9 Mayıs 202116 Kasım 2021
5 Haziran 202113 Aralık 2021

Revati Nakshatra Padalar

Revati Nakshatra 1. Pada: Revati Nakshatra’nın ilk padası Jüpiter tarafından yönetilen Yay Navamsa’ya düşer. Burada bireylerin odak noktası rahat ve cömert olmaktır. Bu bireyler çok iyimser olacaklardır.

Revati Nakshatra 2. Pada: Revati Nakshatra’nın ikinci padası, Satürn tarafından yönetilen Oğlak Navamsa’ya düşer. Burada bireyin odak noktası iyi organize olmak, denenmiş ve test edilmiş yola herhangi bir risk almadan bağlı kalmaktır.

Revati Nakshatra 3. Pada: Revati Nakshatra’nın üçüncü padası, Satürn tarafından yönetilen Kova Navamsa’ya düşer. Burada odak, şefkatli ve başkalarının acılarına karşı duyarlı olmak ve onlara yardım etmek için her şeyi yapmaktır.

Revati Nakshatra 4. Pada: Revati Nakshatra’nın dördüncü padası, Jüpiter tarafından yönetilen Balık Navamsa’ya düşer. Burada kişi, hayal kurmaya ve havada kaleler inşa etmeye eğilimlidir. Buradaki birey de kolayca etkilenir.

Revati Nakshatra İçin 2021 Burç Beklentileri

Revati Nakshatra’nın 2021 için öngörüsü, Mart’tan Ağustos’a kadar olan sürenin iş arayan öğrenciler için faydalı olacağını belirtiyor. Bu yüzden Mart ayına kadar hazırlıklarınızı tamamladığınızdan emin olun. Elinizden gelenin en iyisini yapın. 

Aile kurmayı veya büyütmeyi planlayan çiftlere de müjdeli haber geliyor. Ayrıca burnunuza ve boğazınıza dikkat etmeniz önerilir. Çocuk sahibi olmayı planlayan çiftler de güzel haberler alabilir. 2021, Revati Nakshatra bireyleri için sevgi açısından olumlu bir yıl.

Olumlu Aylar: Ocak, Nisan, Temmuz, Eylül ve Aralık

Olumsuz Aylar: Mart, Mayıs, Ağustos ve Ekim 

Nötr Aylar: Şubat, Haziran ve Kasım

Revati Nakshatra’nın Tüm Yaşam Alanları için 2021 Vedik Astrolojisi Tahmini

Kariyer ve İş Falı 2021

Revati Nakshatra bireyleri, kariyerlerinde kesin bir karar almak için bir yol bulabilirler. Yeni bir mesleğe veya serbest bir mesleğe sahip olabilirsiniz. Çalışan bireyler, yeni teknolojilerin devralınması veya rekabet nedeniyle işlerine yönelik bir tehditle karşı karşıya kalabilirler. Serbest çalışma tekliflerinin artmasıyla birlikte 8 – 5 ofis işine de hevesinizi kaybedebilirsiniz. Revati bireyleri, fikirleri uygulandıktan ve yürütüldükten sonra kendileriyle gurur duyabilirler.

Revati Nakshatra bireyleri 2021’de kariyer ve iş açısından şanslı olacaklar. İnsanlar bu salgında sıradan işlerine ayak uydurmaya çalışırken veya hatta yeni bir iş bulmak için çok uğraşırken, Revati bireyleri kendilerine gelen iş tekliflerini reddetmekle meşgul olacak çünkü bu teklifler ya çok uzak ülkelerden gelecek, ya da hedeflerine uygun olmayacak. Ayrıca bu yıl terfi, yeni bir pozisyon, maaş zammı, hepsi bu bireyler için de gündemde olacak.

Tıp alanında ve silahlı kuvvetlerde çalışan bireyler için zor bir yıl olabilir. Özellikle bu covid durumunda, sıkı çalışmanız ve toplum için yaptığınız katkılar için sizi selamlıyor ve teşekkür ediyoruz.

Yabancı bir ülkede çalışan kişiler ülkelerini terk etmeye zorlanabilir ve evlerine dönmeleri istenebilir. Ancak, Revati Nakshatra’nın bireyleri önlerine çok sayıda iyi iş teklifi geleceğinden üzülmemeliler.

Aşk ve İlişki Falı 2021

Revati Nakshatra bireyleri, ailelerinin davranışlarından mutsuz olacak. Ayrıca yanlışlıkla suçlanabilirler. Ancak yeni bir kişi, bir umut ışığı gibi hayatlarına olumlu sonuçlarla getirebilir. Bu, kendilerini iyi hissedebilecekleri bir meslektaş veya tanıdık da olabilir. 

Geçmişte sizi incitmiş olabilecek arkadaşlarınıza güvenmekten kaçının, onları affedin ama unutmayın. 

Aileniz ve eşinizle ilişkileriniz gelişebilir. Bu yüzden ilişkide herhangi bir sorun varsa stres yapmayın çünkü bu hızla geçecek ve “eski mutlu biz” olmaya geri döneceksiniz.

Ayrıca evlilik planlarınızı geciktirebileceğinden evlilik konusunda sert tutumlu olmamaya çalışın.

Finans Falı 2021

2021 mali açıdan Revati bireyleri için iyi olacak. Bireyler mülk anlaşmaları yoluyla kazanç sağlayabilirler, bu nedenle mülkünüzü satmayı veya kiralamayı dört gözle bekliyorsanız, şimdi ondan para kazanma zamanınız olacak. Unuttuğunuz eski yatırımlarınız da size iyi kazançlar verebilir.

2021 şans sizin lehinize olacak. Bu nedenle, en iyi şekilde yararlanın. Bu tür fırsatlar boşa harcanmamalı, hatta göz ardı edilmemelidir. Ancak kumara, piyangoya veya herhangi bir kolay yolla kazanan paraya, etik olmayan finansman araçlarına girişmeyin, çünkü bu nedenle tüm paranızı kaybedebilirsiniz. Şans, etik olmayan yolları tercih etmeyebilir. Ayrıca kanunla veya hükümetle ilgili meseleniz lehinize çözülebilir. 

Beklenmedik aile harcamalarını azaltmak için katı bir harcama planı belirleyebilirsiniz. Aynı zamanda anne tarafından maddi yardım alabilirsiniz. Kredi başvurusunda bulunmak istiyorsanız, gecikmeler yaşanabilir. Ayrıca yeni bir araç satın almak için iyi bir yıl. Para cezasına çarptırılabilirsiniz, bu yüzden kuralları takip ettiğinizden de emin olun. Değerli eşyalarınıza veya önemli dokümanlarınıza iyi bakın, çünkü onları kaybetme olasılığınız da vardır. 

Sağlık Falı 2021 

Seyahat etmek için çeşitli fırsatlar elde edebilirsiniz ve bu seyahat fırsatları olumlu sonuçlar yaratabilir. Hatta bu yıl yurt dışına bile seyahat edebilirsiniz. Ancak bu sürekli seyahatler sizi yorgun ve stresli hissettirebilir. Bu nedenle, sizi enerjik ve iyimser tutan bir diyet sürdürmeye çalışın. Diyetinize sizi uyuşuk hissettirmeyecek çok sayıda sebze ve meyve ekleyin. Seyahat etmeseniz bile, sağlığınızı ihmal ederseniz ciddi sağlık sorunlarıyla karşılaşabileceğiniz için, beslenme açısından zengin, sağlıklı bir diyet sürdürmeye çalışın. 

Mideyle ilgili rahatsızlıklarla da karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle yağlı veya baharatlı yiyeceklerden kaçınmaya çalışın, taze ve ev yapımı yemeklere sadık kalın. Ayrıca, sık sık dışarıda yemek yemekten kaçının. Sağlıkla ilgili kötü alışkanlıklardan kurtulmak için çeşitli yollar denerseniz, başarılı olacağınız için bu yıl tam zamanı olacaktır.

Revati Nakshatra’nın Bazı İlginç Gerçekleri

Tercüme:  Zengin olan

Sembol: Zaman tutmak için tambur

Gezegen: Merkür

Tanrı: Pushan

Doğa: Yumuşak ve hassas (Mridu)

Gana: : Deva Gana (tanrı gibi)

Burç: Balık

Numara: 27

Cinsiyet: Kadın

İsim Harfleri: The, Tho, Cha, Chi

Şanslı Harfler: D & C

Şanslı Taş: Zümrüt

Şanslı Renk: Kahverengi

Şanslı Sayılar: 5

Element: Gökyüzü

Kuş: Kerkenez

Yoni / Hayvan Sembolü: Dişi fil

Ağaç: Tereyağı Ağacı